Mezuna kalma derdi

Gizem nur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2015
739
260
33
27
Merhaba bu sene hiç çalışmadım bazı sebeplerden dolayı. Seneye bırakmak istiyorum ama emin değilim. Çünkü puanım çok düşük geldi ve ben bu puani ne kadar yukseltebilirim bilmiyorum. Onumde 2 yıllıklar var tercih olarak bende 2 yıllıklar dan pek umutlu değilim. Kendimi biliyorum sevmem bırakırım. Seneye hazirlanayim desem hazirlanabilir miyim bilmiyorum. Çünkü bu sene hiç çalışmadım. Seneyede aynı şey olur diye korkuyorum

Şimdi olmamış olması sonra olmayacağı anlamına gelmiyor. Biraz daha sıkı ve düzenli çalışırsan istediğin her şeyi elde edebilirsin. Eğer her alanda iyi değilsen en iyi olduğun alanı çok çok iyi yapmaya çalış ki diğer eksiklerini biraz o kapasın.

Kendinden eminsen, geçen sene yaptığın hataları biliyor ve tekrarlamayacaksan seneye hazırlanabilirsin. İstemediği bir bölümde okumak insana eziyet gerçekten.

Tabii ki bir sene daha hazirlan adam gibi hazirlanirsan puanini cok yukseltirsin diyecegim ama oyle bir yazmissin ki calismakta pek gozun yok gibi geldi.

istediğin bölüme dikey geçiş yapan 2 senelik bölüm varsa onu okuyup dikey geçiş yapmanı tavsiye ederim

Sen kendine o gücü görüyorsan dış tepkiler seni yine ders çalışmaktan alikoymayacaksa elbette çalış ama sana şunu söyleyim eğer ki uygun bir bölüm tercih edersen iki yıllıklar daha çabuk iş hayatına atılıyor ve sonra lisansa da tamamlayabiliyorsun

Benim bir arkadaşım vardi 5. Senesinde kazandi yani hic bırakmadı her sene calis çalış en sonunda başardı

Sen kendine o gücü görüyorsan dış tepkiler seni yine ders çalışmaktan alikoymayacaksa elbette çalış ama sana şunu söyleyim eğer ki uygun bir bölüm tercih edersen iki yıllıklar daha çabuk iş hayatına atılıyor ve sonra lisansa da tamamlayabiliyorsun[/QUOTE
Hocaya soracağım ama seneye kalırım. Dershane falan baslayacagim ama herkes dershane falan ise yaramıyor diyor

doğru dershane, doğru teknik ve sistemli çalışmayı sağlar. iş yine sizde biter.

benim korkum çalıştığım halde yine beceremem diye korkuyorum

kendine güvenmezsen olmaz o iş.
istersen yap bi iki yıllık tercih. üni biterken istediğin bölüm hangisi ise ona çalış.
belli bir hedefin var mı?
neresi tutarsa ile olmaz o iş.
bak ben hiç çalışmadım, sadece dershaneye gittim geldim ama ödevleri harfiyen yaptım. hiç fazladan bir kitap bile çözmedim. sözelciyim zaten deli gibi kitap okurdum. kitap derken akademik makale, düşünce kitapları vs.. kendimi geliştirmem için gerekenler onlardı.
amacımı ve kapasitemi biliyordum. ona göre hareket ettim.
kendi istediğim bölümde her şehir tutuyordu, en yüksek puanlı olan da en düşük puanlı olan da..
ben kendi yaşadığımız şehri tercih ettim, o da eğitim kalitesi daha yüksek diye... öss puanlarına göre zaten ülkede 2.sırada.

kendine güvenmezsen olmaz o iş.
istersen yap bi iki yıllık tercih. üni biterken istediğin bölüm hangisi ise ona çalış.
belli bir hedefin var mı?
neresi tutarsa ile olmaz o iş.
bak ben hiç çalışmadım, sadece dershaneye gittim geldim ama ödevleri harfiyen yaptım. hiç fazladan bir kitap bile çözmedim. sözelciyim zaten deli gibi kitap okurdum. kitap derken akademik makale, düşünce kitapları vs.. kendimi geliştirmem için gerekenler onlardı.
amacımı ve kapasitemi biliyordum. ona göre hareket ettim.
kendi istediğim bölümde her şehir tutuyordu, en yüksek puanlı olan da en düşük puanlı olan da..
ben kendi yaşadığımız şehri tercih ettim, o da eğitim kalitesi daha yüksek diye... öss puanlarına göre zaten ülkede 2.sırada.
2 yıllık kesinlikle istemiyorum. Çok agir konuşuyorum ama istemiyorum. Bana gore bölüm yok 2 yıllıklar dan. Benim korktuğum matematik matematigim hic yok. Calissamda yapamıyor gibiyim. Diğerlerini hallederim diye düşünüyorum. Yani hem mutlaka seneye çok yuksek bir yer gelmese bile bundan iyisi gelir. Bir sene kaybetmek benim için sorun değil. İs hayatına geç katilirim. Erkenden mezun oldu mu başka sıkıntılar başlıyor. Hayırlısı buymuş demek ki

Back
X