Mezuniyet Sorunum :(

lexi_love

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2010
31
0
36
Diğer
Merhaba kızlar

Benim sorunum şu; MYO okudum fakat mezun olabilmem için 3 tane dersimi vermem lazım. Neyse, asıl sorun şu; birinci sınıfta staj yapamadım bu yüzden 30 gün staj yapmam gerekiyor. Staja gidemiyorum (özel sebepler) ve staj defterine yazacak şey zor buluyorum. Yani bir şekil yazacağım birşeyler ama hoca staj yapmadığımı anlarsa ne diyeceğim çok mahcup duruma düşerim en korkuncuda stajımı geçersiz sayarsa biterim. Ocak ayında mezun olmam şart.

Yani kafadan yazdıklarımla doldursam staj defterini sorun olur mu? Siz neler yapmıştınız bu konularda?

Bu iş bir an önce hallolsun istiyorum moralim çok bozuk akıl verin lütfen...

mafoldumben

arkadaşlarına sor

veya hiç değilse bir gün staja git diğer günler benzer şekilde uydurursun

öğrenciye verdiğim tüyolara bak :tomato:

hay allahım,

güzelim staj yapman gerekiyorsa yapacaksın. öyle şey mi olur. hem fakülteye devam edicem hem de formasyon denilen zımbırtıyı alıcam diye ki staj ve fakultedeki ders saatlerim çakışırdı. 2 tane dersten kaldım ben. okulu 4 yıla sığdırıcam diye anamdan emdiğim süt burnumdan geldi.

tek bir bölümün stajından şikayet ediyorsun sen. ileride o mesleği yapman için gerekli bişi o.
e ben o işi yapmıycam diyorsan diploma peşinde koşma o zaman..

arkadaşlarına sor

veya hiç değilse bir gün staja git diğer günler benzer şekilde uydurursun

öğrenciye verdiğim tüyolara bak :tomato:

Evet, şu sıcaklar bitsin gitmem lazım zaten iş yerine ama hergün gidebileceğimi sanmıyorum. Çünkü evimize çok uzak bir yerde. Benim kafadan birşeyler uydurup staj defterini doldurmam lazım fakat hoca anlarsa diye endişe etmekteyim. Biraz suçluluk duyuyorum sanırım. bilmiyorumkismile

kardeşimde muhasebe myo mezunu
stajda işyrleri çok sorun çıkarıyo
naylon staj yapsaydn keşke
kardeşim ve bi çok öğrenci öyle yapıyor
googledan ilgili bölümünün staj defterleri diye aratırsan çıkar karşına
biraz değiştir tabi dosyana aktarırkenyerimseniben

Kesinlikle anlar.
Benim sevgili öğrencilerim kitap özetlerini indirip onun da özetini yaparak getiriyorlar.
Sanki anlamayacağım.
Sadece kendilerini kandırıyorlar.
Senin hocan da anlayacaktır.
Bir arkadaşın da dediği gibi sadece staj defteriyle iş bitmez, staj yaptığın yerden belge de isterler.

Şöyle açıklayayım;

Staj ayarlama konusu son ana denk geldi. Zaten staj yapacağım yeri ben ayarlamadım okuldaydım o zaman, annemler halletti staj işini. Tam istediğim gibi bir yer değil zaten ve evimize çok uzak. Diploma deyip geçmemelisin.. Bu işi yapmayacaksam bile diploma şart... Türkiye gibi bir yerde yaşıyoruz, iş bulmak hiç kolay değil!

staj yaptın yere okulla yazı gönderiyor sen kafana göre yazsanda anlarlar staj yapmadını....

İş yeri tanıdık bir yer sorun olacağını sanmıyorum.

Bölümüm, Büro yönetimi ve Yönetici Asistanlığı.

İnternetten çok aradım bölümümle ilgili staj defteri örneği ama bulamadım ne yazıkki.

Vay be Turkiye'de bu kadar kolay mi bu isler, yalandan stajla herkesle birlikte mezun olmak filan... ben yurtdisinda okuyorum, mumkun degil mumkun! boyle birseyin dusuncesi bile olamaz.
Okul uzasa da gercekten staja gitmen lazim. Ha sonra diplomaya bakip gercekten hakedip haketmedigini sorgulamayacaksan, vicdanin sizlamicaksa da ne hile yaparsan yap mezun olmak icin, ne diyim. hic etik degil.

staj yapacağın yeri seçme lüksün varsa keşke daha yakın bir yer seçseydin . işin kolaylaşırdı.
bizde staj yapacağımız yeri okul koordinatörü ayarlayıp vermişti. itiraz hakkımz bile yoktu.
ve o diploma ile iş bulmak istiyorsan, staj yapman mesleki kariyerin için de başlangıçta iş bulman için de yararlı olacaktır.az ve ya çok öğreneceğin şeyler olacak..

bu arada staj yapmadan bu meseleden yırtma konusunda kararlıysan, sıkı bir torpil dışında bildiğim kadarıyla kurtuluşun yok.

üst sınıftan tanıdığın yok mu ?

hocan staja önem veren biriyse anlar fisfisfis

staja gitmediğini staj yerin okuluna bildirmiyor mu ?

Ben de yurtdışında Avrupa veya Amerika'da okusaydım yani çarpık olmayan bir eğitim sisteminde, asla bu tarz hilelere girişmezdim. Üzgünüm ben Türkiye'de yaşıyorum. Dünyadaki başarılı üniversite sıralamalarının hiçbirinde Türk üniversitesi ilk 500'de bile değil.

Türkiye'deki okullarda kaç kişi hakkıyla mezun oluyor acaba?

Bana etik değilsin diyeceğine, Türkiye'deki eğitim sitemi etik mi onu düşün!

Bu arada vicdanım siz sızlamayacak çünkü ben üniversiteden çok şey öğrenmedim. Kendi kendimi geliştirdim. Mantığımla hareket etmeyi; rasyonel olmayı, kendimi, hayatı, toplumun tabularını, Tanrı ve din inancını sorgulamayı kendim öğrendim!

Siz şanslısınız.

Ben de ileride yurtdışında üniversite okumayı istiyorum.

Staj yapacağım yer pek iyi bir yer sayılmaz ama evimiz yakın olsa inan giderdim staja. Yani ben de çok isterdim bana uygun bir işyerinde staj yapmayı fakat dediğim gibi ben o dönem okuldaydım kendim ayarlayamadım staj yerini son anda annemler ayarlarladı. O da son dakka oldu yani. İş yeri tanıdık ama ne olur ne olmaz bir ara gidip görüşmem gerekir tabiki.

üst sınıftan tanıdığın yok mu ?

hocan staja önem veren biriyse anlar fisfisfis

staja gitmediğini staj yerin okuluna bildirmiyor mu ?

Staj yeri bildirmez sanırım tanıdık çünkü ama yine de görüşmeye gideyim garantiye alayım işimi.

Ya hoca iyi biridir zorluk çıkarmaz, anlasa bile anlayış gösterecek birine benziyor ama bilemiyorum tepkisini.

hocana güvenme.kaydirigubbakcemile3

staj yaptığın yerle görüş onlara sorsan bile sana bilgi verirler. senden önce stajyerler olduysa az çok biliyorlardır ne yazdıklarını yazmadıklarını.

en güzeli üst sınıftan birilerini bulmak ve öğrenmek.

Zaten okula gitmem geriyor bir ara, ordan birilerine sorarım neler yazmışlar deftere diye. Ama az kaldı fazla vaktim yok bir şeyler uyduracağım mecburen bir de birkaç kere iş yerine gidip geleyim bakalım..

Off yaa
:sinifsinif:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…