Mezuniyet Sorunum :(

Çektiğiniz kopyaları anlatın ahlaksızlar, hilebazlar! sempatiksalakcinni

Sizler üniversitede illegal fotokopi kitaplar da kullanmışsınızdır. Sebep para yok. Oradan buradan kısın, boğazınızı tutun legal kitaplar alın!

:roflol:

ahlaksızlar lafını üniversite okuyan,yetişkin bir bayan olarak hiç yakıştıramadım sana.kelimelerini düzgün seç, burda ben ve herkes öyle yapıyor:olmaz::olmaz::kızgın::kızgın::kızgın:
bu laftan ötürü topikte tepki çekeceğine de eminim.....
kopyayı ilkokul öğrencileri de çeker ama staj yapmazlar.kopya örneğin çok absürt olmuş.hem sana kopyanın iyi bişey olduğunu söyleyen oldu mu da böyle bir örnek veriyorsun ki?

üniversiteye dair tüm kitaplarım orjinal.ama hoca illa alcaksınız alın demedi.bize hocalar kitap ismi verir ama tavsiye maksatlı.onun dışında fotokopiye makale bırakır.dersler öyle ilerler canım.kitap fotokopisi çekenler oldu ama ben onlardan hiç olmadım.yanlış kişiyi buldun bu lafı atmak için :1closedeyes::1closedeyes:
hocamın sırf tavsiye etttiği ama dersi ondan işlemediği kitapları param yok diye alamadığım oldu evet.ama gidip fotokopisini almadım.param olunca gittim kitabı aldım...bu konuda bana söz hakkın yok üzgünüm...birde kendine bak öyle konuş oldumu?:kızgın::kızgın::kızgın:
bu yolları bildiğine göre sen bunu da yapıyosun demek.iğneyi kendine çuvaldızı başkasına arkadaşım :kızgın::kızgın:
diğer arkadaşlar yanlış anlamasın kitap fotokopisi alanlara değil sözüm.sözüm konu sahibine.ben yapmıyorum ama kendide yapıyorken yapanları taşlamanın mantığı yok :kızgın::kızgın::kızgın:

Son düzenleme:
benim basından beri anlatmaya çalıştığım bu zaten..
okuldaki zorunlu stajımı bir tanıdığın yerinde ayarlamıştı babam,ilgilenirler,bir seyler öğretirler diye..2 hafta elimde defter ve kalemle gittim,baktım orası takmiyor,baktım okul takmiyor..bende gitmedim ve sizlerin dediği gibi naylon staj yaptım..
mezun olduktan sonra 'yeni mezun' sıfatına sahip oldugum için kimse is vermedi.2 ay bir yerde,2 ayda başka bir yerde stajyer olarak çalıştım..yine bir şey katamadim kendime..
tabiikide kimse kollarını acmış beni beklemiyor..ama bir seyler öğrenmek için yapmadığım yalakalik kalmamıştı,ama kimse de bana doğru dürüst is yaptırmadı..
iste bu dediğim gibi,sınava girmeden gecmek varken hangi ogrenci sınava girmek için tutturur?
ben bu kadar yuklenilmesini anlayamıyorum..okuldaki hocalar,drlar,Proflar değil mı benim gibi binlerce ogrenciyi mezun edip diploma veren?staj formunda staj yaptıgım yerin telefon numarası vardı,bir kisi bile arayıp sormamış,sorgulamamış,ilgilenmemiş..şimdi suc bende mı?yoksa okul diye geçinen yerde mı?
konu sahibi gibi bende bunu kopya çekmemiş bagdastiriyorum..hiç biriniz hayatınızın hiç bir döneminde kopya çekmediniz mı?derse girmemezlik yapmadınız mı?bu da onlardan biri iste bence..

arkadaşım ilk stajımı özellikle kendim seçtim,devlete bağlı bir kurumda tavsiye üzerine yapacaktım.ama 3.gününde stajımı bıraktım.çünkü hiçbişey yapmıyordum.benim için staj mesleğe ilk adımdır.sırf yapmam zorunlu diye saatlerce orda bişey yapmadan oturamazdım.bıraktım...(para almıyordum,yemek ücretliydi,günde 4 araç değiştiriyordum,sigortam yoktu)

bu seneki stajımı yine kendim seçtim.ama özel bir şirkette yaptım.canım çıktı ama bu defa gerçekten çalıştım,çalıştırıldım,öğrendim ve ciddi anlamda kontrol edildim.ve çok güzel bir stajdı.(para almadım,yemek verdiler,okulum zorunlu olarak istediği için formaliteden sigorta yaptılar,günde 6 araç değiştirdim.akşam 5te çıkmadım mesaiyeye de kaldım)
stajdan sonra o yerde çalıştım üstelik..

aradaki fark neydi bilmiyorum(belkide özel-devlet olduğu içindi.belkide benden kaynaklıydı bilemiyorum) ama ben ikinci yerimden memnun oldum.

demek istediğim şimdi sen bişey öğrenmedin,staj boyunca kötü şeyler yaşadın diye,okulun ilgilenmedi diye staj yapmamanın daha iyi olacağını söylememelisin.sonuçta memnun olan,bişeyler öğrendim diyen stajyerlerde var.sende böyle olmuş ama belki bi arkadaşımızda öyle olmayacak.a.sa.s

okulda bu şekilde öğrencileri mezun eden Prof,Yrd.Doç vs biliyorum ama bizde kimileri öyle kimileri öyle değil.başka bir arkadaşımın okulunda hiç öyle değil, çok ilgililer.bende ilk yerimde hüsranla karşılaştım ama çıkıp buraya sadece onu anlatarak olumsuz bir katkıda bulunmamalıyım. arkamızdan gelen öğrenciler var.onlara neden umutsuzluk,karamsarlık verelim.kaydirigubbakcemile5

bu siteyi, bu konuyu sadece staj yapanlar okumuyordur eminim.staja başlayacak,üniversiteye giden öğrencilerde okuyordur ilgisini çektiği için.onları bu şekilde olumsuz yüreklendirmeyelim lütfen.bende böyle oldu ama çok iyi yerlerde staj yapan arkadaşlar var diyelim.sonuçta üniversite okuduk ve insan psikolojisinden daha iyi anlıyoruz.a.s.

neden bu kadar eleştirildi,yüklenildi falan demişsin yanlış hatırlamıyosam.sebebi şu: çünkü konu sahibi arkadaş daha staj yapmadan,senin benim gibi veya bir başkası gibi bir zorlukla karşılaşmadan bu sistemi eleştiriyor.ve sadece eleştiriyor...belki yaptığında cidden öğrencek bişeyler,kontorl edilcek vs ama bunu göze alamıyor.daha baştan pes etmiş....

evet eğitim sistemi çürük katıldığımı taa baştan söylemiştim.ama yapıcı olmazsak o beğenmediğimiz sistemi değiştiremeyiz.yada değiştirmeyi geçtim olumlu bir katkıda bulunamayız. bir insanı sürekli eleştirirsek,olumsuzluklarına tamam deyip olumlu yönlerine bakmaya çalışmazsak elimizde ondan ne kalır ki bize?bigün gerçekten bizim dediğimiz gibi olmuştur ve artık ondan fayda gelmez.umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir arkadaşım :nazar::nazar:

Son düzenleme:

Sizler üniversitede illegal fotokopi kitaplar da kullanmışsınızdır. Sebep para yok. Oradan buradan kısın, boğazınızı tutun legal kitaplar alın!

size hiç yakıştıramadm bu üslubu :olmaz:
naylon staj yapıp,sistemi eleştiren biisiniz
şu tavrınızı gören ODTÜ falan okuyo sanır:delphin:

zirveye bu tavırla çıkarsanz sizi çabuk indirirler sengözlerimebaksanab
kim gaz verdiyse iyi vermiş size :jeyyar:

Konuyu takip eden üyeler aşağıdaki alıntıda söylediklerimin ironi olduğunu mutlaka anlamışlardır. Söylediklerimi ciddiye alıp da cevap verenlere anlama kabiliyetlerinin gelişmesi için bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Çünkü okuduğunuzu anlamayınca böyle komik durumlar ortaya çıkabiliyor. Göstermek istediğim şey; bana etik değilsin diyenlerin, havanın sıcaklığı ve yolun uzunluğunu sorun kabul etmeyenlerin kendilerininde aslında etik olmayan birçok şey yaptıklarıdır. Kopya kitap kullanmak kanunen suçtur hem de kişinin emeğine yapılmış bir hırsızlıktır. Naylon staj yapmanın etiksizliğiyle kıyaslanamaz bile. Ahlaksızlar, hilebazlar lafını ciddi olarak yazmadım yani. Ciddi olarak da yazabilirdim çünkü aynı laflar bana da söylendi burada ama ilgilenmiyorum işte. Bana etik değilsin diyenler kendisine baksın.

lexi_love kullanıcısından alıntı:
Çektiğiniz kopyaları anlatın ahlaksızlar, hilebazlar!

Genç arkadaşlar, sizler güzel yerler bulun staj yapmak için, huzur ve mutlulukla stajlarınızı yapın. Bazı sebepler yüzünden staj yapamayacaksanız eğer gönül rahatlığıyla naylon staj yapabilirsiniz. Yani deftere yazacak birşey bulmak zor oluyor ama. Benim elimde staj örneği yok o yüzden sanırım.

Merve90, teşekkür ederim canım. İdare etmeye çalışıyorum.

Artık bu topiğe yorum yazmayacağım. Konuşulacak herşey konuşuldu zaten, dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz.

Yorum yapacak arkadaşlar benim hakkımda kişisel yorum yapmasın. Bıktım aynı şeyleri yazmaktan! Dediğim gibi artık cevap vermeyeceğim. Gereken cevapları verdim daha fazla konuşmaya gerek yok. Vaktim de yok!

Konuyu takip eden üyeler aşağıdaki alıntıda söylediklerimin ironi olduğunu mutlaka anlamışlardır. Söylediklerimi ciddiye alıp da cevap verenlere anlama kabiliyetlerinin gelişmesi için bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Çünkü okuduğunuzu anlamayınca böyle komik durumlar ortaya çıkabiliyor. Göstermek istediğim şey; bana etik değilsin diyenlerin, havanın sıcaklığı ve yolun uzunluğunu sorun kabul etmeyenlerin kendilerininde aslında etik olmayan birçok şey yaptıklarıdır. Kopya kitap kullanmak kanunen suçtur hem de kişinin emeğine yapılmış bir hırsızlıktır. Naylon staj yapmanın etiksizliğiyle kıyaslanamaz bile. Ahlaksızlar, hilebazlar lafını ciddi olarak yazmadım yani. Ciddi olarak da yazabilirdim çünkü aynı laflar bana da söylendi burada ama ilgilenmiyorum işte. Bana etik değilsin diyenler kendisine baksın.

lexi_love kullanıcısından alıntı:

Genç arkadaşlar, sizler güzel yerler bulun staj yapmak için, huzur ve mutlulukla stajlarınızı yapın. Bazı sebepler yüzünden staj yapamayacaksanız eğer gönül rahatlığıyla naylon staj yapabilirsiniz. Yani deftere yazacak birşey bulmak zor oluyor ama. Benim elimde staj örneği yok o yüzden sanırım.

Merve90, teşekkür ederim canım. İdare etmeye çalışıyorum.

Artık bu topiğe yorum yazmayacağım. Konuşulacak herşey konuşuldu zaten, dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz.

Yorum yapacak arkadaşlar benim hakkımda kişisel yorum yapmasın. Bıktım aynı şeyleri yazmaktan! Dediğim gibi artık cevap vermeyeceğim. Gereken cevapları verdim daha fazla konuşmaya gerek yok. Vaktim de yok!

sana kim dedi kopya kitap kullanıyorum evet diye.daha anlamayı beceremiyosun.cımbızla laf çekiyosun.evet sana etik değilsin diyorum ama etik olmayan bi işte yapmıyorum(kendime bakmadan birine laf etmem ben)yani kopya kitap kullanmıyorum anladın mı şimdi!!!!!!!!:mymeka::mymeka:
senin gibi naylon yapıpta eğitimi eleştirmiyorum.bidaha söylüyorum sen önce üzerine düşeni yap,sonra eğitim sistemini eleştir ve akıl ver gençlere stajla ile ilgli..anladığın dil bu galiba senin.böyle konuşmak gerek sninle canım cicimli değil!!!!!!!!!!!!!!!:oklava::oklava::oklava:

burda ahlaksız diyen olmadı.senden başka.......bana bak sen naylon stajını bitir, ondan sonra o bir sürü kitabı sen al oku iyce.ancak kendini geliştirirsin sen.anlama dağarcığın öyle artar senin....orjinal almaya gayret göster,bunu düzgün yap bari...STAJ KONUSUNDA burda örnek olamıyosun,staj yapacaklara köstek de olma.eğitimci adayı olarak bunu söyleyebilirim sana. bide "gönül rahatlığıyla"(!) diyosun ya yazık ya sana....:1shok::1shok::1shok:
bence de senin nette naylon stajı araştırıyor olman gerekli.burda cvp vermekle harcadığın zmanla staj defteri bul ya da git stajını yapkötükedihüsokötükedihüso

Son düzenleme:
nil88ay :3:uğraşma canım anlamıyo

lafı nerelere çekmiş ya
istanbul ünv.dengirdin,orhan pamuktan pardonsenin deyiminle orhandan devam ettin korsandan çıktn:roflol::roflol:

ay bi dakka :roflol::roflol::roflol:

bi de bize ahlaksız dedin

yorum yok

sadece
:roflol::roflol::roflol:

nil88ay :3:uğraşma canım anlamıyo

lafı nerelere çekmiş ya
istanbul ünv.dengirdin,orhan pamuktan pardonsenin deyiminle orhandan devam ettin korsandan çıktn:roflol::roflol:

ay bi dakka :roflol::roflol::roflol:

bi de bize ahlaksız dedin

yorum yok

sadece
:roflol::roflol::roflol:

yaw bide sanki yaptığını doğru bişeymiş gibi savunması yok mu insan iflit oluyor ya :oklava::oklava: haklı çıkarmak için kendini her yere her konuya el attı..kitap okumamızı öneriyormuş(!)yani şurası kamuya açık bir alan olmasa neler diycem de neyse....
böyle insanlar olduktan sonra güzelim Türkiyem bir adım öne gidemez bilmiyorumkismile

yaw bide sanki yaptığını doğru bişeymiş gibi savunması yok mu insan iflit oluyor ya :oklava::oklava: haklı çıkarmak için kendini her yere her konuya el attı..kitap okumamızı öneriyormuş(!)yani şurası kamuya açık bir alan olmasa neler diycem de neyse....
böyle insanlar olduktan sonra güzelim Türkiyem bir adım öne gidemez bilmiyorumkismile

canım anla işte
söyleyecek bi şey bulamadı,ondan böyle diyo

kitap okuumamzı önersin o:delphin:
dinime küfreden müslüman olsa bari diyorumsengözlerimebaksanab

bende söylenecekleri biliyorum ama ceza puanım çok susuyorum işte :hulya:

ben fotokopi kitap çok kullandım.
eee varsa sorusu olan cevaplarım..
Eleştirecek adamın da alnını karışlarım..
Kim kimin ekmeğini veriyor üniversitedeyken..??

bi kitabım 80-90 tl iken
tek bi dersten hoca 3-4 kitap aldırıyorken
her sene ortalama 10 dersimiz varken
kusura bakma da gidip tüm kitaplarımı orjinal almadım ben
gittim paşa paşa sorumlu olduğumuz yerlerin fotokopisini çektirdim ki fotokopi bile çok pahalıydı

ben fotokopi kitap çok kullandım.
eee varsa sorusu olan cevaplarım..
Eleştirecek adamın da alnını karışlarım..
Kim kimin ekmeğini veriyor üniversitedeyken..??

bi kitabım 80-90 tl iken
tek bi dersten hoca 3-4 kitap aldırıyorken
her sene ortalama 10 dersimiz varken
kusura bakma da gidip tüm kitaplarımı orjinal almadım ben
gittim paşa paşa sorumlu olduğumuz yerlerin fotokopisini çektirdim ki fotokopi bile çok pahalıydı

arkadaşlar konu sahibi konuyu çok aptal yerlere çekti...onunda istediği buydu...yani şu kopya kitap,sınavda kopya falan konusuyla bi alakası yok..aklı sıra her yerden laf atıp,haklı çıkmaya çalışıyor..konusu staj arkadaşlar...kopya kitap,sınavda kopya flan..bunlara bişey diyen olmadı...çünkü bunların konuyla bir ilgisi yok.konu sahibinin iş güzarlığı...kendini haklı çıkarmaya çalışıyor da nerden olursa olsun...

Yaa kızlar uzatmayın işte...
Bir orhan pamuk (pardon orhan) bir de konuyu açan arkadaş... Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır..
Orhan Pamuk sayesinde ilk defa İstanbul Üniv. dünyanın en iyi ilk 500 üniv. listesine girdi (ki bunun gerçek olmadığını yazdıklarımla kanıtladım sanırım, ama varsın konussahibi öyle sanmaya devam etsin)....
Konuyu açan arkadaş sayesinde de mikkemmel işlediğini sandığımız eğitim sisteminin aslında ezberci ve kötü bir sistem olduğunu öğrendik... (haa öğrendik de ne oldu... Şmdi herkes hadi eğitim sistemi kötü naylon staj yapabilirsin mi dedi?? Tabii ki hayır... Sistem, ve toplum bireylerden olşur... Toplumu olşturan da sistemn nasıl çalışacağını belirleyen de bireylerdir... Bireyler sistem öyle böyle diyerek işin içinden çıkamazlar, çünkü o kötüledikleri sistemi o hae getiren o bireuylerin ta kendileridir....)

Yere çöp atan bir insana tepki gösterdiğinizde zaten dünya kirli diye savunmaya geçer.
Halbuki yanlış yanlıştır, başkalarının yanlışları bizim bahanemiz olamaz.

Merhaba kızlar

Benim sorunum şu; MYO okudum fakat mezun olabilmem için 3 tane dersimi vermem lazım. Neyse, asıl sorun şu; birinci sınıfta staj yapamadım bu yüzden 30 gün staj yapmam gerekiyor. Staja gidemiyorum (özel sebepler) ve staj defterine yazacak şey zor buluyorum. Yani bir şekil yazacağım birşeyler ama hoca staj yapmadığımı anlarsa ne diyeceğim çok mahcup duruma düşerim en korkuncuda stajımı geçersiz sayarsa biterim. Ocak ayında mezun olmam şart.

Yani kafadan yazdıklarımla doldursam staj defterini sorun olur mu? Siz neler yapmıştınız bu konularda?

Bu iş bir an önce hallolsun istiyorum moralim çok bozuk akıl verin lütfen...

mafoldumben

naylon staj yapacaksın yani...

bende öyle yapmıştım.

ben bilgisayar teknolojileri ve programlama mezunuyum. bilgisayar donanım kitabımı açtım, donanımsal, teknik sorunları yazmıştım her bir güne..
senin bölümün farklı sen nasıl yapabilirsin , bi fikrim yok

ne kadar cirkin olmus bu ileti :olmaz:

ünideyken tüm kiitaplarimiz oxford basimi ve türkce kitaplardan cok daha pahali oldugu halde hepsini pasa pasa aldik 4 yil boyunca. bu itham cok cirkin olmus...

ayrica stajinizi ciddi ciddi yapsaniz cok iyi olurdu. iyi bir yerde yapsaydiniz cok sey ögrenirdiniz. benim stajerim ögrenmeye doyamadigi ve onu personel yerine sayip is yaptirdigimiz icin okulla görüsüp stajini uzatmisti ve mezun olur olmaz güzel bir yerde is buldu.

is ararken bildiklerinizi ispatlamak zorundasiniz. naylon stajin faydasi olmaz.... gerci demissiniz ya cok sicak.. simdi kim bu sicakta gidip staj yapacak sengözlerimebaksanab

Konu sahibide yorum yapanlarda site kurallarına uygun,belli bir çerçevede saygıyı elden bırakmadan yorum yapmak zorundadırlar.

Heleki kültürlü ve eğitimli olduğunu iddia edenler saygısızlık yapıp hakaret ederek değil,bilgi birikimleriyle yorumlamalıdır konuları.

Konu sınırını aştığı,farklılaştırıldığı için yorumlara kapatılmıştır...

Back
X