- 25 Temmuz 2013
- 3.822
- 12.044
- 208
Mezhepler aynı dine inanan fakat farklı yorumlananmadan oluşan bölünmelerdir. Günah değildir. Zamanında bir topluluk ilk halife Hz.Ebubekir, 4. Halife Hz.Ali derken (Suniilik) diğer bir topluluk hem damadı-yeğeni-ilk müslümanlığı kabul eden ve Allah Resulu ve Hz.Ali arasının çok iyi olması sebebiyle Hz.Ali yi Peygamber efendimizin vasisi olarak görmüştür. Hz.Ali yi ilk halife olarak görmüştür. Sonraki yıllarda toplumlar aradında ufak farklar daha da derinleşmiş. Mezhep savaşları çıkmıştır.7 aylık bir ilişkim var ve ciddi düşünüyoruz bir hafta önce mezhep farkı diye biseyler öğrendim ve pek bilgim olmadığı için sormak istedim ben sünniyim erkek arkadaşım igdirli ve azeri olduklarını söylüyor halama sorduğum da kesinlikle biz onlara kiz vermeyiz günah dedi halamda dinle çok alakası olan biri bana saçma geldi çünkü onlarda namazını kılıyor kurban kesiyor cuma namazına gidiyor aynı şeylere inanıyorsak niye Boyle bir fark var?
Nasıl bir beyin yapısı mevcutsa arkadaşta kişiler ibadetlerini yerine getirmiyorsa bunlar alevidir zihniyeti var.Alevi değilim ama Alevi'leri gerçekten çok severim.
Ayrıca her şey namaz mı Allah aşkına?
Sünniyim ama namazımı kılmıyorum. Evet kılmam gerek biliyorum ama kılmıyorum bu da Allah'la benim aramda.
Bizim komşumuz vardı kadın Aleviydi ama bir kere dedikodu yaptığını duymadım kadının.
Sünni, Alevi, Hristiyan ve hatta ateist tanıdıklarım oldu ama insanları bunlara göre ayırmak çok yanlış bana göre.
Ki Alevilere kızını veren bir Peygamber efendimiz varken biz neyin derdindeyiz?
İşte kendini dünyanın en iyisi görmek, herkes kendi yaptığının kendi inandığının en doğrusu olduğuna inanmak istiyor. Ben anne tarafından azeriyim bu tutumla daha önce karşılaşmadım. Babam sivaslı diyince hemen yapıştırırlar ama "alevi misin". Yok inançsızım diyiveriyorum bekledğinden büyük şok gelince devreleri yakıyor ekmek beyinliler.
bu konu kapanır7 aylık bir ilişkim var ve ciddi düşünüyoruz bir hafta önce mezhep farkı diye biseyler öğrendim ve pek bilgim olmadığı için sormak istedim ben sünniyim erkek arkadaşım igdirli ve azeri olduklarını söylüyor halama sorduğum da kesinlikle biz onlara kiz vermeyiz günah dedi halamda dinle çok alakası olan biri bana saçma geldi çünkü onlarda namazını kılıyor kurban kesiyor cuma namazına gidiyor aynı şeylere inanıyorsak niye Boyle bir fark var?
Evet alevilerin elinden bişey yememeli o dediğiniz kişiler, bizim temiz ellerimiz onların pis midelerini bozarBenım ıcın sorun yok acıkcası bende yunanım
Esım turk
patronum yahudı
arkadaslarım alevı
dıyorkı tutucu arkadaslar (oglumun sınıfından anneler) alevılerın elındne bırsey yemek gunah, onların verdıg maaslar bıle alınmamalıymıs sankı ınsanlar butun hayatlarını bu sekılde devam ettırebılecek maddı ozgurluge sahıpmıs gıbı. sasırıyorum ınsan olsun gerısının ne onemı var
Evet alevilerin elinden bişey yememeli o dediğiniz kişiler, bizim temiz ellerimiz onların pis midelerini bozar
Böyle bilinçsizce konuşan cahil zihniyetten nefret ediyorumEvet alevilerin elinden bişey yememeli o dediğiniz kişiler, bizim temiz ellerimiz onların pis midelerini bozar
7 aylık bir ilişkim var ve ciddi düşünüyoruz bir hafta önce mezhep farkı diye biseyler öğrendim ve pek bilgim olmadığı için sormak istedim ben sünniyim erkek arkadaşım igdirli ve azeri olduklarını söylüyor halama sorduğum da kesinlikle biz onlara kiz vermeyiz günah dedi halamda dinle çok alakası olan biri bana saçma geldi çünkü onlarda namazını kılıyor kurban kesiyor cuma namazına gidiyor aynı şeylere inanıyorsak niye Boyle bir fark var?
İslamiyette böyle ayrim olmamali aslinda bu dinimize göre cok yanlis. Mezhepler peygamber efendimiz öldükten cok sonra ortaya cikmis. Hatta müslümanlarin bölünmesine sebep olmustur. Müslüman müslümandir. Baska bi ayrima daha gerek yok.
Ben hiçbir zaman ağzıma almadım sünniler şöyle lazlar böyle cerkezler öyle diye.Böyle bilinçsizce konuşan cahil zihniyetten nefret ediyorum
Sünni olunca namazinda orucunda alevi olunca inancsiz abdest almasını bilmeyen oruçtan namazdan haberi olmayan kişi oluyor
Öyle sunniler tanıyorum Ayık günü olmayan giybet yapan
Öyle Aleviler varki orucunu namazını ibadetini yerine getiren
Yıl 2017 konular hep aynı mezhep ayrılığı
Sagolsunlar bunu gözümüze sokan aklimiza sokan siyasetimize
Cok alemsiniz.yas kac once azerilerin bir millet oldugunu ogrenin bence.evlenmek istediginiz kisinin ne oldugu hakkinda hic bi bilginiz yok gbi.alevilikle karistirdinz sanrm.dini ayrimla bi ilgisi yok boyle konularda yasak ztn.genelde safi oluyorlar dogudakiler hanefilikten pek bi farklari yok.mezhebini adam akilli ogrenip int.den arastirin cok merak ediyorsanz
Evet aynı şeyleri bende duydum canım konuyu okuyunca yazmadan duramadimBen hiçbir zaman ağzıma almadım sünniler şöyle lazlar böyle cerkezler öyle diye.
Üniversiteye ilk başladığım zaman ev arkadaşım aleviler gusül almaz, aleviler pis, mum söndü yapıyorlar, dinsizler, Hz Aliyi peygamber ilan ettiler vs çeşitli uydurmasyonşar söylüyordu.
Neyse ki beni tanıdıktan sonra en azından bu düşünceleri değiştirdim.
Anneler babalar çocuklarına bunları empoze ediyorlar.
Ya ilkokulda ben alaviyim diye benimle arkadaşlığını bitirdi annesi
Arkadaşlar hepimiz kardeşiz, hepimizin inancı kendine.
Sen günaha girince ben yanmıycam yada başka bişey olmycak.
Yada sen sevaba girince benim hanemede tik eklenmeyecek.
Dinsizsem kendime, dindarsam kendime.
Benim bildiğim kadarıyla Azeriler şii mezhebine mensuptur.
Ben hiçbir zaman ağzıma almadım sünniler şöyle lazlar böyle cerkezler öyle diye.
Üniversiteye ilk başladığım zaman ev arkadaşım aleviler gusül almaz, aleviler pis, mum söndü yapıyorlar, dinsizler, Hz Aliyi peygamber ilan ettiler vs çeşitli uydurmasyonşar söylüyordu.
Neyse ki beni tanıdıktan sonra en azından bu düşünceleri değiştirdim.
Anneler babalar çocuklarına bunları empoze ediyorlar.
Ya ilkokulda ben alaviyim diye benimle arkadaşlığını bitirdi annesi
Arkadaşlar hepimiz kardeşiz, hepimizin inancı kendine.
Sen günaha girince ben yanmıycam yada başka bişey olmycak.
Yada sen sevaba girince benim hanemede tik eklenmeyecek.
Dinsizsem kendime, dindarsam kendime.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?