Metro duyduklarım ve bende bıraktığı etki...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya ben de bunu gercekten anlamıyorum. Yüzlerce farklı kolej var kaldı ki hepsinin öğrenci profili aynı olacak diye bişey yok. Buna rağmen nasıl kesin bi şekilde yalan söylüyorsun diye itham edebiliyorsunuz karşınızdakine birde bunu bir eğitimci olarak yapıyorsunuz. Kesin olmayan konular hakkında karşınızdakini ne kdr çabuk yargılar olduk. Öğrencilerinize acıdım bende bir eğitimci olarak. Ben çocuklarıma gördüklerini bile iyice düşünüp yorumlayıp konuşmaları gerektiğini anlatmaya çalışırken bi eğitimcinin çıkıp burda yalancısın sen demesi ne kadar tezat...

2 genç isteyerek sevisince zaten birbirini kullanmış olmuyor kizlara o gözle bakmasın mı artık bölünerek çoğalır oğlunuz
Yapmayın Allah aşkına ya :) Sırf düşüncenizi diretmek için konuyu don lastiği gibi çekiştirip alakasız yerlere vardırmayın lütfen. Ne alakası var. :) Nasıl bir yorum bu. Güldürdünüz cidden, Allah da sizi güldürsün

18 yaşın altında her birey çocuktur ve bu yasta yasanan her türlü cinsel birliktelik kanunen suctur.

Yani ?

Ben aksi bir şey mi yazmisim ?

Hanimefendi,

Kendi fikirlerinizi yazmak icin birinden alinti yapma zorunlulugunuz yok, mesajinizi beni alintilamadan yazmaniz daha mantikli olurdu cunku benim mesajimla sizin yazdiklarinizin uzaktan yakindan alakasi yok.

Bu arada, neyin suç olup olmadigini emin olun çok iyi biliyorum,bilgilerinizi kendinize saklayın lütfen.

Valla ben istanbulda parkta yürüyüş yapamıyorum, tacizciden. Deveye sormuşlar...nerem doğru ki demiş. Çok eğitime ihtiyacımız var çok. Neyse ben sizi de anladım sonuç olarak.

Aynen. Konu sahibi yalan soleyince eline ne gececekki?

18 yaş altı evlilikler için çocuk gelini tanımı kullanılmaz dediniz fakar literatürde bu şekilde geçer. Çocuk yaşta iki bireyin evlenmesi de tabiki çocuk gelin kavramına girer yani bile ve isteye sizi alıntıladım. Yanlış bildiğiniz bir nokta cünkğ

Rica ediyorum dogru okuyun.

18 yaş üstü yapilan evliliklerdeki gelinlere cocuk gelin denmiyor yazdim ben.

Neyse, iyi aksamlar size.

Bakın saçma olan ne biliyor musunuz saçma olan konuşmadığımız konuyu ortaya çıkarıp “buna bişey demiyorsunuz ama” diye öne sürmeniz. O konu ortada bile değil o konuda ne diyip ne demediğimi nerden biliyorsunuz? Yobazlığı da reşit insanlara dediğimi nerden çıkardınız tabiki “çocukların cinsel yaşamda olmasını normal görenlere” dedim. Nerden çıktı bunlar, ben reşit insanların özel hayatına karışmam. Mesajımı tekrardan okuyun siz en iyisi. Herhalde üstüne basa basa çocukları kastediyorum yazmam lazımdı

Valla ben istanbulda parkta yürüyüş yapamıyorum, tacizciden. Deveye sormuşlar...nerem doğru ki demiş. Çok eğitime ihtiyacımız var çok. Neyse ben sizi de anladım sonuç olarak.
Hadi sen büyük yerdesin bizim burası küçücükken dolu ama garip olan biziz onlara göre

Ben kk da bi yorum yaparken her türlü fikre açığım sonuçta hala öğrenecek çok şeyim olduğunu düşünüyorum anlayışınız için de teşekkürler

Hayır gayet alakalı yorum yapmış ama siz anlamak istemediniz herhal :)

Burası herkesin yorum yapabildiği ve istediğine cevap verebildiği bir platform bilgilerimi ki e sakladığıma ben karar verebilirim teşekkürle.. ve daha fazla uzatmama adına iyi geceler diliyorum ayrıca son olarak çocuk gelin kavramını öğrenmeniz için bir makale paylaşıyorum okursanız biraz bilgi sahibi olursunuz ...

Eklentiler

• Screenshot_20180913-210417.webp
    17,5 KB · Görüntüleme: 46
  • Reşit olmayanla cinsel ilişki suçu, cebir, tehdit ve hileye başvurmaksızın 15–18 yaş grubunda bulunan reşit olmayan çocuklarla karşılıklı rızayla cinsel ilişkiye girilmesi ile oluşur (TCK md.104). Kendi rızalarıyla cinsel ilişkiye giren taraflardan her ikisinin de yaşı 18’den küçükse fiil suç teşkil etmez. Suçun oluşması için taraflardan birinin 18 yaşından büyük olması gerekir.

Reşit olmayanla cinsel ilişki suçu, “Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar” bölümünde düzenlendiğinden denetimli serbestlik ve diğer ceza infaz uygulamaları açısından bu husus özellikle göz önünde bulundurulmalıdır.

Cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, genel olarak şu şekilde kategorize edilmektedir:
    • Cinsel İstismar Suçu: Kural olarak 15 yaşını tamamlamamış çocuklara karşı bedensel temasta bulunmak suretiyle cinsel amaçla işlenen fiilleri cezalandırmaktadır (TCK md.103). 15-18 yaş grubunda olan çocuklara karşı hile, cebir, tehdit veya iradeyi etkileyen bir nedenle çocuğun bedeni üzerinde icra edilen fiiller de cinsel istismar suçu olarak nitelenir.

• Cinsel Saldırı Suçu: Kural olarak yaşı büyük kimselere veya 15-18 yaş grubu mağdurlara yönelik (hile, cebir, tehdit veya iradeyi etkileyen başkaca bir neden olmaksızın) bedensel temasta bulunmak suretiyle cinsel amaçla işlenen fiilleri cezalandırmaktadır (TCK 102)

• Cinsel Taciz Suçu: Mağdurun yaşına bakılmaksızın, fail ile mağdur arasında bedensel temas olmadan, halk arasında laf atma, sözlü taciz vb. gibi ifade edilen cinsel davranışlarla işlenen fiilleri cezalandırmaktadır (TCK 105)

• Reşit Olmayanla Cinsel İlişki Suçu: 15-18 yaş grubunda yer alan çocuklarla, çocuğun kendi rızasıyla cinsel ilişkiye girilmesi halinde reşit olmayanla cinsel ilişki suçu oluşur (TCK 104).

• Yani evet suç.

dogu bati sıkısmsız ..sevisirsn modern ,yapmazsan yobazsin :) avrupalilardan daha avrupalisiniz ...onlar bile saygili ...burda kendi gorusleriniz dogruymus gibi savunup saldiriyorsunuz ...size ne yahu size ne . Cagdas yobazlik diye birsey var ve trde cok yaygin..vay senmisin benim gibi dusunmeyen saldirin :) kim ne istiyorsa dusunur pek sevgili ozgurlukcu hanimlar:)

Ya Allah aşkına biz 20 yaşında evlendiğimiz için çocuk gelin mi oluyoruz?
O zaman neden evlilik yaşı 25 değilken 18?
Biz erken evlilik yapmış oluyoruz,çocuk gelin olmuyoruz.

Hayır gayet alakalı yorum yapmış ama siz anlamak istemediniz herhal :)
Oğlan yetiştirmenin öneminden bahsediyorum, kızları cinsel obje olarak görmemeleri gerektiğini.. mitoz mu bölünecek diyorsunuz. Yani o tip erkekleri destekliyorsunuz. Ne diyebilirim ki :)

D damdan bu doğru mu? ben taraflardan birisi reşit diğeri değil durumlarında suç diye biliyorum ama.
Tabikide bir taraf reşitse suç aksi durumda iki tarafta zaten suça sürüklenen çocuk sayılıyor. Çünkü henüz ceza ehliyeti yok. Ama bu durum suç olmadığı anlamına gelmiyor. Suça sürüklenen çocuk diye de geçmesinden anlarsınız suç olduğunu. Hukukçu değilim sosyal hizmetlerde uzmanım çok fazla çocuğunuzun hikayesi istismar olduğu için söyledim. Yanlış bir nokta varsa hukukçu arkadaşlar sdüzeltebilir

Yalancı çünkü.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…