Mezhep farklılığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bizim bir adetimizin olmadığını sadece dini nikah ve çocuk meselesini söyledim çünkü onlarda yokmuş ben tabiki onlarında adetlerine saygı gösterip yapacağım ben onu seviyorum sevdiğim içinde gönlüm sırf bu sebepten ayrılmaya el vermiyor. Annem konusunu erkek arkadaşım açtı ben hiçbir zaman çizgimi bozmadım ve saygı gösterdim ama ne yazıkki o saygıyı kendime alamadım
Madem ki siz ben saygı gösterecektim belli konularda ama o göstermeyecek diyorsunuz cevabı kendiniz veriyorsunuz hic üzülmemenizi tavsiye ederim kararınızı iyi verin.

Emin olun ki bende zaten bizim adetlerimizi önemsemiyorum diye ilişkimizin başından beri bana söyledi nişan yapmaya karar verince bir anda böyle şeyler söyledi ve ben çok üzüldüm ve şaşırdım inanın benim bu kadar adetlerine bağlı olduğunu bilmiyordum.

Yasiniz dogru mu? 22 mi? O zaman size soyle izah edeyim mezhep farkliligi ayrilmayi gerektirmez ama bu medeni ve akli basinda insanlar gecerlidir. Hani siz demissiniz ya ikimiz birlikte olursak her sorunu asacagimizi soyluyorum diye hah iste bu soylediginiz bu adam icin gecerli degil. Adam diyor ki annemin dedigini yapmazsan olmaz. Bu adamla olmaz net.

Merhabalar sıkıntılıyım hemde çok sevgilimle 2 buçuk senenin ardından nişan yapmaya karar verdik ve ileriyi konuştuk ama öğrendiklerim beni çok soğuttu ikimiz farklı mezhepteniz. Ben dini nikah olması konusunda ve çocuk doğduğu zaman hocanın kulağına ezanla ismini söylemesini istedim fakat kabul etmedi. Oda kendi mezhebiyle ilgili bana şeyler söyledi ve bende bu durumdan çok rahatsız oldum biz anlaşırsak ailelerde anlaşır diye düşündüğümü belirttiğimde benim annemin tersini yaparsan ne seninle görüşürler nede evine girerler dedi. Ben hala ikimiz beraber olursak her sorunu aşıcağımızı söylüyorum ama bu ilişkiye devam etmelimiyim onu bilmiyorum sevgili ablalarım bana biraz akıl verin ne olur😭

Acı ama biraz gerçek bir şey söyleyeyim size..
Mezhep farklılığı maalesef evliliğinizde çok büyük anlaşmazlıklar getirecektir.
En büyük sorun ise çocuğunuzu büyütürken yaşarsınız.
Haklı olarak ikinizde kendi fıtratınıza uygun olanı ön görecek ve isteyeceksiniz. (iki tarafında bu konuyu önemsediğini düşünerek yazıyorum)
Bu durumda illaki birinin dediği olacak ve diğeri bu konuda kırgın kalacak..
Yani güzel kardeşim ne yazık ki sevgi dediğimiz kavram her sorunu aşamıyor şimdi işin ciddiyetinin farkında değilsiniz ama evlilik sorumluluğu öyle büyük bir kurum ki anlaşmak sevmekten öncelikli olacaktır.
Yani önce kafanızın net olarak anlaştığı biri ile bir yola girmenizi tavsiye ederim..

Bırakın mezhep farklılığını, film seçiminin farklılığı bile evlilikte çoğu zaman ağzınızda buruk bir tat bırakacaktır.

2,5 senede en temel şeyleri netleştirmemenizi geçiyorum, adam daha anasının memesinden kesilmemiş. Kaç arkana bakmadan topun
Yasiniz dogru mu? 22 mi? O zaman size soyle izah edeyim mezhep farkliligi ayrilmayi gerektirmez ama bu medeni ve akli basinda insanlar gecerlidir. Hani siz demissiniz ya ikimiz birlikte olursak her sorunu asacagimizi soyluyorum diye hah iste bu soylediginiz bu adam icin gecerli degil. Adam diyor ki annemin dedigini yapmazsan olmaz. Bu adamla olmaz net.
22 yaşındayım doğru söylüyorsunuz bitirmek en doğrusu olabilicek🥲 teşekkürler

Acı ama biraz gerçek bir şey söyleyeyim size..
Mezhep farklılığı maalesef evliliğinizde çok büyük anlaşmazlıklar getirecektir.
En büyük sorun ise çocuğunuzu büyütürken yaşarsınız.
Haklı olarak ikinizde kendi fıtratınıza uygun olanı ön görecek ve isteyeceksiniz. (iki tarafında bu konuyu önemsediğini düşünerek yazıyorum)
Bu durumda illaki birinin dediği olacak ve diğeri bu konuda kırgın kalacak..
Yani güzel kardeşim ne yazık ki sevgi dediğimiz kavram her sorunu aşamıyor şimdi işin ciddiyetinin farkında değilsiniz ama evlilik sorumluluğu öyle büyük bir kurum ki anlaşmak sevmekten öncelikli olacaktır.
Yani önce kafanızın net olarak anlaştığı biri ile bir yola girmenizi tavsiye ederim..

Bırakın mezhep farklılığını, film seçiminin farklılığı bile evlilikte çoğu zaman ağzınızda buruk bir tat bırakacaktır.
Çok güzel açıklamışsınız. Çok teşekkür ediyorum 😍 her kelimeniz bana çok doğru geldi.

Merhabalar sıkıntılıyım hemde çok sevgilimle 2 buçuk senenin ardından nişan yapmaya karar verdik ve ileriyi konuştuk ama öğrendiklerim beni çok soğuttu ikimiz farklı mezhepteniz. Ben dini nikah olması konusunda ve çocuk doğduğu zaman hocanın kulağına ezanla ismini söylemesini istedim fakat kabul etmedi. Oda kendi mezhebiyle ilgili bana şeyler söyledi ve bende bu durumdan çok rahatsız oldum biz anlaşırsak ailelerde anlaşır diye düşündüğümü belirttiğimde benim annemin tersini yaparsan ne seninle görüşürler nede evine girerler dedi. Ben hala ikimiz beraber olursak her sorunu aşıcağımızı söylüyorum ama bu ilişkiye devam etmelimiyim onu bilmiyorum sevgili ablalarım bana biraz akıl verin ne olur😭
Ne demek annemin dediğini yapmazsan seninle de ailenle de görüşmek. Eşiniz doğmamış erkek sendromunu yaşıyor bence hemen kaçın

mezhep mi kaldı kaçıncı yüzyıldayız bu konu şaka mı siz neler düşünüp nelerle uğraşıyosunuz ikiniz de boşverin bu ilişkiyi bu kafalarla zor zaten
Bunun yüzyılla ne alakası var
Kaç yüzyıl geçerse geçsin inançlar değişmez ayni kalır
Insanlar değişebilir fakat bazen insanları inançları örf adet o bu derken kaliplastirir
Değişen bir şey olmaz şuan konuda olduğu gibi

2 sene bu arkadaşlar ne konustularda birden nisan oluncakken sorunlar cıktı buda değişik

Bunun yüzyılla ne alakası var
Kaç yüzyıl geçerse geçsin inançlar değişmez ayni kalır
Insanlar değişebilir fakat bazen insanları inançları örf adet o bu derken kaliplastirir
Değişen bir şey olmaz şuan konuda olduğu gibi

2 sene bu arkadaşlar ne konustularda birden nisan oluncakken sorunlar cıktı buda değişik
İnanırmısınız bilmiyorum ama daha önce bu konuları konuştuğumuzda tabikide senin istediğin gibi olucak adetler çok eski benim için önemli değil diyen bir insandı ama bir anda bişey oldu ve böyle konuşmaya başladı inanın bende çok şaşırdım

Bu size ve sevgilinize bağlı mezhep farklı diye ayrılık olmaz ama iki taraf da diretirse aileler anlayışlı olmazsa gayet de güzel anlaşılır ve evlilik yürütülür önemli olan karışıklı saygı hoşgörü

İnanırmısınız bilmiyorum ama daha önce bu konuları konuştuğumuzda tabikide senin istediğin gibi olucak adetler çok eski benim için önemli değil diyen bir insandı ama bir anda bişey oldu ve böyle konuşmaya başladı inanın bende çok şaşırdım
O nisana yaklaşan erkeğin annesinin etrafında pervane olma dönemini yaşıyor . Geçmiş olsin evlenince beter olacak

Bellki anneyle aileyle konuşulmuş annem diye ortaya söylemesinden belli
Aile belki seni istemiyor sevgilinden belki seni uzaklaştırmak için bunu yapıyor
Bana göre sevgisi yok seven kişi evlilik öncesi maddeler koymaz
Evlenir ailesine tavır alır kimseyi dinlemez kimsenin lafı da umrunda olmaz

Maalesef siz evlenmeden bu farklılığı kendi içinizde aşamamışsınız. Siz aşsanız bile eş adayınız kesinlikle aşamamış. Annesine bağımlı bir karakter gibi görünüyor.

Dini inanç yaşam tarzını etkiliyor ister istemez

Yaşam tarzı size uymuyorsa yapmanız gereken şey belli

Akıl veriyorum. Balık baştan kokar. Olmaz bu iş. Hele ki baştan size böyle söyleyen evlenince çok sorun yaşatır. Sevgi her şey demek değildir. Bu temel sorunlardan biri. Ağlamaya gerek yok. Ayrılın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X