Metro duyduklarım ve bende bıraktığı etki...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Konunun namus olmadığını bilmem kaç kez tekrar ettim.
Onların hiç biri ellalem değil işte
Hepsi bizim çocuklarımız,
Biz yetiştiriyoruz.
Sürekli yıllardır sadece ülkemizde değil Dünyanın yarası olan çocuk gelinlere geliyor mevzu veya istismara
O zaman kadın Sünnetlerinden de bahsedelim vs...
Ben bundan bahsettim bu demek değil ki diğerlerine kör yada sağırım

İslama yönelik sormadım aslında oraya saptı. Çocuk gelinler var ve hep vardı, bunları iki ergenin cinselliği kadar düşünmedik; bu kadar tepki vermedik. Bunu söyledim.

Sorunuz bana mı bilmiyorum ama,
Her türlü sorun olacak türde basit bir anlatımla toplum içinde konuşulan Cinsel hayat

Yok size değildi, onlar nikah yapıyor bizde nikahsız sevişmek günahtır dendiği için sordum. Çocuk gelinlere resmi nikah yapılmıyor keza, imam nikahı yani.

Başıma birşey gelmeyecekse bende konu sahibine hak veriyorum ve hatta yeni nesil bazı gençlerin marjinal görünmek için öyle olmadıkları halde eşcinsel izlenimi verdiğini yine bazı genç kızların ultra özgür imajı için böyle şeyleri ulu orta konuşmaktan imtina etmediklerinede şahit oldum

Ayrıca cinsellik bence de bir insanın yaşayabileceği en özel şey
Ailenizle,arkadaşlarınızla veya herkesle diyelim
herşeyi yapabilirsiniz ama cinsellik bambaşka bir olgu yalnızca en özel kişiye mahsus olmalı

bak milana babaannesinden bahsetmis, o kisma hic girmeyeyim, benim babaannemin nesli bu anlattiklarimdan beterler diyeyim sadece
Hadi ya..bizlerde pek normal karsilanmaz o sekilde iste kocam ole yapiyo bole yapiyo gibisinden... ne babanne zamanim ne de anne zamaninda diyeyim. Sanirim bulundugun cevrede onemli. Suandada genel hatlariyla cinsellik hakkknda konusabilirim bi arkadasimla ama performanslaryla ilgili birsey bilmek istemem. Burda kimse kimseyi gormuyo bilmiyo biraz daha rahat olunabilir belki ama.. oturup kisisel olarak anlatmak gereksiz. Ha bi sorunun olur ya da tavsiyen ona birsey diyemem tabii.

+1
İçimden geçeni yazmışsın daha iyi ifade edemezdim.

Apartmanda komşular birbirlerine su faturasiyla hava atıyorlardı

asil problemimiz cinsel egitim yok, keske egitim verilse deniliyor ya ben de şunu merak ediyorum. Amerikada cinsel egitim veriliyor ama çocuk anne-babalar büyük problem. araştırma konusu yapılacak kadar, gazete ve dergilere yansıyacak kadar büyük problem. yine egitimi verilsin ama demek eğitim de yeterli olmuyor.

ikinci olarak yemek içmek gibi diyenler Turkiyenin demografik, sosyal, kültürel yapısını bilmiyor mu acaba diye düşünüyorum. 16 yaşındaki Bartuyla Pelinsu cinsellik yaşarken diyelim ki cinsel sağlık yönünden problem yaşamadı, korundu, korunurken hamile kalırsa ki kalma ihtimali var problemi çözdüler...

ama turkiyenin bir de kezban la şaban çifti de var. bunlara okulda cinsel egitim de verilse muhtemelen bir sürü problemle karşılaşacaklar. bu problemlere ne gibi çözüm önerileri var mesela ?

18 20 yaşında biri evlendiğinde çocuk gelin oluyorda cinsel ilişki yaşayınca neden böyle rahat bakılıyor enteresan.
18 20 yaşında evlenene kim cocuk gelin diyor. Erken evlenmişsin denilebilir ancak cocuk gelinleri çok yanlış anlamişsın genelde yaşları 16 yı gecmiyor onların ve koca koca adamlarla mal gibi satılarak evleniyorlar

İslama yönelik sormadım aslında oraya saptı. Çocuk gelinler var ve hep vardı, bunları iki ergenin cinselliği kadar düşünmedik; bu kadar tepki vermedik. Bunu söyledim.

Nikah adı altında yapılan bir zulüm oysa. Zulme susmak hiç bir dinde yoktur.

Bu muhabbetleri bu kadar açık şekilde metroda herkesin duyabileceği ses seviyesindemi konuşuyorlardı??

İnsanların yaşadıkları beni hiç ilgilendirmez ama bunu normalleştirerek zerre utanmayıp metroda alenen konuşmaları bana tuhaf geldi.

Kınayamam ayıplayamam ama utanç verici...

Benim çok merak ettiğim bir şey var.
Hiç mi büyükleriniz konuşurken eskilerin yaptığı ahlaksızlıkları duymadınız?
Biz küçükken anlamaz bunlar diyerek konuşurlardı şifreli şifreli anlardık.
Eski nesiller ne ahlaksızmış diyelim mi?

Merak ettiğim bir şey daha var. Şu memlekette ben yanlış coğrafyada doğdum hissini her gün bir tek ben mi yaşıyorum?

Yine her şey kadının omzuna yüklenmiş.

Biz o yaştayken sınıfımızdaki / okulumuzdaki erkekler sevişmiyor muydu? O zaman ne o erkekler ne de ailelerin hiç utandığını hatırlamıyorum.

Aferin benim oğluma erkek oldu diyen, Bütün kızlar oğluşuma feda diyenler,
Sonra helal süt emmiş kız arayanlar aynı kişiler değil mi?

Peki o aslan kaplan erkekler tek başına mı sevişiyordu?

Bunlar yeni nesil değil ki? Bunlar 90'lardı. Daha eskisine yaşım yetmiyor bilmiyorum.

Şuanın 90lardan farkı kızlarında artık bunu açık açık konuşması (toplu taşımada konuşulmasını doğru bulmuyorum o ayrı)

Yeni neslin bozukluğu kızların sevişmesiyle mi bozuldu?

Değinmek istediğim diğer konu regl

Regl olduğundan utananların hiçbiri sünnet düğününde erkek oldu diyerek göbek atmaktan utanmıyor...
Ben daha sünnet düğününden utanan görmedim.

Bence toplumun en büyük sorunu iki yüzlülük.
saygısızlık (yalancıktan değil gerçek saygıdan bahsediyorum)
Yalan, kandırma
Hırsızlık
Tecavüz falan filan.

Belki de ülke olarak kelimelerin anlamlarını unuttuk.

Nerede gerçek bir şeref, ahlak, namus yoksunu varsa alkışlıyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birakalim rahat olsunlar.Cinselligi ocu bocu diye gosterirken, toplum icinde bastirirken sapiklar türüyor icimizde.
Disardn bakildiginda kimsenin ahlaksiz olabilecegini dusunmedigi, ama yengesine, onun bunun esine cocuguna kotu gozle duygu besleyen yok mu toplumda? O kadar cok ki .Sonra gecimsiz evlilikler, aldatmalar vs .Cinselligi yasamayi bastirinca ,skandal haberleri gorup vay dunyanin haline diyoruz
Ama tabi ki demek isteidgim sonsuz serbestlik degil.Bireyin onceligi egitimi,gelisimi,kalitesi olursa,bu tarz konusmalari anlattiginiz uslupta yapmaz.13 yasinda her gencin de o sekilde konustuguna inanmiyorum.Bu tamamen arkadas cevresi ve ergenlik problemleriyle ilgili bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…