Afiyet, şifa olsun... Kızına da diyetinde başarılar diliyorum şekerim :)
Gelen damacananın sürekli yeni olmasına dikkat edip servis elemanını bu yönde uyarmanı tavsiye ederim. Çiziksiz, yeni damacanalar nispeten iyi olabilir..
Kanat biraz yağlı olmaz mı? Derisiz mi?
Aynen dediğin gibi mırrada kullanılıyormuş, ben yanlış kahvede denemişim

Evet yaaa, birlikte kahve içmeyi çok isterdim

Teşekkür ederim.
Hemoglobin 11 idare eder bir rakam, çok kansızsın- kötü diyemez kimse. Ama dikkat edilmesi gereken bir noktadasın şekercim. Beslenmene, aldığın ilaçlara rağmen değer yükselmiyorsa araştırma yapmak lazım. Önce beslenmeni sorgulayabiliriz:
1- Siyah olması şart değil, yeşil çay da demir emilimini azaltır. Et, yumurta ve diğer demir kaynaklarını yerken ayran, yoğurt tüketmemekte fayda var.
2- Yine demir kaynakları tüketimi ile çay ya da süt ve süt ürünleri arasında 2 saat fark olmalı.
3- Demir kaynakları tüketimi esnasında C vitamini içerikli kaynaklar tüketilmesi demir emilimini artırır. (yumurta yanında taze maydanoz, et ya da yeşil mercimeğin yanında bol limonlu salata gibi)
Tüm bunlara dikkat etmemize rağmen anemi devam ediyorsa:
1-Midende sorun var mı?,
2-Bağırsak sistemin ne durumda?
Buralarda (GİS= Gastro intestinal sistem - mide bağırsak sistemi) bizim fark etmediğimiz ve gündelik hayatımızı etkilemeyen mikro kanamalar (gis kanaması) olabilir (Sık ve güçlü ağrı kesici kullanımı bu kanamaların sebebi olabilir). Kontrol edilmesi faydalı olabilir.
Yine hiç bir sorun yoksa "demek ki ben böyleyim" deyip rahatımıza bakabiliriz

Sevgiler