Elalemin namusuna kafayi takmayalım, kendi onumuze bakalim. Cocuk gelin vakasi da ayni sekilde vicdaninizi rahatsiz eder miydi acaba? Veya ayni konusma iki genc erkek arasında olsa sadece kulak misafiri oldugunuz icin rahatsiz olurdunuz yuksek ihtimalle ( o da olursaniz) gencler bu yasta cinsellik yaşıyor diye degil. Toplum olarak o kadar cok rahatsız olmamız gereken sey varken ( cocuk istismari, cocuk gelin, hayvanlara şiddet/istismar, kadina şiddet, trafik magandalari vs liste o kdr uzun ki) cinselligi ozgurce yaşayan bir kizin konusmasi mi buraya konu açtırdı sizi? Yanlis yerlerde hassasiyet gösterdikçe diğer konularda zerre ilerleme kat edemeyeceğiz o belli...
Astoria , elbetteki sorun olur.
O yaşta imam nikahı mi olur, zaten geçerli değildir. Veli izni şarttır.
Resmi nikah olmadan imam nikahı adı altında bunları yaşayan kadınlarin zaten suzgecleri iltihaplanmistir.
Bu soruyu neden sordunuz, konu neden yine islama geldi anlayamadım , sanırım buna yönelik mesajlar geldi ancak ister evli olsun ister olmasın , toplum içinde böyle konular konuşulmaz ,çocuksa iki kere konuşulmaz.
Sorunuz bana mı bilmiyorum ama,
Her türlü sorun olacak türde basit bir anlatımla toplum içinde konuşulan Cinsel hayat
Hadi ya..bizlerde pek normal karsilanmaz o sekilde iste kocam ole yapiyo bole yapiyo gibisinden... ne babanne zamanim ne de anne zamaninda diyeyim. Sanirim bulundugun cevrede onemli. Suandada genel hatlariyla cinsellik hakkknda konusabilirim bi arkadasimla ama performanslaryla ilgili birsey bilmek istemem. Burda kimse kimseyi gormuyo bilmiyo biraz daha rahat olunabilir belki ama.. oturup kisisel olarak anlatmak gereksiz. Ha bi sorunun olur ya da tavsiyen ona birsey diyemem tabii.bak milana babaannesinden bahsetmis, o kisma hic girmeyeyim, benim babaannemin nesli bu anlattiklarimdan beterler diyeyim sadece
Ulu orta konuşulması beni de rahatsız eder, yer değiştirerek kendime çözüm üretmiş olurum.
Ama bu konuşmadan vay efendim gençlik nereye gidiyor dersi çıkarmam.
Gençliğin nereye gittiği ile ilgili daha objektif şeylerle ilgilenirim;
Madde kullanımının artması,
Kitap okuma oranı,
Sanatsal faaliyetlere katılım oranı gibi.
Davranış, ahlak, hassasiyetler bunlar kişisel mevzular.
Kendi adıma o kadar erken yaşta cinsel birliktelik yaşanmasını doğru bulmuyorum.
Genelde sonu pişmanlık oluyor,
Türk toplumunda yaşıyoruz, kadın için tehdit unsuru haline gelebiliyor.
Aile yapıma uygun değil ve dini hassasiyetlerimde var. Çocuğum için ne yapabilirim?
Kendi doğrumu anlatırım, kendime göre olan sebepleri anlatırım, onun doğrularının oluşması için fırsat veririm, onun öğrenmek istedikleri olursa yanında olurum.
Farklı bir yol seçerse de bilir ki annesi arkasında.
Yapılabilecek daha fazla bir şey olduğunu da düşünmüyorum açıkcası...
ben bir yakinimin gunune gittim oyle disaridan davetli olarak.
kadinlr kocalarinin performanslari hakkinda bir arada konusmaya basladilar, ben sok ben iptal
o gun gunlerin bana gore olmadigina karar verdim
siz ilk kez karsilastiginiz icin veya yaslari sizin icin cok kucuk oldugu icin bu kadar garipsemissiniz anliyorum,
ancak bazilari icin icin bu baya gun konusu
18 20 yaşında evlenene kim cocuk gelin diyor. Erken evlenmişsin denilebilir ancak cocuk gelinleri çok yanlış anlamişsın genelde yaşları 16 yı gecmiyor onların ve koca koca adamlarla mal gibi satılarak evleniyorlar18 20 yaşında biri evlendiğinde çocuk gelin oluyorda cinsel ilişki yaşayınca neden böyle rahat bakılıyor enteresan.
İslama yönelik sormadım aslında oraya saptı. Çocuk gelinler var ve hep vardı, bunları iki ergenin cinselliği kadar düşünmedik; bu kadar tepki vermedik. Bunu söyledim.
Turuncu su ulkedeki tum muhafazakarlar sen ve office gibi oldugunda bu ulke gelismis ulke olacak , cag atlayacak
Keske gonullu olarak ulkeyi gezip kadinlari falan egitseniz cok ciddi soyliyorum bunu
Sen yaparsin ama katil mi olursun , hapse mi dusersin , sinirden saclarini mi yolarsin bilemem babyeğitim? bu ülkede?
Sen yaparsin ama katil mi olursun , hapse mi dusersin , sinirden saclarini mi yolarsin bilemem baby
amaan boşver ben muhafazakar değilim zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?