- 23 Ağustos 2012
- 51.950
- En iyi cevaplar
- 1
- 242.053
- 898
Benim bu forumda öğrendiğim olmayacak yönünde canım
Yoksa çocuklar küçükmüş falan hikaye
He bunları yazarkende 17 yaşında "kolejli"kız annesi olarak yazıyorum
hahah kişi kendinden bilir işi. böyle düşünüyorsun sanırım.
ben ne diyorum sen ne diyorsun??
ben çocuklar okusun ayakları üstünde dursun kimsenin boyunduruğu altına girmesin diyorum sen ne diyorsun.
yani 18 yaş öncesi cinsellik normal deyip evlenmeyi yanlış gören zihniyet mi doğru. tebrikler.
siz evlatlarınıza öyle öğretin o vakit.
he bu arada ben okudum işimi buldum ayaklarım üstüne durdum evlendim. inş evladıma da bunu öğreteceğim. kendimle zıt düşmemeye çalışacağım. evladım sen 18 den önce cinsellik yaşa ama evlenme gibi absürt bir tavır sergilemeyeceğim.
Aynen
Hangimiz büyükannesi 26 yaşında evlenmiş.
Onu geçtim hala bu ülkede 14 yaşında evlendirilen hatta para karşılığı babası yaşındaki adamlara satılan çocuklar var.
Konu sahibesi madem kurgu yapmaya merakli bir Guneydogu Anadolu'ya gitsin. Bilmiyorum Dicle Koğacıoğlu'nu duyan taniyan var midir, kadin arastirmalari yapan bir hocaydi. Guneydoguya bizzat gitmis, defalarca kez gitmis, cocuk gelinlere. enseste, istismara, tecavuze, kadin cinayetlerine, oldurulup arka bahceye gomulen hayatta fotografi bile olmayan kizlara taniklik etmis bir kadin. Bu hocayi benim master tez danismanim taniyormus, intihar ettigini duyduktan sonra dedi ki cok sert, dayanikli bir kadindi o dayanamadiysa kimse dayanamaz. Bu hoca, cok fazla aci var dayanamiyorum notunu biraktiktan sonra intihar etmis.
Cok uzak bir yerde degil, arabayla 6 saatlik yerlerde kadinlar zulme ugruyor, Sevgili konu sahibesi, insanlarin kendi rizalariyla yasadigi cinseelige gelinceye kadar neden istismara kafayi takmiyorsun?? Ortadogu toplumlarinin b.k gibi olmasinin ana sebebi bu bence, su namus denen kavram var ya o. Kadinlar istismara ugruyor ama herkes basini ceviriyor, yokmus gibi davraniyor. Ama bir kadin kendi istegiyle hayatini yasarsa iste butun toplum korkudan titriyor karsisinda, olamaz istedigini yapan bir kadin aman ataerkillik darbe mi aliyor diye; hemen o kadinin sutune o...u k.hpe seklinde cullaniyorlar. Toplum, ozgur iradeli kadinlara cullanacagina gitsin once iradesi elinden alinmis kadinlari kurtarsin once.
Eskiden sigara icmeyeni dovuyolarmis simdi o yasta cinsellik icin ayni sey.tecavüzden farkı mı var daha aklı tercihi yeni oluşmaya başlamış gençlerimizin cinselligi yaşıyor yada yaşıyormuş gb yapmasının.
hala anne babasının himalesi altın da ama biz onlara koca insan diye bakar olduk.
wayy vee cinsellik özgürlük olmuş.
düşünmüyorum ama cinsel hayatım var
okumuyorum ama cinsel hayatım var bartu var can var ahmet var
Yani bu iki kolejli biz imam nikahlıyız dese bir sorun olmayacak mı?
Buna saygım sonsuz zaten.Bir benzerini @turuncupijama da yazmış,bence gayet normal bir yorum,düşünce.Kimisine göre bu yaşlar erken,kimisine göre normal,benim demek istediğim evlilik denilen kararla hele ki çocuk gelin denilen kavramla bunun asla karşılaştırılamayacağı çünkü ikisi bambaşka dünyalar.Gerçekten bambaşka dünyalar.Bu hikayedeki kızla,evlendirilen kızların hikayesi bambaşka,istisnalar olsa bile çoğunlukla karşılaştırılabilecek bir durum yok.Bu konudaki kız okuluna devam ediyor,büyük ihtimalle bir üniversiteye gidip sonrasında çalışacak,peki 16'sında evlendirilen kaç kızımız hakkında bunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz ? Kaç tanesi arkadaşlarıyla buluşma imkanına sahip ?
Ben ve siz çok farklı şeylerden bahsediyoruz.
Ama konunuz hepimizin konuşması gereken ama çözümünü bulmak için ciddi yardımlar almamız gereken bir toplum yarası.
Sorunuz bana mı bilmiyorum ama,
Her türlü sorun olacak türde basit bir anlatımla toplum içinde konuşulan Cinsel hayat
okudukça içim gıdıklandı bir hoş oldum bu nasıl muhabbettir geleceğin nesillerini yetiştiyoruz bizler aman Allahım ,cinsellik öcüüüü kavramı ile yetiştirmekten bahsetmiyorum kesinlikle ama namus kavramının gerçek manasını unuttuğumuz için insanlığımızdan utanıyorum.Merhabalar,
Sabah Kızılay'a gitmem gerekiyordu. Metroyla ineyim dedim neyse,
Yanında 2 genç kız oturuyor 2 si de birbirinden güzel,
Klasik sosyal medya hesaplarından bahsediyorlar yok takipçi yok şunu takip ediyor musun? yok şu seni takip ediyor mu şimdi ki gençlerin klasik muhabbeti diyelim.
İkisi de lise öğrencisi çünkü çantalarında bir kolejin amblemi vardı.
Biri diyor ki arkadaşına
- Eeee Bartu'yla nasıl gidiyor.
-İyi işte ya nasıl olsun 2 gün küs 3 gün barışık geziyoruz.
Tekrar soruyor diğeri,
-Sizin ilişki 7 ay oldu dimi
-Evet ama 7 ay'ın en fazla 5 ay'ı küs geçmemiştir.
-Yatak da nasıl Bartu?
-Başarılı değil bana yetmiyor ayrıca yeniliklere açık değil dar açıdan bakıyor sanki benim bir tek vajinam var. Ama Salak bebeyi Seviyorum işte ne yapayım.
Bu muhabbetin daha ilerisi nerelere gitti bilmiyorum çünkü daha kızılay'a gelmeden yerimden kalktım ve diğer vagon'a doğru yürüdüm.
Önce Normal herhalde yeni nesil böyle dedim.
Sonra Eeeee bu yeni nesil'i yetiştiren de biz değil miyiz? Diye düşündüm.
Ben de yeni nesil bir erkek çocuğunun annesiyim.
38 yaşımdayım, Cinselliğe namus gözüyle bakmam ama Cinsellik herhangi biriyle yaşanmamalı diye düşünenlerdenim. Ve bunu yaşamanın bir farkındalığı olmalı diyorum.
Yani kişiler cinselliği şu yaşta yaşasınlar filan demiyorum. Kendileri için en özel kişiyle yaşamalılar diyorum.
Velhasıl hanımefendiler, Biz nasıl bir nesil yetiştiriyoruz ???
Hic de degil sevgili konu sahibesi.
Ozgur iradeli bir insanin, baska bir kadinin yaptiklari ne sizi ne bizi ilgilendirir. Buraya vah tuh genclik nereye gidiyor o kizlar da yollu seklinde konu acmissiniz. Kizlarin ne kendisi, ne anasi, ne babasisiniz.
1. Cinselligi yasayan ayni yasta erkek cocugu duysaydiniz buraya konu acar miydiniz? Acmazdiniz. Muhtemelen sizin esiniz de, babaniz, abiniz de o yasta randevuevinde milli olmustur, dert edindiniz mi? Ayni eylemi erkekler yapinca takan yok, yapan kisi bir kadinsa kosun toplum nereye gidiyor
2. 17lik kizin dugunune gitseydiniz, kosun 17lik kzi da cinsellik yasiyor demezdiniz emin olun halay cekip ustune bilezik takardiniz.
3. Ille de kadinlarin iyiligini bu kadar dusunuyorsunuz! dedigim gibi insanlarin toplum baskisiyla rizalari olmayan sekilde cinsellige, enseste, tecavuze, cocuk gelinlere, toplum baskisina kafayi takip konu acin. Bunlar topraklarimizda yillardir var, dert edindiniz mi, buraya konu actiniz mi mesela? Yaninizda oturan 2 kiza vurun k.hpeye yapacaginiza bence gercekten yardima olan insanlari dert edinin. Kadinlar tecavuze ugryainca toplum ahlaki bozumuyor ama kizlar ozgur iradeyle sevisince mi toplum ahlaki bozuluyor? gecin bunlari Allah askina. Erkeklerden beter ataerkilsiniz. Siz de baska kadinlari yargilarsiniz, erkekler bakire mi, dul mu, basi turbanli namuslu mu, mini etek giydi tecavuze ugradi oh olsun mu seklinde neden konusmasin? Ahlak bekciligini yanlis yerde yapiyorsunuz.
4. Okullar da acilmadi zaten hikayeniz de hic inandirici degil. Zengin cocuklari var diye Koru sitesi, Bartu falan yazmissiniz ama tutmamis.
Birakin yani nerden tutsaniz elinizde kalir.
ben bir yakinimin gunune gittim oyle disaridan davetli olarak.
kadinlr kocalarinin performanslari hakkinda bir arada konusmaya basladilar, ben sok ben iptal
o gun gunlerin bana gore olmadigina karar verdim
siz ilk kez karsilastiginiz icin veya yaslari sizin icin cok kucuk oldugu icin bu kadar garipsemissiniz anliyorum,
ancak bazilari icin icin bu baya gun konusu
Merhabalar,
Sabah Kızılay'a gitmem gerekiyordu. Metroyla ineyim dedim neyse,
Yanında 2 genç kız oturuyor 2 si de birbirinden güzel,
Klasik sosyal medya hesaplarından bahsediyorlar yok takipçi yok şunu takip ediyor musun? yok şu seni takip ediyor mu şimdi ki gençlerin klasik muhabbeti diyelim.
İkisi de lise öğrencisi çünkü çantalarında bir kolejin amblemi vardı.
Biri diyor ki arkadaşına
- Eeee Bartu'yla nasıl gidiyor.
-İyi işte ya nasıl olsun 2 gün küs 3 gün barışık geziyoruz.
Tekrar soruyor diğeri,
-Sizin ilişki 7 ay oldu dimi
-Evet ama 7 ay'ın en fazla 5 ay'ı küs geçmemiştir.
-Yatak da nasıl Bartu?
-Başarılı değil bana yetmiyor ayrıca yeniliklere açık değil dar açıdan bakıyor sanki benim bir tek vajinam var. Ama Salak bebeyi Seviyorum işte ne yapayım.
Bu muhabbetin daha ilerisi nerelere gitti bilmiyorum çünkü daha kızılay'a gelmeden yerimden kalktım ve diğer vagon'a doğru yürüdüm.
Önce Normal herhalde yeni nesil böyle dedim.
Sonra Eeeee bu yeni nesil'i yetiştiren de biz değil miyiz? Diye düşündüm.
Ben de yeni nesil bir erkek çocuğunun annesiyim.
38 yaşımdayım, Cinselliğe namus gözüyle bakmam ama Cinsellik herhangi biriyle yaşanmamalı diye düşünenlerdenim. Ve bunu yaşamanın bir farkındalığı olmalı diyorum.
Yani kişiler cinselliği şu yaşta yaşasınlar filan demiyorum. Kendileri için en özel kişiyle yaşamalılar diyorum.
Velhasıl hanımefendiler, Biz nasıl bir nesil yetiştiriyoruz ???
ben bir yakinimin gunune gittim oyle disaridan davetli olarak.
kadinlr kocalarinin performanslari hakkinda bir arada konusmaya basladilar, ben sok ben iptal
siz ilk kez karsilastiginiz icin veya yaslari sizin icin cok kucuk oldugu icin bu kadar garipsemissiniz anliyorum,
Bizimkilerin gunleri hic o sekilde degildi valla:)) gunden gune fark ediyor demekki: )ben bir yakinimin gunune gittim oyle disaridan davetli olarak.
Bizimkilerin gunleri hic o sekilde degildi valla:)) gunden gune fark ediyor demekki: )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?