Mide bulantılarım dert olmaya başladı.

usuyenprenses

Her insan, yapmadığı tüm iyiliklerden suçludur.
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2014
5.379
4.001
373
Son 3-4 haftadır aralıksız her sabah mide bulantısıyla uyanıyorum.
Bir de sürekli ani hareketlerde eğilmelerde falan başım dönüyor.
Geçen sene de kramp giriyordu sürekli ve gene bulanıyordu tamam o zaman psikolojik olabilir ama doktorlarda sürekli yıllardır yaşadığım baş ağrısını ve bulantıları psikolojiye bağlıyorlar.
Geçen sene de çok gittim doktora kan tahlilleri, ultrasonlar, kulak için testler ne gerekiyorsa yapıldı.
Bir şey çıkmıyor.
Endoskopi yaptırmadım tabi korktuğumdan.
Geçen gene doktora gittim demir eksikliği çıktı sadece.
Mide bulantıların anlattığın sorunların hepsi psikolojik diyor.
Ya şuan öyle sorunlarım yok tamam geçen sene vardı ama kafam rahat psikolojik değildir diyorum yok bunların hepsi psikolojik diyor.
Sabahları halsizliğim için vitamin gibi bir şey yazabilir misiniz dedim,
Psikiyatriste git o yazsın dedi.
Ne gereksiz bir doktora denk geldim ya.
Şimdi sizden yardım istiyorum doğal bir şeyler var mı bildiğiniz, çünkü doktora gitsem de bir şey çıkmıyor artık doğal yöntemlere başvurmak istiyorum.
Çünkü gerçekten işe gidip gelmelerim zorlaşmaya başladı.
Zaten ilçeye taşındı iş yerim.
Her gün ilden ilçeye gidiyoruz dağ yolları midemi daha da kötü etkiliyor.

Son düzenleme:
Bir süre glutensiz beslen bakalım ,1 hafta kadar intolerans problemleri de sorun çıkarabiliyor

Canım Allah korusun ama böbreklerine baktırdın mı? Böbrek sıkıntıları bu şekilde mide bulantısı yapabilir.

Yiyecekler aşırı tatlı geliyor mu mesela?

Canım Allah korusun ama böbreklerine baktırdın mı? Böbrek sıkıntıları bu şekilde mide bulantısı yapabilir.

Böbreklerime baktırmadım galiba :(
Açıkçası o kadar çok şeye baktılar ki hatırlamıyorum.
Yani check up falan da yaptırdım bir şey çıkmadı.
Yiyecekler de aşırı tatlı gelmiyor ki bilemedim :olamaz:

Son 3-4 haftadır aralıksız her sabah mide bulantısıyla uyanıyorum.
Geçen sene de kramp giriyordu sürekli ve gene bulanıyordu tamam o zaman psikolojik olabilir ama doktorlarda sürekli yıllardır yaşadığım baş ağrısını ve bulantıları psikolojiye bağlıyorlar.
Geçen sene de çok gittim doktora kan tahlilleri, ultrasonlar, kulak için testler ne gerekiyorsa yapıldı.
Bir şey çıkmıyor.
Endoskopi yaptırmadım tabi korktuğumdan.
Geçen gene doktora gittim demir eksikliği çıktı sadece.
Mide bulantıların anlattığın sorunların hepsi psikolojik diyor.
Ya şuan öyle sorunlarım yok tamam geçen sene vardı ama kafam rahat psikolojik değildir diyorum yok bunların hepsi psikolojik diyor.
Sabahları halsizliğim için vitamin gibi bir şey yazabilir misiniz dedim,
Psikiyatriste git o yazsın dedi.
Ne gereksiz bir doktora denk geldim ya.
Şimdi sizden yardım istiyorum doğal bir şeyler var mı bildiğiniz, çünkü doktora gitsem de bir şey çıkmıyor artık doğal yöntemlere başvurmak istiyorum.
Çünkü gerçekten işe gidip gelmelerim zorlaşmaya başladı.
Zaten ilçeye taşındı iş yerim.
Her gün ilden ilçeye gidiyoruz dağ yolları midemi daha da kötü etkiliyor.

endoskopi yaptırmanız gerekir
en önemli şeyi atlıyorsunuz bence, artık endoskopi çok kolay yapılıyor, neredeyse hissetmiyorsunuz
bu kadar sıkıntının içinde korku yüzünden endoskopi atlanmaz
bir de, bu kadar bulantı mide fıtığına da işaret edebilir

endoskopi yaptırmanız gerekir
en önemli şeyi atlıyorsunuz bence, artık endoskopi çok kolay yapılıyor, neredeyse hissetmiyorsunuz
bu kadar sıkıntının içinde korku yüzünden endoskopi atlanmaz
bir de, bu kadar bulantı mide fıtığına da işaret edebilir
Şey narkozun fazla verilmesi halinde kalmama gibi bir durum duymuştum o günden beri yaptırmaktan hep kaçtım.
Bir de sürekli başım dönüyor.

Böbreklerime baktırmadım galiba :KK43:
Açıkçası o kadar çok şeye baktılar ki hatırlamıyorum.
Yani check up falan da yaptırdım bir şey çıkmadı.
Yiyecekler de aşırı tatlı gelmiyor ki bilemedim :olamaz:

Bazen doktorlar her şeyi tespit edemiyor, umursamıyor, detaya girmiyor falan. Ya iyi bir Tıp fakültesine gidin, kendinizi böyle acındıra acındıra sosyal hayatım etkileniyor beni bir araştırın diyin ki cidden hiçbir şey kaçıyor onlardan ya da iyi bir özel hastane de iyi bir dahiliciye görünün ve yine abarta abarta anlatın ki ciddiye alıp araştırsınlar.

Ben maalesef doktorların bir şeyin yok demesine güvenmiyorum, bir şey yoksa neden miden bulansın ki durduk yere. Hamile değilsen tabi...

reflü gibi bir şey demişti doktor ama ön teşhis koydu sonra bir şey çıkmadı gene de bu reflüden daha ağır gibi yani ani hareketlerde baş dönmelerimde oluyor vertigo diye gittim o da çıkmadı

O zaman sıra endoskopiye gelmiş olabilir.
Kronik gastrit de bulantı yapabiliyor.

Bazen doktorlar her şeyi tespit edemiyor, umursamıyor, detaya girmiyor falan. Ya iyi bir Tıp fakültesine gidin, kendinizi böyle acındıra acındıra sosyal hayatım etkileniyor beni bir araştırın diyin ki cidden hiçbir şey kaçıyor onlardan ya da iyi bir özel hastane de iyi bir dahiliciye görünün ve yine abarta abarta anlatın ki ciddiye alıp araştırsınlar.

Ben maalesef doktorların bir şeyin yok demesine güvenmiyorum, bir şey yoksa neden miden bulansın ki durduk yere. Hamile değilsen tabi...
bekarım :))))
Ya gerçekten bazıları baştan savıyor gibi hemen psikolojik ama tıp fakultesine de gittim deney gibi araştırıyorlar diye onlar da bir şey bulamadı.

bekarım :))))
Ya gerçekten bazıları baştan savıyor gibi hemen psikolojik ama tıp fakultesine de gittim deney gibi araştırıyorlar diye onlar da bir şey bulamadı.

O zaman arkadaşın dediği gibi reflü ya da aşırı hassas mide sorunu gibi bir şey olabilir.

Miden çok hassassa bir gün önce yediklerine ertesi gün bulantı, ekşime, yanma vs yapabilir. Ya da sürekli tükettiğin bir şey sen de sıkıntı yapıyor olabilir, çay, kahve, kola, domates falan filan....

Size katılıyorum.Kızımında kusması felan olmuştu.Sonuç iki böbreğinde de taş çıktı.Hareket ettikçe bulantı,kusma,baş dönmesi yapar dedi doktor.

Back
X