Metro duyduklarım ve bende bıraktığı etki...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Lise yasini cinsel deneyim icin kucuk buluyorum.
Ne kadar egitimli olunursa olunsun hata yapma oranlari cok yuksek.
Ki o yaslarda yasanacak bir kaza kizin da erkeginde hayatini bastan asagi degistirebilir.

Lise = flort olmali bana gore daha fazlasi degil.

Ulu orta konusulan mevzunun icerigi de cok cirkin degil mi. Dusunsenize esleriniz arkadaslarina mahreminizi anlatip yetmiyor ama idare ediyoruz gibi bir tavirla bahsetse sizden.
Karaktersizlik bu.
Ergen bir ogrencinin yasadigi cinsellikten ziyade ahlaken tavriyla da ilgili sorunlari oldugunu gosterir ve bu cok uzucu.

hanımefendi neye gülüyorsunuz?

pedi alıp evin içinde halay çeke çeke babamıza gitmedik hiç birimiz.
Haha gözümün önüne geldi güldüm valla:)))
Ben bu regl meselesini kendi babamla hiç paylaşmadım.Ama eşimle kızımın ilk regl olduğunu öğrendiğimizde onu alıp hep beraber yemeğe çıkmıştık büyüdü kızımız genç kız oldu diye..bunda utanılacak birşey yok ki zaten,gayet olağan engel olunamayan fizyolojik bir durum iste neden pis birşeymiş gibi yada hastalıkmis gibi bir durum oluşuyor anlamıyorum.Hele "zinhar çok ayıp aman babası duymasin"diyen anneler iyice acayip geliyor bana.
Evlatlarımız onlar bizim tabikide bir anne-baba olarak fiziksel ve de psikoljik her durumundan haberdar olmalı ve onun ihtiyaçlarına göre davranmamız lazim yeri geldiğinde.
Ama halay çekme fikri çekici geldi keşke yapsaydık))

Kız canı istemiş yaşamış cinselliği, korunmayi öğrettiyse annesi benim için sorun yok. Siz de oğlunuza kızları taciz etmemeyi, istemediği şeyleri yapmamayı, kibar ve saygılı bir beyefendi olmayı ve korunmayı öğrettiyseniz bence çok güzel bir gençlik yetişiyor. Ayıp günah diye diye aç bir toplum yetisecegine , özgüvenli gençlik yetişsin okudugum şeyi beğendim.

annemle babam birlikte olsa ben de belki babamla paylaşmazdım dolaylı yoldan öğrenirdi ama anne yanımda yok, akıl alabileceğim tek kişi babamken neden saklayıp kendime dert edeyim yahu, söyledim gitti. ama halay çeksem bir garipserdi herhalde

18 yaşından küçüklerin “abi”leriyle yaşadıkları ‘hür iradeyle cinsel ilişki’ mi gerçekten? Yoksa aynen sizin yazdığınız gibi tecavüze mi giriyor? Hanfendi siz iyi misiniz liseli çocuklarda nasıl bir hür irade olabilir cezai yükümlülükleri bile yok hatta tıbben konuşursam beyinleri tam anlamıyla gelişmiş bile değil. Bu yüzden REŞİT DEĞİLLER ZATEN. Yada siz şöyle mi diyorsunuz çocuk çocukla sevişebilir mi 14 15 16 yaşlarında? Demiyorsunuzdur umarım.

Kendinizle fena halde çelişiyorsunuz bence. Hatta saçmalıyorsunuz. Liseli çocuklar hakkında konuşuyoruz, reşit olup kendi hür iradesiyle sevişene bişey demedim ben, neden benim üstümden prim yapma gereği duydunuz

Son düzenleme:
Bence anne-kız ilişkisinin yakın ve sıcak olması bir tarafa baba-kizin yakın ve anlayışlı bir ilişki içinde olmaları çok daha mühim.Kiz çocukları babaları ile iyi anlaşıyorsa ve oturup sohbet edebiliyorlarsa bu onları her türlü daha güçlü bir kadın haline getiriyor.Anne de önemli elbet ama anneyle yüz göz olma durumu var biraz.)

İyi de bu şekilde ilişki yaşayan gençlere yobaz dediniz ben mi dedim yobaz diye?
12 13 14 yaşındakiler için demedim ben bu arada hür irade tabirini ama onlar da özgür siz karışamazsınız kimin ne yaşayacağına öyle değil mi?
Bence çelişen sizsiniz toplum yozlaşıyor diye bu örnekleri sıralıyorsunuz ama çocuklara, genç kızlara yapılan tacize, tecavüze yobazlık demiyorsunuz hayret bir şey...

Cinsellik yaşamaları değil de yani rızası ve isteği varsa yaşasın da ama bu da anlatılmaz yani özel diyede biley var hadi bu özel şeyi çok özel bi arkadaşa anlatıyosun diyelim metro yeri değil ve anlatış şekli de yanlış bence

Ama şu var ki yeni nesil böyle demekden ziyada bazı geniş aileler var bi tanıdık var kızlarına sigara verip içiriyo kocasından gizli yine gizli gece yarıları dışarı yolluyo yanında sevgilisiyle baya evli çift gibi konuşmasına izin veriyo bizzat şahit oldum
Evimin etrafında birsürü park var ama çocuklar oynamıyo 12 18 yaş arası sevgililerin seks alanı etraftaki inşaatlardaki erkekleri evleri insanları aldırmadan kızın eli oğlanın içinde oğlanınki kızda o kadar utanç verici ki daha ilerisini bile gören olmuş hatta iki sevgili bunları yaşarken izleyen oğlanın arkadaşı oh çekip boşalmış kavga çıkmış arkadaş gördük nasıl kaçtık diyo bıçaklar çekilmiş hayır kıskanıyosan yapma sende ay anan daha iğrenç neler duyuyoruz koca tatilde parka gidemedik millet şikayetçi hep ama çözüm yok yakında parklara köşelere heryere seks kabinleri kulubeleri yapılcak yada bieileri yapıp para kazancak gerçekten gidişat kötü

Yaşanmaz demiyorum ama ulu orta da olacak şey değil 2kızım var kınamıyorum kimseyi ama çok da korkuyorum

cinsellik elbetteki yaşanmalı. ama doğru zamanda ve doğru kişiyle ben cinselliği 25 yaşıma kadar yaşamadım. şu an yaşım 28 vede bunu çok aşık olduğum bir erkekle yaşadım. (adam türk değildi.) evlenmeme kararını da ben verdim. olamazdı çünkü ha bu beni namusuz yaptıysa da sıkıntı yok. seksimi de yaptım. hazzımı da aldım.
ama bugün karşıma bir erkek çıksa diktirmem mesela. ve bu konularda da çok tutucu bir görüntüm var. herkes beni bakire sanıyor.
aileme asla söylemedim. bunu da saygısızlık olarak görürüm. yani özet bilgi. İBADETTE KABAHATTE GİZLİDİR.yeni jenerasyon bunu anlayamıyor.

Bende 13yaşımda annemle yaşıt teyzelerin uçak binme muhabbetini duydum aa uçak küçük büyük falan ben de saff gibi ayy uçak mı bindiniz deyince bi abla kenaraa çekip ayıp şey konuşuyolar diye anlatti çok utandım ve birileri konuşurken hep korktum ya yine yanlış anlarsam diye hala o teyzeleri görünce yüzüm kızarır

daha uydurma bir hikaye olamaz. bir dahaki sefere daha basarili yazarsiniz. 50 yasinda filansiniz herhalde, gunumuz genclerini de eski ergenlik dizilerinden taniyorsunuz sadece. herkes sizin cinsellik anlayisinizi benimsemek zorunda mi? siz cok mu basarili bir nesil mi oldunuz gorucu usulu rastgele insanlarla evlenip 30 yasindan sonra sevismeyi birakarak? bir de insanlarin konusmasi dinlenmez, ayip. bir turlu ogretemedik herkesin farkli bir goruse sahip oldugunu ve bunun kimseyi ilgilendirmedigini.

Bizim okulda iki kız vardı bundan 12-13 yıl öncesinden bahsediyorum. Aileleri sevişebilirsiniz demişler korunma yöntemlerini anlatarak, bu ikiside bize anlatıyor tabi bizim ağız açık ailelerimiz sevgilimiz olduğunu bilse bacaklarımızı kırar
Bu kızlar otostop çektiklerinde jeepi olan bi adamla grup yapmışlardı yaşlar 17. Birinin hatırlıyorum babası doktor annesi öğretmendi bir evin bir kızı. Yani eğitimin en alasını görmüş bi kızdı
Şimdi benimde kızım var evlilik öncesi cinselliğe karşı değilim ama sınır ne olmalı, nasıl olmalı hep düşünüyorum

Regl muhabbeti donmus ya...
Ben birakin babami, anneme soyleyememistim.
Gidip harcligimla ped alip kullanmistim.
Annem hic tuylerimi nasil aldığımi sormadi mesela,
Ya da sevgilim oldugunda, evlendigimde, cinsellikle ilgili tek kelime konusmadi benimle.
Simdi ben de bir kiz annesiyim ve kendiime ornek alacagim son annedir annem.
O yuzden istiyorum ki kizlar yuksek sesle konussun, ama once en yakinlariyla, boylece metroda belalti muhabbete dalip milletin agzina sakiz olmazlar.

Helal

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…