Toplum beni zerre ilgilendirmiyor bu konuda, suan sen kafandaki on yargilarla yazmissin bu satirlari:) bu yuzden garipsemiyorum seni.Neden hiç inanmadım acabaBizim toplumu siz de biliyorsunuz hanımlar, ben de; birbirimizi yemeyelim.
17lik oğlunuzun cinsellik yaşadığını öğrendiniz.
- Genç çocuk demek ki oldu eh ne yapalım
dersiniz
- Diğer kız hamile mi, adam gibi korundular mı
DEMEZSİNİZ. Yapmasaymış, ailesi sahip çıksaymış, yollu belli ki aman bana ne ben mi düşüncem dersiniz.
- Babası bir erkek erkeğe konuşsun bari dersiniz.
17lik kızınızın cinsellik yaşadığını öğrendiniz.
- Önce bir şoka girersiniz
- Sonra oturur ağlarsınız. Dünyanız başınıza yıkılır çünkü.
- Kızın bekareti bozuldu ya nasıl evlencek eyvah kimse almaz ne yapıcaz dersiniz, telaşa kapılırsınız, ne yapıcağınızı bilemezsiniz.
- Ertesi gün tekrar ağlarsınız.
- Biraz sakinleşince kıza kimseye söylememesini tembihlersiniz.
- Belki kız bozulmadı! diyerek bir doktora götürürsünüz.
- Çocuğun kimin nesi olduğunu öğrenmeye çalışırsınız, ayrıntıları öğrenmeye çalışırsınız.
- Allahtan kız hamile değil. Eh olduysa da oldu, evlenmeden önce diktiririz artık yeter ki konu komşu duymasın kızın adı çıkmasın.
- Bir daha yapmaması ve kimseye söylememesi için kızı iyice tembihlersiniz.
- Kıza olan bütün inancınızı, güveninizi kaynedersiniz çünkü kendini lekeledi ve dünyanızı başınıza yıktı. Gelinliğinin beline kırmızı kuşak bağlayıp tertemiz gelin etme hayaliniz vardı ama o artık kirli. Sizin masum kızınız değil.
Son maddeler eğitim durumuna göre kızı okuldan almak, köye göndermek ya da çocukla evlendirmek de olabilir sosyoekonomik duruma göre anlayın işte.
Evet, gerçekten de kız ve erkek çocukları aynı, görüyorsunuz.
Önemli olan erkek çocuklarını düzgün yetiştirmek bence.O karakteri kaliteyi gören göz önemli. Her kadın bunu ayırt edemiyor maalesef .
Lise öğrencilerinin cinsellikten uluorta bahsetmeleri ve hatta aktif bir cinsel hayat yaşamaları son derece yanlış.
Benim fikrim,zihniyetime göre, çok şükür ki bunu normal görmüyorum.
Bugun onunla yarın bununla hiçbir anlamı olmayan yatan kalkan adına aşk diyen iğrenç bir nesille karşı karşıyayız malesef.
Ve yine çok özgür çok modern hanımlarla 'yobaz' hanımlar karşı karşıya gelmiş.
Anlamadığım cinselliği evlenmeden yaşamayan,yaşamaya karşı olanlara neden sürekli aşağılayıcı sözler sarfediliyor.
Neden "geri kafalı"
Neden "yobaz"
Neden ?
Bu insanlar belki dini inançlarından dolayı sevişmiyordur.
Belki cinselliği çok çok çok özel buluyor eşi ile tecrübe etmek istiyordur.
Belki şu belki bu.
Muhakkak bir nedeni vardır, olamaz mı?
Alay konusu etmek neden?
20yaşında evlenmeye karşı çıkanlar,
20yaşında 20 kişiyle yatmış kişiye alkış tutuyorlar burada.
Hep görüyoruz..
Aklı başında olan herkes arkasında duracağı şeyler yaşamalı,ötesini değil.
Konu sahibi üye neyden bahsetmiş,üzerine neyle gelinmiş o da ayrı konu ya,neyse.
Pek uzattım.
Okuduğumu doğru anladım bahsi geçen yaş demişsiniz ve konuda bahsi geçen yaş 17 18.. ayrıca bende bu konunun tam içerisindeyim karşınızdakileri tanımadan mesleğini bilmeden nasıl yorum yapıyorsunuz. Makale kopyala yapıştır yapmadım. Mesleki anlamda boş vakit bulunca okumaya çalışırım ve size gönderdim. Dediğim gibi sosyal hizmetlerdeyim ve genel anlamda çocuklarımızın hemen hemen hepsi istismar mağduru bu sebeple bende tahmininizden fazlaca içindeyim
Orta paragrafı bu tür konulara olan genel yorumum olarak adlandırabiliriz.bu konuda yobaz kelimesini ilk kullanan sevişenlerin yobaz olduğunu yazmıştı yalnız..
Bence gerçekten sağlıklı değil bu durum. İsteyen bana fosil gözüyle bakabilir ama cinselliği bu kadar normalleştirmemizin hata olduğunu düşünüyorum, en azından lisede olmamalı. Başıma ağrılar giriyor ufak kızlardan bunları duyunca. Ki reşit değiller bile suç falan olmalı bu, suçtur umarım.
İğrenç yobaz berbat bi nesil görüyorum bazen kusacak gibi oluyorum ve malesef bunun suçluları bizleriz ne de olsa biz yetiştiriyoruz yeni nesli
Yazan ayrı beğenen ayrı komik aslında da bize komik diyorlar bi görseler burdan nasıl görünüyorlarHayır gayet alakalı yorum yapmış ama siz anlamak istemediniz herhal :)
Orta paragrafı bu tür konulara olan genel yorumum olarak adlandırabiliriz.
Kim yobaz dedi kime dedi bu konuda takip etmedim.
Birsen hanıma alıntı yapmadığınız için konuya yapılan bir yorum sandım ve direk sizin altına doğru bildiğimi yazdım. Ben hukuk ile ilgili bir kısımda direniyorum zaten sizin mesleki alanınıza saygım var. Ben çocuk kavramı konusunda direttim. En basında güzel bir dille şu hanıma cevap verdim mesajında 20 yaşından bahsediyor deseydiniz lüzumsuz tartışma olmazdı diye düşünüyorum. Hala daha yanlış bir bilgi savunduğumu düşünmüyorum dediğim gibi mesleğinize ve bilginize saygım var fakat kime cevap vermediğiniz açıkça yazmadığı için bnce ısrarla konuda 18 yaşından bahsediliyor dedim. Şuan açıkladığımız için anladım ve söylüyorum kusura bakmayın yanlış anlaşma oldu aranızda1Sen hanim 18-20 yas yazmis, ben de o yasta evlenenlere cocuk gelin denmiyor yazmisim , hala neyin israrini yapiyorsunuz ben gercekten hayretle okuyorum yazdiklarinizi.
Yanlis okumusum kusura bakmayin demek bu kadar zor olmamali, bu bir erdemdir.
Hukukcuyum, hukukun icindeyim, neyin suc olup olmadigini sizden daha iyi biliyorum. Ben Dogru olani yazdim , siz yanlis okudunuz, yanlis anladiniz ve yanlisinizi savunmak icin çabaliyorsunuz şu an , yapmayin.
Birsen hanıma alıntı yapmadığınız için konuya yapılan bir yorum sandım ve direk sizin altına doğru bildiğimi yazdım. Ben hukuk ile ilgili bir kısımda direniyorum zaten sizin mesleki alanınıza saygım var. Ben çocuk kavramı konusunda direttim. En basında güzel bir dille şu hanıma cevap verdim mesajında 20 yaşından bahsediyor deseydiniz lüzumsuz tartışma olmazdı diye düşünüyorum. Hala daha yanlış bir bilgi savunduğumu düşünmüyorum dediğim gibi mesleğinize ve bilginize saygım var fakat kime cevap vermediğiniz açıkça yazmadığı için bnce ısrarla konuda 18 yaşından bahsediliyor dedim. Şuan açıkladığımız için anladım ve söylüyorum kusura bakmayın yanlış anlaşma oldu aranızda
Bende cok severim bu sözüne güzel laf o öyle ilk defa duydum. sevdim..
boş başak dik olur. süper..
Tekrar belirtiyorum kimseyle kişisel polemiğe girme heveslisi biri değilim. Yorumunuzu genel konuya yazdıgınızı sandığım için kendi bildiğim bilgiyi paylaştım. Üzerine yazdığınız msj biraz sert ve ters bir üslupta olduğu için ve Msjınızı kime yazdığınızı açıklamadığı için ısrarla 18 yaş altı çocuktur çocuk gelindir dedim. Yoksa birsen hanımın bahsettiği yaşta ikimizd3 hemfikirdi son olarak kimsenin mesleği beni ilgilendirmez fakat kimsenin kendi alanına da ben daha çok biliyorum diye burnumu sokmam emin olabilirsiniz. O yüzden tartışacak bi mevzu yok galiba tamamen kimin kime ne yazdığını anlamama ve anlatamama durumu diyelim ve konu kapansın1Sen hanim 18-20 yas yazmis, ben de o yasta evlenenlere cocuk gelin denmiyor yazmisim , hala neyin israrini yapiyorsunuz ben gercekten hayretle okuyorum yazdiklarinizi.
Yanlis okumusum kusura bakmayin demek bu kadar zor olmamali, bu bir erdemdir.
Hukukcuyum, hukukun icindeyim, neyin suc olup olmadigini sizden daha iyi biliyorum. Ben Dogru olani yazdim , siz yanlis okudunuz, yanlis anladiniz ve yanlisinizi savunmak icin çabaliyorsunuz şu an , yapmayin.
+1Hikayeyi genç ağızla kurgulayamamışsınız inanmadım,kolej armalı çanta kullanmak da pek kalmadı artık. Ama evet yeni nesil böyle iyi mi kötü mü bilmiyorum cinsellikten bi haber neslin durumu da ortada. Üstelik bu çocukları da onlar yetiştirdi. İlerdi göreceğiz burada gencecik çocukları terbiyesizler ahlaksızlar diye eleştirmekle olmuyor yani
Çok küçük yaşta cinselliği savunan arkadaşlar ,burada 16 17 yaşındaki çocukların şu gün ilişki yaşadım hamile miyim? Sorularını da gördüğümüzde ah yavrum okulun ile ilgilen önce diye yorumlar yapmadınız mı sizlerde ? Tamam reşit bir bayan keyfince istediğiyle yaşar ama çocuklar için normal karşılanmamalı.
Mesajınızı başkasının alıntı yaptığı bi msjdan okudum o yüzden görmemiş olabilirim haklısınız atladıgım bir durum olmus olabilir bu oınuda diretmiyoeum zaten ben tekrar söylüyorum tartışılacak bir nokta yok sadece yanlış anlaşılma söz konusu diyorum ve daha fazla tartışmamak adına konuyu kapatıyorum1Sen hanimi alinti yaparak yazmistim mesajimi, onu da yanlis anlamissiniz ...
Zor bir gün gecirdiniz sanirim,yazmadigim ,yapmadigim şeyleri yaptigimi iddia ediyorsunuz hala, bence biraz dinlenin siz. Iyi aksamlar.
Okudugum en mantikli yorum.Yorumların büyük bir kısmını okudum. “Modern” anneler çocuğumuz istediği gibi cünselliği yaşasın yemek yemek gibi bir ihtiyaç yazmış bu konuda cinselliğin yemek yemekle aynı kategoride bir ihtiyaç olmadığının farkında olmayan cahil bir insan yorumu. Bunun dışında cinsellik iki kişi arasında yaşanan “özel” bir andır Yani bir okul arkadaşınızla yemek yiyebilirsiniz ama okul arkadaşınızla cinsellik yaşananız için aranızda başka bir ilişkinin olması gerekir.
Lise çocukları cinsellik yaşamamalı benim fikrim eğer yaşamak isteyen varsa da en azından okullar tarafından eğitilmeli ki sonuçları kötü durumlar yaşanmasın .
Ailelerde çocuklar git kiminle istersen yat dememeli bunun özel bişey olduğunu “yemek yemek” gibi bişey olmadığını anlatmalı. Aile eğer benim ailem gibi bir müslüman aile ise de kız erkek ayrımı yapmadan bunun günah olduğunu çocuklarına anlatmalı ve cinselliği yaşamak için evlenmesi gerektiğini çoçuğa anlatmalıdır.
Bu ailelerin bakış açısına göre değişir buna saygı duyarım ama çocuklarınıza da bir zahmet cinsel eğitim verecekseniz gidip iki kitap karıştırın cinselliğin yemek yemek gibi bir ihtiyaç olmadığını anlatmakla başlayın.
Ülkenin müslümanı da sözde modern geçinen kesimi de cahil sinirlerim bozuldu akşam akşam. Modern olacak diye önüne gelenle yatan çocuklar yetiştirmeyin hen çoğunuz hem de bilinçsizce cinsellik yaşadığı kişiler yara alabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?