mevsimsel alerji..

Tameriis

19.05.2012💎 💏 💑
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2014
392
43
48
Ya 1 aydır aralıksız hapşurmam ve burun geniz kaşıntım vardı,şimdi öksürük ve nefes darlığı eklendi napıcağımı şaşırdım ilaç ve spray kullanıyorum ama geçmiyo nası geçer yaşayan varsa bi aydınlatsın nolur ya öğrenciyim ne derse odaklanabiliyorum ne geceleri uyuyabiliyorumm

doktora gittiniz mi?

bendeki alerji hep kaşınma şeklinde oldugundan birşey diyemiyorum...
, bu yaz devamlı üç şehir arasında gezip durdum mevsimsel olarakta farklılar hava değişimi mi yaptı bilmiyorum bendede sadece kaşıntı olurdu eskiden

, bu yaz devamlı üç şehir arasında gezip durdum mevsimsel olarakta farklılar hava değişimi mi yaptı bilmiyorum bendede sadece kaşıntı olurdu eskiden

bende de benzer biri durum oldu bu yaz, arada geniz kaşıntısı burun akıntısı oldu öyle atlattım.
fakat sizinki nefes darlıgına kadar gitmis...
kesinlikle bir doktora gidin... soludugunuz birsey de benzer etkileri yapmıs olabilir alerjik olarak.

aynı sorun bende de var, işe gelirken çok zorlanıyorum, ilaç verdi doktor banada ama yok bi faydası, hapşurmaya boğaz kaşıntısı ve nefes darlığı devam ediyor

hem benim hem çocuklarımın alerjisi var doktor zaten genetik olduğunu söylüyor..ilaç kullanıyoruz,ilaçsız geçmiyor ama şunu önerebilirim ya her sabah bir kaç tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi ye ya da aktardan keçiboynuzu al kaynat suyunu iç alerjiye iyi geliyor.bir de ıhlamur,yaz-kış çay gibi iç içine de bal koy.

kesin çözümü bu havalarda maske kullanmanızı öneririm.. mutlaka... benim durumumda çok kötü. yazın özellikle maf oldum. ilaçlarıma bir yenisini ekledi doktorum. ve sıkıntım artınca maske kullanıyorum... otobüste hatta bazen iş yerinde de...

o keçiboynuzu bana alerji yaptı. besin alerjileri olanda önermem.... yüzüm kabardı sürekli kaşındı durdu...

tabii o da doğru önce neye alerji olduğunu bulunması lazım ama zaten konu sahibini ki mevsimsel besin değil gibi.

tabii o da doğru önce neye alerji olduğunu bulunması lazım ama zaten konu sahibini ki mevsimsel besin değil gibi.

eskiden benimde öleydi sonra besinlerde üstüne eklendi. hem alerjik astım, rinit üstüne de besin alerjisi çıktı. polen alerjileri olanda besin alerjileri görülmesi beklenirmiş... hepsi de birbirini tetiklermiş... şimdi besinlere alerjim olanların çoğunu tespit ettik. astımımda baya bi azalma oldu...

Doktora gitmelisiniz,astım yada bronşit olmuş olabilirsiniz.

benim allerjik rinitim var burun ameliyatı da oldum geceleri tıkanıyodum hep hapşır hapşır öldüm avamys ve desmont kullanıyorum zaten genelde bunlar verilir çok rahatım şuan hapşırık günde bir iki kere gece tıkanması ise hiç yok.

peki ilaç mı kullandın sadece,neler yaptın? alerjik astım,rinit,astım bronşit,sinüzit hepsi var çocuklarımda maalesef.eylül ayında başlıyoruz nisan ayına kadar hastalar artık ne yapacağımım şaşırdım.

ilaç kullanmaya devam ediyorum. besin alerjileri için test yaptırdık. onları çiğ yemiyorum artık. canım çok çok isterse çok az yiyorum... meyvelerde de baya alerjim varmış. çok şaşırdım... temizliği ben yapmamaya çalışıyorum. temizlik yapılırken evde olmuyorum. kokulu deterjan kullanmıyorum. toplu taşıma araçlarında maskeliyim.

ameliyattan sonra mı düzeldi. birde ne ameliyatı kemiğimi düzelttiler.. yoksa sinüsleri mi temizlediler... banada ameliyat demişti özel hastane. ama üniversite hastanesi gerek yok dediği için olmadım.

[QUOTEakıntısıis, post: 37024815, member: 605012"]Ya 1 aydır aralıksız hapşurmam ve burun geniz kaşıntım vardı,şimdi öksürük ve nefes darlığı eklendi napıcağımı şaşırdım ilaç ve spray kullanıyorum ama geçmiyo nası geçer yaşayan varsa bi aydınlatsın nolur ya öğrenciyim ne derse odaklanabiliyorum ne geceleri uyuyabiliyorumm [/QUOTE]
burun akintisi araliksiz hapsirma bende de var yaz kis ve bununla yasayacaksin dedi doktor

Bende de alerji had safhada. Hem besin hem mevsimsel hem polen hem ev tozu. Say say bitmez. Bu yaz çok denize girdim, daldım çıktım burnuma bolca deniz suyu girdi. O zamandan beri alerjiden haber yok. Cebinde spreyle dolaşan bi insandım ben, çok nadir geceleri bazen kullanıyorum şimdi. Umarım işe yaramıştır.

Bir de çörekotu ve bal karışımı yiyorum bütün sonbahar ve kış boyunca. Çok işe yarıyor. Taze çekilmiş çörek otunu yarım kase bala karıstırın. Her sabah bi tatlı kaşığı. Her hafta da tazesi yapılacak. Hem bağışıklığı kuvvetlendiriyor hem de alerjilere iyi geliyor.

Alerjik astim var bende belirtiler benziyor ama doktora gidip emin olmalisin. Inşallah degildir cok zor cunku kusana kadar oksuruyorum ve oksururken cigerlerim agriyor bir sure sonra. Doktorun verdigi ilaclar da kar etmiyor cok cunku antihistaminik kullaniyorum o da uyusukluk ve uyku yapiyor ama oksuruk uyutmuyor yani iskence gibi sabaha ladar uyanik kaliyorum ve gozlerimi açamıyorum. Bu arada ne kadar erken o kadar iyi yani bian once doktora git.

oo iyiymiş... benimde alerji çoookkk.. çocukluğumdan beri var... bal mide yanması yaptı bana.. çok sorunluyum galiba ben :)

ameliyattan sonra mı düzeldi. birde ne ameliyatı kemiğimi düzelttiler.. yoksa sinüsleri mi temizlediler... banada ameliyat demişti özel hastane. ama üniversite hastanesi gerek yok dediği için olmadım.

hayır ameliyattan sonra değil ilaçla düzeltti, kemik eğriliğim için ameliyat oldum nefes alma problemim vardı o geçti iki burun deliğimden de nefes alıyorum şuanda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…