• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mezhep farki nedir ?

gamzeadn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2017
7
3
86
26
7 aylık bir ilişkim var ve ciddi düşünüyoruz bir hafta önce mezhep farkı diye biseyler öğrendim ve pek bilgim olmadığı için sormak istedim ben sünniyim erkek arkadaşım igdirli ver azeri olduklarını söylüyor halama sorduğum da kesinlikle biz onlara kiz vermeyiz günah dedi halamda dinle çok alakası olan biri bana saçma geldi çünkü onlarda namazını kılıyor kurban kesiyor cuma namazına gidiyor aynı şeylere inanıyorsak niye Boyle bir fark var ?

Konu sakat, muhtemelen kapatılır ama yorum yapmadan da geçemedim. Benim eşim de Bakülü bir Azeri ve şii meshebinden. Ben sünniyim. Ama eşim namaz kılar ben kılmam, eşim dua eder ben etmem ve buna benzer şeyler. Şimdi onun müslümanlığını sorgulamak sırf sünniyim diye bana mı düşecek? Allah'ın bileceği şey kimin içinde ne kadar iman olduğu, kimsenin haddi değil.

Ayrıca günah nedir ya? Çok saçma. Peygamberimiz zamanında meshep mi vardı? Meshep dediğin şey dini yorumlama biçimindeki farklılıktır. Sünniler farklı yorumlar, şiiler farklı, şafiler farklı. Sen kendi meshebinin yorumunu en üstte tutup diğerini küçümseyip bir de günah falan diye uydurmasyon sevap günah kalıbına sokamazsın.

Günahlar sevaplar islamda Kuran'da yazar ama bizim millet gelenek göreneği bile sevap günah diye yutturmaya kalkar. Meshep ayrımıyla ilgili birşey Kuran'da yazıyor mu? Bir mezhebin diğerine üstünlüğü yazıyor mu? Diğer meshebin müslüman olmayışı yazıyor mu? Yazmıyorsa bitti, sorgulamak kimsenin haddi değil!

bu sitede özgürlük yok, yüksek ihtimal aşırı muhafazakar tipler gelecek günah diye saldıracak, aydın kesim olur mu öyle şey diye gelip polemik oluşturacak ve mune gelip konunu kapatacak senin suçun olmadığı halde ama hemen yazayım sevgilin azeri ise mezhep değil ırk farkı var canım, azeriler kanımız canımız kardeşimiz. bilgimiz kültürümüz aynı onlarla, halan çok yanlış konuşmuş. mezhep farkı bir insanın katolik veya protestan / şii, alevi, sünni vb. olmasını kapsar.

Back
X