- 23 Şubat 2016
- 825
- 413
- 103
- 29
- Konu Sahibi Kucuk prensesim
-
Yani madde oksugunu bilyor icerken bagimli bi arkadasi veriyor zaten ama ictigi seyin bu denlinkotu zarrali oldugunu bilmiyormus bu sekilde bagimli olablecegibi tahmin etmemis ve baya pisman durumda nasil uydum onlara diyor aralarda bisiler kullanirdi blyodum ama snradan meth e baslamis hepten beter oldu ondan snracanım ne olduğunu bilmeden alması mümkün değil bence
breaking bad diye bir dizi vardı oradan izlediğim kadarıyla meth böyle gayet burundan çekiliyor ya da pipo gibi bişeyde eritiliyor içine çekiliyor filan
hani öyle bilinmeden alması mümkün değil...
bu tarz şeyleri kullanan bir kuzenim vardı. O içmeyi de geçip daha fazlasını yapmaya başladı. Yakalanıp cezaevine girdi. Ne kadar psikiyatriye gitse de olmadı, bu normal sigara bağımlılığı değil. Psikiyatristle halledilemez. Amateme gidip yatması lazım mutlaka. Bizimki yattı şuan iyi. Ha bir de bulunduğunuz yerden taşınmanız en doğrusu. Zira bu işler çevreye bakıyor.siz bir amatemle görüşün, her ilde var Rize de de vardır, Allah yardımcınız olsun.Rizede oturuyoruz biz burda normal pskiyatriste gidip tedavi goremez mi
Cok tesekkur ederim oce bi pskiyayriste goturecem ordan bakalim yonleendirevekler umarim atlatirizBirakmak istemesi birakmanin yarısı zaten. Hastanede once psikiyatri sonra psikologlar yardımcı oluyor veya yönlendiriyor
Rize kucuk bi yer yazin cay fabrikasnda calsyor kisinda kendisi meslegi var kendi isini ediyor kiradayiz oturdugumuz yere cok yakin mesefade kullanan arkadasi oturuyor tasinirska gene rizede baska eve gecicez ve genede arkadaslaryla sokakda karsilasma ihtimali olacak il degstrmek gerwkir aslnda ama oda imkansiz gbi onun ailesi burda hep butun isnimkanlri birda kisin isle ilgili cevresi var hep arayip is veriyorlar oyuzden il degstremeyiz gibi ev degstirsek ne olacak zaten bi sokakda fene kullanan birisyle karsilasabilir umarim bir daha baslamaz bundan kurtulayim bir daha baslamam diyor umarim ole olurbu tarz şeyleri kullanan bir kuzenim vardı. O içmeyi de geçip daha fazlasını yapmaya başladı. Yakalanıp cezaevine girdi. Ne kadar psikiyatriye gitse de olmadı, bu normal sigara bağımlılığı değil. Psikiyatristle halledilemez. Amateme gidip yatması lazım mutlaka. Bizimki yattı şuan iyi. Ha bir de bulunduğunuz yerden taşınmanız en doğrusu. Zira bu işler çevreye bakıyor.siz bir amatemle görüşün, her ilde var Rize de de vardır, Allah yardımcınız olsun.
Bende korkuyorum braktiktan snra tekrar baslarsa diye zaten kllanan arkadaslarijin esimi birakacagjida hic sanmiyorum ama esim hepsinden uzak duuryor suanda umarim basarirHerseyden önce çevrenizi değiştirin. Şu anda tedavi de görse, bıraksa da aynı cevrede olduğunuz sürece maddeye bulaşma riski hep olacak. Hatta şöyle söyleyeyim risk bile değil kesin yapacak. Kullanan tek bir kişiyle karşılaşması yeterli.
Kurtarmak istiyorsanız imkansıza bakmayın. Ya adam akıllı tedavi olsun, eğer akıllanmazsa basın gidin buralardan. Yazık günah değil mi size.Rize kucuk bi yer yazin cay fabrikasnda calsyor kisinda kendisi meslegi var kendi isini ediyor kiradayiz oturdugumuz yere cok yakin mesefade kullanan arkadasi oturuyor tasinirska gene rizede baska eve gecicez ve genede arkadaslaryla sokakda karsilasma ihtimali olacak il degstrmek gerwkir aslnda ama oda imkansiz gbi onun ailesi burda hep butun isnimkanlri birda kisin isle ilgili cevresi var hep arayip is veriyorlar oyuzden il degstremeyiz gibi ev degstirsek ne olacak zaten bi sokakda fene kullanan birisyle karsilasabilir umarim bir daha baslamaz bundan kurtulayim bir daha baslamam diyor umarim ole olur
Öncelikle çok geçmiş olsun mu denir Allah kurtarsın mı bilemedim açıkçası ama meth dediğiniz şey öyle 20 gün içmeyeyim de durayım tarzı bir şey değil bildiğim kadarıyla. Kullanmadığını pek sanmıyorum maalesef o yüzdenKizlar 5 yillik evliyim ve esim 6 ay kadardir meth kullaniyormus ben daha yeni ogrendim ve bnuda 20 gun kadardir icmiyor meth zararlarinj ogrenicne brakmis ve suanda icmiyor buyuzden cok yorgun surekli uyuyor kendi basna bundan kirtulamaz oyuzden doktorada goturmek istiyorum rizdde yasiyoruz pskologa goturmem dogru olurmu yoksa madde bagimliliginicin baska yerlere goturmem gerekir mi kendiside cok kararli birakma konusunda ne yapablirim
Bir yola girmişsiniz ve eşinize inanmışsınız ama aklınızı bulandırmak istemem.Gercekten cok zor yasamayan bilemiyor eskiden ot kullaniyordum diyor ama meth kullanmaya arkadasi yuzunden alisti ne oldugunu bilmeden bir kez icmis ve snra onu icmeden yaoamadim diyor bagimli olmus snrasnda ogrenmis ne oldugunu ve suanda urasiyor brakmak icin arastir doktra gidelim yardm et brakayim diyor umarim brakablir
Metamfetamin dış görünüşü bile değiştiriyor bildiğim kadarıyla, insanın içine işlediği zararların haddi hesabı yok zaten. Arkadaşların dediği gibi çözüm mutlaka uzman yardımı. Bu iş geçiştirmeye beklemeye gelmez, zaten madde bunlar sigara değil. Bağımlılık derecesi yüksek olduğu için sana ne kadar bıraktım dese de görmediğin yerde içer. Ama dışarıda, ama wcde, ama duş alırken, ama sen uyurken.. Şimdiden Allah yardımcın olsun. Psikolog değil psikaytriye gitmelisin, en temel çözüm zaten amatem olacaktır. Doktorlar bağımlılık seviyesine göre ayakta veyahut yatarak tedavi edecektir. Gerekeni zaten uzmanlar ayrıntılo bir şekilde söyleyecektir. Allah yar ve yardımcın olsun İnşallah bir an önce tamamen arınır.Kizlar 5 yillik evliyim ve esim 6 ay kadardir meth kullaniyormus ben daha yeni ogrendim ve bnuda 20 gun kadardir icmiyor meth zararlarinj ogrenicne brakmis ve suanda icmiyor buyuzden cok yorgun surekli uyuyor kendi basna bundan kirtulamaz oyuzden doktorada goturmek istiyorum rizdde yasiyoruz pskologa goturmem dogru olurmu yoksa madde bagimliliginicin baska yerlere goturmem gerekir mi kendiside cok kararli birakma konusunda ne yapablirim
offf korkutmak gibi istemiyorum ancak bu uyuşturucular içinde en belası meth diyebilirim.çok yakınım yüzünden uyuşturucu ortamının ister istemez içinde bulundum (kendim kullandığımdan değil , ayrıldığım yabancı nişanlımın , onun dolayısıyla arkadaşlarının hatta annesinin bağımlılık sorunları vardı) bir defa kullandın mı bunu bitti.hayatında tamamen bundan temizlenmen, bir daha kullanmaman çok düşük.bundan asla kendi kendine kurtulamaz, çok ciddi ataklar geçirtir bu meret.tam bitti derken yeniden başlar.6 ay meth kullanmak çok ciddi bir şey.şöyle ki bazı uyuşturucular vardır dışarıdan sağlıklı gözükebilirsin ancak meth kullanan birini 3 ay sonra sadece dış görünüşünden 10 metreden gör tanırsın.6 ay nasıl anlamadınız o fiziksel ve ruhsal değişimi? hemen alo 191'i arayın uyuşturucuyla mücadele hattı, onlar sizi yaşadığınız ildeki merkezlere yönlendirecek.bununla beraber psikolojik destek şart.onlar sizi yönlendirir zaten.ama size de çok büyük sorumluluk düşüyor.bebek gibi izlemeniz lazım, gözünüz hep üstünde olsun.bildiğim kadarıyla bu kliniklerde vücudu temizleyip , ataklarını atlatmasını bekleyip sonra salıyorlar.ama ne yazık ki iş burda bitmiyor.esas mesela devamında yeniden tekrar etmeyi ve ara ara vuran yoksunluk krizlerini önlemede.meth kullanıcıların çok büyük bir kısmı uyuşturucu kullanmaya methle başlamaz, diğer uyuşturucular artık kesmediğinden meth e geçerler.eşinizin hep bir uyuşturucu sorunu var mıydı böyle?Kizlar 5 yillik evliyim ve esim 6 ay kadardir meth kullaniyormus ben daha yeni ogrendim ve bnuda 20 gun kadardir icmiyor meth zararlarinj ogrenicne brakmis ve suanda icmiyor buyuzden cok yorgun surekli uyuyor kendi basna bundan kirtulamaz oyuzden doktorada goturmek istiyorum rizdde yasiyoruz pskologa goturmem dogru olurmu yoksa madde bagimliliginicin baska yerlere goturmem gerekir mi kendiside cok kararli birakma konusunda ne yapablirim
çeşitli türleri var, burundan ağızdan damardan verilebilen.ama al bunu deyip bilmediği şeyi alması kısmına takıldım.ya kafası güzelken al al diye içirdiler ya da adam zaten daha sert bir şey arıyordu içti bunu :/canım ne olduğunu bilmeden alması mümkün değil bence
breaking bad diye bir dizi vardı oradan izlediğim kadarıyla meth böyle gayet burundan çekiliyor ya da pipo gibi bişeyde eritiliyor içine çekiliyor filan
hani öyle bilinmeden alması mümkün değil...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?