Popüler Konu Mevlid Kandili

SULTANIM YA RESULALLAH
Tut elimden kaldır beni
Aşkın ile yandır beni
Haber gönder aldır beni
Derde ferman Ey Sultanım

Yol yürürüm yollar çamur
Ha dolu yağmış ha yağmur
Sana varmak bana onur
Derde ferman ey sultanım

Sultanım sultanım sultanım sultanım

Yollarımı sana getir
Her sonucu sende bitir
Yiteceksem sende yitir
Derde derman ey sultanım

Sultanım sultanım sultanım

Derde derman ey sultanım
Aşkın ile kıl derbeder
Gönül bu derde sabreder
Aşktan gelen aşka gider
Derde ferman ey sultanım

Yola düştüm yarıda kaldım
Güle düştüm harda kaldım
Dile düştüm darda kaldım
Dile ferman Ey Sultanım

Sultanım sultanım sultanım sultanım

Yollarımı Sana getir
Her sonucu Sende bitir
Yiteceksem Sende yitir
Derde derman Ey Sultanım

Sultanım Sultanım Sultanım
Derde derman Ey Sultanım

Mehmet Emin Ay

bi çok sayfayı okudum şuan ağlamamak için zor duruyoum rabbim peygamberimizin her hareketinden feyz almayı nasip etsin herkesin kandili kutlu olsun

Peygamber Efendimizin Şakaları

Peygamberimiz aile içinde mükemmel bir eş, şefkatli ve sevimli bir babaydı. Zaman zaman eşleriyle de şaka yapar, onlarla olan samimiyetini geliştirirdi.

Hazret-i Aişe genç ve zeki bir hanım olduğu için Peygamberimiz ona ayrı bir ilgi gösterirdi.

Hazret-i Aişe anlatıyor:
-"Ben zayıf, ince belli genç bir hanımdım. Bir seferde Peygamberimizle birlikte bir yolculuğa çıktım.

Peygamberimiz bir yerde Sahabilere:
-"Siz ilerleyin" dedi. Onlar gidince ikimiz arkada yalnız başına kaldık.

Bana:
-"Gel seninle yarışalım" dedi ve koşmaya başladık. Ben kendisini geçtim.

-"Aradan birkaç yıl geçmişti. Yine onunla birlikte bir yolculukta iken,

Bir yerde Sahabilere:
-"Siz ilerleyin" dedi ve ikimiz yalnız kaldık.

Peygamberimiz:
-"Gel yarışalım" dedi.

O zamanlar ben kilo almıştım. Önceki yarışmayı da unutmuştum.
Koşmaya başladık. Fakat bu sefer de o beni geçti.

Gülümseyerek:
-"Bu defa ki benim seni geçişim, o gün beni geçişine bedel olsun'' buyurdu.

Peygamberimizin aile içinde şöyle bir latifesi de olmuştu:

Adamın biri Peygamberimizin amcasıoğlu Abdullah bin Abbas'a sordu:

-"Peygamber Efendimiz şaka yapar mıydı?"

-"Evet, yapardı."

-"Şakalarından bir örnek verir misiniz?"

-"Bir gün hanımına bol bir elbise giydirdikten sonra;

-"Güle güle giy, Allah'a şükret ve gelinler gibi yerde sürü' diye takıldı."

Avf bin Malik anlatıyor:

"Tebuk savaşında Peygamberimizin huzuruna gittim.
Deriden yapılmış bir çadırın yanındaydı. Kapıdan selam verdim.

Selamımı aldı ve bana:

-"Buyur, gir' dedi.

-"Bütün vücudumla mı gireyim?' dedim.

-"Bütününle gir' dedi ve girdim.

"Çadır küçük olduğu için Avf şakayla, 'Bütün vücudumla mı gireyim?' demişti."

Böylece Peygamberimiz şakaya şakayla karşılık vermişti.

Peygamber Efendimizin Mucizeleri
1) Mahluklar içinde, ilk olarak Peygamber Efendimizin ruhu yaratılmıştır.

2) Allah’u Teala, O’nun ismini arşa, Cennetler ve yedi kat göklere yazmıştır.

3) Peygamber Efendimizin ismini söylemekten başka vazifesi olmayan melekler vardır.

4) Meleklerin Hz. Adem’e karşı secde etmelerinin emir olunmasının sebebi, Hz. Adem'in alnında Peygamber Efendimizin nurunun bulunmasıydı.

5) Tevrat’ta, İncil’de ve Zebur’da Peygamber Efendimiz ve dört halifesinin ve eshabından, ümmetinden bazılarının isimleri bildirilmiş ve meth edilmiştir.

6) Peygamber Efendimiz, dünya ya geldiği zaman, melekler tarafından sünnet edilmiştir.

7) Peygamber Efendimiz, dünya ya gelince şeytanlar göğe çıkamaz, meleklerden haber alamaz oldular.

8) Peygamber Efendimiz, dünya ya geldiği zaman, yeryüzündeki bütün putlar, tapınılan heykeller yüzüstü devrildiler.

9) Peygamber Efendimizin, beşiğini melekler sallardı.

10) Peygamber Efendimiz, beşikte iken konuşmaya başladı ve beşikte iken gökteki ay ile konuşurdu.

[video=youtube;vErJco_AwhM]http://www.youtube.com/watch?v=vErJco_AwhM&feature=related[/video]

1) Peygamber Efendimiz, çocukken dışarı da gezerken, başı hizasında bir bulutta, O' nunla birlikte hareket ederek, O'na gölge yapardı. Bu hal, peygamberliği başlayıncaya kadar devam etti.

2) Peygamber Efendimizin, mucizelerinin en büyüğü Kur’an-ı Kerim’dir. Bugüne kadar gelen bütün şairler, edebiyatçılar, Kur'an-ı Kerim’in nazmında ve manasında aciz ve hayran kalmışlardır. Bir ayetin benzerini söyleyememişlerdir. İcazı ve belagati insan sözüne benzemiyor.Yani bir kelimesi çıkarılırsa veya bir kelime eklense, lafzındaki ve manasındaki güzellik bozuluyor. Nazmı arap şairlerinin şiirlerine benzemiyor. İşitenler ve okuyanlar tadına doyamıyorlar. Yorulsalar da usanmıyorlar. Okuması ve işitmesinin sıkıntıları giderdiği sayısız tecrübelerle anlaşılmıştır. Nice azılı İslam düşmanları, Kur’an-ı Kerim’ i dinlemekle, kalpleri yumuşamış, imana gelmişlerdir. Kur’an-ı Kerim’ i değiştirmeye çalışanlar oldu ise buna muvaffak olamamışlardır. Allah'ü Teala buna izin vermemiştir ve vermeyecektir.

3) Peygamber Efendimiz, üç yaşındayken ve kırk yaşında Peygamberliği bildirildiği vakit ve Miraç'a götürülürken, melekler göğsünü yardı. Cennetten getirdikleri leğen içinde, cennet suyu ile kalbini yıkadılar.

4) Her Peygamberin sağ eli üstünde nübüvvet mührü vardı. Peygamber Efendimizin ise, sol kürekteki deri üzerinde kalbi hizasında idi. Cebrail Aleyhisselam kalbini yıkayıp, göğsünü kapadığı zaman, cennetten getirdiği mühür ile sırtını mühürlemişti.

5) Peygamber Efendimiz, önünden gördüğü gibi arkasından da görürdü.

6) Peygamber Efendimiz, aydınlıkta gördüğü gibi, karanlıkta da görürdü.

7) Peygamber Efendimizin, tükürüğü acı suları tatlı yaptı. Hastalara şifa verdi, bebeklere süt gibi gıda oldu.

8) Peygamber Efendimizin, gözleri uyurken, kalbi uyanık olurdu.

9) Peygamber Efendimiz, ömründe hiç esnemedi.

10) Peygamber Efendimiz, orta boylu olduğu halde, uzun kimselerin yanında iken, onlardan yüksek görünürdü.

1) Peygamber Efendimiz, güneş ve ay ışığında yürüyünce gölgesi yere düşmezdi.

2) Peygamber Efendimizin, bedenine ve elbisesine, sinek, sivri sinek ve başka böcekler konmazdı.

3) Peygamber Efendimiz, çamaşırlarını ne kadar çok giyse, hiç kirlenmezdi.

4) Peygamber Efendimizin, yürüdüğü her zaman arkasından melekler gelirdi. Bunun için, ashabını önünden yürütür, “arkamı meleklere bırakın” derdi.

5) Peygamber Efendimiz, taş üstüne basınca, taşta ayağının izi kalırdı. Kum üstünde giderken hiç iz bırakmazdı. Açıkta abdest bozduğu zaman, yer yarılıp bevl vb. toprak içinde kalırdı. Oradan etrafa güzel kokular yayılırdı.

6) Peygamber Efendimizin, aklı bütün insanların aklından daha çoktur.

7) İnsanlarda bulunabilecek, bütün iyi huyların hepsi, O’na ihsan olundu.

8) Allah'ü Teala O’ nun ismini kendi isminin yanına koymuştur.

9) Üstünlüklerin en üstünü, Habibullah olmasıdır, Allah'ü Teala onu kendisine sevgili, dost yapmıştır.

10) Peygamber Efendimiz, gece - gündüz, uyanık iken, uykuda iken, yalnız iken, çoklukta iken, yolculukta iken, evde iken, harpte iken, gülerken, ağlarken, mübarek kalbi hep Allah'ü Teala ile beraberdi. Bazı zamanlarda ise, yalnız Allah ile idi. Dünya da ki vazifelerini yapabilmek için, zevcesi Hazreti Aişe’nin yanına gelip “Ey Aişe biraz benimle konuş da kendime geleyim” der, ondan sonra ashabına nasihat ve irşad etmeye giderdi. Sabah namazı sünnetini evinde kılıp, Hazreti Aişe ile bir miktar konuştuktan sonra ashabına farzı kıldırmak için mescide giderdi. Hazreti Aişe ile konuşmadan dışarı çıksaydı, ilahi tecellilerden ve nurlardan dolayı yüzüne kimse bakamazdı .

[video=youtube;3L1wfNrzjF0]http://www.youtube.com/watch?v=3L1wfNrzjF0&feature=related[/video]
Sevgili Peygamberim
Minik bir goncayım ben
Yeni tanıdım seni
Ne çok görmek isterdim
Tatlı gülümsemeni

Terinde gül kokusu
Yüzünde bir nur varmış
Yüreğinde sevgiler
Gökte yıldız kadarmış

Şefkatli kollarında
Benimde olsun yerim
Seni çok seviyorum
Sevgili Peygamberim

mevlid kandili hayırlara vesile olsun arkadşlar. alah efendimizin yüzü suyu hürmetine bizlere rahmet etsin.

1) Peygamber Efendimizin, teri gül gibi kokardı. Bir fakir kimse, kızını evlendirirken, kendisinden yardım istemişti. O anda verecek bir şeyi yoktu. Küçük bir şişeye terinden koydurup verdi. O kız, yüzüne başına sürünce evi mis gibi kokardı. Evi güzel kokulu ev adıyla meşhur oldu.

2) İnsanlar ve melekler içinde en çok ilim O’ na verildi. Ümmi olduğu halde, yani kimseden bir şey öğrenmemiş iken Allah'ü Teala O’na her şeyi bildirmiştir. Adem Aleyhisselam’a her şeyin ismi bildirildiği gibi, Peygamber Efendimize her şeyin ismi ve ilmi bildirilmiştir. Ümmetinin isimleri, cisimleri ve aralarında olacak şeylerin hepsi kendisine bildirildi.

3) O’na salat ve selam okumaları ümmetine farz oldu. Allah'ü Teala ve melekler de, O’na salat ve selam etmektedir.

4) Peygamber Efendimiz, gayet açık kolay anlaşılır olarak konuşurdu. Arap lisanının her lehçesiyle konuşurdu. Çeşitli yerlerden gelip, kendisine soru soranlara onların lügatıyla cevap verirdi. İşitenler hayran olurlardı. Az kelimelerle çok şey anlatırdı.

5) Peygamber Efendimiz, masumdu. Bilerek ve bilmeyerek büyük ve küçük, kırk yaşından evvel ve sonra, hiç bir günah işlememiştir. Çirkin hiç bir hareketi görülmemiştir.

6) Başka Peygamberler kafirlerin iftiralarına kendileri cevap vermiştir. Peygamber Efendimize yapılan iftiralara ise, Allah cevap vererek, O’ nun müdafaasını yapmıştır.

7) Peygamber Efendimizin, ümmetinin sayısı başka Peygamberlerin ümmetlerinin toplamından daha çoktur.

8) Peygamber Efendimiz, Cebrail Aleyhisselam’ı melek şeklinde iki kere görmüştür. Cebrail Aleyhisselam kendisine yirmi dört bin kere gelmiştir.

9) Peygamber Efendimizin, kızları ve zevceleri, dünya kadınlarının en üstünleridir. Dünya ve ahiret işlerinde, kendisine yardımcı olmuşlar, fakirliğe sabır etmişler, şükretmişler ve islamiyeti yaymakta çok hizmet etmişlerdir.

10) Herkesin soyu oğlundan ürer. Peygamber Efendimizin, soyu ise kızı Fatıma’dandır.

1) En büyük mucizelerinden birisi de Mirac mucizesidir. Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde, Burak denilen cennet hayvanı ile Peygamber Efendimizin Mescid-i Haram'dan, Mescid-i Aksa’ya, oradan semaya, yüce alemlere, İlahi huzura yükselmesidir. Kendisine cennet, cehennem gösterildi. Bir anda tekrar evine getirildi. Mirac mucizesi, başka hiç bir Peygambere verilmedi.

2) Onun her sözü, her işi doğrudur.

3) Allah'ü Teala, Peygamber Efendimize gökte iki ve yerde iki yardımcı yaratmıştır. Bunlar; Cebrail, Mikail ve Ebu Bekir, Ömer’ dir.

4) Peygamber Efendimiz, Süreyya yıldız kümesindeki yedi yıldızı gözleriyle görüp sayısını bildirmiştir.

5) Peygamber Efendimizin, gayb dan haber verdiği çok görüldü. Bu mucizesi üç kısımdır:

Birinci kısmı, kendi zamanından evvel olan ve kendisine sorulan şeylerdir ki, bunlara verdiği cevaplar, çok kafirlerin, katı kalpli düşmanlarının imana gelmelerine sebep olmuştur.

İkinci kısmı, kendi zamanında olmuş ve olacak şeyleri haber vermesidir.

Üçüncü kısmı, kendisinden sonra kıyamete kadar dünya da ve ahirette olacak şeyleri bildirmesidir.

[video=youtube;cDn91Q7Anl4]http://www.youtube.com/watch?v=cDn91Q7Anl4[/video]
Affet Beni
Bin günahla, bin cümanla,
Geliyorum sana,
Bin hatayla, bin ziyanla,
Geliyorum sana,

Affa layık olmasam da,
Lütfa layık olamasam da,
Beni bağışla,

Yandım El-aman sana geliyorum,
Ne olur affet beni,
Açtım elimi sana yöneliyorum,
Ne olur affet beni
Mustafa Cihat

Allah'ım ne olur affeyle bizleri..

1) Peygamber Efendimiz, Abdullah ibn-i Abbas’ın annesine bakıp, (Senin bir oğlun olacak. Doğduğu zaman bana getir!) buyurdu. Çocuğu getirdiklerinde, kulağına ezan ve kamet okuyup, mübarek ağzının suyundan ağzına sürdü. İsmini Abdullah koyup annesinin kucağına verdi.
-Halifelerin babasını al, götür! buyurdu.

Hazret-i Abbas, bunu işitip, gelip sorunca..
-Evet, böyle söyledim. Bu çocuk halifelerin babasıdır. Onlar arasında Seffah, Mehdi ve İsa Aleyhisselam la namaz kılan bir kimse bulunacaktır buyurdu. Abbasi devletinin başına çok halifeler geldi. Bunların hepsi, Abdullah bin Abbas’ ın soyundan oldu.

2) Peygamber Efendimiz, Ümmetinden çok kimsenin denizden gaza ya gideceklerini ve sahabeden olan Ümmi Hiram’ın o gaza da bulunacağını haber verdi. Hazret-i Osman halife iken müslümanlar, gemiler ile Kıbrıs adasına gidip harp ettiler. Bu hanım da beraber idi. Orada şehit oldu.

3) Peygamber Efendimiz, Acem padişahı Kisra nın ve Rum padişahı Kayserin memleketlerinin müslümanların eline geçeceğini ve hazinelerinin Allah yolunda dağıtılacağını müjdeledi.

4) Peygamber Efendimiz, Kays bin Şemmas' a, (Güzel olarak yaşarsın ve şehit olarak ölürsün) buyurdu. Hazret-i Ebu Bekir halife iken Yemamede Müseylemet-ül-Kezzab ile yapılan muharebede şehid oldu.
Hazret-i Ömer’in ve Hazret-i Osman’ın ve Hazret-i Ali’nin şehit olacaklarını dahi haber verdi.

5) Rum İmparatorunun orduları ile harp için (Mute) denilen yere asker gönderdiğinde, sahabeden üç emirin arka arkaya şehit olduklarını, Peygamber Efendimiz kendisi, Medine’de minber üzerinde iken, Allah'ü Teala nın göstermesi ile görerek yanındakilere haber verdi.

1) Medine’de, Mescid-i Nebevi de dikili bir hurma kütüğü vardı. Peygamber Efendimiz hutbe okurken, bu direğin üzerine çıkardı. Buna Hannane denirdi. Minber yapılınca, Hannane’ nin yanına gitmedi. Ondan ağlama seslerini, bütün cemaat işittiler. Minberden inip, Hannane’ye sarıldı. Sesi kesildi. (Eğer sarılmasaydım, benim ayrılığımdan kıyamete kadar ağlardı) buyurdu.

2) Peygamber Efendimiz bir gün, bir köylüyü imana davet etti.

Köylü:
-Müslüman bir komşumun vefat etmiş kızını diriltirsen, iman ederim dedi.

Mezarına gittiler. Peygamber Efendimiz, ismini söyleyerek kızı çağırdı. Kabir içinden ses işitildi ve dışarı çıktı.

Peygamber Efendimiz:
-Dünya ya gelmek ister misin? buyurdu.

Ölmüş kız:
-Ya Resulallah! Dünya ya gelmek istemem. Burada babamın evindekinden daha rahatım. Müslümanın ahireti, dünyasından daha iyi dedi.
Köylü bunu görünce, hemen imana geldi.

3) İki gözü görmeyen bir kimse gelip,
-Ya Resulallah, Allah'ü Teala ya dua et, gözlerim açılsın dedi.

Peygamber Efendimiz:
-Kusursuz bir abdest al! Sonra '' Ya Rabbi! Sana yalvarıyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed Aleyhisselamı araya koyarak, senden istiyorum. Ey çok sevdiğim Peygamberim Muhammed Aleyhisselam! Seni vesile ederek, Rabbime yalvarıyorum. Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum. Ya Rabbi! Bu yüce Peygamberi bana şefaatçi eyle! Onun hürmetine duamı kabul et! '' duasını okumasını buyurdu.

Adam:
-Abdest alıp dua etti. Hemen gözleri açıldı. Bu duayı müslümanlar, her zaman okumuşlar ve maksatlarına kavuşmuşlardır.

4) Peygamber Efendimiz, mübarek eline aldığı çakıl taşlarının ve tuttuğu yemek parçalarının arı sesi gibi, Allah'ü Teala yı tesbih ettikleri çok görülmüştür.

5) Peygamber Efendimiz, bazı gazalarında, susuz kalındığı zaman, elini suya sokmuş, parmakları arasından su akarak, bulunduğu kap devamlı taşmıştır. Bazen seksen bazen üç yüz, bazen bin beş yüz, Tebük gazasında ise yetmiş bin kimsenin hepsi ve hayvanları, bu sudan içmişler ve kullanmışlardır. Mübarek elini sudan çıkarınca akması durmuştur.

1) Peygamber Efendimiz, bir gün amcası Hazreti Abbas ve dört oğlunun evine gidip, O' nun ve evlatlarının yanına oturup üstlerini ihramı ile örterek “Ya Rabbi! Bu amcamı ve ehli beytini örttüğüm gibi, Sen de cehennem ateşinden kendilerini koru.” dedi. Birden evin kapısı, duvarları ve damından üç kere amin sesi işitildi.

2) Bir kafir gelip, Peygamber Efendimiz den mucize göstermesini isteyince,
Peygamber Efendimiz:
-Duvarda asılı hurma salkımına “yanıma gel” demiş.

Salkım:
-Yere inip Peygamber Efendimizin yanına gelmiştir.

Sonra
Peygamber Efendimiz:

“Yerine git” demiştir.

Salkım:
-Duvara kadar gidip, yerine çıkıp asılmıştır.

Köylü:
-Bunu görünce, hemen imana gelmiştir.

3) Hz. Cabir ibn-i Abdullah - il Ensari anlatıyor;
-Biz bin beş yüz kişi Hudeybiye savaşında susadık, Peygamber Efendimiz kırba denilen deriden bir kap sudan abdest aldı, sonra elini içine soktu.. Gördüm ki, parmaklarından çeşme gibi su akıyordu.

4) Bedir Savaşı' n da beş bin melek Allah'ın emriyle, önde sahabiler gibi, Peygamber Efendimize hizmet edip asker olmuşlar, hatta o melekler, Bedir de savaşanlar gibi şeref kazanmışlardır.

5) Muhammed Bin Hatip anlatıyor;
-Küçüktüm, üstüme kaynar su döküldü, gözlerim yandı, göremez oldum. Babam, Peygamber Efendimize götürdü. Mübarek tükürüğünden gözlerime sürdü, gözlerim açıldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…