Mezhep farki nedir ?

mezhep farkı sen sunni sindir o şafidir yada alevidir işte böyle sıralanabilir....
ama bu konu kapanır ..

En yakın arkadaşlarımından bir taneside Alevi'dir..
Gusül abdestide alıyordu sağlık sorunları çıkıncaya kadarda orucunu tutardı..
Titiz ve temizdi ayrıcana..
İlk önce insandı dosttu benim için..

Evet daha sonra çıkmış ama onlar da onun izinden gidiyorlar. Yani aynı yola çıkıyor.
Bence bu konuyu tartışmak anlamsız.
Alevi Sünni günah denmesi rahatsız etti beni sadece.
Budist ile Müslüman evlenebiliyorken o neden günah olsun ki?

Mezhep farklılığı bir sorun teşkil etmez.Halan engel olmaya başka bir bahane bulsun bence

En yakın arkadaşlarımından bir taneside Alevi'dir..
Gusül abdestide alıyordu sağlık sorunları çıkıncaya kadarda orucunu tutardı..
Titiz ve temizdi ayrıcana..
İlk önce insandı dosttu benim için..
Çünkü biz insanız iyimizde var kötümüzde.
Ama üst taraftaki yorum o kadar incitici ki.
'Namaz kılıyorsa alevi değildir'

Azerilik kendi içerisinde caferilik ve Şii lik olarak ikiye ayrılır yanlışım varsa düzeltin igdir Azerileri Şii mezhebine mensup. Kuran-i kerim okurlar namaz kılar oruç tutarlar hatta Kerbela günlerinde ekstra ibadet ederler. Azeri camileri vardır ibadetleri genellikle orada olur. Sonuç itibariyle biz nasıl imam Hanefi'nin yolunu izliyor isek onlar da imam Şii'nin yolunu izliyorlar hepsinde ki amaç Allah'a koşulsuz ibadet sadece ibadetin gidişatı ve yöntemi biraz varklı ama hepsinin sonu ayni. Halana gelince önyargılı davranmış olabilir bilmiyordur eğer evlenirseniz azerilerin kötü olmadığını görecektir.

Son düzenleme:
Halanızın kafası karışmış bence, Azeri deyince garimüslim olduğunu sanmış olabilir.
Ayrıca Iğdırlı bir arkadaşım vardı, şafiydi ve benden çok daha hassas ve bilgiliydi.

Yazan oldu mu bilmiyorum ama ığdır azerileri şii oluyor bildiğim kadarıyla. Ama sünnilikten pek farkları yok.

Azeri değil alevidir. Alevi ve sünnide gayet güzel evlenebilir, günahı yok.
Önemli olan insanlık, böyle ayrımlara girmeyin

Halanızın kafası karışmış bence, Azeri deyince garimüslim olduğunu sanmış olabilir.
Ayrıca Iğdırlı bir arkadaşım vardı, şafiydi ve benden çok daha hassas ve bilgiliydi.

Benim dünürümde Şafi mesela,abdesliyken el vermiyor,köpeği elleyemiyorlar çıplak elle.
Sadece eldiven varsa dokunabiliyorlarmış.
Saygı duyuyorum neden diyede sorgulayamam bunları..

Azeri değil alevidir. Alevi ve sünnide gayet güzel evlenebilir, günahı yok.
Önemli olan insanlık, böyle ayrımlara girmeyin

Azeri oldugu dogrudur bence cunku igdir nufusu azeri ve kurtlerden olusuyor.kurtler safi azeriler sii sanrm azerilerden emin deglm.igdir kurtu arkadasm vardi.gayet de dinine duskundur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…