arkadaşlarına sor
veya hiç değilse bir gün staja git diğer günler benzer şekilde uydurursun
öğrenciye verdiğim tüyolara bak :tomato:
hay allahım,
güzelim staj yapman gerekiyorsa yapacaksın. öyle şey mi olur. hem fakülteye devam edicem hem de formasyon denilen zımbırtıyı alıcam diye ki staj ve fakultedeki ders saatlerim çakışırdı. 2 tane dersten kaldım ben. okulu 4 yıla sığdırıcam diye anamdan emdiğim süt burnumdan geldi.
tek bir bölümün stajından şikayet ediyorsun sen. ileride o mesleği yapman için gerekli bişi o.
e ben o işi yapmıycam diyorsan diploma peşinde koşma o zaman..
staj yaptın yere okulla yazı gönderiyor sen kafana göre yazsanda anlarlar staj yapmadını....
Şöyle açıklayayım;
Staj ayarlama konusu son ana denk geldi. Zaten staj yapacağım yeri ben ayarlamadım okuldaydım o zaman, annemler halletti staj işini. Tam istediğim gibi bir yer değil zaten ve evimize çok uzak. Diploma deyip geçmemelisin.. Bu işi yapmayacaksam bile diploma şart... Türkiye gibi bir yerde yaşıyoruz, iş bulmak hiç kolay değil!
İş yeri tanıdık bir yer sorun olacağını sanmıyorum.
Evet, şu sıcaklar bitsin gitmem lazım zaten iş yerine ama hergün gidebileceğimi sanmıyorum. Çünkü evimize çok uzak bir yerde. Benim kafadan birşeyler uydurup staj defterini doldurmam lazım fakat hoca anlarsa diye endişe etmekteyim. Biraz suçluluk duyuyorum sanırım. bilmiyorumkismile
Vay be Turkiye'de bu kadar kolay mi bu isler, yalandan stajla herkesle birlikte mezun olmak filan... ben yurtdisinda okuyorum, mumkun degil mumkun! boyle birseyin dusuncesi bile olamaz.
Okul uzasa da gercekten staja gitmen lazim. Ha sonra diplomaya bakip gercekten hakedip haketmedigini sorgulamayacaksan, vicdanin sizlamicaksa da ne hile yaparsan yap mezun olmak icin, ne diyim. hic etik degil.
staj yapacağın yeri seçme lüksün varsa keşke daha yakın bir yer seçseydin . işin kolaylaşırdı.
bizde staj yapacağımız yeri okul koordinatörü ayarlayıp vermişti. itiraz hakkımz bile yoktu.
ve o diploma ile iş bulmak istiyorsan, staj yapman mesleki kariyerin için de başlangıçta iş bulman için de yararlı olacaktır.az ve ya çok öğreneceğin şeyler olacak..
bu arada staj yapmadan bu meseleden yırtma konusunda kararlıysan, sıkı bir torpil dışında bildiğim kadarıyla kurtuluşun yok.
üst sınıftan tanıdığın yok mu ?
hocan staja önem veren biriyse anlar fisfisfis
staja gitmediğini staj yerin okuluna bildirmiyor mu ?
Staj yeri bildirmez sanırım tanıdık çünkü ama yine de görüşmeye gideyim garantiye alayım işimi.
Ya hoca iyi biridir zorluk çıkarmaz, anlasa bile anlayış gösterecek birine benziyor ama bilemiyorum tepkisini.
hocana güvenme.kaydirigubbakcemile3
staj yaptığın yerle görüş onlara sorsan bile sana bilgi verirler. senden önce stajyerler olduysa az çok biliyorlardır ne yazdıklarını yazmadıklarını.
en güzeli üst sınıftan birilerini bulmak ve öğrenmek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?