Midesi bulanıyormuş

Yazık gerçekten, çok düşüncesiz bir eşiniz var. Size değer veren biri böyle kırıcı şeyler söylemez. Eşiniz size pek değer vermiyor anlaşılan. Hamileyim, göbeğimin göze batmayacagi seyler giyiyorum evde, kendi göz zevkim için geniş salaş takılıyorum. Buna rağmen eşim her zaman böyle daha güzelsin der, gizlenmemem, kendimden utanmamam için dediğine eminim. Midem bulaniyor deseydi ne yapardım bilemiyorum.hamilekik zaten zor bir süreç, anlayış diliyorum eşinize. İnsan bazen de eşten, kocaliktan çok, baba sefkatiyle, olgun yaklaşmalı esine yoksa ne anladım evlilikten.
Evet çok düşüncesiz bencede.eşiniz belki sizi gerçekten çok güzel buluyordur ki ben erkek olsam çocuğumu taşıyan kadını bende öyle görürüm.iyi hissetmeniz içinse yine yeterli, ne güzel iyi hissettirir.bi koca böyle ince olmalı bu dönemde.
bana da güzelleştin hamilelikte der hep ama dünkü sözü çok kırıcıydı takmıcam desemde takıyorum.kendimi çirkin hissettirdi ki çok beğeniyodum göbeğimi de dar kıyafetlerden fırlamasını da.düzeltti dün gönlümü alarak aramızı kıskandım dinlersin belki diye öyle çıktı ağzımdan dedi ama ben düzelememişim ki şu an da amaan diyemiyorum.yukardaki üyenin dediği gibi elim onlara gittiğinde o lafı aklıma gelcek ve 2 kere düşüncem bu yüzden öfkeliyim

Hamile göbeğine bayılırım ya, böyle göbeğiyle fıtı fıtı gezen hamileler beni hep gülümsetmiştir çok tatlılar bence 💝 Hamileyken de normalde giydiğim elbiselerimi falan giydim. Yeni kıyafet almadım yani, çok da güzel oldu ki ben 34 bedenim. Görmek istemeyen bakmasın kardeşim. Şu toplumda her şeyi çözdük de hamilenin göbeğine kaldık.

Üslûp kişinin kimliğidir. Eşinizin de kimliği, kişiliği bu demek ki. Aşırı itici. Bence eşinize tavrınızı sağlam koyun, bir daha iki kere düşünsün konuşurken. Lütfen üzülmeyin, bebeğiniz de stres altında kalmasın. Sağlıkla kucağınıza alın 💜
Çok teşekkür ederim.Tavır koymama izin vermedi ki ben üzüldüğümü çok kırıldığımı söyledim ağladım o da öptü sarıldı özür diledi amacının başka olduğunu anlattı ve uzatamadım.
ama bugün aynaya baktığımda dünkü kadar özgüvenimin olmaması bu kez üzüntüye değil ona öfkelenmeme sebep oluyor

Bedeniniz güzel olabilir ,çirkin olabilir ama gebeliğin saklanacak bir şeyi yok ki doğal şey bu.Ayrica midem bulandi ne demek .Kusura bakmayın çok terbiyesizlik etmiş eşiniz .

eşinizin düşüncesi zaten yorumlanmaya değecek bir düşünce değil ama ben şunu merak ediyorum hamileyken dar giyinmek rahatsız etmiyor mu regl öncesi falan karnım birazcık şişse dar giyemiyorum rahat hareket edemiyorum dar kıyafetle nefes almamı bile engelliyor gibi geliyor.

"Üslubu kötü ama eşinin fikirlerine önem vermen lazım, önem vermeyeceğim insanlar asla evlenmem :)) " yazan birinin psikolojik şiddeti bu yolla gördüğüne emindim.

Tabi ki herkes eşinin fikrine önem vermeli ama kendi fikirlerim de en az onunki kadar önemlidir.

Sonra yorum sahibinin açtım geçmiş konularına baktım.

Bu konunun neredeyse aynısı var üyede. O hamile değil ama makyaj yaptığı için "laf yemiş" seneler geçmiş, bunu içselleştirmiş ve burada sonraki geleni zehirlenmiş.

Çünkü nedir, erkekler böyledir. Kadınlarınsa ben böyleyim deme şansı yoktur.

Sizin yorumunuz da çok çirkin olmuş. Bir kadın açık da giyinebilir tesettürü de tercih edebilir. Aptal bir programda çıkıp kendini rezil edenlerle birçok kadını aynı genellemeye koyarak eleştirdiğiniz kişiyle pek bir farkınız kalmamış oluyor
Valla anlayana.

Evet açık kapalı ayrımı yaptığınızı anlattınız. Neyse
Yapmadım fakat istersen yaparım sana ne? Tesettürü zaten sevmiyorum fakat bu ayrım yaptığım anlamına gelmez. Sanırım yaranız var gocundunuz

eşinizin tavrını asla doğru bulmuyorum
Ama insanların gözüne de sokmazdım karnımı.

Çok kırıcı konuşmuş en azından tavrını ve hoşlanmadığını belli etmelisin hatasının farkına varacaktır diye düşünüyorum

eşim az önce daracık giymişsin yine göbeğini belli etmek için midem bulandı cümlesini kurdu.
ben bu cümleyi dar giyinmeyin diye son çare söylenmiş laf olarak görmüyorum.

Hamileliği, karnınızı, sizi yada bebeğinizi iğreti görüyor gibi duruyor. Ki böyle bir düşünce yapısına sahipse yapmamayı tercih edebilirdi. Yada düşüncesini kendisine saklamayı.

Yapmadım fakat istersen yaparım sana ne? Tesettürü zaten sevmiyorum fakat bu ayrım yaptığım anlamına gelmez. Sanırım yaranız var gocundunuz
Ne dediğinizi anlamıyorsanız üzgünüm bu sizin probleminiz.
Bu benim yaram olabilecek bir konu değil. Üslup öğrenmek için geç kalmış birine bir şey diyemem yazık

Yani yolda geçen hamile bir kadını görünce bir insanın aklına ilk ''aaa sex yapmış !! '' geliyorsa ben o kişiden kadın/erkek kaçarım.Düşüncesi bile tuhaf,yahu anne olacak kadın aklınıza gelen ilk şey gerçekten sex mi,bazı yorumlar beni şok etti.

Bence sizin probleminiz eşinizin bu lafı hamileyken demiş olması değil de, hamilelik öncesinde de hamileyken de yani sürekli olarak kıyafetinize karışma hakkini kendinde bulması. Siz de böyle bi muameleyi kabullenmişsiniz demek ki ancak "seksi olmadığınızı" düşündüğünüz bi zaman kendi istediğiniz gibi giyinebilmissiniz. Eşiniz de her zaman onun kurallarına uyarken kuralların dışına çıktığınizi görünce sizi "terbiye etmeye" çalışmış. Ben hiccc masum bulmuyorum "kıskanıyorum dar giyince, kıskanıyorum makyaj yapınca, kıskanıyorum sen güzel olunca :)))))" falan diyenleri. Kiskaniyosan bu senin sorunun, üstesinden kendin geliceksin, güzel görünmek çekici hissetmek bizim de hakkınız değil mi yahu? Ne münasebet 20 küsur sene sonra hayatıma girmiş bi adam anamın babamın karışmadığı şeye karışacak bi de çok tatlı biseymis gibi "kıskanıyorum :))))" diycek. Sizin bunu baştan kabullenmeniz sorun.

Çok teşekkür ederim.Tavır koymama izin vermedi ki ben üzüldüğümü çok kırıldığımı söyledim ağladım o da öptü sarıldı özür diledi amacının başka olduğunu anlattı ve uzatamadım.
ama bugün aynaya baktığımda dünkü kadar özgüvenimin olmaması bu kez üzüntüye değil ona öfkelenmeme sebep oluyor
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun, lütfen kendinizi üzmeyin ve özgüveninizi de kaybetmeyin, eşinizin midem bulandı deyip sonra kıskandığı için giymenizi istemediğini söylediği kıyafetleri de giymemezlik etmeyin, benden büyük tavsiyesi siz eğer sıkma dediği parfümü sıkmaz, giyme dediklerini giymezseniz taviz tavizi doğuracak ve eşiniz daha fazla talepte bulunmaya başlayacak çünkü eski konularınıza baktım mesele kıyafetlerin size yakışmaması değil, mesele eşinizin eğitimde ve kültürde denkliğiniz olmadığından komplekse girmiş olması.

Mezuniyet töreninize gitmek istememesi, cübbeni çöpe atarım demesi, yaşlısın demesi, parfüm, giydiğiniz kıyafete takılması, iletişim sorunlarınız, terslemeleri hepsi kompleksten, özgüveni olmadığından sizinki de yerle bir olsun istiyor, kendini yetersiz hissettiğinden bu duyguyu bastırmak için söz dinleyen bir eş yaratmaya çalışıyor.

Çünkü nedir, erkekler böyledir. Kadınlarınsa ben böyleyim deme şansı yoktur.
Kadınların ben böyleyim deme şansı var aslında ama bunun için adım atmak yerine susup söyleneni yapmayı tercih ediyorlar, o da her konuda değil.

Evlilik erkeğin söylediklerini kayıtsız şartsız yapma kurumu değildir, ki kadınlar eşlerinin her dediğini de yapmıyor, mesela erkek annesini alıp kendi evine getirse, eşine de bundan sonra anneme bakacaksın dese kaç kadın tamam kocacığım sen nasıl istersen kocacığım diyecek ya da annemin sözünü dinle kalk sofrayı kur dediğinde kaç kadın eşimin sözlerine isteklerine önem veriyorum, onun lafı benim için kanundur diyecek?
Evlilik sağlıklı iletişim kurabilmek demektir sorunları bu yolla çözüme kavuştururuz ama maalesef çoğu evlilikte bu sağlanamadığı için de giyimden kayınvalideye, makyajdan elti görümce sorununa bir sürü sıkıntı yaşanıyor ve hep kadın taviz versin isteniyor.

İnce çorap giyemem, hele yaz mevsimi mümkün değil uyuz olmuşum gibi kaşıntı tutuyor, ki bu yaşıma kadar mecbur kalmadıkça giymedim eşim dahi eteğin altına çorap giy demez diyemez, bir kere eteklerin altına çorap giyiliyor dedi, ölüyorum kaşıntıdan rahatsız oluyorum giyemem dedim olay bitti.
Ben böyleyim desinler zira biz erkekleri ben böyleyim dediği halde kabul ediyor seviyorsak onlar da bizi olduğumuz gibi sevebilir, sevmeyen kendi bilir, evlenirken kimse onların gözünü kulağını kapamıyor, görüp tanıyıp bilerek evleniyorlar.

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun, lütfen kendinizi üzmeyin ve özgüveninizi de kaybetmeyin, eşinizin midem bulandı deyip sonra kıskandığı için giymenizi istemediğini söylediği kıyafetleri de giymemezlik etmeyin, benden büyük tavsiyesi siz eğer sıkma dediği parfümü sıkmaz, giyme dediklerini giymezseniz taviz tavizi doğuracak ve eşiniz daha fazla talepte bulunmaya başlayacak çünkü eski konularınıza baktım mesele kıyafetlerin size yakışmaması değil, mesele eşinizin eğitimde ve kültürde denkliğiniz olmadığından komplekse girmiş olması.

Mezuniyet töreninize gitmek istememesi, cübbeni çöpe atarım demesi, yaşlısın demesi, parfüm, giydiğiniz kıyafete takılması, iletişim sorunlarınız, terslemeleri hepsi kompleksten, özgüveni olmadığından sizinki de yerle bir olsun istiyor, kendini yetersiz hissettiğinden bu duyguyu bastırmak için söz dinleyen bir eş yaratmaya çalışıyor.

Kadınların ben böyleyim deme şansı var aslında ama bunun için adım atmak yerine susup söyleneni yapmayı tercih ediyorlar, o da her konuda değil.

Evlilik erkeğin söylediklerini kayıtsız şartsız yapma kurumu değildir, ki kadınlar eşlerinin her dediğini de yapmıyor, mesela erkek annesini alıp kendi evine getirse, eşine de bundan sonra anneme bakacaksın dese kaç kadın tamam kocacığım sen nasıl istersen kocacığım diyecek ya da annemin sözünü dinle kalk sofrayı kur dediğinde kaç kadın eşimin sözlerine isteklerine önem veriyorum, onun lafı benim için kanundur diyecek?
Evlilik sağlıklı iletişim kurabilmek demektir sorunları bu yolla çözüme kavuştururuz ama maalesef çoğu evlilikte bu sağlanamadığı için de giyimden kayınvalideye, makyajdan elti görümce sorununa bir sürü sıkıntı yaşanıyor ve hep kadın taviz versin isteniyor.

İnce çorap giyemem, hele yaz mevsimi mümkün değil uyuz olmuşum gibi kaşıntı tutuyor, ki bu yaşıma kadar mecbur kalmadıkça giymedim eşim dahi eteğin altına çorap giy demez diyemez, bir kere eteklerin altına çorap giyiliyor dedi, ölüyorum kaşıntıdan rahatsız oluyorum giyemem dedim olay bitti.
Ben böyleyim desinler zira biz erkekleri ben böyleyim dediği halde kabul ediyor seviyorsak onlar da bizi olduğumuz gibi sevebilir, sevmeyen kendi bilir, evlenirken kimse onların gözünü kulağını kapamıyor, görüp tanıyıp bilerek evleniyorlar.
Ne güzel emek vererek yazmışsınız, araştırmışsınız, çok kıymetli, teşekkür ederim.
Evet eşimin böyle huyları var şöyle ki bende de beden algısıyla ilgili takıntılar vardı eskiden.böylece onun özgüvenini yükseltmek için benimkini düşürdüğü bi dinamik oluştu aramızda.buna ben müsade ettim kabul ediyorum.o bişeyimi eleştrdi ben mükemmel olmaya çalıştım, diyelim yetersiz buldu yetmek için çabaladım.kıskanmasın diye çirkin görünmeye çalıştım.ben böyleyim demedim.uyumlanmaya çabaladım ki bence bu onun suçu değil.hepimiz karşımızdakini aklımızdakine uydurmak isteriz.tamamen olduğum gibi beni severdi aslında ama ben kendi kendime bu yolu seçtim.o yüzden tamamen onu suçlamak istemiyorum.çünkü çok iyi yönleri de var kısıtlama, kıskanma dışında.
Dün açtığım konu da sizlerin fikirlerni almak istememden.gerçekten midesi bulanmış mıdır yoksa bu onun kendiyle mi ilgili merak ettim.kıskandım demesine inanmalı mıyım,
sizler de eşlerinizden hamilelikte böyle beğenmeme tarzı imalar aldınız mı gerçek olabilir mi diye.iyi geldi, burdaki kadın dayanışması insanı kendine getiriyor güçlü hissettiriyor.sağlıkla doğsun bebeğim şu an tek umrumda olan o.midesi bulanan da bakmasın ayrı yaşasın.

Yok ya benim eşim hiç bişey demez giydiğine filan. Hatta benim gebeliğimin başlarında inanılmaz karnım şişti, işten gelince filan hepten şişmiş halde olurum. Eşim o zamanlar çabuk büyüyo diye sevinip karnımı öpüyodu. Şişmesi hosuna gidiyo. Tabii doktorumuz gazdan ama fazla sevgiden bişey olmaz babamız şişen karnı hergun sevmeye devam etsin dedi.
sizin adınıza uzuldum. Hamilelik iğrençlik degil sevimlilik getiriyor bize. Bide üstelik dünyaya can getiriyoruz. Çiçeklerle gelip özür dileyene kadar konusmayın bu adamla. Kendisi iğrenç, zihniyeti iğrenç.. değiştirsin öyle barışın.

sizler de eşlerinizden hamilelikte böyle beğenmeme tarzı imalar aldınız mı gerçek olabilir mi diye.iyi geldi, burdaki kadın dayanışması insanı kendine getiriyor güçlü hissettiriyor.sağlıkla doğsun bebeğim şu an tek umrumda olan o.midesi bulanan da bakmasın ayrı yaşasın.
Hamilelik görüntümüz için şöyle muhteşem görünüyoruz, ay şahane bir göbeğimiz oluyor, eşlerimizde göbeğimizi sevip sen bir meleksin diyor diyerek kendinizi kıyaslamanıza neden olmak istemem, şahsen hamileyken muhteşem görünmüyordum, 1,5 metre boya 20 kilo alıp futbol topuna kol bacak takılmış gibi bir görüntü sergiliyordum, lakin ne istersem giydim ayrıca hamilelik mide bulandırıcı bir şey değil, kadın olmanın getirdiği olağan bir süreç, hamileyseniz içinizde bir canlı büyür bu da vücudunuzda değişikliklere yol açar, buna yapacak bir şey yok, henüz bebekleri rahim dışında taşıyacak bir teknolojiye sahip değiliz, misal eşiniz göbek yapsa siz ona ay göbeğin tişörtünden belli oluyor midem bulandı mı dersiniz yoksa hayatım bu aralar yemeklerimize dikkat etmiyoruz beslenmemizi düzene sokmalıyız, sağlıklı olmak için sporda yapsak iyi olur mu dersiniz? Ya da ben eşimi göbekli kel demeden severim mi dersiniz?
Biz kadınlar söz konusu sağlığı olmadıkça eşlerimizi her haliyle sevmeye odaklıyız, koşulsuz sevgi duyuyoruz ama erkeklerin bir kısmı açık sözlülük adı altında patavatsızca kırıyor, ama buna kıskançlık diyorlar ama başka bir bahane sunuyorlar, sonuçta bir kısmı koşulsuz sevmiyor, sevgileri hep bir şarta bağlı.

Back
X