• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mikrodalga da yemek isitma

LaTahzenInnallaheMeana

Elhamdulillahi alâ külli hâl...
Kayıtlı Üye
1 Mart 2015
203
237
53
Hayirli geceler hanimlar

Dun iftardan sonra kalan pilav ve yemeği bi tavada birleştirip koymustum dolaba bugün de isitmak için mikrodalga ya koydum.

Daha önce hic olmayan bi şey oldu mikrodalgadan agir bi yanik kokusu geldi kapatip baktim hemen içi duman dolmuş. Duman icinden ciksin diye pencere kenarına doğru cevirdim kokusu o kadar agirdi ki alt kat komsumla karşi komsu yangin mi var falan diye konuştular aralarında.

Tava da bu çeyiz setlerinde olan 3 lu sahan setleri varya ondan biri. Çelik ama kulplari farklı bi maddeben kulpları mi yandi acaba dedim ama hic bi hasar yok görünürde.

Boyle bi şey yasayan var mi. Nedir sebebi? Yemeğe zarar vermismidir acaba bu durum korkudan yemedik de. Kullanmamali miyim acaba mikrodalga yi?

Plastik değil de cam yada porselenle koymaya dikkat edin. Çok mu açtınız acaba ayarını

Her zaman kullandigim ayardi orta derece de.

Plastik,yaldızlı konulmamalı. .
Cam yada porselen koyuyorum. .
Ham maddeyi bilmiyorum ama yaldizli kaplamasi var kulplarin. Görünürde bi hasar olmadan bu kadar koku ve duman olması normal mi?

Metal de konulmaz mikrodalgaya yanliz.Bilmiyor muydunuz bunu?
Hayir bilmiyodum ve çok sasirdim. Her turlu metal mi. Yani metal saklama kaplari var mesele onlari çok koyuyorum bi sknti yasamadim.

Hayır metal kesinlikle konulmaz cam yada porselen olmalı kabınız. Birde yemeği tam ortaya koymadıysanız koyduğunuz kabın ki mutlemelen kulplarının mikrodalganın iç kenarlarına sürtmesinden dolayı ateş duman oluyor. Bence sorununuz o. Yemeği yemediğinizde iyi olmuş.

Hayır metal kesinlikle konulmaz cam yada porselen olmalı kabınız. Birde yemeği tam ortaya koymadıysanız koyduğunuz kabın ki mutlemelen kulplarının mikrodalganın iç kenarlarına sürtmesinden dolayı ateş duman oluyor. Bence sorununuz o. Yemeği yemediğinizde iyi olmuş.
Olabilir Ona hic dikkat etmedim. Teşekkürler.

Her zaman kullandigim ayardi orta derece de.

Ham maddeyi bilmiyorum ama yaldizli kaplamasi var kulplarin. Görünürde bi hasar olmadan bu kadar koku ve duman olması normal mi?

Hayir bilmiyodum ve çok sasirdim. Her turlu metal mi. Yani metal saklama kaplari var mesele onlari çok koyuyorum bi sknti yasamadim.

Yaldız kullanmayınız. .
Allah korusun yangın bile olabilir. .
Servis uyarıyor kurumunda. .
Işın zararlı zaten. .
Yaldızlı ve plastik ile daha da zararlı. .

bugüne kadar yangın çıkmadığına şükür. metal mikrodalgaya kesinlikle konmaz. yanlışlıkla kenarı sırmalı bir tabak koydum bir baktım minicik kıvılcımlar yanıp sönüyor çat pat da bir ses, hemen kapattım.
gerçekten bu güne kadar Allah korumuş sizi.

bugüne kadar yangın çıkmadığına şükür. metal mikrodalgaya kesinlikle konmaz. yanlışlıkla kenarı sırmalı bir tabak koydum bir baktım minicik kıvılcımlar yanıp sönüyor çat pat da bir ses, hemen kapattım.
gerçekten bu güne kadar Allah korumuş sizi.
Çok şükür. Bu kadar ciddi olabileceğini düşünmemiştim hic. Bugün baya gözüm korktu. Kokusu gitmedi hala mutfaktan.
Bence mikrodalga kullanmayin
Baya zararlı oldugu soyleniyo

Evet en iyisi kullanmamak galiba

Mikrodalga adı üzerinde dalga göndererek gıdanın içindeki atomları titreştirerek ısınmasını sağlar. Siz metal bi kap koyduğunuzda aynı aynaya bakar gibi o kaptan belki milyarlarca yansıma olur ve amacının dışına çıkar. Aynı zamanda mikrodalgaların kanıtlanmamış zararlarından da bahsediliyor hem de hamilesiniz. Rabbim korusun elinizden geldiğince az kullanamaya çalışın. Koyacaksanız da illa cam kap içinde koyun.

Mikrodalga adı üzerinde dalga göndererek gıdanın içindeki atomları titreştirerek ısınmasını sağlar. Siz metal bi kap koyduğunuzda aynı aynaya bakar gibi o kaptan belki milyarlarca yansıma olur ve amacının dışına çıkar. Aynı zamanda mikrodalgaların kanıtlanmamış zararlarından da bahsediliyor hem de hamilesiniz. Rabbim korusun elinizden geldiğince az kullanamaya çalışın. Koyacaksanız da illa cam kap içinde koyun.
Önünde durmamaya vs dikkat ediyodum ama bu tarz şeyleri duymamistim bugün ders oldu çok sık kullanmiyorum zaten sadece susuz yemekleri isitmak daha kolay geliyordu.

Mikrodalga fırınların kullanma kılavuzunda yazar zaten, metal kap, plastik kap veya yansıtıcı özelliği olan kapları (sırçalı kaplar, aliminyum folyo) kullanmayın diye..
Sadece porselen ve cam kullanılır..
Çok teşekkürler mümkün mertebe daha az kullanicam bundan sonra.

mikrodalgaya metal kesinlikle konmaz. Cam kullanmak en uygun olan. tavayı koyduysan hem metal hem plastik, sapıda kapağa sürtmüştür... ucuz atlatmışsın

Back
X