- 19 Aralık 2018
- 616
- 397
- 103
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ne farkeder.kadın şok olmjs bagırıyor.bu kadar mı duyarsısız.bı ınsan da noluyo demez mı.siz de demezdiniz muhtemelen.basınıza gelınce ay ben de bı sey ıstemedim ki kım nıye yardım etsın dersiniz o zaman.saçmalık ötesiSiz tam olarak nasıl bir yardım istediniz? İnsanların ne yapmasını istiyordunuz ?Güvenlik filan cagirmalarini istediniz insanlar mı cagirmadi?
Akşam kalabalık bir saatte (19:00civarı) metrodaydım bulantılarım olduğu için hep kapı ağzına yakın dururum neyse gayet paspal ve bitkin bir halde gidiyorum bir duraktan yaşıtım sayılabilecek bir at hırsızı bindi yan yanayız bacağını bacağım yaklaştırıyor bende acaba yanlışlıkla mı çarpıyor diye sürekli kendimi köşeye çekiyorum ama yok artık işkillendim sırt çantamı indirdim ayak hizama elimde tutuyorum ama yok adam çarpmıyor baya sürtüyor ayağını bir de ne göreyim aynadan eliyle organını pantolon üstünden okşuyor!! Bir de bana bakıyor aynadan allahım dünyam yıkıldı bir bağırdım terbiyesiz ahlaksız diye titriyorm korkudan biri demedi ki noldu herkes sadece yüzüme bakıyor bu da gülüyor tacizci köpek diyorum kimseden ses yok metro durdu bu indi herkes sadece merakla yüzüme bakıyor adam istediğini yaptı gitti bir kişi bile iyi misiniz demedi bir adam çıkıp noluyor kardeşim demedi bir kadın bile tepki göstermedi hani susmamak gerekliydi aynı metroda ben eşimle öpüşsem herkes ahlak bekçisi olurdu ama kusura bakmayın!! Bağırdığında merakla bakan sustuğunda "bununda gönlü var susmuş ama bak hatalı işte diyenle aynı kişidir" lanet olsun böyle dünya düzenine!!
Aynısını otobüste yaşadım kimse ağzını açmadı herkes suratıma baktı şoför dahil
Bir kamu kurumunda çalışırken yaşı 63 olmasına rağmen emekli olmamış fosilleşmiş bir moruğun tacizine uğramıştım. Bana kalçalarına biraz daha kilo al , içine ne giydin bakayım falan dedi. Şoka girmiştim. Şikayet için gittiğimde bide üstüne iftiracı durumuna düşmüştüm. Orda tanıdığım hiç bir hemcinsten destek göremediğim gibi hepsi ben tacize uğradıktan sonra beni sosyal medyadan silmişlerdi. Savcılığa şikâyette bulunsam kanıt yoktu cezasız kalacaktı. Bu yaratığın cezasını kendim vermeliydim. Bu fosilleşmiş moruğun sosyal medya hesaplarını ele geçirip çok yaşlı bir kadın poposu resmi bulup bunu tanıyan nekadar kişi varsa hepsine resmi yolladım. Eşimin kalçaları böyle iyi mi yoksa biraz daha kilo alsın mı kilo alırsa iyi ..... yapar mı diye sordum. Aylarca binlerce kişiye yolladım. Çocukları mesaj atıp yalvardı lütfen hesabı kapat sorun neyse çözelim diye. O beni itibardan vurdu bende onu itibardan vurdum. Sonra rahatladım ve unuttum tabi. Bazen kendi işini kendin çözeceksin. Bundan sonra yanında şok tabancası yada biber gazı falan taşı öyle bi durumda başının çaresine kendin bak.
Hiçbir şeyin garantisi olamaz belki ölebilir neden canını riske atsın ki? Bir de öyle bir yazmışsınız ki erkek saldırmak zorunda mı? 5-6 kadında birden saldırsa bir erkeğe zarar verebilir.Geçmiş olsun, yine de bağırmak ya da bi tepki göstermek, susmaktan iyidir diyorum ben. O sesini çıkarmayan erkekler de başka zaman güçleriyle övünüp mangalda kül bırakmazlar. Kadınlar da tepki göstermeliydi tabiki... Bıçakla kadına saldıran bi erkeğe, diğer erkekler mal mal bakmak yerine üç-beş kişi bi dalsalar en fazla hafif yaralanırlar, kimse bu konuda korkudan bahsetmesin, silah olsa tamam ama bu tamamen bananecilik ve duygusuzluk.
Peki karşıdaki insanlarin ne yapmasını istiyorsunuz? Adamı dovmelerini mi?! Polis cagirip şikayetçi olmuyorsam ne yapsınlar ? (ben konuda bu yönde bir yardım istediğini okumadım,arkadaş sonradan söyledi polis cagirmalarini istemiş) ...sonuçta kalabalık bir yer olması tacize şahit oldukları anlamına gelmiyor,kimse aslında ne olduğunu görmemiş oluyor... arkadaşin durduğu yerde bagirmasina insanlar nasıl tepki versinler...iki cik çık yaparNe farkeder.kadın şok olmjs bagırıyor.bu kadar mı duyarsısız.bı ınsan da noluyo demez mı.siz de demezdiniz muhtemelen.basınıza gelınce ay ben de bı sey ıstemedim ki kım nıye yardım etsın dersiniz o zaman.saçmalık ötesi
Keşke toplumumuzdaki bu yozlaşma,hukuk ve adalet sistemimiz ve oradaki insanların duyarsızlığı, acımasızlığı beni buna mecbur etmeseydi ama ne yapayım en azından psikolojimi daha fazla etkilememesi kısasını almaya çalıştım kendi çapımda.hayran kaldım size helal olsun yahu harikasınız![]()
Beni ilgilendirmiyor ben çok üzüldüm benimde ailem üzüldü o adi herif bana bu pisliği yaparken benim ve ailemin itibarını düşünmedi ben neden onun ki ni düşüneyim? Torunu yaşındayım oram buram hakkında yorum yapmak o moruğamı kalmıştı?dedim kapatmıyorum mahkemeye verin veremediler ne diyecekti ben bu kızı taciz ettim intikam almak için mi yapıyor diyecekti? Ayrıca nasıl pislik bir babalarının olduğunu görmek çocuklarının hakkı. Gösterdim de zaten babanız bir şerefsiz dedim.amcanın iğrençliğini bırakıp hem karısının hem çocuklarının zor durumuna düşmesine sebep verip tonlarca suç işlemişsiniz. keşke sizi mahkemeye verselerdi ve aynı şeyi siz de adam için yapsaydınız.
suç kişiseldir. adamın yaptığı sapıklığı siz karısına yapmışsınız. sizin yaptığınıza da şiddet deniliyor. bir de beğenenler olmuş bunu. toplumun nasıl bir hale geldiğinin kanıtı sizsiniz.
Ama böyle bir konuda zaten üzerimizdeki baskıdan dolayı şikayetçi olamıyoruz, gereken desteği göremediğimiz için. En azından ne oluyor diye sormak gerekmez mi? Bilemiyorum bana tuhaf geldiKonu sahibinin şikayetçi olmak isteyip istemeyecegini,konu sahibi arkadaş "polis cagirmalarini talep etmediyse " karşıdaki insan nasıl bilebilir ki?! Belki arkadaş şikayetçi olmayacak?
Ama böyle bir konuda zaten üzerimizdeki baskıdan dolayı şikayetçi olamıyoruz, gereken desteği göremediğimiz için. En azından ne oluyor diye sormak gerekmez mi? Bilemiyorum bana tuhaf geldi
Bazen görüyorum çok halsiz veya bayılacak durumda bir insan iyi misiniz? Diye soruyorum. Yoksa o kişi sağlık personeli de talep edebilir öyle değil mi? Bende büyükşehirde yaşıyorum. Bende temkinli oluyorum zaman zaman. Ama taciz konusu çok ağır bir konuKatiliyorum
Mesele sikayetci olup olmamak da degil bence, orda bir insan siddete tacize ugruyor. Magdure o anda uzgun, mutsuz, saskin psikolojik destek ariyor etraftan. Etrafta bir suru insan var ama ne ne oluyoruz diyen var ne de destek cikan. Gercekten cok kotu bir durum.
Burası Turkıye adam gence bır cocugu bıldıgın kılıçtan gecırıyor etraf polis dolu ve adam cocuk olene kadar teslım olmuyor polislerde film ızler gıbı ızlıyor bır kadının bogazı kesılıyor ınsanlar yardım etmek yerıne vıdeo cekıyor kucucuk erkek cocuklarına devlet yurtlarında tecavuz edılıyor cıkıyor devlet buyuklerı bır kereden bırsey olmaz dıyor hayatının baharında bır genc kız tecavuz edılıp parçalara ayrılıyor gecenın bı vaktı sokaga cıkmasaydı denılıyor zıhnıyetı bu olan bır toplumdan neyın destegını beklıyorsunuz kıKatiliyorum
Mesele sikayetci olup olmamak da degil bence, orda bir insan siddete tacize ugruyor. Magdure o anda uzgun, mutsuz, saskin psikolojik destek ariyor etraftan. Etrafta bir suru insan var ama ne ne oluyoruz diyen var ne de destek cikan. Gercekten cok kotu bir durum.
Güzelim kimse tabiri caizse "durduk yere başına iş almak istemiyor" Bu tür konularda çok çabuk olayın asıl muhatabinin değil olaya karışan / mudehale edenin suçlanan kişi ile kavgaya tutuştuğu çok oluyor.Yasanan olayda en azından bir erkeğin "hanfendi gelin benimle yer değiştirin" demesi güzel olurdu ama öyle bir destek de görememişAma böyle bir konuda zaten üzerimizdeki baskıdan dolayı şikayetçi olamıyoruz, gereken desteği göremediğimiz için. En azından ne oluyor diye sormak gerekmez mi? Bilemiyorum bana tuhaf geldi
Hiçbir şeyin garantisi olamaz belki ölebilir neden canını riske atsın ki? Bir de öyle bir yazmışsınız ki erkek saldırmak zorunda mı? 5-6 kadında birden saldırsa bir erkeğe zarar verebilir.
Ayrıca internette öyle videolar var ki kimsenin yardım etmemesini artık doğal karşılıyorum, özellikle erkeklerin. O kadar garip kadınlar var ki o durumda yardım etseler yardım edenlere de bağırır, saldırır.