metro korkusu

nerdeyim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2012
2.652
1.139
133
Ankara
arkadaşlar metroya binerken kötü kötü senaryolar yazıp da gideceği yere kadar sırtı su içind e kalan var mı?ben mi psikopatlık yapıyorum ya, oysaki evim işim metro dibi neler oluyor ban aanlamadım, kaçınıyorum metrodan ve değişik zor seçenekler kalıyor elimde ulaşım için..
bu korkuyu nasıl atabilirm sizce?
üstüne bi de geçen gün iki durak arasında durdu metro, bi dakika ya sürdü ya sürmedi ama benden ömür gitti çığlık atacaktım.... sağım duvar solum duvar,motor vs durdu ortalık sesszleşti, hareket edince ilk durakta indim, işe de geç kaldım haliyle,
resmen azap benim için metroya binmek ama böyle korkarak da yaşanmaz ki, nimetlerden faydalanmak istiyorum napsam nasıl atlatsam bilmiyorum

Panik atak ya da klostrofobi olabilirsiniz, psikiyatrik destek almak sizi rahatlatacaktır.

Psikolojide bir adı vardır elbet.
Bence bir uzmana danışın,belki de küçük bir telkinle hallolur sorununuz.

Bende aynı şekilde soğuk soğuk ter döküyorum resmen
Kendime azap işte binemiyorum bi türlü
Asansör metro
Tünellerden geçerken falan çok köyü oluyorum
Sanırım destek almamız gerek

Derdiniz metro değilde yerin dibinde olmasından dolayı gibi geldi ayrıca otobüsle kaza ihtimali çok daha yüksek böyle sakinleştirebilirsin kendini

Psikolojik destekle bu korkunuzu yenebilirsiniz.eğer İstanbul'da ikamet ediyorsanız, 153 arayıp ücretsiz psikolojik danışma merkezlerinden randevu alabilirsiniz.

Bende aynı şekilde soğuk soğuk ter döküyorum resmen
Kendime azap işte binemiyorum bi türlü
Asansör metro
Tünellerden geçerken falan çok köyü oluyorum
Sanırım destek almamız gerek
evet asansör tünel metro vs...
uçağa nasıl biniyomuşum acaba diyorum son bir aydır kendime, sanıırm kapalı alan fobisi bu... çok üzügünüm ya böyle korkmak hissetmek istemiyorum,
sen hiç mi binemiyorsun

Derdiniz metro değilde yerin dibinde olmasından dolayı gibi geldi ayrıca otobüsle kaza ihtimali çok daha yüksek böyle sakinleştirebilirsin kendini
hem yerin dibi hem kapalı alan, ufak bi aksaklık oluşsa o alanlarda sıkışıp kalma travmasını yaşamaktan korkmak gibi hisler...

Benim korkum sizinki gibi degil ben de metroyu beklerken raylara dusmekten ya da o kisma yakin duran biri varsa onun dusmesinden korkuyorum. Arkami dönüyorum bazen raylara karsi
Hele o ruzgariyla gelis ani tam korku filmi
siz içinden değil de dışından korkuyorsunuz:)
ben içinden korkuyorum, her an bozulursa naparım ben burda diyorum

Metro büyük nimet fırt oradasın fırt burada ama üstteki üyenin de dediği gibi karanlığım içinden vijuuuuuuu diye estirerek gelişi bi ürkütmüyor değil

siz içinden değil de dışından korkuyorsunuz:)
ben içinden korkuyorum, her an bozulursa naparım ben burda diyorum
Ay evet yardim gelse nasil gelecek dusununce bu da cok fena
Uzman destegi alin bence panik atak falan gecirirsiniz bu korkuyla.

Ay evet yardim gelse nasil gelecek dusununce bu da cok fena
Uzman destegi alin bence panik atak falan gecirirsiniz bu korkuyla.
evet ama bendne başka korkan va rmı acaba dedim işte..
destek almam gereken bir konumu emin olamıyorum........
eskiden yoktu korkularım aklıma bile gelemzdi böyle şeyler belki de artık panik atağım ben

evet ama bendne başka korkan va rmı acaba dedim işte..
destek almam gereken bir konumu emin olamıyorum........
eskiden yoktu korkularım aklıma bile gelemzdi böyle şeyler belki de artık panik atağım ben
Bakin terliyormussunuz iste vucudunuz kontrolden cikmaya basliyor boyle.
Bu tarz korku yasayan cok insan var sanirim biri daha yazmis klostrofobi olabilir. Sakin olmaya calisin otobusten daha hizli gidiyorsunuz sonucta keyfini cikarin.

Ben vardım
Çok da haklı sebeplerim vardı, 2 kere bombadan kılpayı kurtulmuştum çünkü. Her metroya binişimde bomba patlayacak paronayasi vardı. Hele elinde koca canta-terorist tipli biri mi var? Hemen iner ucbes tren sonra tekrar binerdim.
Zaman içinde başka problemlerim de çıktı, paikiyatre göründüm ki: agorofobiymiş
Ki Türkiye'de en yaygın gibi türlerinden.
Bir ilaç verdi , 2-3 ay kullandım
Bak üstünden 7 sene geçti daha da problemim falan kalmadı=))

Sakın kendi kendine telkinle geçer falan deme, devlet hastanesi ücretsiz. Ac şu siteyi, al bı randevu.
Kendine yazık etme
https://www.mhrs.gov.tr/Vatandas/

kapalı alan korkusu.. bende de var. Metroya hiç binmiyorum, hayatımda 1 kere bindim, 3 dakika sürdü onda da ağladım. Allahtan küçük şehirde oturuyorum, metro fln yok :) Asansör, metro gibi yerlere binme durumu olunca, aklıma hemen bozulacağı ve içinde kalacağım geliyor ve vazgeçiyorum.

Küçükken asansörde kaldım asansor fobisi oldu kaç katlara kadar yürüyerek çıkardım.Bir gün kızım rahatsızlandı hastanede 1 hafta yattık ve 5. kat ben de sigara kullanıyordum aşagıya inmem gerekirdi.Sanırım sigara üstün geldi mecburen tek başıma in çık 1 haftada alıştım.
Şimdi hiç korkmuyorum demek ki üzerine gitmek lazım.
İstanbulda yaşamıyorum yükseklik korkum var hayatımda ilk defa uçaga bindim çocuklarla 2 çocuk 16 saat yolu çekmek zor geldi.Çocuklara belli etmemek için sebeklikler bile yaptım ucakta.Onlara korkuyu aşılamak istemedim halbuki onlar çok rahat keyifle yolculuk ettiler.
İstanbulda metro, marmaray ve benim tekne korkusunun ardından vapura bindim hep uzerine gittim hiç de korkmadım.Kaldı ki tekneye binemeyen bendim ağlar kaçardım.
Şöyle düşünün duvar arasında kalsanızda metroda acil çıkış var bu tür arızalara karşı gerekli önelem alıyorlar.
Asansorlerde artık havalandırma var biner binmez ona basın.
Biraz da üzerine gidin kaçarak olmuyor gerçekten.

Tek başınıza değilsiniz yüzlerce insan var metroda öyle düşünün
Ya da birisi yokmu beraber bineceğiniz metroya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…