• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mezuniyet, bilinmezlik ve umutsuzluk

ay niye öğretmen oldunuz o zaman ?
Gönülden bunu isteyen, idealist bir eğitimci olmayı hedefleyen birinin kontenjanı umarım bu arkadaşa gitmemiştir.
Artık boşa yer doldurma olarak görüyorum bunları, kuru kalabalık.
İnsan öylesine nasıl eğitim fakültesi okur yahu, hadi okudun eğitim öğretime dair nasıl vasfın, idealin, gelişmişliğin olmaz!

Gönülden bunu isteyen, idealist bir eğitimci olmayı hedefleyen birinin kontenjanı umarım bu arkadaşa gitmemiştir.

İnsan öylesine nasıl eğitim fakültesi okur yahu, hadi okudun eğitim öğretime dair nasıl vasfın, idealin, gelişmişliğin olmaz!
bunu yazmıştım geri sildim resmen aklımı okudunuz... kendisinin doldurduğu boşluğa girmek için can atanın hakkını yedi

Ay yok ya, ben z kuşağına aşırı güveniyorum ya da benim muhatap olduklarım ileridir, bilemem.
Her şeye doğdukları için izledikleri animeden tutun dizilere müziklere kadar dünya vatandaşılar, istemsiz günlük dil de olsa yabancı dile hakimler, ha bu konudaki değil o ayrı😅

Yahu benim yeğenim, mühendislik denice akla gelen tek yerde çalışmak için daha mühendisliği kazanmadan gitti aracı buldu vs oranın cafesinde garson olarak iş ayarladı.
Ortamı göreyim, insanlarla tanışayım, donanımları nedir iş hayatı nasıl geçiyor bileyim diye.
Okurken birçok şey yapıyor, turkcell in genç projelerinde, yok uzay bilim topluluklarında, çeşitli eğitimlerde vs ve 3. Sınıfı bitirdi kabul edildi zamanında cafesinde garsonluk yaptığı o hayalindeki yere staja.
O ve çevresi de benzer.
Üni hayatlarını da yaşıyorlar geziyorlar, çalışıyorlar, okuyorlar vs.
Bence z kuşağının en büyük özelliği çok yönlü olabilmesi, global düşünmesi lakin arkadaş onlardan değil😅
kesinlikle böyle bir kesimi de var, yok demiyorum.
sizin de dediğiniz gibi, bu türde olanı için sınırlar da yok. bizden çok daha avantajlılar...ben zamanında yurdumda epey üst düzey bir akademik ortamda şarap bardağı tutmayı bilmediğim için dışlandığımı da biliyorum.

ama maalesef onlar genel değil..hatta bence maalesef çoğunluk da değil...

Yahu ben buraya doğru dürüst çalışmadan girdim zaten. Gönülden isteyen biri çalışır girer o kadar zor değil eğitim fakültesi kazanmak abartmayın.

Atamalar sıkıntı, ama öldüm bittim yapmayacaksınız.
Özel okullar da haklı olarak tecrübesiz istemiyor, mecbur ücretli yapacaksınız.
Artık iş güç sahibi olmak çok zor, bunu daha yeni iki senelik öğretmen olmuş biri olarak söylüyorum.
Ağlamak yok kolları sıvayıp çalışacaksınız.
Atanmışlar tecrübeli olmadığına göre özeli ben asla haklı bulmuyorum.. Belli bir maaş kriteri ve deneyim kazandıran bir sistem olmalı.. Takdir edersiniz ki 5 gün 2500 ile çalıştıran kurslarla ya da komik rakamla ücretli öğretmenlik yapmakla deneyim kazanılmıyor..

sende kendimi gördüm
Birebir aynısını yaşadım bende ilk mezun olduğumda
Üzülme
Geçecek hepsi
Günün birinde iş bulacaksın
Ekonomik özgürlüğün olacak
Kendini topla baloda ve törende güzel ol

sende kendimi gördüm
Birebir aynısını yaşadım bende ilk mezun olduğumda
Üzülme
Geçecek hepsi
Günün birinde iş bulacaksın
Ekonomik özgürlüğün olacak
Kendini topla baloda ve törende güzel ol
Balo yok zaten de, törene katılmayacağım. Mesele sırf iş bulmak da değil aslında, iş bir şekilde bulunur da ekonomik özgürlüğüm asla olmayacak çünkü özgür olacak kadar para kazanamayacağım. Devlette öğretmen olsam da geçerli bu.

Balo yok zaten de, törene katılmayacağım. Mesele sırf iş bulmak da değil aslında, iş bir şekilde bulunur da ekonomik özgürlüğüm asla olmayacak çünkü özgür olacak kadar para kazanamayacağım. Devlette öğretmen olsam da geçerli bu.
Aile yanına döneceksin sevgilin olsa karışacaklar
Arkadaşlarınla dilediğin şekilde buluşup gezemeyeceksin vs vs

Atanmışlar tecrübeli olmadığına göre özeli ben asla haklı bulmuyorum.. Belli bir maaş kriteri ve deneyim kazandıran bir sistem olmalı.. Takdir edersiniz ki 5 gün 2500 ile çalıştıran kurslarla ya da komik rakamla ücretli öğretmenlik yapmakla deneyim kazanılmıyor..
bu sene koleje yazdırdım maddi olarak zorlanarak.ben istemem deneyimsiz öğretmen .daha düşük ücretle neden çalıştırılsınlar özelde?bizim çocuklarımız deneme tahtası değil ki.devlette iyi eğitim alamadığımızdan gönderiyoruz kendimizden kısarak.en iyi en deneyimli öğretmenleri de istemek hakkımız diyorum naçizane

İşte bunu anlamıyorlar. Kolları sıvayıp çalış diyor. Ya çalışmak bu değil, bu kölelik anlamıyorlar ki. Tecrübe diye diye insanın anasını ağlatıyorlar yazık günah ya. Ben istemiyorum arkadaş böyle hayat.

bu sene koleje yazdırdım maddi olarak zorlanarak.ben istemem deneyimsiz öğretmen .daha düşük ücretle neden çalıştırılsınlar özelde?bizim çocuklarımız deneme tahtası değil ki.devletde iyi eğitim alamadığımızdan gönderiyoruz kendimizden kısarak.en iyi en deneyimli öğretmenleri de istemek hakkımız diyorum naçizane
Şu zihniyetten nefret ediyorum yemin ederim. Öğretmenlikten sizin gibi veliler yüzünden soğuyor insan işte. Çocuklardan çok velilerle uğraşıyorlar öğretmenler.

İşte bunu anlamıyorlar. Kolları sıvayıp çalış diyor. Ya çalışmak bu değil, bu kölelik anlamıyorlar ki. Tecrübe diye diye insanın anasını ağlatıyorlar yazık günah ya. Ben istemiyorum arkadaş böyle hayat.

Tamam köle olma, aç mı gezeceksin?
Ya da babana yaslanıp asalak mı olacaksın?
Hangisi daha kötü?

Bu aralar çok denk geliyorum oturduğu yerden ben köle olmak istemiyorum, hayat zaten çok b.ktan bilmem ne naraları atan konulara. Çocuklar hayatı bilmeden gözü yeni açılmış sığırcık yavrusu gibi bırakılıyor üniversiteden sonra. Çalışma, üretme, kazanma ile ilgili hiçbir deneyim/ bilgi yok. Şehirli çocuklar özellikle çok deneyimsiz büyüyor. Köylük yerde ya da küçük kasabalarda büyüyenler yine çift çubuk dükkan mükkan biliyor da bunlarda o da yok. 24 yaşından sonra bakıyorlar ki ee ne yapacağım ben şimdi hoayydaa... Çocuk işçiliği desteklemiyorum yanlış anlamasın ama çocukların kendini bilecek yaştan itibaren para kazanma/ ekonomi üzerine ufak ufak deneyimleri olmalı. Modern yaşantıyı çok yanlış anladık. Gençlerin bıkkınlığı bundan çünkü hayatı tanımıyorlar üretmeyi bilmiyorlar. Hâlâ üniversiteden dil bilmeden mezun olanlar var ohoo... Sonra ne yapacağım ben hadi öleyim. Ölmek de bayılmakti zaten. Milyonlarca sperm arasından sen çık doğ, büyü bu yaşa gel sonra ölme lafını kolayca ağzına al. Bu kadar değersiz misiniz ya? Neyse ben gidiyorum of aman. Bu arada kardeşim coğrafyacı, bir yıl beklemeden sonra bu yılın başında atandi. Üstelik odaklanma sorunu yaşadı, psikolojik destek aldı, ilaç kullandı ona rağmen. Çaba göstermeden ne elde edilmiş şimdiye kadar? Kolay para diye bir şey mi var? En kolay gelen para bile perde arkasında ne uğraşlar ne riskler barındırıyor. Çok uzattım sinirlerim bozuldu, gidiyorum ben 🙄

Aile yanına döneceksin sevgilin olsa karışacaklar
Arkadaşlarınla dilediğin şekilde buluşup gezemeyeceksin vs vs
Tek başıma eve çıkabilecek miyim şu kiralarla? Hayır. Hadi diyelim eskaza çıktım, arkadaşlarla buluşup gezmeye param olmayacak ki kendi ihtiyaçlarımı karşılamaktan.

Şu zihniyetten nefret ediyorum yemin ederim. Öğretmenlikten sizin gibi veliler yüzünden soğuyor insan işte. Çocuklardan çok velilerle uğraşıyorlar öğretmenler.
tonla para yatırdım arkadaşım dil öğrensin 2 tane lgs ye hazırlansın diye dershane desteği olmadan.elbette en iyi öğretmenleri isteyeceğim.elbette önce kendimi ve çocuğumu düşüneceğim.kolejlere gönderen veli profilinin yüzde 30 u zengin sadece.gerisi memur beyaz yakalı mavi yakalı küçük esnaf vs.kendi hayatlarından kısıyorlar evlatları için.deneme tahtası değil çocuklarımız.nasıl saç yaptırmaya en iyi kuaförü arıyorsak çırağa röfle yaptırmıyorsak öğretmen dede vasıf liyakat arar veli

Bu aralar çok denk geliyorum oturduğu yerden ben köle olmak istemiyorum, hayat zaten çok b.ktan bilmem ne naraları atan konulara. Çocuklar hayatı bilmeden gözü yeni açılmış sığırcık yavrusu gibi bırakılıyor üniversiteden sonra. Çalışma, üretme, kazanma ile ilgili hiçbir deneyim/ bilgi yok. Şehirli çocuklar özellikle çok deneyimsiz büyüyor. Köylük yerde ya da küçük kasabalarda büyüyenler yine çift çubuk dükkan mükkan biliyor da bunlarda o da yok. 24 yaşından sonra bakıyorlar ki ee ne yapacağım ben şimdi hoayydaa... Çocuk işçiliği desteklemiyorum yanlış anlamasın ama çocukların kendini bilecek yaştan itibaren para kazanma/ ekonomi üzerine ufak ufak deneyimleri olmalı. Modern yaşantıyı çok yanlış anladık. Gençlerin bıkkınlığı bundan çünkü hayatı tanımıyorlar üretmeyi bilmiyorlar. Hâlâ üniversiteden dil bilmeden mezun olanlar var ohoo... Sonra ne yapacağım ben hadi öleyim. Ölmek de bayılmakti zaten. Milyonlarca sperm arasından sen çık doğ, büyü bu yaşa gel sonra ölme lafını kolayca ağzına al. Bu kadar değersiz misiniz ya? Neyse ben gidiyorum of aman. Bu arada kardeşim coğrafyacı, bir yıl beklemeden sonra bu yılın başında atandi. Üstelik odaklanma sorunu yaşadı, psikolojik destek aldı, ilaç kullandı ona rağmen. Çaba göstermeden ne elde edilmiş şimdiye kadar? Kolay para diye bir şey mi var? En kolay gelen para bile perde arkasında ne uğraşlar ne riskler barındırıyor. Çok uzattım sinirlerim bozuldu, gidiyorum ben 🙄
Ben istemedim ki bu hayata gelmeyi ne yapabilirim? Geldim, doğdum diye zorla, ıkına sıkıla, "ya zaten kolay para kazanılmıyor ki" deyip milletin ağız kokusunu çekip üç kuruş kazanma pahasına yaşayayım? İstediğim zaman çekip gidebilmeliyim bu dünyadan. 8 milyar insan içinde hiçbirimiz değerli değiliz işte herkes kendini değerli, özel falan sanıyor. Kimsenin umurunda değiliz.

bu sene koleje yazdırdım maddi olarak zorlanarak.ben istemem deneyimsiz öğretmen .daha düşük ücretle neden çalıştırılsınlar özelde?bizim çocuklarımız deneme tahtası değil ki.devlette iyi eğitim alamadığımızdan gönderiyoruz kendimizden kısarak.en iyi en deneyimli öğretmenleri de istemek hakkımız diyorum naçizane
Canım mesleğe yeni başlamış öğretmen bilgisiz öğretmen değildir, sadece öğrenciler farklı bireysel öğrenme tiplerine sahip olduğu için sınıf eğitiminin oturması zaman alır öğretmenin.Yani fazla yüz vermesi sınıf hakimiyetini bozar, otoriter olması öğrenci ile ilişkisini gibi.. Deneyimsiz dediğimiz kısmı bu.. İşte özel okulun dayatması da bu deneyimsizi bilgisiz olarak reklam etmeleri..

Ben istemedim ki bu hayata gelmeyi ne yapabilirim? Geldim, doğdum diye zorla, ıkına sıkıla, "ya zaten kolay para kazanılmıyor ki" deyip milletin ağız kokusunu çekip üç kuruş kazanma pahasına yaşayayım? İstediğim zaman çekip gidebilmeliyim bu dünyadan. 8 milyar insan içinde hiçbirimiz değerli değiliz işte herkes kendini değerli, özel falan sanıyor. Kimsenin umurunda değiliz.
Keyfiniz bilir. Oturup ikna edecek değilim ya da kanaat önderi gibi motivasyon konuşması falan yapacak hâlim de yok. Olsaniz da olmasanız da dünya dönüyor. Ama gel gelelim kendi dünyanız sizsiniz. Değerli olmak için başkasına, başkasının önem vermesine ihtiyacımız yok. Hiç de kendimi küçük ve önemsiz hissedemem. Dünyada çok insan var ama benden bir tane var. En çok kendimi seveceğim tabii ki 🙄

Canım mesleğe yeni başlamış öğretmen bilgisiz öğretmen değildir sadece öğrenciler farklı bireysel öğrenme tiplerine sahip olduğu için sınıf eğitiminin oturması zaman alır öğretmenin.Yani fazla yüz vermesi sınıf hakimiyetini bozar, otoriter olması öğrenci ile ilişkisini gibi.. Deneyimsiz dediğimiz kısmı bu.. İşte özel okulun dayatması da bu deneyimsizi bilgisiz olarak reklam etmeleri..
bilgisiz demedim ki zaten deneyimsiz istemem dedim.ben de öğretmenlik yaptım ilk 1 sene gayet de zorlandım.bimek başka bildiğini çocuklara doğru yararlı aktarmak bambaşka.deneyimsiz avukat mühendis hemen büyük şirketlerde aktif olabiliyor mu hayır.öğretmen neden olabilsin iyi kolejlerde?

Back
X