Metro duyduklarım ve bende bıraktığı etki...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim bu forumda öğrendiğim olmayacak yönünde canım
Yoksa çocuklar küçükmüş falan hikaye
He bunları yazarkende 17 yaşında "kolejli"kız annesi olarak yazıyorum

Olmaz tabi ki. Nikah her turlu rezilligi, hatta yasadisi durumlari bile nasip-kismete cevirebiliyor.

Adam ex metresle evleniyor -> rezilligin adi yuva kurdu oluyor
Kadin para icin 15 yas buyuk adamla evleniyor -> nasip-kismet oluyor
Kiz cocuklari okutulmuyor, 17de evlendiriliyor -> kismet boyleymis iste oluyor

Bu açıklamayı benim ne yapmak istediğimi soran arkadaşlara hitaben yazıyorum.
Konu açtım ve arkasında olduğumu anlatmak amacım.
Kendimi tekrar ediyorum farkındayım.
Ben kimin ne yaptığı veya O kız çocuğunun tutumundan yola çıkarak yetiştirdiğimiz nesil hakkında konuşmak fikir alışverişi yapmak için konu açtım. Bana zorlamışsın işte olmamış bu hikaye gibi ayrıntılarla gelen arkadaşlara cevap verdim ama fikirlerinizi beyan etmenize neden cevap vereyim veya ille kendi düşüncemi neden savunayım. Kiii ben böyle düşünüyorum diye konu açmadım sonrasında fikrimi beyan ettim.
Amaç zaten çocuk yetiştirirken birbirimizden fikir alışverişi yapmak değil mi?
Bende 13 yaşında bir erkek çocuk annesiyim, Onu yetiştirirken hiç harikayım ben demedim,
Burada birisi işte oğlum çok sırnaşık davranıyor dediğinde gittim oğlumu gözlemledim acaba diye.
Veya burada birisi Oğlum-kızım okulda şöyleler dediğinde bak insanlar nelere dikkat ediyor git kızım eve de çocuğunu al karşına konuş bu konuyu demişimdir.
Veya burada erkeklerle ilgili bir arkadaşı uyardığınız da Hayatıma biri girerse burdaki hatunlardan öğreneceğim çok şey var demişimdir.
Amacıma gelirsek;
Cinsellik ulu orta bu kadar rahat konuşulmamalı,
Cinsellik için farkındalık olmalı oğlum bana gelip de ben cinsel ilişki yaşadım dediğinde
ayy oğlum ne güzel mi diyeceğim yoksa sorgulayacak mıyım ?
Cinsellik yaşamak için yaşanmamalı yani bir el tutmak, Bir flörtöz öpüşmek gibi masum gelmiyor bana.

"Hamile kalırsa, resmi cinsellik yaşıyor" gibi tuhaf bir cümle kurdunuz, onun üzerine yazdım bu gönderiyi.

Yaşa çok takılmayım derim, cinsellik konusunda da belli bir yaştan itibaren gereken bilgilendirme yapılmalı.

Siz yine resmi sevişin, seviştirin :)

Aynen
Hangimiz büyükannesi 26 yaşında evlenmiş.
Onu geçtim hala bu ülkede 14 yaşında evlendirilen hatta para karşılığı babası yaşındaki adamlara satılan çocuklar var.

Konu sahibesi madem kurgu yapmaya merakli bir Guneydogu Anadolu'ya gitsin. Bilmiyorum Dicle Koğacıoğlu'nu duyan taniyan var midir, kadin arastirmalari yapan bir hocaydi. Guneydoguya bizzat gitmis, defalarca kez gitmis, cocuk gelinlere. enseste, istismara, tecavuze, kadin cinayetlerine, oldurulup arka bahceye gomulen hayatta fotografi bile olmayan kizlara taniklik etmis bir kadin. Bu hocayi benim master tez danismanim taniyormus, intihar ettigini duyduktan sonra dedi ki cok sert, dayanikli bir kadindi o dayanamadiysa kimse dayanamaz. Bu hoca, cok fazla aci var dayanamiyorum notunu biraktiktan sonra intihar etmis.

Cok uzak bir yerde degil, arabayla 6 saatlik yerlerde kadinlar zulme ugruyor, Sevgili konu sahibesi, insanlarin kendi rizalariyla yasadigi cinsellige gelinceye kadar neden istismara kafayi takmiyorsun?? Ortadogu toplumlarinin b.k gibi olmasinin ana sebebi bu bence, su namus denen kavram var ya o. Kadinlar istismara ugruyor ama herkes basini ceviriyor, yokmus gibi davraniyor. Ama bir kadin kendi istegiyle hayatini yasarsa iste butun toplum korkudan titriyor karsisinda, olamaz istedigini yapan bir kadin aman ataerkillik darbe mi aliyor diye; hemen o kadinin sutune o...u k.hpe seklinde cullaniyorlar. Toplum, ozgur iradeli kadinlara cullanacagina gitsin once iradesi elinden alinmis kadinlari kurtarsin once. Daha sonra vurun k.hpeyeye devam edersiniz korkmayin.

Son düzenleme:

Ben ve siz çok farklı şeylerden bahsediyoruz.
Ama konunuz hepimizin konuşması gereken ama çözümünü bulmak için ciddi yardımlar almamız gereken bir toplum yarası.

tecavüzden farkı mı var daha aklı tercihi yeni oluşmaya başlamış gençlerimizin cinselligi yaşıyor yada yaşıyormuş gb yapmasının.
hala anne babasının himalesi altın da ama biz onlara koca insan diye bakar olduk.
wayy vee cinsellik özgürlük olmuş.
düşünmüyorum ama cinsel hayatım var
okumuyorum ama cinsel hayatım var bartu var can var ahmet var

Eskiden sigara icmeyeni dovuyolarmis simdi o yasta cinsellik icin ayni sey.

Haklısınız , o yaşta zorla evlilik olduğunda sosyal yaşam da eğitim hayatı da kisitlanir. Bu zulmü konuşmuyorum bile.

Olmaması gerekir bana göre , kesin çizgilerin vardır okul meslek üzerine ancak kendi rızasıyla evlenip hem okuyup hem evli kalan küçükler var ne kadar anlamsız ve yorucu olsada. Büyüdüklerinde pişman olurlar mi , evet olurlar.

16 yaşındaki çocukta cinsellik yasamasiyla ileriki zamanlarda hep zor zamanlar yaşar duygusal anlamda. Çünkü karşıdaki sıradan biridir, herhangi sevgiliden biridir ve bir gün gidecektir ikisine başka yerlere.

Büyüyünce pişman olurlar mi evet kesinlikle olurlar. Olmayanı kendini çok cinselliğe kaptirmayip bundan sonra seçici olanlardır.

Aslında çokta farklı şeyler demiyoruz , sadece ayrıldığımız nokta evlilik ile o yaşta cinsellik yaşamak arasında fark yoktur benim için diyorum. Ikisi de yanlış karar ikisi de pişmanlık.
Ancak biri alkislaniyor , diğeri aaa olur mu ki hiç deniyor.

Ben ve siz çok farklı şeylerden bahsediyoruz.
Ama konunuz hepimizin konuşması gereken ama çözümünü bulmak için ciddi yardımlar almamız gereken bir toplum yarası.

Hic de degil sevgili konu sahibesi.

Ozgur iradeli bir insanin, baska bir kadinin yaptiklari ne sizi ne bizi ilgilendirir. Buraya vah tuh genclik nereye gidiyor o kizlar da yollu seklinde konu acmissiniz. Kizlarin ne kendisi, ne anasi, ne babasisiniz.

1. Cinselligi yasayan ayni yasta erkek cocugu duysaydiniz buraya konu acar miydiniz? Acmazdiniz. Muhtemelen sizin esiniz de, babaniz, abiniz de o yasta randevuevinde milli olmustur, dert edindiniz mi? Ayni eylemi erkekler yapinca takan yok, yapan kisi bir kadinsa kosun toplum nereye gidiyor

2. 17lik kizin dugunune gitseydiniz, kosun 17lik kzi da cinsellik yasiyor demezdiniz emin olun halay cekip ustune bilezik takardiniz.

3. Ille de kadinlarin iyiligini bu kadar dusunuyorsunuz! dedigim gibi insanlarin toplum baskisiyla rizalari olmayan sekilde cinsellige, enseste, tecavuze, cocuk gelinlere, toplum baskisina kafayi takip konu acin. Bunlar topraklarimizda yillardir var, dert edindiniz mi, buraya konu actiniz mi mesela? Yaninizda oturan 2 kiza vurun k.hpeye yapacaginiza bence gercekten yardima olan insanlari dert edinin. Kadinlar tecavuze ugrayinca toplum ahlaki bozumuyor ama kizlar ozgur iradeyle sevisince mi toplum ahlaki bozuluyor? gecin bunlari Allah askina. Erkeklerden beter ataerkilsiniz. Siz de baska kadinlari yargilarsiniz, erkekler bakire mi, dul mu, basi turbanli namuslu mu, mini etek giydi tecavuze ugradi oh olsun mu seklinde neden konusmasin? Ahlak bekciligini yanlis yerde yapiyorsunuz.

4. Okullar da acilmadi zaten hikayeniz de hic inandirici degil. Zengin cocuklari var diye Koru sitesi, Bartu falan yazmissiniz ama tutmamis.

Birakin yani nerden tutsaniz elinizde kalir.

Sorunuz bana mı bilmiyorum ama,
Her türlü sorun olacak türde basit bir anlatımla toplum içinde konuşulan Cinsel hayat

ben bir yakinimin gunune gittim oyle disaridan davetli olarak.
kadinlr kocalarinin performanslari hakkinda bir arada konusmaya basladilar, ben sok ben iptal
o gun gunlerin bana gore olmadigina karar verdim

siz ilk kez karsilastiginiz icin veya yaslari sizin icin cok kucuk oldugu icin bu kadar garipsemissiniz anliyorum,
ancak bazilari icin icin bu baya gun konusu

okudukça içim gıdıklandı bir hoş oldum bu nasıl muhabbettir geleceğin nesillerini yetiştiyoruz bizler aman Allahım ,cinsellik öcüüüü kavramı ile yetiştirmekten bahsetmiyorum kesinlikle ama namus kavramının gerçek manasını unuttuğumuz için insanlığımızdan utanıyorum.

Astoria , elbetteki sorun olur.

O yaşta imam nikahı mi olur, zaten geçerli değildir. Veli izni şarttır.

Resmi nikah olmadan imam nikahı adı altında bunları yaşayan kadınlarin zaten suzgecleri iltihaplanmistir.

Bu soruyu neden sordunuz, konu neden yine islama geldi anlayamadım , sanırım buna yönelik mesajlar geldi ancak ister evli olsun ister olmasın , toplum içinde böyle konular konuşulmaz ,çocuksa iki kere konuşulmaz.

Ailemdeki erkeklerim milli oldukları yaşları bilmiyorum.
Kız çocuklarının asla ve asla dil uzatmam
Ataerkil büyütüldüm Cinselliği ilk eşimde yaşadım çünkü Üniversite hayatımda fırsat bulamadım,
Okulların açılıp açılmadığını benden değil sistemden öğrenin.
Yaşamkent de oturuyorum. Kızılay yada araba park etmeme engel olacak her yere metro kullanıyorum Dolayısıyla koru durağını kullanıyorum ve Zengin değilim.

Ay goha ya , cocuktum anneannemin gunune gitmistim sirf kisir , borek vs var diye
Komsu teyzelerin seks hayatlarini gulerek anlatmalarini duyunca dumur olmustum
Iclerinden biri sssttt cocuk var dediginde aman ne olucak o da buyumeyecek mi deyip konusmaya devam etmislerdi

Sene 88-90 arasi..

Elalemin namusuna kafayi takmayalım, kendi onumuze bakalim. Cocuk gelin vakasi da ayni sekilde vicdaninizi rahatsiz eder miydi acaba? Veya ayni konusma iki genc erkek arasında olsa sadece kulak misafiri oldugunuz icin rahatsiz olurdunuz yuksek ihtimalle ( o da olursaniz) gencler bu yasta cinsellik yaşıyor diye degil. Toplum olarak o kadar cok rahatsız olmamız gereken sey varken ( cocuk istismari, cocuk gelin, hayvanlara şiddet/istismar, kadina şiddet, trafik magandalari vs liste o kdr uzun ki) cinselligi ozgurce yaşayan bir kizin konusmasi mi buraya konu açtırdı sizi? Yanlis yerlerde hassasiyet gösterdikçe diğer konularda zerre ilerleme kat edemeyeceğiz o belli...

Üzüldüm gerçekten üzüldüm.
Korktum yeni nesil muhabbeti bu mu diye,
Öyle ki hani ayarlasam böyle denk gelmez
Oğlumun ergenlik dönemi ben neyi nasıl açıklasam diye burada forumlarda geziyorum.
Fikir ediniyorum. Ama bir bakıyorum nesil'in muhabbetine eeee bunlar bizden iyi bu konu da ama yanlış diyorum.
Yani Kendimle çelişiyorum açıkçası doğru mu yanlış mı bilmiyorum.
Çünkü burada çok farklı düşünceler var belki ben yanlışım onlar doğru anlamadım açıkçası.

Bizimkilerin gunleri hic o sekilde degildi valla:)) gunden gune fark ediyor demekki: )

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…