Mezuniyet Sorunum :(

Bölümüne göre nerelerde staj yapabiliyorsun
Muhasebe ise sana yardımcı olabilirim üç gün önce stajdan geçtiğimi öğrendim bende inananamadım
Bende gitmeden yaptım ama öyle araştırdımki gitmiş kadar oldum valla

Hadi hadi, kendi sucunuzu egitim sistemine atmayin, ya da baskalari da boyle yapiyor diye kendinizi hakli sanmayin. Ben yemem boyle bahaneleri. Bana yazdiklarinizi yarin hocaniza da soyleyin "sizin egitim sistemi yuzunden yapmak mecburiyetinde kaldim" deyin, diyebilir misiniz? hayir. yaptigin birseyi basin dik savunamiyorsan arkasina saklandigin bahaneler de gecersizdir.
Siz okulun mezun olma kriterlerini bile hice sayiyorsaniz sizi Oxford bile kurtarmaz, uzgunum.
Ha bir de, yani Turkiye'de daha duzgun bir egitim sistemi olsaydi boyle seylere girismezdiniz? bir tek siz okuyorsunuz cunku Turkiye'de, ya da herkes boyle mezun oluyor. Bu insanin karakterinde olan birsey ne yazik ki, oyle okudugu yere gore degisen birsey degil. Okulun hakkini verip mezun olamadiktan sonra o diplomayi kazandiginizi mi saniyorsunuz?
Neyse, basta ikili tartisma cikmasin veya konu sapmasin diye cevap vermiyim dedim ama... karsinizdakini(*beni) aptal yerine koymayin bari.

Sağol canım ama benim ki muhasebe değil. Sen gitmeden yazdıysan ben de yapabilirim sanırım. Zaten birçok kişi gitmeden yazıyor staj defterini örneğin DGS sınavına hazırlananlar.

Şunu öğrenmek istiyorum sadece, çok mu uzun yazmak ve detaya girmek gerekiyor?

Ben şöyle düşünüyorum; sekreterlikte belli başlı konular var. Her gün değişik birşey yazsam anlar mı hoca? Yani hep aynı tarz şeyleri yazsam bu sefer beğenmeyecek diğer türlüde acaba anlar mı korkusu var iki arada kaldım ya. :sinifsinif:

Canım mesela ben muhasebecide yaparken stajı ayın belli günlerinde bişeyler yapılıyo o günleri doğru yazamya çalıştım
Ama şuan senin büro olduğu için neler yapıldığını nasıl yazacaksın tam bilemiyorum
Mesela bürodaki dosyalar arşivlendi falan gibi yazacaksın herhalde
yani o gün ne yapıldıysa mesela bizim kdv beyannamesi hazırlandı diyordum sonra kdv beyannamesi nedir nasıl hazırlanır bulup onları yazıyordum ben
bizimde büro dersimiz vardı büro da ne yapılır falan diye
ben mesela sigortacıya gidip bürosunda ne yaptığını sormuştum falan
yani sigortacının bulunduğu yer büro olarak geçiyordu
sen şimdi stajı nerde yapcaksın o da önemli her yerin bürosu farklıdır sekreterin yaptığı iş farklıdır
sen yazabildiğin kadar doldur sayfaları bence

vallahi ben staj sözlüsü olurken staj defterini aldı eline. sırf yazdıklarımdan değil şirket hakkında da sorular sordu. ki ben stajımı yaptığım halde zorlandım bazı sorularda. sahte bir şeyle hoca karşısına çıkıp kendini kötü duruma düşürme derim canım

Bana ne senden ya yemezsen yeme çok mu umrumda. Bilgisiz bir insan olduğunuz için yazdıklarıma sadece kişisel sataşma tarzında cevap vermişsiniz. Staj yapan arkadaşlara ne mutlu ben de yazdım zaten isterdim staj yapmayı diye. Şimdi staj yapan insanları üzerime salmaya çalışma.alsanaalsanasmile

Kişisel komplekslerini açtığım başlığa taşıma lütfen. Bir fikrin yoksa başlığımdan uzak dur. Sen hariç buradaki herkesden bir şeyler öğrendim bana yardımcı oldular fikirlerimi değiştirdiler. Teşekkür ediyorum onlara...

Teşekkür ederim canım çok sağol.:1hug:

Bizde staj sözlüsü yok canım.hihoyyyt

Gidip paşa paşa yapacaksın stajını. Olcak olan o. Anlaşılmasını bırak normali senin o stajı yapman zaten

bunlari okurken kafami sallamaktan baska bisey yapamadim.....egitim sistemini carpik yapan, vazifelerini yerine getirmeyen insanlardan kaynaklaniyor....bu birincisi! Ikincisi dünyada en iyi 500 üninin icinde birtane türk Ünisi yok demissin...yanlis Istanbul Üniversitesi bu 500ün icinde yer aliyor. Bende üniversite okuyorum ve böyle bir duruma hic anlayis gösteremiyorum...uzak demissiniz erken kalkmayi düsündünüz mü?
Maalesef ilerde de is hayatinizi siz kendi isteklerinize göre sekillendiremezsiniz siz is hayatiniza ayak uymaniz gerekiyor. Bence ögrenci modundan cikin ve calisan bir bayan moduna girin ve stajinizi yapin!

Evet İstanbul Ünv ilk 500 içinde.

Ayrıca üniversiteleri ilk sıralara taşıyan öğrencidir.

Benim de okulum evime uzak. 9daki ders için 7 de evden çıkmış olmam gerekiyor. Geç kalma payını göz önünde tutarak. ama mırın kırın etmeden devam zorunluluğum olmayan dersime de gidiyorum. Kişide biter eğitim aşkı.

Bu disiplinle yurtdışında okumak da çok kolay değil. Kusura bakmayın ama insan eğitim sistemine laf etmeden önce bi dönüp kendine bakmalı.

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 sadece gluyorum kirmiziyla isaretledigim yerlere. insan kendini hakli cikartyacak birsey yazamayinca direk suclamalara girer tabii, fazlasini beklemezdim senin tarzinda birinden.
Hop dedik! bana bak, adam gibi cevap yazmisim, ama katilirim ama katilmam, sen benimle boyle konusamazsin bu bir. kimsin ki sen, azarliyor musun aklinca?
Burda sacma sapan bahanelerle bircok insanin yanlis bulabilecegi bir eylem icin akil soruyorsun. hic mi dusunmedin bu tur cevaplar gelecegini kimseden? seni pohpohlamak zorunda degilim! saygi cercevesinde yorum yaptiktan sonra benim nereye ne yazacagim seni ilgilendirmez, bu da iki. yok oyle, "buraya yazma" ayaklari burda gecmez! her turlu tepkiye acik degilsen konu acmayacaktin arkadas!
Ille adamin tepesini artiracak bazi insanlar, adam gibi cevap vermez boyle soyletirler adami. hey allahim.

Orhan Pamuk nobel ödülü aldığı için İstanbul Üniversitesinin puanı arttı. O da çok aşağılarda zaten yoksa İstanbul Üni'nin bilimselliğinden kaynaklanmıyor.

Bu durum bence utanç verici. Hiç övünülecek bir taraf göremiyorum. Tr'deki üniler gelişmiş ülkelerdeki ünilerle yarışamıyor bile.

egitim sistemini carpik yapan, vazifelerini yerine getirmeyen insanlardan kaynaklaniyor....

Orta öğretim ve liselerdeki "ezberci eğitim sisteminin" sorumlusunu öğrenciler olarak mı görüyorsunuz?

Sözünüz öğretmenlere ise o bile yanlış. Siz kabul etmesenizde sorun sistemde. Sadece ezbere dayalı bir sistem. Türkiye insanının çoğunluğuna bakarsanız bunu daha iyi görebilirsiniz.. Ne demokrasi bilinci ne de kitap okuma alışkanlığı var ülkemizde....

Sabahın köründe kalkıp 1 saat yolculuk yapmaya üşeniyorum. Bunu okurken 1 yıl yaptım zaten. Hem gideceğim yerden para da almayacağım ne gereği var o kadar sıkıntı çekmenin. Ev yakın olsa giderdim.

Teşekkürler önerilerin için.:1rolleyes:

Bu disiplinle yurtdışında okumak da çok kolay değil. Kusura bakmayın ama insan eğitim sistemine laf etmeden önce bi dönüp kendine bakmalı.

Ben okurken 9'daki ders için sabah 6'da kalkıyordum. Okulum ilçedeydi ve hergün 1 saat yol gidip geliyordum. Okumak için her türlü zorluğunu çektim yani. Demek ki yurtdışı tam bana göre hem eğitim sistemi de çarpık değil.

Staj defteri çok detaylı bir defter...Bir sürü yaptığın işlerle ilgili bölümler var.Hepsini tek tek dolduruyorsun.Ne yaptın , nasıl yaptın , daha iyi nasıl yapardın vs... Sonra birim yöneticisin senin veriminle ilgili yazdığı yorumlar kısmı var.Yöneticin tarafından doldurulması gereken..En sonda da ve bikaç yere yazman gereken şirket bilgileri var.Şirketin adı , iş dalı , misyonu vizyonu bisürü şey ve şirket kaşesi ile birlikte yöneticin tarafından atılması gereken imzalar var...Yani anlıyacağın bu iş o kadar basit değil...Ben Marmara mezunuyum orada tek tek inceleniyordu..Şimdi nasıldır bilemem..Özel problemini bilmiyorum acıkladıysanda okumadım ama sahtecilikle değil en azından tanıdığın bir işyeri vs varsa onlardan rica et belki o şekilde halledersin.

İstanbul ünv puanıyla nobelin alakası yoktur, istanbul ünv eskiden beri dünya ünv sıralamasındadır. Hatta dünyada kurulan ilk 10 ünv içindedir.Ayrıca sen beğenmesende Türkiyede Boğaziçi, İTÜ, ODTÜ gibi ünv var ve dünyada adı geçerli olan ünv bunlar.

Ve dediğinde çok haklısın , Türkiyede sistemi beğenmez, değişitrmeye çalışmaz, işine uydurmaya çalışırsın ancak yurtdışına gitsen elinden geleni yapar, kraldan kralcı olursun. bu durum Türkiyede iş beğenmeyip yurtdışına çalışmaya gidip tuvalet temizleyenlere benziyor. (yurtdışında çalışanlara laf etmedim yanlış anlaşılmasın)

İşin acı tarafı acıkca bir işin sahtekarlıkla nasıl yapılacağının yol yordamının sorulması olmuş...

Okuduğun okulda hocanın bu konudaki fikirlerini bilen vardır, mutlaka bu staj işini senin yapmak istediğin gibi yapan vardır. onlardan fikir al.

Bölümüm, Büro yönetimi ve Yönetici Asistanlığı.

İnternetten çok aradım bölümümle ilgili staj defteri örneği ama bulamadım ne yazıkki.

Bende büro yönetimi ve sekreterlik mezunuyum,stajım 30 gün olduğu halde 90 gün yaptım.Tabi naylon staj yapanlarda vardı,Bir hafta en azından staja gidin, eger inandırcı olmasını istiyorsanız staj dosyasına yaptıgınız işlerin fotokopisini çekin staj dosyasına zımbalayın inandırıcılığı yüksek olur,sekreterya işlerinde 9 ile hat alıyorsun mesela hat bağlamayı vs vs en ufak detayına kadar yazın yoksa dosya tamamlanmak bilmez ben 90 gün yaptıgım halde defteri zor doldurdum hihoyyyt

Hahayt...
Çok eğlenceli bir konu olmuş...
Arkadaş staj yapmıyor neden?? Çok uzakmış, çok sıcakmış....
Sonra buraya konu açıp staj defterini nasıl doldursam diye soruyor.... Staja gitseydn dyenlere de eğitim sisteminin çarpıklığından dem vuruyor...
Dinime küfreden müslüman olsa... Eğitim sistemi neden çarpık biliyormusun?? Senin gibi cin olmadan adam çarpmaya kalkan kendini uyanık zanneden öğrencler yüzünden....
Yurtdışında okusaydım keşke diyorsun yaç... İyiki okumamışsın.. Çünkü bu kafayla bırak okulu bitirmeyi o yurtdışındaki üniv.lerin kapısından sokmazlardı seni....

Üniversitelerin o ilk 100-500 1000 sıralamasına girme kriterleri nedir bilmeden orhan pamuk nobel almış da o yüzden öyleymiş... KArgalar bile güler buna yahu... Ne alaka....
Bir üniv. sıralamaya girmesi için akademik dergilerde yayınlanan makale sayısı belirleyici faktördür....
Yani o üniversitedeki asistan doktor doçent prof.lar kaç bilimsel makale yayımlamışlar buna bakılır....

Bilmediğin konularda yorum yapma bari... İstanbul Üniv. Orhan pamuk'tan çoook çok önce de ilk 500 sıralamasında vardı, hatta daha bile önlerdeydi...

ÇAkma staj defterine gelince.ç Tr o kadar yozlaşmış bir eğitim sistemine sahip ki, staj hocasına 2 yalakalık yap, çakma staj defterine inanmasa bile seni o dersten geçirir merak etme...
Ama sen mezun olsan bile adam olurmusun orası tartışılır....
Hani bi laf vardır ya... Babası oğluna oğlum sen adam olmazsın demiş... Oğlan büyümüş vali olmuş.. Babasını ayağına çağırtmış... BAba bak bana adam olmazsın dedin ama vali oldum demiş de... Babası da oğlum ben sana vali olamazsın demedim ki adam olamazsın dedim, görüyorum ki haklı da çıkmışım demiş....

ben tanıdık bulmuştum ve onun yanında staj yapıyor gözüktüm..formu da onlarla beraber doldurmuştum..sorun olmamıştı çünkü bizim okulda hiç bir öğretmen stajı ciddiye almiyordu..

çok haklısınız kendimi enayi gibi hissettim uykusuz koşturduğum oku iş staj arasında

aslında haklısınız...
ama bır tek bu kısı degıl kı bunu boyle yapan ya da yapmaya calısan..
hakkını verenler oldugu gıbı benım gıbı hakkını vermeyenler de var maalesef..
bunun sucunu kısılere mı kurumlara mı yuklemek gerekır orasını bılemıyorum..cok uzun bır tartısma olur bu..ama ıste bu ıslerı bu sekılde yuruten ve benım gıbı mezun olanda cooookk..dogru mu?degıl,bastada belırttıgım gıbı..ama bu da mikemmel bır yolda ılerleyensempatiksalakcinniulkemızın bır sorunu ıste..kangren olmus bır parcası,egıtım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…