Mezuniyet Sorunum :(

Analatik düşünme yeteneğinden yoksun ezberci sistemin ezberci bireyleri. Eleştiri yapamayan kendine sunulanlarla yetinen, çözüm üretemeyen sistemin köleleri!

Ben elimde kaynak olmadan herhangi bir iddiada bulunmam. "İstanbul Üni, eskiden beri dünya üniversite sıralamasındadır diyen arkadaş" buyur kaynak:

online-universities.us/top500universities.htm

Çok beğendiğiniz Ünilerden mezun olanlar kaç dil biliyor acaba? Yurtdışındakilerle bir kıyaslayın bakalım...

Eğitim sistemini kutluyorum, düşünemeyen, sorgulayamayan, milliyetçi, dinci gençler yetiştirdikleri için!

Böyle bir sistemde kendini geliştirmeyi başarmış insanlara ise gerçekten hayranlık duyuyorum. (bu forumda o tarz kişilerden gördüm yoksa üye olmazdım zaten)

Evet sizler enayisiniz üzgünüm gerçek bu. Enayi olduğunuz için verdiğiniz tepkinin boyutu maximum.

Hilecilik yapıyorsam bundan sadece ben etkilenirim başkaları değil. Bu yüzden verdiğiniz tepki çok anlamsız ama şaşırmıyorum tabiki gayet normal karşılıyorum. :D

Denizbarış hanım kaynağımı gördünüz mü?

İstanbul Üni, Orhan'dan önce de mi ilk 500'deymiş. Bilgi sahibi olmadan konuşmamak gerektiğini öğrenmişsindir umarım. ;)

Bende büro yönetimi ve sekreterlik mezunuyum,stajım 30 gün olduğu halde 90 gün yaptım.Tabi naylon staj yapanlarda vardı,Bir hafta en azından staja gidin, eger inandırcı olmasını istiyorsanız staj dosyasına yaptıgınız işlerin fotokopisini çekin staj dosyasına zımbalayın inandırıcılığı yüksek olur,sekreterya işlerinde 9 ile hat alıyorsun mesela hat bağlamayı vs vs en ufak detayına kadar yazın yoksa dosya tamamlanmak bilmez ben 90 gün yaptıgım halde defteri zor doldurdum hihoyyyt

Sağol canım verdiğin bilgiler için. Kompleksiz biri olduğun yazından anlaşılıyor ne güzel. Kendiyle barışık bir insan olmalısın tatlım. opuyorumnanaktan

sevgiler...

Denizbarış hanım kaynağımı gördünüz mü?

İstanbul Üni, Orhan'dan önce de mi ilk 500'deymiş. Bilgi sahibi olmadan konuşmamak gerektiğini öğrenmişsindir umarım. ;)

Tamam da sen 2010 yılının listesini alıntılamışsın... Bu liste her yıl yenilenir....
Orhan Pamuk da nobel ödülünü 2008 de aldı....
YAni 2010 yılında İstanbul üniversitesi bu ilk 500e girdiyse bunun Orhan Pamukla hiçbir alakası yok demektir... Alakası olsaydı 2009da listeye girmiş olurdu....

Ayrıca ilk 500ü ilk 100ü belirleyen farklı farklı kriterlerle liste oluşturan kurumlar var....

Senin de dediğin gibi R deki ünversitelerin hiçbiri ilk 500e giremeyecek kadar boktan eğitim sistemlerine sahip. Sen o kadar zeki ve akıllısın ki bu ezberci ve boktan ve ilk 500e giremeyecek kadar kötü eğitim sisteminde bile 4 yıllık bir fakülteye girememişsin....
2 yıllık eslek yüksek okulu ile yetinmek zorunda kalmış. Hatta onu bile doğru düzgün itiremiyor alttan ders bırakıyorsun, stajını da sahte yapyorsun...

Şimdi sorgula bakalım, boktan olan eğitim sistemi mi onu bu hale getirenler mi?????

Bu arada Orhan Pamuk ile de asker arkadaşısınız sanırım... Orhan falan... İyiymiş....Ben zerre kadar sevem kendisiniz... Söyleyin arkadaşınız orhan'a nobel alacam diye bir cüleyi 1 sayfaya yayıp yayıp sıkıcı olmak yerine diyeceğini bi seferde desin....

Sizde staj defterinizi yazarken unutmayın o defter zaten sizin naylon staj yaptığınızı bilen bir hoca tarafından okunacak, nobel ödül jürisine gitmeyecek.. Kısa ve öz yazın....
Adam geçirmek isterse geçirir gıcık olursa geçirmez...
Zaten çoğu hoca kimin gerçekten staj yaptığını kimin naylon staj defteri verdiğini az çok bilir...
KAsmayın...
Bu ezberci salak eğitim sistemine siz fazlasınız....

Konuyu ilk okuduğumda ,böyle şeyler araştıracağına,git gerçekten staj yap,çünkü zaten yapmak zorundasın ,staj iş hayatına faydalıdır,en azından bir ofisi ,büroyu gözlemlersin,mutlaka katkısı olur diye yazacaktım,ama çekindim şimdi,konu sahibinin engin tecrübe ve kişilik analizi bilgisine dayanarak beni kompleksli,bilgisiz ve enayi diye nitelendirmesinden neme lazım..

yaptığınız çok acayip değil mi lexi? sistemi kötülemişsiniz ama, okulun zorunlu stajı olacağını zaten o okula girerken biliyordunuz. hem de sadece 30 gün. sağlık sorunu gibi ciddi bir durum var mı bilmiyorum ama eğer yoksa keyfi olarak yapmamak istiyorsunuz.
sahteciliğim yalnız beni etkiler diyorsunuz da diğer arkadaşlarınız belki de çok daha zor şartlarda stajı tamamlarken sizin de o kişilerle aynı kefeye koyulmanız kabul edilebilir mi?
eğitim sistemimiz kağıt üzerinde mükemmel görünse de işleyişte sorunlu bir halde olabilir. bu sadece bizim ülkemizde böyle değil. sadece eleştirmek çok kolaydır, ama ortaya yeni bir fikir atmaya gelince kimse elini taşın altına koymaz nedense.

konu sahibi biraz ileri gitmemiş misin?
burda elbette ki birileri çıkıp sana, naylon staj yapman yerine; stajını doğrudüzgün yapmanın daha doğru olduğunu söyleyecek.
konu açarken bunu tahmin etmen gerekliydi. bir de TRdeki üni.lerin dünya sıralamasındaki yeri vs konusu da çok gereksiz bir tartışma olmuş. konuyla pek alakası yok.neticede seçim yapmış ve girmişsin bir üniversiteye ; zorlama yok. ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin..

Sağol canım verdiğin bilgiler için. Kompleksiz biri olduğun yazından anlaşılıyor ne güzel. Kendiyle barışık bir insan olmalısın tatlım. opuyorumnanaktan

sevgiler...

KK da iş bulamıyorum diye bir arkadaş konu açmıştı önceden,başka okuyacak bölümmü bulamadın mı demiş bazı arkadaşlar,açıkcası yadırgadım iş bulamayan bir sürü kimya,biyoloji,tarih,felsefe vs vs lisans bitirip iş bulamayanlarda var, ben bölümümü severek okudum suan yapıyorum da önmuhasebe ile birlikte,staj yapmanı tavsiye ederim hem referans olur hem iş ararken faydasını görürsün,mesleğini severek yapman dileğiyle :3:

Analatik düşünme yeteneğinden yoksun ezberci sistemin ezberci bireyleri. Eleştiri yapamayan kendine sunulanlarla yetinen, çözüm üretemeyen sistemin köleleri!

Ben elimde kaynak olmadan herhangi bir iddiada bulunmam. "İstanbul Üni, eskiden beri dünya üniversite sıralamasındadır diyen arkadaş" buyur kaynak:

online-universities.us/top500universities.htm

Çok beğendiğiniz Ünilerden mezun olanlar kaç dil biliyor acaba? Yurtdışındakilerle bir kıyaslayın bakalım...

Eğitim sistemini kutluyorum, düşünemeyen, sorgulayamayan, milliyetçi, dinci gençler yetiştirdikleri için!
Böyle bir sistemde kendini geliştirmeyi başarmış insanlara ise gerçekten hayranlık duyuyorum. (bu forumda o tarz kişilerden gördüm yoksa üye olmazdım zaten)

Evet sizler enayisiniz üzgünüm gerçek bu. Enayi olduğunuz için verdiğiniz tepkinin boyutu maximum.

Hilecilik yapıyorsam bundan sadece ben etkilenirim başkaları değil. Bu yüzden verdiğiniz tepki çok anlamsız ama şaşırmıyorum tabiki gayet normal karşılıyorum. :D

Senin gösterdiğin kaynak 2010 yılına ait genel klasmanda shangai üniv. yaptığı sıralamadır...
Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasını yapan başkaca birçok kuruluş vardır...
Bir üniversite aynı kurumun genel klasmanında 100üncü sırada yer alırken, ayrı ayrı bölüm sıralaması yapıldığında 1. sırada yeralabilir....
Genel klasmana bakmama gerek....

Senin mantığınla tek bu lissteye bakacak olsak.. YAni İstanbul üniversitesinin türkiyenn tek üniversitesi olarak ilk 500de yeraldığını varsayarsak kimsenin boğaziçi odtü bilkent falan tercih etmemesi, herkesin İstanbul üniv. tercih etmesi gerekr....

Oysa ki hiçbir bilimsel veri tek kaynağa bakarak kanıtlanamaz, öyle olursa bilimsellikten uzaklaşır....

the - qs world university rankings 2009'a gore engineering/technology alaninda turkiye'den itu (108.), bilkent universitesi (129.) ve sabanci universitesi (248.)
http://www.topuniversities.com/...rankings/technology

Ne diyceksiniz acaba şimdi.. Sadece İstanbul üniversitesi mi girebilmiş en iyi 500 e..
KAynaksa kaynak.. Linkse link.... Buyrun siz de benim kaynağımı inceleyin....

Ama neyse ne uğraşacaksınız şimdi bi saat başka bir linke tıklayıp okuyup anlamaya çalışmaya değil mi. NAylon bir staj defteri hazırlamak gibi çoook önemli işleriniz var sizin şu anda.....

Bu arada çok güldüm... Bu sitede bazıları tarafından dinsiz imansız diye yaftalanırken, şimdi de siz beni eğitim sisteminin yarattığı dinci gençlerden ilan ettiniz....

Ben staj zorunluluğu değil bitirme tezi zorunluluğu olan bir bölümde okudum... 2 kıytırık defter değil 100 sayfalık bilimsel araştırmaya dayalı akademik duruşu olan bir tez sunmak zorundaydım....
Kolayına kaçıp 3-5 kitap ve makaleden kopyala yapıştır yaıp birleştirip sunabilirdim....
Ama ben eneyi olduğum için araştırmalarımı yaptım.. Kendi üniversitemin kütüphanesi yetmedi gittim başka kütüphanelerden kaynak araştırdım.. Ve tez yazdım...
Kendimle de gurur duyuyorum....
Enayiliğim için değil... Ahlaklı, çalışkan akılı ve eğitim sistemi ezberci kolaylıına kaçmadan ezberci eğitim sisteminin dışına çıkıp kendimi araştırmacı bir birey olarak yetiştirdiğim için.....

Size naylon staj defterinizle ve ezberci eğitim sisteminizde başarılar diliyorum....

Bu arada İstanbul üniversitesinin bu listeye girme şansını yakalamasının tek sebebi bünyesinde barındırdığı tıp fakültesidir....

Zaten bu listeler akademisyen başına düşen bilimsel makale sayısı ağırlıklı olarak sıralandığı için, bu listeye girmesi hiç de şaşırtıcı değildir, zira İstanbul üniversitesi tıp fakültesi tek başına fakülte olarak ele alındığında değil ilk 300 ilk 100 içerisinde hatta belki 50 içerisinde bile yer alabilir...
YAni İstanbul üniversitesini ilk 500e taşıyan orhan pamuk değil, Tıp fakültesidir...
Zahmet edip araştırırsanız bu gerçeğe ulaşırsınız... Bak kaynak vermiyorum.. Ezberci olma, kendin araştır.....

Jiao Tong Üniversitesi'nin 2003 yılından beri yaptığı "Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi" sıralamasına ilk defa 2003 yılında giren İstanbul Üniversitesi, 2005, 2007, 2008, 2009 ve son olarak 2010 yılında da sıralamaya girerek, "Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi" sıralamasına 6 defa giren tek Türk Üniversitesi olarak büyük bir başarıya imza attı. Kurulduğu 1453 yılından bugüne bilgi birikimini ve tecrübesini akademik ve bilimsel çalışmalara aktaran İstanbul Üniversitesi, bilim dünyasına yaptığı katkıların karşılığını alıyor.

Kaynak: .:: İ S T A N B U L * Ü N İ V E R S İ T E S İ ::.

Neymiş, tek kaynak asla yeterli değilmiş......

Valla canım sorry ama nasıl naylon staj defteri hazırlasam diye akıl danışan birinin eğitim sistemini eleştirmesine dayanamadım....
Aslında ne gereksiz bir çaba benimki değil mi... Boşu boşuna internetten araştıdım ettim, yazdım çizdim...
Halbuki konusahibinin şuanki tek derdi naylon staj defteri hazırlamak, ve bu defterle mezun olabilmek..
Yoksa eğitim sistemi falan bunlar işin bahanesi....

Valla canım sorry ama nasıl naylon staj defteri hazırlasam diye akıl danışan birinin eğitim sistemini eleştirmesine dayanamadım....
Aslında ne gereksiz bir çaba benimki değil mi... Boşu boşuna internetten araştıdım ettim, yazdım çizdim...
Halbuki konusahibinin şuanki tek derdi naylon staj defteri hazırlamak, ve bu defterle mezun olabilmek..
Yoksa eğitim sistemi falan bunlar işin bahanesi....

Catharsis'e de size de birebir katılıyorum...

Ne yazık ki böyle topicler daha nerede olduğumuzu gösteriyor.

Bir de bunlar "üniversite okudum" diyecekler... :delphin: Sanki çok bir(!) şey okumuşlar gibi...

Yazık, çok yazık...

Son düzenleyen: Moderatör:
naylon staja karşıyım. bende myodanda zamanında mezun olmuştum. normal yapmıştım stajı. ve defterede o kurum hakkında bilgi yazman gerekiyor, çalışacağın yere git konuş deftere koyabileceğin kaynak versinler sana. günlük gibi doldurulmaz. (bizden günlük gibi istememişlerdi). gencbilim diye bir site var orada örnekler olması lazım.

kardeşime kızmama rağmen gitti naylon staj yaptı. neymiş kpss çalışacakmış felan. sonunda haklı çıktı. ilk atamadan atandı. benim dönemimdede kpssye denk gelmiştim, ben ne yaptım kpss yerine staja gittim. sonuç 3 sene atama beklemek:D.

Bizim sınıfta 60 kişi varsa 3-4 kişi gerçekten staj yapmıştır gitmiştir.
Onlarda gittikleri muhasebe bürosunda hergün çay demleyip müşterilere çay dağıttıkları için yazacak bişey bulamadıklarından naylon staj yapanlar gibi internetten bilgi araştırarak defteri doldurmuşlardır.
Hoca bile ne yazalım hocam biz sadece büroda temizlik çay demleme gibi işleri yapıyoruz dediğimizde araştırın internetten bişeyler yazın dedi.
Sanki hocalar bilmiyor mu stajı öğrencinin yapmadığını.
Ben üç tarihe yanlış yazdığım halde stajım kabul edildi.(Muhasebede her yapılan işin belirli bi tarihi vardır.)

Benim ablam kız meslek lisesi okurken okul nerede staj yapacağını belirlemiş okulun gözetimi altında zorunlu olarak stajını aksatmadan yaptı.

Okullar madem staj zorunlu diyor kendileri ayarlasınlar öğrenciye staj yerini.

Yoksa ben muhasebeciye staj yapcam diye evraklarımı imzalattım gideceğim sanıyorum hergün adama ne zaman başlıyım dedim.Senin gelmene gerek yok zaten bi eleman daha oturtacak yerim yok sen defterini yaz son gün gel belgelerini verip ne imzalancaksa yapalım dedi.

Bende yinede bi hafta sonra gittim evraklar alayım örnek olarak fatura sevk irsaliyesi falan hem ne yapıyorlar sorayım oan göre yazayım diye adam dediğim gibi son gün gel vereyim şuan işlerim yoğun dedi.Resmen gözümün içine bakarak beni meşgul etme git artık diyordu...!

Okul ayarlasa paşa paşa gidecektim hemde bi iş öğrenmiş olacaktım ama hiçbi kimse stajer çalıştırmak istemiyo onunla uğraşıp boşuna vakit geçircem diye düşünüyorlar. alsanaalsanasmile

Bizim sınıfta 60 kişi varsa 3-4 kişi gerçekten staj yapmıştır gitmiştir.
Onlarda gittikleri muhasebe bürosunda hergün çay demleyip müşterilere çay dağıttıkları için yazacak bişey bulamadıklarından naylon staj yapanlar gibi internetten bilgi araştırarak defteri doldurmuşlardır.
Hoca bile ne yazalım hocam biz sadece büroda temizlik çay demleme gibi işleri yapıyoruz dediğimizde araştırın internetten bişeyler yazın dedi.
Sanki hocalar bilmiyor mu stajı öğrencinin yapmadığını.
Ben üç tarihe yanlış yazdığım halde stajım kabul edildi.(Muhasebede her yapılan işin belirli bi tarihi vardır.)

Benim ablam kız meslek lisesi okurken okul nerede staj yapacağını belirlemiş okulun gözetimi altında zorunlu olarak stajını aksatmadan yaptı.

Okullar madem staj zorunlu diyor kendileri ayarlasınlar öğrenciye staj yerini.

Yoksa ben muhasebeciye staj yapcam diye evraklarımı imzalattım gideceğim sanıyorum hergün adama ne zaman başlıyım dedim.Senin gelmene gerek yok zaten bi eleman daha oturtacak yerim yok sen defterini yaz son gün gel belgelerini verip ne imzalancaksa yapalım dedi.

Bende yinede bi hafta sonra gittim evraklar alayım örnek olarak fatura sevk irsaliyesi falan hem ne yapıyorlar sorayım oan göre yazayım diye adam dediğim gibi son gün gel vereyim şuan işlerim yoğun dedi.Resmen gözümün içine bakarak beni meşgul etme git artık diyordu...!

Okul ayarlasa paşa paşa gidecektim hemde bi iş öğrenmiş olacaktım ama hiçbi kimse stajer çalıştırmak istemiyo onunla uğraşıp boşuna vakit geçircem diye düşünüyorlar. alsanaalsanasmile

hay agzına saglık,ellerıne saglık..
sankı hersey dort dortlukte bır naylon staj olayı kaldı..hale bak,kıza soylenmedık laf kalmamıs resmen..ne duzgun kı bu duzgun olsun ya?bır unıversıte sıralamasıdır gıdıyor..neden oldugunu dahı anlayamadıgım..
yapmayın Allah askına ya..neyı savunuyorsunuz kı?egıtımı mı?kaydirigubbakcemile3 hangı egıtımı savunuyorsunuz?
naylon stajımı?hangı stajyer e hakkıyla staj yaptırıyorlar?hangı stajyere stajyer maası verıyorlar?hangı stajyere sıgorta yapıyorlar?hangı stajyer staj yaptıgı yerde ısını ogrenıyor?bedaveye amelelık baska bır sey degıl..
duzgun gıden ne var kı bu bu kadar ters geldı?
bunu yapan mılyonlarca ogrencı var..sen yapmadıysan bana ne?yapsaydın..al ıste yapanda dplomalı yapmayan da..unıversıteler,ogretmenler bana da dıplomamı verdı mı?verdı..eee daha ne?
hersey duzgun de bı bu garıp yanı?
yapmayın yaa Allah askına...

Ben kimseye niye naylon staj yaptın yada yapıyorsun demedim, yapma da demedim....
Konuyu açan arkadaş naylon staj yapacağını defteri nasıl doldurabileceğini sormuş... İLk gelen eleştiride de eğitim sistemini kötülemeye başlamış....
İşte bu yüzden tepki verdim.... Kendi eğitimini doğru düzgün gerçekleştirmeyen biri eğitim sistemini eleştiremez demek istedim, anlayana....

Ben kimseye niye naylon staj yaptın yada yapıyorsun demedim, yapma da demedim....
Konuyu açan arkadaş naylon staj yapacağını defteri nasıl doldurabileceğini sormuş... İLk gelen eleştiride de eğitim sistemini kötülemeye başlamış....
İşte bu yüzden tepki verdim.... Kendi eğitimini doğru düzgün gerçekleştirmeyen biri eğitim sistemini eleştiremez demek istedim, anlayana....

hmm naylon staj yapıyor dıye elestırı yapamaz?
herseyı yapıyor ama stajı yapmıyor bıttı...butun hakları elınden alındı?
pekı sız oyle dıyorsunuz oyle olsun..
ama sunu unutmayın bunların hepsı bırbırıne baglı seyler..bır yerlerde bır seyler ters gıttıgı ıcın butun taslar tek tek dusmus zaten..toparlanmasıda cooook ama coook zor..
ups bende elestırdım egıtım sıstemını hakkım olmamasına ragmen cok pardon...

ben eğitim sisteminn eleştiremezsiniz de demedim...
Siz istediğiniz işinze geldiği gibi anlamaya devam edeceğiniz için ben size daha fazla açıklama yapmayacağım..
Benim neyi ifade etmeye çalıştığımı anlayan anlar zaten....
NAylon staj yapan birinin trdeki üniversitelerin hepsi kötü, bi tek istanbul üniv. dünta sıralamasına girmiş, o da orhan pamuk'un nobel ödülü sayesinde falan diye bilip bilmeden ahkam kesmesine tepkimi gösterdim...
Bana katılırsınız yada katılmazsınız çok da önemli değil... O bşeyler söyledi ben de kendi bildiğim gerçekleri söyledim....
Kİmin neyi ne kadar bildiği, kimin ahkam kestiği de çıktı ortaya...

Eleştiriyse yeri geldiğinde en acı eleştiriyi ben yaparım.... Ama bozacının şahidi şıracı misali, kendi hiçbir çaba sarfetmeden naylon stajla mezun olmaya çalışan bri eğitim sistemini eleştirmesin lütfen, çünkü eğer zaten eğitim sistemi iyi olsaydı, değil naylon stala mezun olmak, o üniversitelerin kapısındangiremezdiniz.....

Back
X