Mezuniyet Sorunum :(

Kişinin bütün birikimlerini 3 saate sığdıran; birçok kişinin stresten ya da aile korkusundan intiharına sebebiyet veren, gençleri 1 yıl boyunca strese sokup sosyal hayattan izole eden bir sınavı normal gören, çarpık sistemi eleştirmek yerine onun kölesi olan ezberci zihniyetlere daha fazla söz söylemek istemiyorum.

2 yıllık okuyanları aşağıladığınız için önlisans okuyan arkadaşlara özür borçlusunuz. ÖSS'ye giren birçok kişi, bu sınava çok iyi hazırlanmasına rağmen heyecandan dolayı başarısız olabiliyor.

Yapıcı eleştirilere her zaman açığım zaten çoğu arkadaş staj yapmamı salık vermiş. Ben sadece düşünmeden yazanlara cevap veriyorum ama artık onu da yapmayacağım. Değerli vaktimi söylediklerimi idrak edemeyecek düzeydeki kişileri bilgilendirmeye çalışarak geçirmek istemiyorum.

Sizin amacınız mesleki yaşamda bir şeyler öğrenmek olsaydı eğer, staj yapmayanlara bakarak biz enayimiz de staj yapıyoruz diye düşünmezdiniz. Demek ki çok başarılı eğitim sistemimizin zoruyla staj yapıyorsunuz...

Bu tarz konuşmaktan hiç hoşlanmam ama 2 yıllık okuyan arkadaşlarıma rencide edici açıklamalar geldiği için söylüyorum. Lisans okuyan onlarca kişiden çok daha bilgili ve akılcıyım.

Alangova adlı arkadaş, birçok konuda senden daha bilgiliyim. Benimle; felsefe, bilim, psikoloji gibi konularda yarışacak düzeyde olmadığına adım kadar eminim. Ama işte seninkide "üniversite okudum" oluyor...

İlk 500 Üniversite konusuna gelirsek inan bunun için nette araştırma yapamayacağım. Şimdi, ben de bir sürü link bulup getirebilirim ama naylon staj hazırlamam gerekiyor vaktim yok!

Güzelim konumu nerelere çektiniz yaw. Neyse, yardımcı olan tüm arkadaşlara sevgiler... opuyorumnanaktan

Valla canım sorry ama nasıl naylon staj defteri hazırlasam diye akıl danışan birinin eğitim sistemini eleştirmesine dayanamadım....
Aslında ne gereksiz bir çaba benimki değil mi... Boşu boşuna internetten araştıdım ettim, yazdım çizdim...
Halbuki konusahibinin şuanki tek derdi naylon staj defteri hazırlamak, ve bu defterle mezun olabilmek..
Yoksa eğitim sistemi falan bunlar işin bahanesi....

buyrun iste burada açıkça belirtmissiniz 'naylon staj yapan birinin egitim sistemini elestiremeyecegini'..
okul okul olsun,öğretmen öğretmen olsun naylon staj yapan ogrenciyi bulsun diplomayı vermesin o zaman..
ben essek gibi calismisim,kazanmısim,essek gibi okuluma gidip sınavlarıma girmişim,ogrenci olarak bütün vazifelerimi yerine getirmişim,ama bir staj yapmadım diye vay efendim o diplomayı hak etmiyorsun desin bana?yok yaa?!neymiş staj yapmamızın diye kendimi mezun olarak goremezmisim?yok yaaa?!
mezun olduktan sonra staj yaptım da ne oldu?ne kattı bana?koca bir hiç!enayi gibi getir-götür yaptım,hemde 5 kuruş almadan,sigortasiz..
çevremde ve okulumda staj yapılda bir seyler öğrenen,kendine bir şey katanda bir Allah'ın kulu yok nedense?
bildigi gibi uygulansa staj olayı işçi-işveren arasında evet dediklerinizde haklısınız..ama böyle değil iste..
stajını yapmiyorsun madem üniversiteye de girmeseydin?!ne alaka ya?neyi nereye nasıl bağlıyorsunuz çok enteresan gercekten..

buyrun iste burada açıkça belirtmissiniz 'naylon staj yapan birinin egitim sistemini elestiremeyecegini'..
okul okul olsun,öğretmen öğretmen olsun naylon staj yapan ogrenciyi bulsun diplomayı vermesin o zaman..
ben essek gibi calismisim,kazanmısim,essek gibi okuluma gidip sınavlarıma girmişim,ogrenci olarak bütün vazifelerimi yerine getirmişim,ama bir staj yapmadım diye vay efendim o diplomayı hak etmiyorsun desin bana?yok yaa?!neymiş staj yapmamızın diye kendimi mezun olarak goremezmisim?yok yaaa?!
mezun olduktan sonra staj yaptım da ne oldu?ne kattı bana?koca bir hiç!enayi gibi getir-götür yaptım,hemde 5 kuruş almadan,sigortasiz..
çevremde ve okulumda staj yapılda bir seyler öğrenen,kendine bir şey katanda bir Allah'ın kulu yok nedense?
bildigi gibi uygulansa staj olayı işçi-işveren arasında evet dediklerinizde haklısınız..ama böyle değil iste..
stajını yapmiyorsun madem üniversiteye de girmeseydin?!ne alaka ya?neyi nereye nasıl bağlıyorsunuz çok enteresan gercekten..

hımm, cekhu ben dahil herkes kendi tecrübelerinden yola çıkarak konuşuyor burda.
senin stajın sana hiçbir şey katmamış olabilir. inanırım. stajeri çaycı sananlar var maalesef bizim ülkemizde. ama mesela benim stajımı okul ayarlamıştı. her çarşamba koordinatör gelir kontrol ederdi. staj esnasında direk gözlenerek not bile aldım ben. bu arada para ya da sigorta olmadı tabi.
ama okul bitince bir şirkette(kendim bulmuştum) haftanın 3 günü gidip 600 lira karşılığında staj yapmışlığımda var 4 ay boyunca.. ve kesinlikle çaycı değildim. şirketin jr elemanı gibiydim.
demek istediğim aslında; eğer stajı kendi ayarlama imkanı varsa bir kişinin özenle bir yer seçerek, gelecekteki mesleki kariyerine oldukça fazla katkıda bulunabilir. sana değil bu lafım. sonuçta sen çok fazla konuda çalışmak istemediğini belirtmiştin. çalışma hayatına atılmak istemeyen birinin staj olayını minumum zahmetle aradan çıkarmaya çalışmasını anlarım ama konu sahibi iş bulmanın öneminden bahsediyordu.

eşek gibi gittim;para almadan günde gidiş-dönüş toplam 6 araç değiştirerek stajımı yaptım.nie biliyor musun?zorunlu diye değil...öyle olsaydı daha yakın biyeri seçerdim.sırf deneyim elde edebilmek için istediğim yeri seçtim ve gittim adam gibi stajımı yaptım.para almadım,sabahtan akşama kadar canım çıktı.mesaiye bile kaldım ama hocam,çalışacağım yer,patron her kim ne sorarsa cvbını gögsümü gere gere veririm.içim çok rahat...eğer staj yapıp da kendine bişey katmadığını söyleyenler varsa bu onlardan kaynaklı bir sorundur kesinlikle.aksine asla inanmam...

kusura bakma ama ben senin gibi işsizlikten bahsedenlere hiç acımıyorum.arkadaşım sen bu zihniyetle işsizlikten,eğitim yapısındaki aksaklıklardan bahsetme boşuna.evet bir aksaklık,oturmamış bir düzen belki de bir işsizlik var ama sen daha stajını bu şekilde uydurma yaparken kim sana nie iş versin ya??önce bizim üzerimize düşenleri sağlam yapalım da sonra işsizlik var diye konuşalım.
armut piş ağzıma düş...bunun önlisans lisansla alakası yok.bu konuda asla yermiyorum.umarım ne demek istediğimi anlamışsındır.ya nasıl için rahat ediyor senin ya?mesleğine bir adım geride başlıyorsun?haklısın belkide senin için bişey ifade etmiyordur bunlar...hiç etik değil yaptığın.umarım öğretmen adayı olarak benim gibi burdaki öğretmenlerde bu dediklerini ve sanki doğruymuş gibi söylediklerini ısrarla savunmanı görüyordur!!!inan şuan o öğretmeninin yerinde olmayı çok isterdim...

Son düzenleme:
Arkadaslar ne desek bos. lexi_love arkadasimiz naylon stajini yapacak nede olsa para almiyor niye gitsinki dimi ama hani stajin asil amaci tecrübe kazanmak degil para almak ya neyseee....sonucta hicbir bölümde staj yapilmasi gerektigini 1 hafta önceden bildirilmiyor bunu okula baslar baslamaz hangi dönemde kac gün staj zorunlugulugu oldugunu ögreniyorusnuz...Zaten Bukadar stajina önem veren bir arkadas olsaydi annesine staj yerini ayarlattirmazdi gider kendi bulurdu. Buda bize ne gösteriyor...lexi_love arkadasimiz lise cagindan ciktigi halde, yani büyüdügü halde, is hayatina ilk adimini atmaya yakin oldugu halde hala kendi islerini kendi halledememesini ve üzerine düsen görevlerin sorumlulugunu tasiyamadigini gösteriyor. (eeee birazda biz analiz yapalim dimi...ama simdi kesinlikle bana da komplekslisin dersin ).
Neyse ya yinede bosver takma bi arkadasin yazdigi gibi hoca senin naylon staj yaptigini zaten bilecek...artik gecirir gecirmez oda onun insafina kalmis.

Doktorluk okumuyorum hanımefendi. O kadar büyük bir sorumluluğum yok. Şu yazdıklarınız hiç de marifet değil bence. Kendinize işkence etmişsiniz.

Şu etik değil lafını açar mısınız? Ne demek etik değil! Defalarca yazdım şartlar uygun olsaydı eğer staj yapmayı isterdim diye. Kime ne ahlaksızlık yapmış olabilirim? Okula derseniz eğer okul ne kadar etik? Benim bölümümde bana uygulamalı ders öğretmeleri gerekiyordu ama yapmadılar! O zaman okula gitmeyim sadece staj yapayım.

Üstteki yazımda dedimki, sizin amacınız mesleğinizle ilgili birşeyler öğrenmek için staj yapmaksa eğer, naylon staj yapanlar umrunuzda olmamalı, kendinizi enayi gibi hissetmemelisiniz. Kendi isteğinizle staj yaptığınızı söylüyorsunuz ama bana pek inandırıcı gelmiyor. Kendinizi enayi gibi hissettiğiniz kokuyor yazıda. Naylon staj yapan birine bu kadar tepki vermeniz bunu gösteriyor. Bu düşünce tarzını değiştirin.

Niye bana işsiz dediğini anlayamadım. Ben iş aramıyorum ki zaten. Bir iş yapacaksam en iyisini yapmaya çalışırım ne kendimi ne de çalıştığım kurumu zor durumda bırakırım. Para benim için büyük bir motivasyon kaynağıdır. Sadece bu değil, aynı zamanda yaşamda mutlu olmak için de yaptığım işte başarılı olmak zorundayım. işe girersem hırsla ve severek yaparım.

Zirveye adım adım çıkılır. Gireceğim ilk işin mükemmel olmasını beklemiyorum zaten.

büro yönetiminde ne kadar zirveye çıkabilirsin ki :delphin:
küçümsemedim yanlış anlama da zirvesi nere pardonsempatiksalakcinni

ayrıca ülkemizin genç nüfusu çok fazla
napsınlar çarpık çurpuk sınav yapıyolar
senn önlisansın küçümsenmedi
sadece beğenmediğin sistem sayesinde ünv.okuyosn eğitim sistemi düzelse okumazdn belki denmiş(yanlış hatırlamıyorm umarım
)
ne kadar bilgilisin onu bilmem ama lütfen saygılı ol

Arkadaslar ne desek bos. lexi_love arkadasimiz naylon stajini yapacak nede olsa para almiyor niye gitsinki dimi ama hani stajin asil amaci tecrübe kazanmak degil para almak ya neyseee....sonucta hicbir bölümde staj yapilmasi gerektigini 1 hafta önceden bildirilmiyor bunu okula baslar baslamaz hangi dönemde kac gün staj zorunlugulugu oldugunu ögreniyorusnuz...Zaten Bukadar stajina önem veren bir arkadas olsaydi annesine staj yerini ayarlattirmazdi gider kendi bulurdu. Buda bize ne gösteriyor...lexi_love arkadasimiz lise cagindan ciktigi halde, yani büyüdügü halde, is hayatina ilk adimini atmaya yakin oldugu halde hala kendi islerini kendi halledememesini ve üzerine düsen görevlerin sorumlulugunu tasiyamadigini gösteriyor. (eeee birazda biz analiz yapalim dimi...ama simdi kesinlikle bana da komplekslisin dersin ).
Neyse ya yinede bosver takma bi arkadasin yazdigi gibi hoca senin naylon staj yaptigini zaten bilecek...artik gecirir gecirmez oda onun insafina kalmis.

Ayy bir mezun olup işe gireyim ohhh çekeceğim. Daha başka planlarım da var ama şimdilik bahsetmek istemiyorum. Moralimi bozmak için elinizden geleni yapacaksınız. Şimdilik bana kalsın bari (senin şahsına demiyorum. Genel olarak yani)

[B]Doktorluk okumuyorum hanımefendi. O kadar büyük bir sorumluluğum yok. Şu yazdıklarınız hiç de marifet değil bence. Kendinize işkence etmişsiniz.

Şu etik değil lafını açar mısınız? Ne demek etik değil! Defalarca yazdım şartlar uygun olsaydı eğer staj yapmayı isterdim diye. Kime ne ahlaksızlık yapmış olabilirim? Okula derseniz eğer okul ne kadar etik? Benim bölümümde bana uygulamalı ders öğretmeleri gerekiyordu ama yapmadılar! O zaman okula gitmeyim sadece staj yapayım.

Üstteki yazımda dedimki, sizin amacınız mesleğinizle ilgili birşeyler öğrenmek için staj yapmaksa eğer, naylon staj yapanlar umrunuzda olmamalı, kendinizi enayi gibi hissetmemelisiniz. Kendi isteğinizle staj yaptığınızı söylüyorsunuz ama bana pek inandırıcı gelmiyor. Kendinizi enayi gibi hissettiğiniz kokuyor yazıda. Naylon staj yapan birine bu kadar tepki vermeniz bunu gösteriyor. Bu düşünce tarzını değiştirin.

Niye bana işsiz dediğini anlayamadım. Ben iş aramıyorum ki zaten. Bir iş yapacaksam en iyisini yapmaya çalışırım ne kendimi ne de çalıştığım kurumu zor durumda bırakırım. Para benim için büyük bir motivasyon kaynağıdır. Sadece bu değil, aynı zamanda yaşamda mutlu olmak için de yaptığım işte başarılı olmak zorundayım. işe girersem hırsla ve severek yaparım.

Zirveye adım adım çıkılır. Gireceğim ilk işin mükemmel olmasını beklemiyorum zaten.[/B]

:roflol::roflol: ben size biz yaparken sen nie yapmıyosun hiç adil değil gibi cümleler sarf etttim mi de siz bana kendimi enayi gibi düşünmemem gerektiğini söylüyorsunuz ki?:roflol::roflol: stajımı kendi isteğimle yaptığımı size nie kanıtlamak için uğraşayım ki :smiley-cool: nasıl inanırsanız inananın :lepi:

size bişey diyim mi şimdi olsa o 6 altı aracı yine değiştirir giderim.kendimi nie enayi gibi göreyim ki veya görelim ki?ben kendimi sizden çok şanslı hissediyorum.sizden öndeyim.mesleğim için bir adım attım ve öğrendiklerimden dolayı içim rahat.öğretmenime ne diycem die düşünmüyorum :roflol::roflol: burda kendini eksik hissetmesi gereken sizsiniz ama gözlerinizi bağlamışsınız....
mesleğini doğruca yapmak,aldığı eğitimin hakkını vermek için illa doktorluk gibi özel bir mesleğe sahip olup ameliyat yapıp hayat mı kurtarmak gerekiyor sizce?çok ilginçsiniz...:roflol::roflol:

para sizin için herşey görebiliyorum bunu zaten söylemesenizde...siz gireceğiniz işte de böyle naylon yaparsınız ki daha yolun başındayken basit bir staj için bunu söylüyorsunuz.

etik değil lafını açıyorum:etik anlamını ahlaksız anlamında asla kullanmadım haddim değildir.başka kullanımları olduğunu araştırdığınızda görebilirsiniz.mesleğiniz ne olursa olsun işinize şimdiden ihanet ettiğinizi düşünüyorum.sonuçta göreviniz ne olursa olsun bu zihniyetle bu toplumda bir iş edineceksiniz yani sizinde o sisteme katkınız olacak.eleştirirken kendinizde yapıcı olmaya çalışın.sistemin farkında olduğumu söyledim ama siz bana ne yaptılar ki ben ne yapayım derdindesiniz.yukarda okul bana ne yaptıki sözünüz bunun kanıtı gibi.kendinizi geliştirmek gibi bir düşünceniz maalesef yok galiba bu da stajınızı ne kadar önemsediğinizden anlaşılıyor.sürekli birilerini eleştiriyorsunuz.ne kendinize ne de o beğenmediğiniz sistemi kurtarmak için sisteme bir katkınız var.gerçekleri kabullenip durmadan eleştirip yıkıcı olmak yerine yapıcı olmalı...evet size tepki gösteriyorum ama sizin anladığınız yönde "aaaa kendimi enayi gibi hissettim" die düşünerek değil...tepkim her şeyin kolayına kaçmanız...sizin gibi zihniyetler yüzünden o sistem gibi birçok sorun böyle.çok komik olmuş böyle söylemeniz

işsizsiniz demedim dikkatli okuyun lütfen.bu ülkede "işsizlik varken..." diye başlayan arkadaşlara söylediğiniz yorumlarınıza karşılık yazdım onu.zirveye adım adım çıkılır sözünü stajını naylon yapacak birinin ağzından duymak çok komik geldi:roflol::roflol:
bnce siz bu düşünce tarzınızı değiştirin :1closedeyes:

Son düzenleme:
büro yönetiminde ne kadar zirveye çıkabilirsin ki :delphin:
küçümsemedim yanlış anlama da zirvesi nere pardonsempatiksalakcinni

ayrıca ülkemizin genç nüfusu çok fazla
napsınlar çarpık çurpuk sınav yapıyolar
senn önlisansın küçümsenmedi
sadece beğenmediğin sistem sayesinde ünv.okuyosn eğitim sistemi düzelse okumazdn belki denmiş(yanlış hatırlamıyorm umarım
)
ne kadar bilgilisin onu bilmem ama lütfen saygılı ol

Benim başka fikirlerim de var iş yaşamıyla ilgili bunları belirtmediğim için bilemiyorsun. Çok fazla konuşmak istemiyorum bunları zaten.

İnsanın zirveye çıkması onun isteğine ve azmine bağlıdır okuduğu bölüme değil. Zaman içerisinde farklı işlerde yapılabilir hem. Bilgi ve tecrube çok önemli. Bir insan okuduğu bölümle neden sınırlı kalsın?

Saygıyı hakkedenlere saygılı davranıyorum zaten. Milletin bir küfür etmediği kalmış. Konuya bak naylon staj! Bana tabiki staj yapmamı önereceksiniz bu çok normal. Birkaç arkadaş gayet seviyeli bir şekilde staj yapmam gerektiğini önermiş. Bunun bana getirilerini anlatmış ama diğer taraf ise hakaret boyutunda mesajlar yazıyor. Ben ne yapabilirim bu durumda yani.

size kimse burda küfür etmedi.kimse saygısızlıkta etmedi.kimse seviyesinide düşürmedi.diğer formlarda pek takılmıyorsunuz galiba hakaret nedir bilmiyorsunuz sanırım bu yüzden.seviyesizlik,saygısızlık,hakaret,küfür falan dersen olmaz yani!!kimin saygıyı hak ettiğine siz karar veremezsiniz ayrıca....!!!!!

buraya stajımı nasıl illegal yollardan yaparım düşüncesiyle konu açarsanız form dışındaki herkes gibi bizde buna form içinde "NAYLON STAJ" deriz.nie bunu kabullenemiyorsunuz ki?

konunuz gayet seviyeli biçimde ilerliyor ama siz yanlışınız yüzünüze vurulduğu için rahatsız oluyorsunuz gerçek bu!seviyeden kastınız "stajınızı yapın" diyip geçmekse eyvallah..nasılsa dinlemiyceksiniz...

"stajınızı yapın...."

:roflol::roflol: ben size biz yaparken sen nie yapmıyosun hiç adil değil gibi cümleler sarf etttim mi de siz bana kendimi enayi gibi düşünmemem gerektiğini söylüyorsunuz ki?:roflol::roflol: stajımı kendi isteğimle yaptığımı size nie kanıtlamak için uğraşayım ki :smiley-cool: nasıl inanırsanız inananın :lepi:

size bişey diyim mi şimdi olsa o 6 altı aracı yine değiştirir giderim.kendimi nie enayi gibi göreyim ki veya görelim ki?ben kendimi sizden çok şanslı hissediyorum.sizden öndeyim.mesleğim için bir adım attım ve öğrendiklerimden dolayı içim rahat.öğretmenime ne diycem die düşünmüyorum :roflol::roflol: burda kendini eksik hissetmesi gereken sizsiniz ama gözlerinizi bağlamışsınız....
mesleğini doğruca yapmak,aldığı eğitimin hakkını vermek için illa doktorluk gibi özel bir mesleğe sahip olup ameliyat yapıp hayat mı kurtarmak gerekiyor sizce?çok ilginçsiniz...:roflol::roflol:

para sizin için herşey görebiliyorum bunu zaten söylemesenizde...siz gireceğiniz işte de böyle naylon yaparsınız ki daha yolun başındayken basit bir staj için bunu söylüyorsunuz.

etik değil lafını açıyorum:etik anlamını ahlaksız anlamında asla kullanmadım haddim değildir.başka kullanımları olduğunu araştırdığınızda görebilirsiniz.mesleğiniz ne olursa olsun işinize şimdiden ihanet ettiğinizi düşünüyorum.sonuçta göreviniz ne olursa olsun bu zihniyetle bu toplumda bir iş edineceksiniz yani sizinde o sisteme katkınız olacak.eleştirirken kendinizde yapıcı olmaya çalışın.sistemin farkında olduğumu söyledim ama siz bana ne yaptılar ki ben ne yapayım derdindesiniz.yukarda okul bana ne yaptıki sözünüz bunun kanıtı gibi.kendinizi geliştirmek gibi bir düşünceniz maalesef yok galiba bu da stajınızı ne kadar önemsediğinizden anlaşılıyor.sürekli birilerini eleştiriyorsunuz.ne kendinize ne de o beğenmediğiniz sistemi kurtarmak için sisteme bir katkınız var.gerçekleri kabullenip durmadan eleştirip yıkıcı olmak yerine yapıcı olmalı...evet size tepki gösteriyorum ama sizin anladığınız yönde "aaaa kendimi enayi gibi hissettim" die düşünerek değil...tepkim her şeyin kolayına kaçmanız...sizin gibi zihniyetler yüzünden o sistem gibi birçok sorun böyle.çok komik olmuş böyle söylemeniz

işsizsiniz demedim dikkatli okuyun lütfen.bu ülkede "işsizlik varken..." diye başlayan arkadaşlara söylediğiniz yorumlarınıza karşılık yazdım onu.zirveye adım adım çıkılır sözünü stajını naylon yapacak birinin ağzından duymak çok komik geldi:roflol::roflol:
bnce siz bu düşünce tarzınızı değiştirin :1closedeyes:

İlk başlarda çok güzel yazmışsın fakat doktorluğa gelince uçmuşsun. Ben doktorluk lafını o anlamda kullanmadım ki. Etik, kelime anlamı olarak ahlak felsefesi demektir aslında fakat toplumda farklı anlamlara gelebilecek şekilde kullanımları var. Sen "ahlaksızlık" anlamında bu kelimeyi kullandın.

Keşke doktorluğa kadar yazdığını gönderseydin sadece. O zaman sana söyleyecek tek sözüm seni tebrik etmek olurdu fakat aşağılara doğru saçmalamışsın. Hem de baya bir saçmalamışsın pess diyorum.

İlk başlarda çok güzel yazmışsın fakat doktorluğa gelince uçmuşsun. Ben doktorluk lafını o anlamda kullanmadım ki. Etik, kelime anlamı olarak ahlak felsefesi demektir aslında fakat toplumda farklı anlamlara gelebilecek şekilde kullanımları var. Sen "ahlaksızlık" anlamında bu kelimeyi kullandın.

Keşke doktorluğa kadar yazdığını gönderseydin sadece. O zaman sana söyleyecek tek sözüm seni tebrik etmek olurdu fakat aşağılara doğru saçmalamışsın. Hem de baya bir saçmalamışsın pess diyorum.

ya siz çok komiksiniz yaaaa gerçekten :roflol: yukardan bunu mu anladınız?kendinizi bu şekilde mi savunabildiniz sadece :roflol::roflol::roflol: şimdi bişey diycektim de neyse konunuz kapanmasın..ahlaksızlık falan konunuzu çok farklı yerlere çekiyorsunuz söyleyim sonra kapatırlar :roflol::roflol: doktorluğuda gayet o anlamda kullandınız.o kadar önemli bir mesleğim yokki içim rahatsız olsun demek istediniz.sözlerinizden o anlaşılıyor..ya çok komiksiniz yaaaa gece gece öldüm gülmekten :roflol::roflol::roflol::roflol:
bencede siz stajınızı naylon yapmalısınız,katılıyorum size....:roflol::roflol::roflol:

"stajınızı yapın..."

hımm, cekhu ben dahil herkes kendi tecrübelerinden yola çıkarak konuşuyor burda.
senin stajın sana hiçbir şey katmamış olabilir. inanırım. stajeri çaycı sananlar var maalesef bizim ülkemizde. ama mesela benim stajımı okul ayarlamıştı. her çarşamba koordinatör gelir kontrol ederdi. staj esnasında direk gözlenerek not bile aldım ben. bu arada para ya da sigorta olmadı tabi.
ama okul bitince bir şirkette(kendim bulmuştum) haftanın 3 günü gidip 600 lira karşılığında staj yapmışlığımda var 4 ay boyunca.. ve kesinlikle çaycı değildim. şirketin jr elemanı gibiydim.
demek istediğim aslında; eğer stajı kendi ayarlama imkanı varsa bir kişinin özenle bir yer seçerek, gelecekteki mesleki kariyerine oldukça fazla katkıda bulunabilir. sana değil bu lafım. sonuçta sen çok fazla konuda çalışmak istemediğini belirtmiştin. çalışma hayatına atılmak istemeyen birinin staj olayını minumum zahmetle aradan çıkarmaya çalışmasını anlarım ama konu sahibi iş bulmanın öneminden bahsediyordu.

keske seninki gibi olsaydı her stajlar..iste o zaman o staja gitmediğim için diplomayı çöpe aratdım gercekten..
staj formunu teslim ederken kimse ilgilenmedi bile..okuduklarını bile zannetmiyorum hocaların..
bak sizde ne güzel kontrol etmişler,okul ayarlamış falan..ama benim okulumda böyle degildi..
sınava girmeden gecmek varken hangi ogrenci 'yoo ben illa sınava giricem' diye tutturur?
para ve sigortayı soylememdeki amac;olması gerekeni belirtmekti..ama görüyorum ki bazıları onu bile saptırmış:)
bu arada,benim is hayatından soğumama sebep olan olay zaten staj yapmış olmam :) staj döneminde yaşadıklarım..

size kimse burda küfür etmedi.kimse saygısızlıkta etmedi.kimse seviyesinide düşürmedi.diğer formlarda pek takılmıyorsunuz galiba hakaret nedir bilmiyorsunuz sanırım bu yüzden.seviyesizlik,saygısızlık,hakaret,küfür falan dersen olmaz yani!!kimin saygıyı hak ettiğine siz karar veremezsiniz ayrıca....!!!!!

buraya stajımı nasıl illegal yollardan yaparım düşüncesiyle konu açarsanız form dışındaki herkes gibi bizde buna form içinde "NAYLON STAJ" deriz.nie bunu kabullenemiyorsunuz ki?

konunuz gayet seviyeli biçimde ilerliyor ama siz yanlışınız yüzünüze vurulduğu için rahatsız oluyorsunuz gerçek bu!seviyeden kastınız "stajınızı yapın" diyip geçmekse eyvallah..nasılsa dinlemiyceksiniz...

"stajınızı yapın...."

Evet naylon staj yapıyorum. İnkar etmedim. Ben yasadışı birşey yapmıyorum ki. Stajın sahte olduğu anlaşılırsa okulun yaptırımı en fazla stajımı iptal etmek olur. Bu kadar abartılacak kadar illegal bir durum söz konusu değil yani.

Burada bana aşırı tepki gösterenler, kimbilir öğrencilik hayatınızda ne kadar kopyalar çektiniz.:roflol:

keske seninki gibi olsaydı her stajlar..iste o zaman o staja gitmediğim için diplomayı çöpe aratdım gercekten..
staj formunu teslim ederken kimse ilgilenmedi bile..okuduklarını bile zannetmiyorum hocaların..
bak sizde ne güzel kontrol etmişler,okul ayarlamış falan..ama benim okulumda böyle degildi..
sınava girmeden gecmek varken hangi ogrenci 'yoo ben illa sınava giricem' diye tutturur?
para ve sigortayı soylememdeki amac;olması gerekeni belirtmekti..ama görüyorum ki bazıları onu bile saptırmış:)
bu arada,benim is hayatından soğumama sebep olan olay zaten staj yapmış olmam :) staj döneminde yaşadıklarım..

o da onların saygısızlığı olmuş arkadaşım.burda suç sende değil..sen yapman gerekeni yapmışsın..staj anlamında düzeltilmesi gereken durumlar var gerçekten...
yukarıdaki cümleni çok beğendim arkadaşım a.s.

Evet naylon staj yapıyorum. İnkar etmedim. Ben yasadışı birşey yapmıyorum ki. Stajın sahte olduğu anlaşılırsa okulun yaptırımı en fazla stajımı iptal etmek olur. Bu kadar abartılacak kadar illegal bir durum söz konusu değil yani.

Burada bana aşırı tepki gösterenler, kimbilir öğrencilik hayatınızda ne kadar kopyalar çektiniz.:roflol:

ne alaka
:roflol:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:

Çektiğiniz kopyaları anlatın ahlaksızlar, hilebazlar! sempatiksalakcinni

Sizler üniversitede illegal fotokopi kitaplar da kullanmışsınızdır. Sebep para yok. Oradan buradan kısın, boğazınızı tutun legal kitaplar alın!

:roflol:

o da onların saygısızlığı olmuş arkadaşım.burda suç sende değil..sen yapman gerekeni yapmışsın..staj anlamında düzeltilmesi gereken durumlar var gerçekten...
yukarıdaki cümleni çok beğendim arkadaşım a.s.

benim basından beri anlatmaya çalıştığım bu zaten..
okuldaki zorunlu stajımı bir tanıdığın yerinde ayarlamıştı babam,ilgilenirler,bir seyler öğretirler diye..2 hafta elimde defter ve kalemle gittim,baktım orası takmiyor,baktım okul takmiyor..bende gitmedim ve sizlerin dediği gibi naylon staj yaptım..
mezun olduktan sonra 'yeni mezun' sıfatına sahip oldugum için kimse is vermedi.2 ay bir yerde,2 ayda başka bir yerde stajyer olarak çalıştım..yine bir şey katamadim kendime..
tabiikide kimse kollarını acmış beni beklemiyor..ama bir seyler öğrenmek için yapmadığım yalakalik kalmamıştı,ama kimse de bana doğru dürüst is yaptırmadı..
iste bu dediğim gibi,sınava girmeden gecmek varken hangi ogrenci sınava girmek için tutturur?
ben bu kadar yuklenilmesini anlayamıyorum..okuldaki hocalar,drlar,Proflar değil mı benim gibi binlerce ogrenciyi mezun edip diploma veren?staj formunda staj yaptıgım yerin telefon numarası vardı,bir kisi bile arayıp sormamış,sorgulamamış,ilgilenmemiş..şimdi suc bende mı?yoksa okul diye geçinen yerde mı?
konu sahibi gibi bende bunu kopya çekmemiş bagdastiriyorum..hiç biriniz hayatınızın hiç bir döneminde kopya çekmediniz mı?derse girmemezlik yapmadınız mı?bu da onlardan biri iste bence..

Merhaba kızlar

Benim sorunum şu; MYO okudum fakat mezun olabilmem için 3 tane dersimi vermem lazım. Neyse, asıl sorun şu; birinci sınıfta staj yapamadım bu yüzden 30 gün staj yapmam gerekiyor. Staja gidemiyorum (özel sebepler) ve staj defterine yazacak şey zor buluyorum. Yani bir şekil yazacağım birşeyler ama hoca staj yapmadığımı anlarsa ne diyeceğim çok mahcup duruma düşerim en korkuncuda stajımı geçersiz sayarsa biterim. Ocak ayında mezun olmam şart.

Yani kafadan yazdıklarımla doldursam staj defterini sorun olur mu? Siz neler yapmıştınız bu konularda?

Bu iş bir an önce hallolsun istiyorum moralim çok bozuk akıl verin lütfen...

mafoldumben

staj için tanıdık bi yer varmı canım yani staj yaptığına dair kağıdı imzalicak yada kaşelicek kişi tanıdık yoksa kimse böyle bişeyi yapmaz bu arada bölümün ne ne okuyosun ben bu yaz 30 günlük bi staj yaptım yazdıklarım duruyo sana yardımcı olabilirim

Back
X