• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mezuniyet, bilinmezlik ve umutsuzluk

E o zaman sızlanmak mantıklı mı?
Başına geleceği bile bile yapıyorsa insan sonuçlarını ‘hayhay’ diyerek çekmeli.
Tarih mezunu ise bir yabancı dil ve birkaç kurs ile turizm alanında birçok iş bulabilir mesela.
Aman niye düşünüyorsam ben, üniye ben gireli 15 seneyi geçmiş, düz diploma sahipleri olan biziz, bizden bir halt olmadı o devri biz bile kaçırdık, şimdi kuşak değişti her şey değişti ama hala aynı kafa.
a sızlanacak tabi şu anda başka ne yapsın başka bir şey üzerine planı yok. toplum olarak başka bir şey üzerine planımız yok.

bu çocuklara "sen baştan en iyisi mi okuma" demiyoruz boş boş bölümler açıyor çocukları dolduruyoruz. sadece 4 sene işsiz görünmesinler, gittikleri yerde ekonomi dönsün esnaf kazansın diye....

bu kız en azından dürüst
biliyodum diyor en azından

devlet bizi atamak zorunda bi kere taaaam mı diyenler de var.

Ben mezuniyetimde öyle mutluydum ki okul harika geçmişti gezdik eğlendik derkeen sizin de dediğiniz gibi acı gerçeklerle mezun olunca yüzleştim :) Keşke sınıfta kalsaydım bile dedim birde geçeceğim diye sabahlara kadar çalıştığım olmuştu Antalya'da kalabiliyordum o zamanlar kiralarda uygundu bir kere memleketine döndün mü gerçekten tekrar plan yapıp işe başlamak çok zor oluyor o yüzden gitmeden idare edecek kadar bile olsa bi işe girin. Sözleşmeli olanlara bakın. Dersanelere bakın. Ama eğer memleketinizde çalışmak istemiyorsanız gitmeyin. Ben geldim gidemiyorum hala :KK70:
Valla ben finaller bittiğinden beri mutsuzum. Mezuniyet törenine de katılmayacağım. Sevinecek, kutlayacak ne var da katılacağım ki? Valla uzatmaya burs verseler bende uzatacaktım da, burs kesileceği için mecburen çalışıp bitirmek zorunda kaldım.

a sızlanacak tabi şu anda başka ne yapsın başka bir şey üzerine planı yok. toplum olarak başka bir şey üzerine planımız yok.

bu çocuklara "sen baştan en iyisi mi okuma" demiyoruz boş boş bölümler açıyor çocukları dolduruyoruz. sadece 4 sene işsiz görünmesinler, gittikleri yerde ekonomi dönsün esnaf kazansın diye....

bu kız en azından dürüst
biliyodum diyor en azından

devlet bizi atamak zorunda bi kere taaaam mı diyenler de var.
Öyle olanı vardır da günümüzde ‘yabancı dili ne yapacağım, yurtdışına mı çıkıyoruz’ mantığı ile bana hiçbir şey çağrıştıramadı kendisi😅
Millet bir ülkenin bilmem neresinden başka kıtada bir işte home office çalışıyor, bizim güya nesiller yetiştirecek öğretmenin kafası bu.
Te Allahım kelimelerime yazık.

Valla ben finaller bittiğinden beri mutsuzum. Mezuniyet törenine de katılmayacağım. Sevinecek, kutlayacak ne var da katılacağım ki? Valla uzatmaya burs verseler bende uzatacaktım da, burs kesileceği için mecburen çalışıp bitirmek zorunda kaldım.
ne halin varsa gör.eminim tüm arkadaşlar da benle aynı fikirdedir. :KK53: :KK53:

Üniversite hayatınız boyunca kendinize hiçbir şey katmayıp, sadece sınavları geçmek için ders çalışmanız banko işsizlik garantisi zaten. Ne bekliyordunuz ki?

En başından beri bu bölümün geleceğinin olmadığını biliyordunuz, hiç değilse farklı alanlarda kendinizi geliştirip, yabancı dil öğrenebilirdiniz.

Hiç emek vermeyip, iş yok diye sızlanmanız çok garip hakikaten. Siz işveren olsaydınız kendiniz gibi birini işe alır mıydınız? Şahsen ben almazdım. Donanımlı ve her zaman kendini geliştirmeye açık o kadar insan varken neden alayım ki?

Öyle deme bir arkadaşımda başka sebepten katılamamıştı o kadar pişman ki. Bizim fotoğraf videolarımızı gördükçe üzülüyor. Ben de ''ben demiştim'' demek istemiyorum ama çok ısrar ettik gel diye dedim. Zaten kısa süren ama hiç unutulmayacak muhteşem bir anı emin ol. O kadar emek verdiğin bir okulun mezuniyet törenine katılmamak seni ileride daha çok üzer bence.

En kötü intihar ederim yaşamak zorunda değilim ya zorla mı yaşatacaklar sanki. Bakalım göreceğim ne olacağını baktım olmuyor saçma sapan şeylere katlanmaktansa en iyisi çekip gitmek.

Eee konu neden açtınız? Tek başıma gitmeyeyim gidersem birilerini de götüreyim diye mi? 😀

Öyle olanı vardır da günümüzde ‘yabancı dili ne yapacağım, yurtdışına mı çıkıyoruz’ mantığı ile bana hiçbir şey çağrıştıramadı kendisi😅
Millet bir ülkenin bilmem neresinden başka kıtada bir işte home office çalışıyor, bizim güya nesiller yetiştirecek öğretmenin kafası bu.
bir misschery gibi gençler var bir de bunun gibiler.biri hayat dolu hayatı başarmış önü açık dünya insanı olmuş.diğerini hiç demeyeyim zaten ortada :KK53:

işte tee nerede başka ülkeye çalışan insan modeli benim :D

ama bu kuşak böyle, bizim gibi değil hemşire, değil yani..bu çocukların büyük kısmı öyle aman aman bir zorluk görmedi. çoğu apartman, internet, rahat zamalar çocuğu.. etrafı da öyle.. üstüne eğitimin içinin boşaldığı, ülkenin şirazesinin kaydığı, okumuşa saygının 0 olduğu yıllara denk geldiler...üstüne anneleri babaları da hala sanıyor ki okursan tamamdır, yırttın. anne babaları da demedi yani "evladım o bölümü okuyacan da ne olacak" diye hatta moda ya malum, herkesin psikolojisi bozuluveriyor! "aman yollamasam şimdi psikolojisi bozulur" dediler filan.... bu çocuklara alternatif bir planı kimse yapmadı.. herkes bunu kendi yapacak kadar güçlü değil...

tamam bu kadar da boşverilmez bu kadar da tembel olunmaz, gibi geliyor bize. ben çıldırıyorum yemin ederim. diyorum ya kampüste 40 bin öğrencinin 30 bini böyle...sonra bana çok sert yazıyorsun diyorlar. her gün böyle 50 tane vaka gör de gel de yazma.

ama işte tek günah bu çocuklarda değil.

ha günahta ben payım neyse kabul ediyorum ama çok afedersiniz bana giren çıkan yok...arkadan gelen bir nesil olmadığı için ben elimdeki işe yetişemiyorum.

hayatı elinden kayan bu arkdaşlar....

Yabancı dilim yok. Açıkçası öğrenmeye mecalim de yok. Akademisyen olamam, 4 yılda zor bitirdim zaten bölümü baya zorlandım. Öğretmenlik yapabilir miyim onu bile bilmiyorum. Ölsem de kurtulsam artık.
armut piş ağzıma düş şeklinde bir hayat yok
okul bitirir bitirmez hangi meslekte hemen hop işe gir hayatını kur rahatlığı var ki, hayat bu mücadele edeceksiniz
ona takatim yok buna isteğim yok ıh onu da yapamam en iyisi öleyim diyen biri öğretmenlik yapacak
siz öğretmeninizin aslan gibi mücadeleci gayretli istekli heyecanlı planlı idealist mi olmasını isterdiniz
yoksa ölmek isteyen bir öğretmen mi

canla başla planlar yapıp şurdan başlayacağım diyerek azmedenlere haksızlık olur bir kere önünüze hazır gelse herşey değil mi

Atamalar sıkıntı, ama öldüm bittim yapmayacaksınız.
Özel okullar da haklı olarak tecrübesiz istemiyor, mecbur ücretli yapacaksınız.
Artık iş güç sahibi olmak çok zor, bunu daha yeni iki senelik öğretmen olmuş biri olarak söylüyorum.
Ağlamak yok kolları sıvayıp çalışacaksınız.

Zaten yaşlı ilan edildik kuşak çatışması yaşıyormuşuz. 😀
yaşlıyız ama ölmeyi düşünmüyoruz sıkışınca.alternatif çözümler üretebiliyoruz.ben pandemi de borsa öğrendim mesela 40 yaşından sonra.şu an gayet de para kazanabiliyorum evden bu sayede.iş hayatına geri dönme planım da var.20 li yaşlarımda olsam keşke oooo ne planlarım olurdu .70 i aşmış komşum bir şeyler örüp satıyor.ölmeliyim ben demiyor.

Kolay para kazanmayı bende istiyorum açıkçası. Üç kuruş için milletin ağız kokusunu çekmek istemiyorum. İnternetten para kazanma yöntemlerine çok baktım ama, ya youtube, ya da farklı siteler dışında yol yok. Sırf karnım doysun diye mücadele etmek istemiyorum evet.
ay niye öğretmen oldunuz o zaman ?

ay niye öğretmen oldunuz o zaman ?
değil donanımlı yetiştirilmek üzere bile kimse işe almaz alsa da bir hafta da kovar.çünkü azim yok çaba yok öğrenme isteği yok insan sevgisi yok yahu içinde çocuk sevgisi de yoktur.olsa çabalardı en alttan başlardı mesleğine.herkes öğretmen olmamalının kanıtı kendisi.

Kolay para kazanmayı bende istiyorum açıkçası. Üç kuruş için milletin ağız kokusunu çekmek istemiyorum. İnternetten para kazanma yöntemlerine çok baktım ama, ya youtube, ya da farklı siteler dışında yol yok. Sırf karnım doysun diye mücadele etmek istemiyorum evet.
Öğretmenlik mesleği başlı başına bir emek içeriyor.. Çocukların hayatına yön vereceğiniz eylemleriniz asla kolay yoldan para kazanmak olarak görülemez. Her hocamızın dediği gibi öğretmenlik meşakkatli bir meslektir ve bu vasfa sahip olmayan bu değerli mesleği yapmamalı..
Size katıldığım tek konu evet özelde asla maddi karşılığının olmaması ve yeni mezunlara yapılan eziyet..

Yazdığınız yazıdan sonra( kizim özel okulda).Allah karşımıza sizin gibi öğretmenlik bitirmiş ve sizin kafada birini çıkarmasın gerçekten.Sizin bu mesleği de yapmanizin çocuklara bir katkı sağlayacağını sanmam,o olgunluğa erisememissiniz malesef.Ögretmenlik çok kutsal ve ciddi sabır gerektiren bir meslek bunu tam layigi ile yapanları kutlarım.

işte tee nerede başka ülkeye çalışan insan modeli benim :D

ama bu kuşak böyle, bizim gibi değil hemşire, değil yani..bu çocukların büyük kısmı öyle aman aman bir zorluk görmedi. çoğu apartman, internet, rahat zamalar çocuğu.. etrafı da öyle.. üstüne eğitimin içinin boşaldığı, ülkenin şirazesinin kaydığı, okumuşa saygının 0 olduğu yıllara denk geldiler...üstüne anneleri babaları da hala sanıyor ki okursan tamamdır, yırttın. anne babaları da demedi yani "evladım o bölümü okuyacan da ne olacak" diye hatta moda ya malum, herkesin psikolojisi bozuluveriyor! "aman yollamasam şimdi psikolojisi bozulur" dediler filan.... bu çocuklara alternatif bir planı kimse yapmadı.. herkes bunu kendi yapacak kadar güçlü değil...

tamam bu kadar da boşverilmez bu kadar da tembel olunmaz, gibi geliyor bize. ben çıldırıyorum yemin ederim. diyorum ya kampüste 40 bin öğrencinin 30 bini böyle...sonra bana çok sert yazıyorsun diyorlar. her gün böyle 50 tane vaka gör de gel de yazma.

ama işte tek günah bu çocuklarda değil.

ha günahta ben payım neyse kabul ediyorum ama çok afedersiniz bana giren çıkan yok...arkadan gelen bir nesil olmadığı için ben elimdeki işe yetişemiyorum.

hayatı elinden kayan bu arkdaşlar....
Ay yok ya, ben z kuşağına aşırı güveniyorum ya da benim muhatap olduklarım ileridir, bilemem.
Her şeye doğdukları için izledikleri animeden tutun dizilere müziklere kadar dünya vatandaşılar, istemsiz günlük dil de olsa yabancı dile hakimler, ha bu konudaki değil o ayrı😅

Yahu benim yeğenim, mühendislik denice akla gelen tek yerde çalışmak için daha mühendisliği kazanmadan gitti aracı buldu vs oranın cafesinde garson olarak iş ayarladı.
Ortamı göreyim, insanlarla tanışayım, donanımları nedir iş hayatı nasıl geçiyor bileyim diye.
Okurken birçok şey yapıyor, turkcell in genç projelerinde, yok uzay bilim topluluklarında, çeşitli eğitimlerde vs ve 3. Sınıfı bitirdi kabul edildi zamanında cafesinde garsonluk yaptığı o hayalindeki yere staja.
O ve çevresi de benzer.
Üni hayatlarını da yaşıyorlar geziyorlar, çalışıyorlar, okuyorlar vs.
Bence z kuşağının en büyük özelliği çok yönlü olabilmesi, global düşünmesi lakin arkadaş onlardan değil😅

Back
X