Mikroenjeksiyon ve tüp bebek tedavisi sırasında gününe göre folikül gelişimi

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yumurta sayisi tedavinin basinda neyse sonundada oylemi oluyor . Mesela 4 gunde 4 folikul gozukmusse 8. gun bunun artma ihtimali varmi yoksa 4 folikul olarak sonuna kadar devam mi eder?

krishazel başta kaç folikül varsa (yani adet 2.3. günü) en fazla o kadar olurmuş. ben doktoruma sormuştum. başta 4 tane vardı sonra 3 tane daha büyüdü diyenler ilk günkü sayıyı tam bilmiyorlardır. ilk başta 7 vardır ama iğnelerden sonra 1. kontrol 4 tane büyümüştür ama bir sonrakine 3 tane daha büyüme başladığı görülebilir. bunun gibi.

soruna cevap olabilirmi bilmiyorum ama, benimde2. denememde bazı yumurtalar erken büyürken bazıları çok geride kalmıştı, iğnelerime devam ederken adet sancıları hissetmeye başladım, dr. erken çatlama riski olduğunu söyledi ama son ana kadar iğnelerime devam etti, çatlatma iğnesini de oldum, sonuçta yumurtalar toplandı, ama hepsi kalitesiz bulundu, transfer olmadı ........ 3. sefer denemede ise iğnelerime devam edereken daha erken adet sancıları hissettim, dr. yine erken çatlama riski gördü bu sefer iğneleri kesti, aceleyle çatlatma iğnesi oldum, yumurtalar toplandı, bu seferde sadece 2 tanesi kullanılabilir kalitedeydi....

şunu unutma yumurtaların ne kadar çok olması önemli değil, iyi kalitede olması önemli..... sana yetecek olan tek bir kaliteli yumurta...... onu elde ettin mi sakın başka şeyi sorgulama.... o yumurtaya odaklan.... onu kendine bağla..... rahat ol... mutlaka iyi kalitede en az 1-2 yumurta çıkar........ bugünkü aklım olsa herşeye üzülüp şansımı yok etmezdim. hep neden daha fazla yok, neden neden diye kendimi gerip durdum... rahat davransaydım kazanan ben olacaktım. olumsuz düşünce herşeyi daha zora sokuyor..... bebeğini sana getirecek olan tek bir yumurta sadece bunu düşün. sevgiler........

Badenur tesekkur ederim canim . Ama malesef bende sayiya takmis durumdayim sanki sayim az diye sansim da az mis hissine kapiliyorum ve stres uzuntu yapiyorum . Bakalim yarin 7. gun kontrolum var insallah hersey yolundadir.

Bugun 7.gun kontrolum oldu . Doktorumun soyledigi 4 adet buyuk folikul 1 adette kusuk ( 6.5mm ) var . sanirim sayi ayni degismiyor . Insalah 4 folikulden de yumurta cikar ve kaliteli dollenir;

inşallah krisciğim, ama önümüzdeki 3-4 gün senin için çok önemli, yumurta gelişimi stres ile çok değişiyor, kendini üzmemen ve rahat olman lazım, o yüzden kendini bu endişelerden uzak tut. Ben de başkalarında 20 küsür duyup yumurta sayım az oldu diye üzülmüştüm ama 20 küsür yumurtası toplanan arkadaşlarla aynı sayıda embriyo geliştirebildim. Az yumurta daha kaliteli olabiliyor. Doktorum sayının belirleyici bir faktör olmadığını söylemişti. Senin de yumurtaların çok kaliteli olacak ve çok sağlıklı embriyolar elde edeceksin inşallah.

sagol canim benim . doktorumda sayi olayina takilmamami soyledi . bu saatten sonra senin yapacagin hicbrsey herseyi bize birak dedi . rahat ol dedi . bende rahat olmaya calisiyorum ama bakalim nekadar olabilirim:)
senin kac yumurtan toplanmisti ve kaci dollendi? suan ne asamadasin canim . sanada Allah kolaylik versin.

Arkadaslar bugun 9. gunumdeyim . 4 adet buyuk yumurtam vardi bugun ki kontrolde arkadan 7mm lik 4 tane daha kucuk yumurtamin geldigini soylediler. Toolama gunun e kadar kucuklerde gelisirmi? Tecrubesi olan var mi?

merhaba..
bana kısa protokol uygulanıyor....bugün 5.iğnemi vuruldum...ultrasona girdim....8 artı 8 16 folikül var 1 tanesi büyümüş diğerleri küçük ama aynı anda büyüyeceğini söyledi doktor...diğer büyük olanda zayi olmıyacak yani...bu mantıkla sizinkilerde toplanma günü aynı büyüklükte olacaktır benimkinin büyüklükleri 4-6-8 mm doktor küçükler dedi cuma tekrar ultrason istedi

Arkadaslar bugun 9. gunumdeyim . 4 adet buyuk yumurtam vardi bugun ki kontrolde arkadan 7mm lik 4 tane daha kucuk yumurtamin geldigini soylediler. Toolama gunun e kadar kucuklerde gelisirmi? Tecrubesi olan var mi?

kısa protokolse 11 gün sürüyor tedaavi. hergün 1.5 mm büyüyor. küçükler geride kalabilir.

.......................................................................

benimde ilk tedavimde adetin 5. günü 1 yumurta 6. günü 2 yumurtam oldu ve tedaviyi iptal ettik...o arada rahim amaliyatları geçirdim ve 7aydır ara vermeden tedavimin gelmesini bekledim nihayet 5 yumurtam olmuşştuki bu seferde rahim kalın dendi ve yine diğer aya ertelendi tedavim.ve hafta sonu nasip olursa tekrar başlıcam tedaviye inş. bu sefer herşey yolunda gider....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…