Mezhep farki nedir ?

Nasılda propagandacı üyelik .
İlk günün de 7 aylık Azeri sevgilinin mezhebini soracaksın ?
Gelmiyoruz canım bu üyeliklere .

Haaa gerçekten merak ettiğin için sorduysan cevap vereyim ;
İslam dini ona buna sorarak öğrenilmez . Hatta bunu yanlış kabul eder .
Allah cc sana ayetleri açık açık vermiş .Sıhhi hadis kitaplarında hadisler belli .
Git onlara bak bakalım ne göreceksin Malum ilk ayet oku

Benım ıcın sorun yok acıkcası bende yunanım
Esım turk
patronum yahudı
arkadaslarım alevı
dıyorkı tutucu arkadaslar (oglumun sınıfından anneler) alevılerın elındne bırsey yemek gunah, onların verdıg maaslar bıle alınmamalıymıs sankı ınsanlar butun hayatlarını bu sekılde devam ettırebılecek maddı ozgurluge sahıpmıs gıbı. sasırıyorum ınsan olsun gerısının ne onemı var

Mezhepler aynı dine inanan fakat farklı yorumlananmadan oluşan bölünmelerdir. Günah değildir. Zamanında bir topluluk ilk halife Hz.Ebubekir, 4. Halife Hz.Ali derken (Suniilik) diğer bir topluluk hem damadı-yeğeni-ilk müslümanlığı kabul eden ve Allah Resulu ve Hz.Ali arasının çok iyi olması sebebiyle Hz.Ali yi Peygamber efendimizin vasisi olarak görmüştür. Hz.Ali yi ilk halife olarak görmüştür. Sonraki yıllarda toplumlar aradında ufak farklar daha da derinleşmiş. Mezhep savaşları çıkmıştır.

Fakat bunların hiç biri sizi veya evliliği ilgilendiren bir dini durum içermez. Kaldı ki insanlar sevince başka dinden insanlarla evleniyor. Sizin sevgiliniz sizin dininzi yaşamanıza ve karışmayacagaına güven versin. Ve sizin tarafınıza yardımı olacak din ve diyanet mercilerinin bilgilerini sunun.

Muhtemelen sizin akrabalarınız bile mezhep nedir. Ne değildir. Ne günahtır ne değildir bilmiyor zamanında biri kuyuya bir taş atmış. Şimdi çıkartması size düşüyor

Nasıl bir beyin yapısı mevcutsa arkadaşta kişiler ibadetlerini yerine getirmiyorsa bunlar alevidir zihniyeti var.

Azeri olmak mezheple değil ırkla alakalı bir şey.
Bu tarz ayrımlara uyuz oluyorum.
İnsan olsun ya yetmiyor mu?

bu konu kapanır

Evet alevilerin elinden bişey yememeli o dediğiniz kişiler, bizim temiz ellerimiz onların pis midelerini bozar

1. Si, hz. Ali alevi değil, alevilik daha sonra çıkmış bir mezhep.
2. Si samimiyetle sorunun cevabını arıyorsan, bulacağın yer burası değil. Hem konu yasak, hem de sağlıklı bilgi edinemezsin. Bunun için ailene ve güvenebileceğin hocalara başvurabilirsin. Ailelerinizde sorun çıksa, yine siz uğraşacaksınız.

İslamiyette böyle ayrim olmamali aslinda bu dinimize göre cok yanlis. Mezhepler peygamber efendimiz öldükten cok sonra ortaya cikmis. Hatta müslümanlarin bölünmesine sebep olmustur. Müslüman müslümandir. Baska bi ayrima daha gerek yok.

Evet alevilerin elinden bişey yememeli o dediğiniz kişiler, bizim temiz ellerimiz onların pis midelerini bozar
Böyle bilinçsizce konuşan cahil zihniyetten nefret ediyorum
Sünni olunca namazinda orucunda alevi olunca inancsiz abdest almasını bilmeyen oruçtan namazdan haberi olmayan kişi oluyor
Öyle sunniler tanıyorum Ayık günü olmayan giybet yapan
Öyle Aleviler varki orucunu namazını ibadetini yerine getiren
Yıl 2017 konular hep aynı mezhep ayrılığı
Sagolsunlar bunu gözümüze sokan aklimiza sokan siyasetimize

Cok alemsiniz.yas kac once azerilerin bir millet oldugunu ogrenin bence.evlenmek istediginiz kisinin ne oldugu hakkinda hic bi bilginiz yok gbi.alevilikle karistirdinz sanrm.dini ayrimla bi ilgisi yok boyle konularda yasak ztn.genelde safi oluyorlar dogudakiler hanefilikten pek bi farklari yok.mezhebini adam akilli ogrenip int.den arastirin cok merak ediyorsanz

İşte olay budur arkadaşım. Allah Kuranı Kerim'de herşeyi açıkladığını,ve Kuranın bize yereceğini söylerken nezheplere sarılmak ancak ayrılık getirir. Allah bizi müzlümanlar olarak isimlendirmiştir,biz beğenmiyor başka isimler mi arıyoruz?

Ben hiçbir zaman ağzıma almadım sünniler şöyle lazlar böyle cerkezler öyle diye.
Üniversiteye ilk başladığım zaman ev arkadaşım aleviler gusül almaz, aleviler pis, mum söndü yapıyorlar, dinsizler, Hz Aliyi peygamber ilan ettiler vs çeşitli uydurmasyonşar söylüyordu.
Neyse ki beni tanıdıktan sonra en azından bu düşünceleri değiştirdim.
Anneler babalar çocuklarına bunları empoze ediyorlar.
Ya ilkokulda ben alaviyim diye benimle arkadaşlığını bitirdi annesi
Arkadaşlar hepimiz kardeşiz, hepimizin inancı kendine.
Sen günaha girince ben yanmıycam yada başka bişey olmycak.
Yada sen sevaba girince benim hanemede tik eklenmeyecek.
Dinsizsem kendime, dindarsam kendime.

Benim bildiğim kadarıyla Azeriler şii mezhebine mensuptur.

ben ıgdırlıların genelde caferi oldugunu duymuştum önce erkwk arkadaşınıza sorun isterseniz hangi meshepten araştırmaya buradan başlayabilirsiniz

Evet aynı şeyleri bende duydum canım konuyu okuyunca yazmadan duramadim
Insan olsun yeterli
Çok güzel bir açıklama getirmişsin tşk ederim

Benim bildiğim kadarıyla Azeriler şii mezhebine mensuptur.

Azerileri arastirmadm ben ulkemizde doguda yasanlarin genelde safi oldugunu soyledm.ztn benm anlatmak istedigim bu degil azeri diyip kiz vermek gunah mantigi yanlis.sanki hristiyan yahudi vs muamelesi yapilms.amac sadece mezhepler arasndaki farki ogrenmekse int.den arastrip bakabilir konu sahibi kimse

+1000
banlanacaksınız / banlanacağım diye korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…