Mevsimlerden Roma' nın Diyet Grubu

Günaydın Kızlar, herkese mutlu bir gün diliyorum :16:

Dün bütün gün dışarıdaydım, söylediğim gibi yanıma ara öğün ve öğle yemeğimi almıştım. KK' da cici bir küçük hanımdan BİM' in kepekli sandviç ekmekleri olduğunu öğrenmiştim. Bu ekmeklerden aldım. 1 pakette 5 adet var. 1 adeti 70 gr. ve 161 kcal.; içinde kullandığım hindi fümenin 100 gr' ı ise 70 kcal. ki zaten 100gr. bir sandviç için çok fazla. Ben 40 gr. hindi füme kullandım.

1 ad. sandviç ekmeği
40 gr. hindi füme
marul yaprakları
Toplam: 190 kcal.
Yanında da yeşil çay içtim. Bu kadar tok tutacağı aklıma bile gelmezdi :9: Aynı sandviçten eşime de hazırladım, o da çok doyduğunu söyledi. Sanırım içindeki protein tokluk sağladı. Aynı sandviçi haşlanmış tavuk göğsü ile de deneyeceğim.

Sizlerle paylaşmak istedim belki siz de denersiniz :16:

Dalida menün çok güzel.menemenin yanına ekmek varmıydı bilmiyorum.

Ekmek yoktu:34:

Bende menümü yazayım
sabah:
2 dilim kadar bazlamayla yapılmış tost
domates
5 zeytin
ara:
1 kase yoğurt
1 portakal
öğlen:
1 kase mercimek çorbası
6 kaşık türlü
1dilimekmek
salata
ara:
1 dilimkek
çay
akşam:
8 kaşık tavuklu bamya
2 kaşıkyoğurt
Bugün çok açlık hissettim, yatmadan önce süt içerim.:16::16::16::16::16::16:[/QUOTE]

Afiyet olsun:34:

merhaba arkadaslar,
2-3 gundur gıremıyorum cooook hastayım hem bademcıklerım sıs hem mıdem acayıp agrıyor sırtıma vuruyor agrısı aldıgım ılaclar mı dokunuyor anlamadım lısteyıde takıp edemıyorum halıyle sporda yok mısafırımde var neyse en kısa zamanda toparlanıp donecegım yarın benım ıçın ıkıncı baslangıc olacak

Çok geçmiş olsun :)

Bir de unutmadan,

Kandilimiz mübarek, olsun :16: Rabbim hepimizin dualarını kabul etsin:16:

Senin de Kandilin mübarek olsun canım:38:Amin!

kızlar hepinize kolay gelsin ,umarım herkes başarılı olur programında.

serapd ciğim ben birşey sormak istiyorum canım sana.konunun ilk başında verdiğin diyet listesi ilk oniki gün için olan liste değil mi canım.doktor hnmın sitesinde bir liste daha gördüm kafam karıştı biraz.

dünkü menüm
sabah: peynirli omlet ( yagsiz)
iki dilim siyah ekmek
3 zeytin
cay
öglen: kabak corbasi
tavuklu sandvic
ara : bir kase yogurt , bir elma
aksam: izgara tavuk ve kefir

arkadaslar dünkü menüm gayet güzeldi ama bugün öglen yemeginde yogurtlu makarna yedim bir tabak . cok kötü oldu. ama aksami daha hafif gecirmeliyim....

serapd ciğim ben birşey sormak istiyorum canım sana.konunun ilk başında verdiğin diyet listesi ilk oniki gün için olan liste değil mi canım.doktor hnmın sitesinde bir liste daha gördüm kafam karıştı biraz.

Canim istersen sana yardimci oliim sen sayfanin en basinda ki listeyi uygulayacaksin 12gun suresince sonra mevsimlerden roma blogundaki diyetle devam edeceksin 12gun.yani o ikinci kismi:)

merhaba arkadaslar,
2-3 gundur gıremıyorum cooook hastayım hem bademcıklerım sıs hem mıdem acayıp agrıyor sırtıma vuruyor agrısı aldıgım ılaclar mı dokunuyor anlamadım lısteyıde takıp edemıyorum halıyle sporda yok mısafırımde var neyse en kısa zamanda toparlanıp donecegım yarın benım ıçın ıkıncı baslangıc olacak
Geçmiş olsun canım,Allah şifa versin.
Tadı mükemmel ve inanılmaz bir tokluk sağlıyor.
Afiyet olsun ,inş. deneyeceğim.

Düzeltiyorum Sevgicim :16: Hedefini çok beğendim :34:
Teşekkür ederim canım.
Bir de unutmadan,

Kandilimiz mübarek, olsun :16: Rabbim hepimizin dualarını kabul etsin:16:
Seninde canım.
Eki Görüntüle 614094 Merhaba arkadaşlar,Kandiliniz mübarek,dualarınız kabul olsun...
CÜMLEMİZİN CANIM.
dünkü menüm
iki dilim siyah ekmek
3 zeytin
cay
tavuklu sandvic

arkadaslar dünkü menüm gayet güzeldi ama bugün öglen yemeginde yogurtlu makarna yedim bir tabak . cok kötü oldu. ama aksami daha hafif gecirmeliyim....
Gurbetim dünkü menün harika keşke bugün makarna olmasaymış.Neyse olan ıolmuş devam canım , moralini bozma...
Ben bu sabah eko çektirmek için hastaneye gittim, sonra dr. a sonucu gösterdim.kalbin sol tarafında ritim düzensizliği var ,fakat holteri başka bir hastanede çektirmeye çalış dedi. T4 ÇOK DÜŞÜK O ÇARPINTI YAPABİLİR DEDİ,endokrine havale etti.
Bugünkü menüm:
sabah:
2 dilim ekmek
peynir
5 zeytin
2 bardak çay
ara:
3 hurma
2 ceviz
1 bardak ayran
öğlen:
1,5 dilim ekmek(çorba yoktu ,yarım dilim onun yerine yedim)
7 kaşık tavuklu bamya
salata
ara:
1 portakal
2 kepekli bisküvi
akşam:
ıspanak ve yoğurt yiyeceğim.akşamda bel ki 1 bardak tarçınlı süt.:16::16::16::16:

Kızlar cezamı kesin,küçük kandil simitlerinden yarısını yedim, sen Gurbete akıl verirmisin Allah böyle çıkarır. Oysa diyeti saboteb etme gibi bir fikrim yoktu, kör şeytan beni kandırdı. Kafamı taşlara mı vurayım?:16::16::16::16::16::16:

Günaydın Kızlar, herkese güzel bir gün diliyorum:)
İnternet bağlantımızda sorun var, o yüzden dün giremedim. Sorun halen devam ediyor, bakalım ne zaman düzelecek...
Bağlantı tekrar kopmadan menümü yazmaya çalışacağım.

23.01.2013

Sabah:
1 bardak su

Kahvaltı:
2 dl. tam buğday ekmeği
30 gr. lor peyniri
6 zeytin
20 gr. ayva reçeli
domates, maydanoz, dereotu, fesleğen, pul biber,1 tk. z.yağı

Ara:
1 elma
3 ceviz

Öğle:
1 kase mercimek çorbası
3 köfte
1 kase salata
1 dl. ekmek

Ara:
1 dl. kek
1 fincan baharatlı yeşil çay

Akşam:
5 badem
1 madlen bitter
Çok toktum yemek yiyemedim:(

bende hepinize güzel ve hayirli bir gün diliorum. bir arkadas sormustu sizdede ufak kacamaklar oluyormu diye hemen cevap vereyim, evet oluyor mesela dün sabah kahvaltim cok güzeldi. ama öglen bir tabak yogurtlu makarna yedim. aksama mutlaka hafif bir sey yemem lazim dedim ama camide programimiz vardi kandil dolayisiyla sonrasindada herkes birseyler yapip getirmisti . ya bir tanede salata ypan cikmamis herkess pogaca pasta , kek, börek vs. yapmis e mecburen iki pogaca yedim . ha ama bu mazeretmi tabiki degil evde bir salaata yeyip gidebilirdim orda yemeyebilirdim o yüzden cok kizdim kendime. bir ögün diyet bozulunca arkasi geliyor bende kime cekmisim ben yaaa... bakin babam bir anda sigarayi birakti 1 gündür icmiyor ben seni artik icmeyecegim demis ve bir dahada icmemis. ayrica sigara paketide sehpanin üzerinde duruyor ama dokunmuyor diyor annem . aksam telefonda babama diyorum sendeki iradenin % 50 si bende olsa baba diyorum. ama bugün daha iyi bir menü sunacagim sizlere kizlar söz. dün melekte selahattin dönmez vardi. serapcigim senin öglen menündeki mercimek corbasi ve köfteyi , telefonla baglanan ve sürekli aclik krizi yasiyorum diyen bir bayana tavsiye etti.bu ögün inanilmaz tok tutar insani dedi. eger bunlari yedikten sonrada bir saat sonr hala aclik hissederseniz o zaman baska bir hastaliginiz olabilir dedi. demekki dogruymus. serapcim sende menünde cok tok oldugunu yazmissin ve aksam yememissin kizlar ben deneyecegim sizde mutlaka deneyin.

babam 1 gündür degil 10 gündür sigara icmiyor. komik olmus bir gün icilmeyince daha sigara birakilmis sayilmaz. :))

dünkü menüm
iki dilim siyah ekmek
3 zeytin
cay
tavuklu sandvic

Gurbetçim afiyet olsun. Akşam tavuğun yanında salata olsa iyi olurmuş. Mehtap Hanım' ın listesine uyarken eski bilgilerimizi de hatırlayalım :16: Sen nasıl alkali olman gerektiğini çok iyi biliyorsun :34:

E o makarnayı yerken cezasını da göze almış olmalısın :34: Makarnaya karşılık gelebilecek cezayı Sevgi verecek canım :) Ceza işlerine iyi bakıyor bence :34:

Kizlar sizdede ufak kacamklar oluyormu:s

Ben pazar günü kaçamak yaptım ve yazdım. Onun dışında kaçamağa ihtiyaç duyulacak bir liste değil bence. Öğleden sonra kek, poğaça var; akşam da çikolata. Sabredip saatlerini mi beklesek acaba :34:

Ekmeğini ye istersen. Ben de başta çekiniyordum, ama karnım doyuyor ve inceldiğimi hissediyorum.

Karalahanacım, Çağla sorunun yanıtını vermiş. Yardımcı olabileceğimiz başka sorun varsa bekleriz :16:

Gurbetim dünkü menün harika keşke bugün makarna olmasaymış.Neyse olan ıolmuş devam canım , moralini bozma...
Ben bu sabah eko çektirmek için hastaneye gittim, sonra dr. a sonucu gösterdim.kalbin sol tarafında ritim düzensizliği var ,fakat holteri başka bir hastanede çektirmeye çalış dedi. T4 ÇOK DÜŞÜK O ÇARPINTI YAPABİLİR DEDİ,endokrine havale etti.
Bugünkü menüm:
sabah:
2 dilim ekmek
peynir
5 zeytin
2 bardak çay
ara:
3 hurma
2 ceviz
1 bardak ayran
öğlen:
1,5 dilim ekmek(çorba yoktu ,yarım dilim onun yerine yedim)
7 kaşık tavuklu bamya
salata
ara:
1 portakal
2 kepekli bisküvi
akşam:
ıspanak ve yoğurt yiyeceğim.akşamda bel ki 1 bardak tarçınlı süt.:16::16::16::16:

Sevgicim geçmiş olsun.. Holter işini de bir an önce hallet ki, tedavin başlasın. Sakın kafana takma, sabah kalkınca alacağın 1 tablet ilaçla ritm düzeni kolay bir şekilde sağlanıyor.

Menün gayet güzel olmuş, afiyet olsun. Gerçekten de menülerini çok iyi düzenliyorsun :16::16:

Kızlar cezamı kesin,küçük kandil simitlerinden yarısını yedim, sen Gurbete akıl verirmisin Allah böyle çıkarır. Oysa diyeti saboteb etme gibi bir fikrim yoktu, kör şeytan beni kandırdı. Kafamı taşlara mı vurayım?:16::16::16::16::16::16:

Afiyet olsun :9: Eve kandil simidi gelir de yenmez mi hiç :) Keşke erken saatte gelseymiş de ara öğünde yeseymişiz... Senin kandil simidi cezanı da Gurbet versin bence :34:

Son düzenleme:
bende hepinize güzel ve hayirli bir gün diliorum. bir arkadas sormustu sizdede ufak kacamaklar oluyormu diye hemen cevap vereyim, evet oluyor mesela dün sabah kahvaltim cok güzeldi. ama öglen bir tabak yogurtlu makarna yedim. aksama mutlaka hafif bir sey yemem lazim dedim ama camide programimiz vardi kandil dolayisiyla sonrasindada herkes birseyler yapip getirmisti . ya bir tanede salata ypan cikmamis herkess pogaca pasta , kek, börek vs. yapmis e mecburen iki pogaca yedim . ha ama bu mazeretmi tabiki degil evde bir salaata yeyip gidebilirdim orda yemeyebilirdim o yüzden cok kizdim kendime. bir ögün diyet bozulunca arkasi geliyor bende kime cekmisim ben yaaa... bakin babam bir anda sigarayi birakti 1 gündür icmiyor ben seni artik icmeyecegim demis ve bir dahada icmemis. ayrica sigara paketide sehpanin üzerinde duruyor ama dokunmuyor diyor annem . aksam telefonda babama diyorum sendeki iradenin % 50 si bende olsa baba diyorum. ama bugün daha iyi bir menü sunacagim sizlere kizlar söz. dün melekte selahattin dönmez vardi. serapcigim senin öglen menündeki mercimek corbasi ve köfteyi , telefonla baglanan ve sürekli aclik krizi yasiyorum diyen bir bayana tavsiye etti.bu ögün inanilmaz tok tutar insani dedi. eger bunlari yedikten sonrada bir saat sonr hala aclik hissederseniz o zaman baska bir hastaliginiz olabilir dedi. demekki dogruymus. serapcim sende menünde cok tok oldugunu yazmissin ve aksam yememissin kizlar ben deneyecegim sizde mutlaka deneyin.

Günaydın Gurbetçim. Geçmiş geçmişte kaldı, önümüze bakalım. Kendimize karşı biraz katı davranmazsak ipin ucu kaçıyor. Babacığını tebrik eder, ellerinden öperim. Bravo gerçekten. İstek geldiği zaman bastırmak, nefsinle savaş halinde olmak başarıya ulaştırıyor.
Aslında sen bunu çok iyi yapabilirsin. Oruç tutarken acıktığın halde yemeğe elini dahi uzatmıyorsun. Bu yüksek konsantrasyon sayesinde oluyor. Aynı konsantrasyonu diyetinde sağlaman çok daha kolay olacak. Sabah kalktığında tüm günü planlayıp yemeklerini yaparsan işinin kolaylaştığını göreceksin. Senin bu işi başaracağından eminim:16:

Selahattin Bey'in tariflerini sık sık deniyorum. Yaptığım sebze çorbaları genelde O' nun tariflerinden. Gerçekten de Mercimek Çorbası ve köfte 2 gün yemesem acıkmayacakmışım gibi hissettirdi :)) Bu arada püf noktası vereyim. Mercimek çorbasına mutlaka kimyon ve pul biber ekliyorum.
Kimyon mercimeğin gaz yapıcı özelliğini kısmen engelliyor, pul biber de metabolizma hızını artırıyor.

Son düzenleme:
Günaydın Gurbetçim. Geçmiş geçmişte kaldı, önümüze bakalım. Kendimize karşı biraz katı davranmazsak ipin ucu kaçıyor. Babacığını tebrik eder, ellerinden öperim. Bravo gerçekten. İstek geldiği zaman bastırmak, nefsinle savaş halinde olmak başarıya ulaştırıyor.
Aslında sen bunu çok iyi yapabilirsin. Oruç tutarken acıktığın halde yemeğe elini dahi uzatmıyorsun. Bu yüksek konsantrasyon sayesinde oluyor. Aynı konsantrasyonu diyetinde sağlaman çok daha kolay olacak. Sabah kalktığında tüm günü planlayıp yemeklerini yaparsan işinin kolaylaştığını göreceksin. Senin bu işi başaracağından eminim:16:

Selahattin Bey'in tariflerini sık sık deniyorum. Yaptığım sebze çorbaları genelde O' nun tariflerinden. Gerçekten de Mercimek Çorbası ve köfte 2 gün yemesem acıkmayacakmışım gibi hissettirdi :)) Bu arada püf noktası vereyim. Mercimek çorbasına mutlaka kimyon ve pul biber ekliyorum.
Kimyon mercimeğin gaz yapıcı özelliğini kısmen engelliyor, pul biber de metabolizma hızını artırıyor.

cok haklisin canim oruc tutarken ilk önce niyetleniyoruz Allah icin kendimize söz veriyoruz bugün aksama kadar hcbir sey yemeyecegim die, beyin de ona göre vucudumza komut veriyor ve önümüze ne gelirse gelsin geri ceviriyoruz. babam icin iyi dileklerinecok tesekkür ederim. sen gayet iyi gidiyorsun masallah, sevgi abla cezami versin diecegim ama onada ceza lazim en iyisi ikimize birden sen ver :))

çok teşekkür ederim kızlar.buraya yazdıktan sonra yorumları falan okudum yazıları tarihsel olark takip ettim ve çözdüm sonunda.doktor hnm 2.kısım listesinide hemen arakadan verince benim kafa karıştı tabiii.
hepinize teşkkür ederim ...

merhaba arkadaslar..benim gibi hic sporsuz bu diyeti yapan varmi??ayagim burkuldu,cok agriyor hic yuruyus falan yapamiyorum.yuruyus bandi karsimda ama malesef yuruyemiyorum.sizce sporsuz verilirmi?bol iradeli gunler dilerimmmm hepimize...

23.01.2013

Sabah:
1 bardak su

Kahvaltı:
2 dl. tam buğday ekmeği
30 gr. lor peyniri
6 zeytin
20 gr. ayva reçeli
domates, maydanoz, dereotu, fesleğen, pul biber,1 tk. z.yağı

Ara:
1 elma
3 ceviz

Öğle:
1 kase mercimek çorbası
3 köfte
1 kase salata
1 dl. ekmek

Ara:
1 dl. kek
1 fincan baharatlı yeşil çay

Akşam:
5 badem
1 madlen bitter
Çok toktum yemek yiyemedim:(
Afiyet olsun Serapcığım menün güzel, ama yine de akşam yemeğini aksatma bence.:16::16::16::16:
Canım benim bu kadar stres yapma ve daha sık girmeye çalış, inan buraya yazmak oto kontrol sağlıyor.Biraz daha dikkat et, bence Serap çok doğru bir noktaya parmak basmış, o kadar iradesiz değilsin.Olacak yeter ki inan ve kendine güven ve hayır demesini öğren.

merhaba arkadaslar..benim gibi hic sporsuz bu diyeti yapan varmi??ayagim burkuldu,cok agriyor hic yuruyus falan yapamiyorum.yuruyus bandi karsimda ama malesef yuruyemiyorum.sizce sporsuz verilirmi?bol iradeli gunler dilerimmmm hepimize...
Geçmiş olsun canım inşallah en kısa zamanda iyileşirsin.Ben de spor yapmadım malesef:16::16::16:
Arkadaşlar bugün nakış kursundaydım.Bugün kurstaki arkadaşlarıma durumu bildirdim ve onlardan ayrı mutfak bölümünde yemeğimi yedim. Arkadaşlardan kalan hamur işleri ve sarma vardı ama elimi sürmedim. Şimdi menümü tazayım:
sabah:
2 dilimekmek büyüklüğünde bazlama ile yapılmış beyaz peynirve domatesle yapılmış yağsız tost
5 zeytin
1 bardak çay
ara:
1 kase yoğurt
1 elma
öğlen:
1 kase yayla çorbası
8 kaşık tavuklu bamya
1 dilim çavdar ekmeği
ara:
1 pogaça
1 sütlü kahve
akşam:
8kaşık pırasa(pirinçveya bulgur ilave etmedim ve akşam havucundan yemedim)
2 kaşık yoğurt
yatmadan 1 bardak tarçınlı süt içeceğim.:16::16::16::16::16:

Back
X