Metro duyduklarım ve bende bıraktığı etki...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya Allah aşkına biz 20 yaşında evlendiğimiz için çocuk gelin mi oluyoruz?
O zaman neden evlilik yaşı 25 değilken 18?
Biz erken evlilik yapmış oluyoruz,çocuk gelin olmuyoruz.
18 yaş altı evlenenler çocuk gelin oluyor dedim hanımefendi 20 yaşında çocuk musunuz ki çocuk gelin olun

Kimsenin cinsel hayati beni ilgilendirmez.

Yalniz ;

1- Ayrildiktan sonra, ben gecmiste bir hata yaptim, yakinda evlenecegim, ilk geceden korkuyorum en iyi himenoplasti klinigi nerede ?
2- Reglim gecikti acaba hamile miyim? Giysilerimi cikarmamistim oysa ki.
3- Hastaneye gidip test yaptirmaya korkuyorum acaba ailemin haberi olur mu?
4- Evli degilim ama hamileyim ailem duyarsa beni oldurur. Ne yapmaliyim?
5- Ertesi gun hapi kullanabilir miyim?

vs vs...

Denilmedigi surece...

18 yas cagi hormonlarin verdigi enerjiyle deli dolu oldugundan bu is icin erken oldugunu dusunuyorum. Erkekler de sutten cikma ak kasik degil ama onlar bu tur sorulara cevap aramiyor oldugundan dikkat etmesi gereken genc kizlarimizdir. Kizlar iyi dusunup , benim bedenim benim kararimin arkasinda durabilmeliler. Hayatlarina etki edecek radikal kararlari ruzgarin esintisine yon degistirmemeli. Biraz beklemek ve karsidaki kisiden emin olmak zarar yerine fayda getirir. Karsidaki kisiden emin olmak demek evleneceginin garantisi olmadigi takdirde ayrildiktan sonra ayni dik durusu sergileyebilmektir.

hukukçu etiketledim ben de zaten.

Oğlan yetiştirmenin öneminden bahsediyorum, kızları cinsel obje olarak görmemeleri gerektiğini.. mitoz mu bölünecek diyorsunuz. Yani o tip erkekleri destekliyorsunuz. Ne diyebilirim ki :)
Oğlunuzun bir kızla cinsellik yaşamak istemesi onu "kullanmak" olmuyor. Anlamadığınız nokta orası. Karşılıklı rıza ile yaşanan bir birliktelik kimsenin "kullanılması" ile sonuçlanmıyor. Siz bu "kızları kullanmak" kafasından çıkarsanız daha iyi olur.

Anlamamaktaki bu ısrarınız neden ?

Hem Benim yazdigimi yanlis okuyorsunuz sonra da kendi yanlisiniza inanip kendi kendinize yazip ciziyorsunuz.

Sizin internetten kopyala-yapistir yaparak ahkam kesmeye calistiginiz seylerin tam icindeyim ben . Siz bence önce okuduklarinizi dogru anlayin,sonra makale kopyalayip yapistirin olmaz mi?

Erkekler böyle bakıyor ama yapacak bir şey yok. Heves gözüyle bakıyorlar.

Kesinlikle agresif yazdığımı kabul etmiyorum ama kişilerin kerameti kendinden menkul tanınmış kişileri referans göstererek yazıya başlaması bana biraz tuhaf geliyor.

Okuduğumu doğru anladım bahsi geçen yaş demişsiniz ve konuda bahsi geçen yaş 17 18.. ayrıca bende bu konunun tam içerisindeyim karşınızdakileri tanımadan mesleğini bilmeden nasıl yorum yapıyorsunuz. Makale kopyala yapıştır yapmadım. Mesleki anlamda boş vakit bulunca okumaya çalışırım ve size gönderdim. Dediğim gibi sosyal hizmetlerdeyim ve genel anlamda çocuklarımızın hemen hemen hepsi istismar mağduru bu sebeple bende tahmininizden fazlaca içindeyim

Aynı sözlerim erkekler içinde geçerli. Bir iki ekleme yaparak belirttim paylaşımımda da.

Bunu nerden biliyosun canim ya? Cocuklarim
Kucuk ama ben hepsi icin ayni derecede endise duyuyorum.

Neden hiç inanmadım acabaBizim toplumu siz de biliyorsunuz hanımlar, ben de; birbirimizi yemeyelim.

17lik oğlunuzun cinsellik yaşadığını öğrendiniz.

- Genç çocuk demek ki oldu eh ne yapalım
dersiniz
- Diğer kız hamile mi, adam gibi korundular mı
DEMEZSİNİZ. Yapmasaymış, ailesi sahip çıksaymış, yollu belli ki aman bana ne ben mi düşüncem dersiniz.
- Babası bir erkek erkeğe konuşsun bari dersiniz.

17lik kızınızın cinsellik yaşadığını öğrendiniz.
- Önce bir şoka girersiniz
- Sonra oturur ağlarsınız. Dünyanız başınıza yıkılır çünkü.
- Kızın bekareti bozuldu ya nasıl evlencek eyvah kimse almaz ne yapıcaz dersiniz, telaşa kapılırsınız, ne yapıcağınızı bilemezsiniz.
- Ertesi gün tekrar ağlarsınız.
- Biraz sakinleşince kıza kimseye söylememesini tembihlersiniz.
- Belki kız bozulmadı! diyerek bir doktora götürürsünüz.
- Çocuğun kimin nesi olduğunu öğrenmeye çalışırsınız, ayrıntıları öğrenmeye çalışırsınız.
- Allahtan kız hamile değil. Eh olduysa da oldu, evlenmeden önce diktiririz artık yeter ki konu komşu akraba duymasın kızın adı çıkmasın.
- Bir daha yapmaması ve kimseye söylememesi için kızı iyice tembihlersiniz.
- Kıza olan bütün inancınızı, güveninizi kaybedersiniz çünkü kendini kullandırdı ve dünyanızı başınıza yıktı. Gelinliğinin beline kırmızı kuşak bağlayıp tertemiz gelin etme hayaliniz vardı ama o artık kirli, lekeli. Sizin masum kızınız değil. Birkaç hafta/ay kendinize gelemezsiniz, anne-kız ilişkiniz aynı olmaz.

Son maddeler eğitim durumuna göre kızı okuldan almak, köye göndermek ya da çocukla evlendirmek de olabilir sosyoekonomik duruma göre anlayın işte.

Evet, gerçekten de kız ve erkek çocukları aynı, görüyorsunuz.

Son düzenleme:
Sizin gibi saldırgan, cümleleri kelimeleri istediği yöne çekerek alakasız ve kasdetilmemiş yerlere getiren, tartışma yaratmaya çalışan, kendi düşüncelerini empoze etmeye çalışan bir üyeye laf yetiştirmeyeceğim. İnanın ve kusura bakmayın. Herkesin düşüncesi kendisine. Alıntılayıp saldırarak bunu değiştiremeZsiniz.

Bu konuda bu kadar büyütülecek bir şey yok tartışılacak hele hiç bir şey yok. Siz mesajınızda bahsi geçen yaşta evlilik demişsiniz bende bahsi geçen yaş 17 18 civarı olduğu için bu yaşların henüz çocuk sayıldığını ve bu durumda bu kavramın çocuk gelin tanımına uyduğunu söyledim. Neyse daha fazla uzatmıcam çünkü sizde anlamamakta ısrarcısınız iyi geceler

Erkekler cinsellik yaşayınca "aslan oğlum,pipili oğlum,sana hangi kızı alayım seç bakalım"
Kızlar cinsellik yaşayınca "o.ospu mu olucaksın başımıza?" diyerek ayıplı mal gözüyle bakıldığını unutmuşsun. :)

Lise öğrencilerinin cinsellikten uluorta bahsetmeleri ve hatta aktif bir cinsel hayat yaşamaları son derece yanlış.
Benim fikrim,zihniyetime göre, çok şükür ki bunu normal görmüyorum.
Bugun onunla yarın bununla hiçbir anlamı olmayan yatan kalkan adına aşk diyen iğrenç bir nesille karşı karşıyayız malesef.

Ve yine çok özgür çok modern hanımlarla 'yobaz' hanımlar karşı karşıya gelmiş.
Anlamadığım cinselliği evlenmeden yaşamayan,yaşamaya karşı olanlara neden sürekli aşağılayıcı sözler sarfediliyor.
Neden "geri kafalı"
Neden "yobaz"
Neden ?
Bu insanlar belki dini inançlarından dolayı sevişmiyordur.
Belki cinselliği çok çok çok özel buluyor eşi ile tecrübe etmek istiyordur.
Belki şu belki bu.
Muhakkak bir nedeni vardır, olamaz mı?
Alay konusu etmek neden?
20yaşında evlenmeye karşı çıkanlar,
20yaşında 20 kişiyle yatmış kişiye alkış tutuyorlar burada.
Hep görüyoruz..
Aklı başında olan herkes arkasında duracağı şeyler yaşamalı,ötesini değil.

Konu sahibi üye neyden bahsetmiş,üzerine neyle gelinmiş o da ayrı konu ya,neyse.
Pek uzattım.

Sallamışsınız ifadeler liseli ifadesine benzemiyor.
Ayrıca madem sorun yaş değil, özel kişiyle yaşanması gerektiği, çocuğun kız için özel olmadığını nereden biliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…