Fırınlar, Ocaklar, Aspiratörler Mikrodalga fırın konusunda tereddütlüyüm.

Beyhatun

Bin zulme uğrasan da bir zulüm yapma...
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2010
2.510
57
363
Merhaba arkadaşlar, bir mikro dalga fırın almak istiyorum ama eşimle bu konuda bir türlü anlaşamıyoruz. Eşim faydalı oluşundan ziyade daha çok zararlı olduğunu düşünüyor ve almaya pek yanaşmıyor. Ben de dikkatli kullandıktan sonra yararlı olduğunu düşünüyor ve almak istiyorum. Araştırdığım kadarıyla usulüne uygun kullandıktan sonra mutfakta işleri oldukça kolaylaştıran gayet faydalı bur ürün. Ama eşimi ikna edemiyorum...Bu fırınların faydası mı zararı mı daha fazla arkadaşlar? :44:Sayenizde eşimle aramızdaki ihtilafada bir son verelim inşallah, yorumlarınızı bekliyorum.:40:

Bu konuya bakanların hiçbiri mikro dalga kullanmamış galiba. Kullananların düşüncelerini öğrenmek isterdim.

zararini bilmem ama birseyler isitmak acisindan kolaylik sagliyor yani...
simdi tencereye koyupta isitacagin seyi direk metal olmamak sartiyla icinde isitiyorsun...
icinde kek yapan yemek pisirenlerde var ama ben sadece buzlu seyleri cozmek ve isitmak amacli kullaniyorum...:51:

Merhaba arkadaşlar, bir mikro dalga fırın almak istiyorum ama eşimle bu konuda bir türlü anlaşamıyoruz. Eşim faydalı oluşundan ziyade daha çok zararlı olduğunu düşünüyor ve almaya pek yanaşmıyor. Ben de dikkatli kullandıktan sonra yararlı olduğunu düşünüyor ve almak istiyorum. Araştırdığım kadarıyla usulüne uygun kullandıktan sonra mutfakta işleri oldukça kolaylaştıran gayet faydalı bur ürün. Ama eşimi ikna edemiyorum...Bu fırınların faydası mı zararı mı daha fazla arkadaşlar? :44:Sayenizde eşimle aramızdaki ihtilafada bir son verelim inşallah, yorumlarınızı bekliyorum.:40:

kolaylaştırıyor evet ama bir anda ısı dalgası verdiği için zararlı. bakteri fazla. ben tavsiye etmiyorum.

ben kullanıyorum buzlukdan cıkartıgmı erıtmek ıcın boreklerı ısıtmak ıcın cekırdekıgı bıle atyrz kavrulmus gıbı cıkıyo:1::1:
:6::6::6::6: yane tafsıye edrım

Ben Sadece Buz Kırma İşleminde Kullanıyorum..
Harika Bir Ürün..
İşlerimi Kolaylaştırıyor..:31:

evet bence de harika ama eşim maalesef almamıza karşı çıkıyor.artık alsam bile keyfimi kaçırdı ya:5:

Arkadaşlar mikrodalga fırınların zararı mı yoksa yararı mı daha çok diye kaç gündür ikilemdeydim. Ama bu gün tevafuken bir tv programında mikrodalgalarla ilgili bir konuya rastladım ve ordaki uzmanın görüşü yararından daha çok zararının fazla olduğu yönündeydi. Uzmana göre mikrodalga fırınların içerisine temsilen 35,40 cep telefonununun atılarak yaymış olduğu manyetik dalgalarla ısınırmış yemekler ve ya buzlar.Cep telefonlarının zararları da hepimizce malum.Ocakta ısıtılması uzmanın tavsiyesi. Gerisini siz düşünün artık. Ha bu arada ben de mikrodalga alma fikrimden de vazgeçtim. :40: Sağlığımız bizim için daha önemli.

Amerika gibi insan sağlığına önem veren bir ülkenin %99'unu mikrodalga kullanıyorken bizimkilerin bunları demesi gerçekten çok ilginç...

ısıtmak için güzel ama buz eritme kısmında sanki pişiriyor gibi oluyor ve etleri şeklini şemalini bozuyor bence.benim şuan bekar evimde var ama evlenince almayacağım.en güzeli eti akşamdan çıkarıp ertesi güne kadar erimesini beklemek bence..

zararını bilmeden önce ben de kullanıyordum, artık kullanmıyorum.

çok pratik, müthiş vakit avantajı sağlıyor. ama pratik olan her şey gibi (mesela konserve ürünler, hazır meyve suyu vb.) çok zararlı.

hatta benimkinin kullanma kılavuzunda hamilelerin asla önünde durmamaları yazıyordu. ben yurt dışından almıştım. buradakilerin kullanma kılavuzunu bilemiyorum.

amerika insan saglıgına önemmi veriyor:53::53:
şaka gibi...
adamlar fast food yiye yiye ne haldeler:19::19:

katılıyorum :) orada kendimi "sıfır" beden gibi hissediyorum vallahi :)

gidenler bilir, oradaki mc donald's porsiyonları bile buradakinden çok daha büyüktür. onlar için varsa yoksa çabuk pişen yemekler... en zahmetsiz nasıl karnımı doldurabilirim diye düşünüyorlar.
mikro dalgalar da tam onlara göre, çünkü zahmetsiz şekilde yemekleri ısıtıyorlar ya da pişiriyorlar.

Amerika gibi insan sağlığına önem veren bir ülkenin %99'unu mikrodalga kullanıyorken bizimkilerin bunları demesi gerçekten çok ilginç...

Ben de aynı şeyi yazacaktım. Avrupa'yı da ekleyelim.
Mikrodalga çalışırken, önünde durup nasıl dönüyor diye seyretmeyeceksiniz tabii :20:

Evet arkadaşlar haklısınız, konuyu ilk açtığım zamanlar tam tersi faydalı olduğununa inanan arkadaşlar yorum yapmıştı. Ama şimdi görüyorum ki pek çoğumuz mikrodalganın zararlarının farkındayız. Ben Gülben' in programında bir radyoloji uzmanından dinlemiştim zararlarını. Baz istasyonlarında bile ölçümlerini rahatlıkla yapabildikleri halde mikrodalganın içine ellerini sokamadıkları için yaydığı radyasyonu ölçemediklerini söylemişti.:53:

Back
X