Metabolızmam durdu, ne yapabilirim?

dudi

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2008
1.488
182
688
Almanya
Kizlaaar diyetle ilgili bir konu acmistim ama nedense kimse ilgi göstermedi1 haftadir diyetteyim ve ancak 62 den 60 a düstüm bazen bi kac yuz gram az yada fazla cikabiliyorum gecen senede bi ara dikkat etmistim yine 60 a düsmustum ama gelgelelim 60 in altina pek inemiyorum sanirim metabolizmam durdu ne yapabilirim bi fikri olan var mi?Nasil hizlanir bu meret:44:bir haftadir seker, tuz, yag ,makarna unlu iyicekler agzima bile sürmüyorum ama gelgelelim daha fazla zayiflayamiyorum aksamlari evde kendi capimda sporda yapmaya calisiyorum daha napsam ki yaa?Bana yardim edin nolur

Merhaba.. :) Metabolizmanın durması diye bir şey yok... 62 kilodan 60 kiloya 1 haftada düşmek iyi bir sonuç, fakat haftada 1 kilodan fazla vermemeni tavsiye ederim. Sen 80- 90 kilolarda olsaydın haftada 2 verebilirdin, 60 kiloda gramla verebilirsin. Boyun ve yaşın hakkında bilgi vermemişsin. İstersen bir günlük aç ve menülerini, yaptığın sporu,içtiğin su ve bitki çaylarını not et. Yorum yapar,yanlışlarını bildiğimiz ölçüde düzeltmeye çalışırız. Önce boy, yaş lütfen. Belki de normal ölçülerindesin. Vücut belli bir noktadan sonra yağ kaybetmek istemez...

Önncelikle cvp verdiginiz icin cooook tesekkür ederim aslinda dedigim gibi gecen sene bu zamanlar yani yaz yaklasirken yine bi konu acmistim sagolsun bi kac arkadas haric kimse yardimci olmadi tabi kimse benim yerime kilo vermezde:44:en azindan fikir beklemistim neyse burasi benim günlügüm olsun zamanim oldukca yedigim ictigimi yazarim oncelikle dediginiz gibi ana bilgileri vereyim.25 yasinda malesef 160 boyunda ,suan 60 kiloyum 2 yasinda bi oglum var hamilelik oncesi 56-57 kilo civariydim ve o halimden cok memnundum(Gerci o zamanda sikayet ederdim ama simdi anladim kiymetini)yine eski kiloma hatta daha bile verevbilirim cünkü 2 bebegide düsünüyoruz ve ben sisko yandan yaglari sarkan bi kadin olmak istemiyoruumhamilelikten dolayida vucudumdaki fazlaliklar göbek bölgemde birikmis durumda yanlarda yaglarim var cok sinir bi durum 2 kilo bile verince birazcik eridiler oyle sevindim ki ama bi kac gundur insan gram zayiflamazmi gerci regli oldum sanirim onunda etkisi var gecen gün 59.8 cikarken ertesi gun hic bisey yemeden insan 60.6 olurmu zayiflamak istiyorum yine 50 li kilolara dönmek istiyorum

Bu arada bu sabah kahvaltida 1 dilim tahilli cavdar ekmegi,kucuk bi parca yagsiz beyaz peynir, 1 dilim hindi salam ve sekersiz cay yedim oglende salata yemeyi dusunuyorum oldukca düsük kalorili seyler aliyorum ama yiende zayiflayamiyorum

Öncelikle diyetinde başarılar diliyorum...Diyete başladığımız zaman vücut yediklerimiz karşısında şaşırıyor ve ilk zamanlar vücudumuzdaki sudan da gittiği için çabuk kilo veriyor gibi görünüyoruz...Ama başta verdiklerimiz vücudumuzdaki sudan ibaret...Metabolizma yeni beslenme tarzına alıştıktan sonra çok yavaş çalışmaya başlıyor yani daha önceden depoladığı besinleri kolay kolay harcamıyor(yağları)...Bu yüzden duraklamış gibi görünmesi normal ama direncini kaybetmeden devam edersen zafer senindir. Yeşil çay içebilirsin metabolizmayı hızlandırmak için spor süreni artırabilirsin...

Bu arada bu sabah kahvaltida 1 dilim tahilli cavdar ekmegi,kucuk bi parca yagsiz beyaz peynir, 1 dilim hindi salam ve sekersiz cay yedim oglende salata yemeyi dusunuyorum oldukca düsük kalorili seyler aliyorum ama yiende zayiflayamiyorum

Kilo verememenizin sebebi yeterince yemiyor olmanızdan da kaynaklanabilir.Yavaş çalışan vücuda siz yeterince enerji takviyesi yapmaz iseniz daha da yavaşlar...Beslenmenize dikkat edin

evet ilk baslarda insan su kaybediyo benimde 1 haftada kaybettigim 2 kilo sudan ibaret malesef ama yaglarimin maasallahi var beni terketmiycekler sanirim
Kilo verememenizin sebebi yeterince yemiyor olmanızdan da kaynaklanabilir.Yavaş çalışan vücuda siz yeterince enerji takviyesi yapmaz iseniz daha da yavaşlar...Beslenmenize dikkat edin

aslinda yeterince yemiyorum diyemem sadece saglikli yemeye caba gösteriyorum diyelim karbonhidrat türü seyleri pek tuketmeyip protein ile beslenmeye calisiyorum sabahlari bazen cay bazen onun yerine az yagli süt iciyorum oglen bazen peynirli ,bazen tavuk yada tonbalikli salata aksamlarida donusumlu olarak et yada balik tuketmeye calisiyorum ama iki gundur gram eksilmedim.Yesil cayida denemek icin aldim ama sanirim hata edip limon aromali almistim igrenc bi tadi kokusu var simdi yine sade almayi düsünüyorum belki onu icebilirim:44:

Bence boy kilo oranında büyük bir sorun yok. Diyete girmek yerine sağlıklı beslenmeye geçmek gerek. Kızartma,aşırı yağlı, büyük porsiyon yerine; az yağlı et, balık, sebze tüketimini dengeleyip, süt ve yoğurt tüketimini günde 2 porsiyona çıkartmak gerekebilir. Az yemek metabolizmayı yavaşlatacağı için günlük kalori ihtiyacını hesaplayabilirsen iyi olur. Şimdi gitmem gerek ama akşam tekrar yazacağım. Bu arada sen de günlük kalori ihtiyacını hesaplayan bir siteden yardım alabilirsin. Sevgiler

Öncelikle yeşil çayın bergamotlusunu ya da tarçınlısını öneririm...Diğerlerini bende içemiyorum bu ikisini dene mutlaka... Şimdi şöyle de bir durum var sizin vermeniz gereken kilo çok fazla değil o yüzden gidecek yağ oranı az olduğunda vücut daha dirençli oluyor kilo verme konusunda.

yardimin icin cok sagol canim aslinda oyle görüntüde pek fazla kilom yok ama ben bu yandaki yaglardan nefret ediyorum ve onlardan kurtulmak istiyorum.Son zamanlardada fast food yiyecekelre sarmistim baya aslinda dedigin gibi yeme düzenimi degistirip saglikli besinlere yöneldim diyebilirim ben diyet dedim cunku koca bi big mac menüden sonra ekmeksiz yagsiz tuzsuz salata insana diyet gibi gelyioo zaman duzelteyim saglikli beslenmeye adim attim

Öncelikle yeşil çayın bergamotlusunu ya da tarçınlısını öneririm...Diğerlerini bende içemiyorum bu ikisini dene mutlaka... Şimdi şöyle de bir durum var sizin vermeniz gereken kilo çok fazla değil o yüzden gidecek yağ oranı az olduğunda vücut daha dirençli oluyor kilo verme konusunda.

ben yurtdisinda yasiyorum malesef burda binbir cesit cay var ama tarcinli yada bergamotlu yesil cay hic görmedin ama bi sorup sorustururum en kotu ihtimal sadesini alicam.Cok fazlada bi istegim yok 5 kilo versem bayram edicem valla ama dedigin gibi yaglarim beni terketmemekte direniyolar bende onlari vermede bakalim kim kazanicak

bence kesınlıkle troıd bezlerıne baktır metobolızman yavasmı hızlımı ogren ayrıca dıyet sana uygunmu bu yuzdende veremıyor olabılırsın

bence kesınlıkle troıd bezlerıne baktır metobolızman yavasmı hızlımı ogren ayrıca dıyet sana uygunmu bu yuzdende veremıyor olabılırsın

Bi kac hafta once kan testi yaptirdim canim demir eksikligi haric hersey normal yukardada dedigim gibi diyet degilde saglikli besleniyorum mumkun oldugunca yagli unlu sekerli seyler tuketmiyorum bakalim ben bu yaglara direnecem yavasta olsa gidicekler vucudumdan

ozaman metobolızmanda sorun yok baska bır sekılde beslen yanı yıyceklerı degıstır ayrıca sunuda eklıyım gunde bır ogun mutlaka karbonhıdrat almak zorundasın cunku metobolızmayı hızlandırıyor ama bu ogunun oglen olmasınada dıkkat et aksam yemegınde kesınlıkle yeme birde area ogunlerde yesıl eksı elmanın uzerıne lımon sıkıp ye faydasını goruceksın hafıf asıtlık metobolızmayı harakete gecırıyor aynı zamanda soguk dus nasıl sıkılasma saglıyorsa soguk suda vucut ısından daha yuksek derece oldugu ıcın metobolızmayı hızlandırır hatta dayanabılırsen gunde 2 kere buz em

Buzmu zayiflayalim derken bide hasta olmayalim canim ya yesil elma aralarda yiyorum genelde ama limon sikmayi denemedim hic:44:acaba karbonhidrat almadigim icin zayiflayamiyo olabilirmiyim ögle yemeklerinde salata yada yogurtla beraber kepekli makarna falanmi yesem acaba.Ya insanlarda sasiriyo diyetisyenin biri sadece protein karbonhidrat yok derken oburu mutlaka tuketilmeli diyo aklim karisti valla:44:ama yemedende olmuyo gercekten makarna sevmeyen ben bile makarna yemeyi ozledim bide tabii tatli sorunu onun icin bi cözüm oneriniz varmidir sekerim düstü valla yaatatli olarak ne iyebilirim ki

Ben karbonhidrat tüketimini savunanlardanım. Çünkü sinir hücrelerimiz ve dolayısıyla beyin hücrelerimiz sadece glikozu enerji kaynağı olarak kullanabilir. Tam buğday, çavdar ya da çok tahıllı ekmek tüketmek pilav ve makarnadan daha iyi bir fikir olabilir, çünkü ekmeğin içinde yağ yok.

Tatlı krizine gelince ne yalan söyleyeyim canım çok isterse sütlü bir tatlı ya da dondurmayı öğleden sonra ara öğünde yiyorum. Haftada 1 kez tatlı yediğimde kilo vermem durmuyor. Ya da sabah kahvaltısında bal tüketiyorum, hem kalorisi de yüksek değil. Ama dersen ki tatlı krizim olmasın, o zaman akşamdan 1 çubuk tarçını bir sürahi suyun içine koyup sabaha kadar bekletiyoruz. Bütün gün normal suyun yanında bunu da tüketiyoruz. Sürekli bu suyu tükettiğinde canın tatlı yemek istemez. Ama dikkat et, zira tarçın tansiyonu da düşürebiliyor. Eğer tansiyonun düşüyorsa tüketmez ya da limitlerini ona göre belirlersin.

yok hasta olmazsın canım ardından ılık su ıcersın sırf preteın falan olmaz zaten kabız olursun valla karbonhıdratta lazım ama oglen ye kesınlıkle.

tatlı krızın ıcın algıdanın futtaresı var ananslı yada cıleklı sadece 55 kcal dıyetını bozmaz

bır elmayı dılımleyın bır kaseye 2 yemek kasıgı bal dıledgınız kadar tarcın ve karanfıl kooyun bır cay kasıgı su ekleyın
karıstırıp dılımlenmıs elmaların uzerıne surup fırına verın 20 dk kadar bekletip afıyetle yıyın :)

bırde kabak tatlısını yıyebılırsın tarıf aynı fakat ıcıne su ekleyın seker yerıne toz spalenda ve bal ekleyın lımon tarcın karanfıl ohhh canım cektı valla

ayrıca ugrasamıcagınız zamanlarda ıse kuru ıncır yada gun kurusu kayısı yıyebılırsınız asırı tatlı oldugu ıcın dırek keser tatlı ıstegınızı

ve ısaret parmagınızı gecmıcek sekılde bıtter ozellıkle bıtter cıkolata yemenızı tavsıye ederım

farklı ıcıcek ıstersenız cıkolatayı yemedgınız gun ısıttıgınız sutun ıcıne bır cay kasıgı nescafe parmagınız boyunda bıtter cıkolata ve 1 adet splenda ıle kendınıze kahve yapabılırsınız :) umarım yarar ısınıze

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…