• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mide ağrısı yaşayanlar

Benimde Demir eksikliğim B12 ve d vitamini eksikligim var. İğne damla şeklinde kullanıyorum takviyelerimi. Laktoferrin almak istiyorum o yüzden sordum. Kudret narı nerede hangi mevsimde yetişiyor?
Yaz aylarında diye biliyorum

Merhaba. Geçmiş olsun. Haşimato troid ve Fibromiyalji var. Haşimato’dan kaynaklı mide asidi azlığı ve bunun sebep oldu kansızlık B12 vitamini eksikliği yaşıyorum. Midesi de ağzından yiyecekleri rahatsız sindiremediğim için bunun siboya sebep olduğunu öğrendim. Zaten yemekleri hazmedemediğimi biliyordum.

Yapay zekadan öğrendiklerimi yaptım. Bir ay çiğ besin, süt ve süt ürünleri, karbonhidrat ve şekeri kestim. Akşamları glutamin kullandım. Öğünler arasına 4-5 saat koydum. Bir de enzim aldım. Rahatlattı. Mide ve karnımın şişliği ve sizin yaşadığınız semptomlar bitti. Daha sonra kudret narı, arap zamkı sabahları kullanmaya başladım. İkinci aydan sonra berberin tablet aldım.

Hepsini kullandıktan sonra beslenmeden de kaynaklı olarak şişkinlik,spazmlar,sindirim sorunu çözüldü.

Tekrar normal yemeye döndüm ve takviyeleri bıraktım 4-5 saat aralara dikkat etmedim. Sürecin başına geri döndüm.
Mide asidi azlığından kaynaklı olarak yiyecekler sindirilmeden ince bağırsakta bakteri birikmeye başlıyormuş.Mide de fermente olunca hem gaz oluşumu hemde ekşime oluyormuş. Bundan kaynaklı da karında şişlik oluyormuş.

Sözün özü; mideyi tıka basa doldurmamak, 4-5 saat ara, enzime geri döndüm. Her besini fazla karıştırmamak ve hangi besinlerin dokunduğunu tespit etmek gerekiyor.

Sık yemeye ve herşeyi yemeye başlayınca mide ekşimesi arttı. Daha sonra ağrıya döndü. Şişlik oldu.

Sabah açken kudret narı, tahin yedim. Yediklerime dikkat ettim. 5 gün sonra ağrı geçti şükürler olsun. Şişlik inmeye başladı.

Şifalar diliyorum 🌸
Çok açıklayıcı olmuş.Teşekkur ederim.Umarım hepimiz kalıcı olarak sağlığımıza kavuşuruz

Ilaç olarak bir tek mide koruyucusu kullanıyorum Ağrı dayanılmaz olduğunda
Aslında benim midem çok sağlamdı ve her şeyi yiyebiliyordu içebiliyordum. Bir gün tavsiyeyle batikonlusuyla ağız gargarası yaptım Sonra ağzındaki su mideme sızmıştı ve o gün çok ağrıdı çektim birkaç gün acile gittim ve bana mide kurucusu ve spasmomun verdi Böylece biraz düzeldi belli bir süre sonra da yine diş etlerim için kekik suyu ve kaya tuzu karışımı ile gargara yaptım Yine o gargara mideme sızdı ve aynı ağrıları yaşadım ve bu sefer ishal de eşlik etti ishal 10 günü geçince hastaneye gittim ve bana flagly ve reflor verdi Ben antibiyotik kullanmak istemedim reflori kullandım bir de enterogermina aldım 10 gün onları kullandım Ve ne olduysa Ondan sonra oldu bir daha geçmeyen ağrılarım oldu her yediğim şey sıkıntı yapmaya başladı karmakarışık bir durum doktora anlatınca deli'ye bakar gibi bakıyor ama aylar bu süreç oldu.
Sonrasında yeniden gastronolojiye gittim bir doktor enzim yetersizliği diğeri sibo diğeri gastrit dedi Hepsi farklı ilaç verdi hiçbirini kullanamadım tam teşhis olmadığı için ama bir şeyleri yanlış yaptım Probiyotik kullanmak Benim için yanlış seçimdi. Şimdi artık hiç eskisi gibi olamıyorum
Ilaç olarak bir tek mide koruyucusu kullanıyorum Ağrı dayanılmaz olduğunda
Aslında benim midem çok sağlamdı ve her şeyi yiyebiliyordu içebiliyordum. Bir gün tavsiyeyle batikonlusuyla ağız gargarası yaptım Sonra ağzındaki su mideme sızmıştı ve o gün çok ağrıdı çektim birkaç gün acile gittim ve bana mide kurucusu ve spasmomun verdi Böylece biraz düzeldi belli bir süre sonra da yine diş etlerim için kekik suyu ve kaya tuzu karışımı ile gargara yaptım Yine o gargara mideme sızdı ve aynı ağrıları yaşadım ve bu sefer ishal de eşlik etti ishal 10 günü geçince hastaneye gittim ve bana flagly ve reflor verdi Ben antibiyotik kullanmak istemedim reflori kullandım bir de enterogermina aldım 10 gün onları kullandım Ve ne olduysa Ondan sonra oldu bir daha geçmeyen ağrılarım oldu her yediğim şey sıkıntı yapmaya başladı karmakarışık bir durum doktora anlatınca deli'ye bakar gibi bakıyor ama aylar bu süreç oldu.
Sonrasında yeniden gastronolojiye gittim bir doktor enzim yetersizliği diğeri sibo diğeri gastrit dedi Hepsi farklı ilaç verdi hiçbirini kullanamadım tam teşhis olmadığı için ama bir şeyleri yanlış yaptım Probiyotik kullanmak Benim için yanlış seçimdi. Şimdi artık hiç eskisi gibi olamıyorum
Merhaba , bende aynı süreçlerden geçtim , 2 senedir perişanım gitmedigim doktor yapmadığım şey kalmadı benimde antibiyotik sonrası mide bozulması yaşadım ve endoskopi temiz olmasına rağmen mide ilacı verildi aslında sorun bagirsaklardaymis mide ilacı durumu daha da kotulestirdi doktorların kesinlikle mide ve bagirsaklar hakkında net bir bilgileri yok herkes farklı bişey tutturmuş gidiyor , bende eskisi gibi olamıyorum ibs deniliyor ama ibs herkesde farklı ve yonetilebilen bişey fakat ben yonetemiyorum çünkü herkesten farklı bence ishal ağırlıklı başladı şu anda pure kıvamında sarı bir diski kaldı ve sürekli mide yanması ve bağırsak kasılması yaşıyorum probiyotikler hiçbir işe yaramıyor ibs için verilen ilaçlar da öyle hiçbir doktordan çare bulamadım en son sibo olabilir diye tedavi gördüm o da olmadı , dizbiyozis deniliyor ama probiyotiklerde fayda etmiyor en son pankreas elastaz testi yaptırdım enzimlerimi kontrol ettiricem umarım bir sonuç alırım

Merhaba , bende aynı süreçlerden geçtim , 2 senedir perişanım gitmedigim doktor yapmadığım şey kalmadı benimde antibiyotik sonrası mide bozulması yaşadım ve endoskopi temiz olmasına rağmen mide ilacı verildi aslında sorun bagirsaklardaymis mide ilacı durumu daha da kotulestirdi doktorların kesinlikle mide ve bagirsaklar hakkında net bir bilgileri yok herkes farklı bişey tutturmuş gidiyor , bende eskisi gibi olamıyorum ibs deniliyor ama ibs herkesde farklı ve yonetilebilen bişey fakat ben yonetemiyorum çünkü herkesten farklı bence ishal ağırlıklı başladı şu anda pure kıvamında sarı bir diski kaldı ve sürekli mide yanması ve bağırsak kasılması yaşıyorum probiyotikler hiçbir işe yaramıyor ibs için verilen ilaçlar da öyle hiçbir doktordan çare bulamadım en son sibo olabilir diye tedavi gördüm o da olmadı , dizbiyozis deniliyor ama probiyotiklerde fayda etmiyor en son pankreas elastaz testi yaptırdım enzimlerimi kontrol ettiricem umarım bir sonuç alırım
Pankreas elastaz testini devlet hastanesi yaptımi acaba ben 2 defa gastreontoloji doktorundan istedim tamam dedi ama yazmadı .
Aslında kolay birşeymiş .Gaitadan bakıliyor.
Çünkü beni de yağ tüketmek çok rahatsız ediyor.Bağırsaklarda ibs denince bende iyi bir zeytinyağı alıp günlük bir kaşık tüketmek istedim ama çok ağrı yaptı.Çörekotu yağı tereyağ hepsini denedim hepsinde aynı sonuç.
Bende 16 sında yine gastro ya gideceğim umarım bu defa bulurlar sorunumu ve iyileşirim.
Ben birde safra dan şüpheleniyorum
Aslında safra kesem yok .10 yıl önce 2 defa safra taşı ve safra çamuru yüzünden akut pankreatit olunca mecburen aldırdım.
9 yıl hiç şikayetim yoktu.Sindirim sistemin iyiydi.
Safra kesesi olmasada safra yolunda çamurlaşma olabiliyormuş.
Yada daralma olabiliyormuş .Safra kanalı kökü normalden geniş çıktı .
Ama bazen olabiliyor

Sizde safra kesenize de bir baktırın.
Bakalım ne çıkacak.
Ben bir sonuç alırsam paylaşırım

Yatmadan önce 3 gram glisin kullanmaya başladım. Ne mide ağrısı kaldı ne şişkinlik ne de bağırsaklarda şişkinlik kalmadı. Mide ekşimesi de bitti. Her şeyi yiyorum ama doyunca bırakıyorum. Glisin’i araştırı lütfen

Yatmadan önce 3 gram glisin kullanmaya başladım. Ne mide ağrısı kaldı ne şişkinlik ne de bağırsaklarda şişkinlik kalmadı. Mide ekşimesi de bitti. Her şeyi yiyorum ama doyunca bırakıyorum. Glisin’i araştırı lütfen
Kullandığınz markayı yazabilirmisinhz.
Birde hiç yan etki yaptımı acaba
Size doktor mu tavsiye etti.

Pankreas elastaz synevoda yaptidim özelde hastaneler yapıyor mu sanmıyorum

Back
X