Mikroenjeksiyon ve tüp bebek tedavisi sırasında gününe göre folikül gelişimi

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar,bu gün Mikroenjeksiyon tedavimin 10. günü.
Yumurtalıklarım ilaçlara yeterli cevap vermiyor...
Sağda 2 solda 2 folikülün geliştiğini söyledi dr..Foliküllerden biri 18 mm ,ama diğerleri 11 mm,8 mm, 11 mm sadece...:çok üzgünüm:
300 mg merional ve 300 mg fostimon bir su içinde tek seferde vuruluyorum..
Dr.LH ımın yükselmeye başladığını söyledi..
4 gündür de çatlamayı önlemek için cetrotal iğne oluyorum sabahları..
LH yükselmesi beyne folikülün çatlama isteğinin gitmeye başlaması demekmiş..
Dr bu günden itibaren günde 3 kez 2 şer kapsül endol almamı tavsiye etti..
Bu bir ağrı kesici olduğu halde foliküllerin çatlamasını önleme özelliğine de sahipmiş..
Yarın tekrar kontrolüm var..
Benim tedirginliğim 10. güne rağmen küçük ölçülen foliküllerim:gitme:

Eşim ultrasondaki ölçümleri birebir gerçeği ile aynı değildir,yanılma payı olabilir diyor ama tatmin olamadım bir türlü..

Dr,cumartesi toplama işlemi başlayabilir diyor ama 3 günde ne kadar gelişir ki folüküller?
Sonuçta 18 -20 mm olunca çatlıyormuş foliküller..Ama o güne dek yeterince büyümezse 4 folikülden sadece 1 i mi olgun çıkıp döllenicek? şansım azalıcak yani...

Offf ya ne stresli bunları düşünmek.........:çok üzgünüm:

Sizin folikül gelişimleriniz nasıldı gününe göre? Bana yardımcı olurmusunuz deneyimlerinizle ? benneyaptımki

Son düzenleyen: Moderatör:
canım çok takma stresde olumsuz etkıler.............18 olan ıyımış ama bu onundekı gunlerde dıgerlerı emınım buyucek hem uzulme az olsun ama tutunsun ..............ınşşşşşşşş bu kez gunler senı beklıyodur

Bu arada ben izmir kent hastanesine gidiyorum,buradaki tedaviden memnunum ,umarım tedavim olumlu sonuçlanır...Bu folikül gelişimine takmış durumdayım........

Merhabalar ..doĞru hatırlıyorsm sende kentte tedavı gÖrÜyordun...
Benzer Şeyler benım de baŞıma geldı 2, tÜp bebk denememde aynı merkezde..
BırŞey sormak ıstıyorum fsh deĞerı kaÇtı tedavıye baŞladıĞında ve kaÇ ad. Yumurta gÖrÜnÜyordu..
Şımdı benım tedavımden bahsedeyım..fsh 14 ıle baŞladım tek yumurtayla..dr ıstersenız erteleyelım demıŞtı...bız devam kararı aldık..aynı sızde olduĞu gıbı sÜreÇ devam ederken 4-5 oldu yumurtalar..ancak 1 tanesı Önden gıdıyordu dıĞerlerı daha ufaktı ve cetrodıte yı 2 ye Çıkardık..(lh yÜkselıŞe geÇtıĞı ıÇın..bu da Çatlamaya az kaldıĞının belırtısıymıŞ)..dıĞerlerı de bu yumurtaya yetıŞsın dıye..sonra yumurtalarım toplandı 5 ad ve 3 Ü dÖllendı ve 3 transfer..ve sonuÇ hamıleyım...tedavıdeyken dr sÜreklı bana ıptal edelım ıstersenız dıye sorarark tamamladım tedavıyı ve 240 gıbı b hcg sonucunu aldım...10 haftalık kalbı durdu gerÇı ama bu zorlu tedavıyı hamılelık haberıyle bıtırdım..lÜtfen sızde olumsuzlıkları atın kafanızdan..hayırlısını dıleyın..
ÖnÜmÜzdekı hafta tekrar kentte 3, tedavıme baŞlayacaĞım bende...
Sevgıler

Merhabalar ..doĞru hatırlıyorsm sende kentte tedavİ gÖrÜyordun...
Benzer Şeyler benİm de baŞıma geldİ 2, tÜp bebk denememde aynı merkezde..
BİrŞey sormak İstİyorum fsh deĞerİ kaÇtı tedavİye baŞladıĞında ve kaÇ ad. Yumurta gÖrÜnÜyordu..
Şİmdİ benİm tedavİmden bahsedeyİm..fsh 14 İle baŞladım tek yumurtayla..dr İstersenİz erteleyelİm demİŞtİ...bİz devam kararı aldık..aynı sİzde olduĞu gİbİ sÜreÇ devam ederken 4-5 oldu yumurtalar..ancak 1 tanesİ Önden gİdİyordu dİĞerlerİ daha ufaktı ve cetrodİte yİ 2 ye Çıkardık..(lh yÜkselİŞe geÇtİĞİ İÇİn..bu da Çatlamaya az kaldıĞının belİrtİsİymİŞ)..dİĞerlerİ de bu yumurtaya yetİŞsİn dİye..sonra yumurtalarım toplandı 5 ad ve 3 Ü dÖllendİ ve 3 transfer..ve sonuÇ hamİleyİm...tedavİdeyken dr sÜreklİ bana İptal edelİm İstersenİz dİye sorarark tamamladım tedavİyİ ve 240 gİbİ b hcg sonucunu aldım...10 haftalık kalbİ durdu gerÇİ ama bu zorlu tedavİyİ hamİlelİk haberİyle bİtİrdİm..lÜtfen sİzde olumsuzlıkları atın kafanızdan..hayırlısını dİleyİn..
ÖnÜmÜzdekİ hafta tekrar kentte 3, tedavİme baŞlayacaĞım bende...
Sevgİler

Merhaba,
"fsh 14 İle baŞladım tek yumurtayla..dr İstersenİz erteleyelİm demİŞtİ...bİz devam kararı aldık..aynı sİzde olduĞu gİbİ sÜreÇ devam ederken 4-5 oldu yumurtalar..ancak 1 tanesİ Önden gİdİyordu dİĞerlerİ daha ufaktı ve cetrodİte yİ 2 ye Çıkardık..(lh yÜkselİŞe geÇtİĞİ İÇİn..bu da Çatlamaya az kaldıĞının belİrtİsİymİŞ)..dİĞerlerİ de bu yumurtaya yetİŞsİn dİye"

Buraya kadar aynısı..benim de fsh 16 ile başladı..Normalde 8 olan fsh yasmin kullandığım için yükselmiş..İsrael bey bu şekilde açıkladı ve 1 ay erteledi..Ama yine fsh 16 çıktı malesef..:gitme: İsrael bey yurt dışında olduğu için Tayfun bey muayene etti ve o da 1 ay erteleyelim dedi..Biz eşimle devam kararı aldık..Lh yükseldiği için endol alıyorum bu günden itibaren..Ben de ilk denememde hamile kaldım.Ancak rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğumla kaybettik ikizlerimi..

Sizin daha sonraki folikül gelişiminiz nasıl oldu cetroldil sonrası ? küçük dediğiniz foliküller nasıldı anımsıyormusunuz? ne kadar zamanda geliştiler ?
Sevgiler...

3 folikül görünüyordu başlangıçta ,şu an 4 folikül görünüyor..sağda 2 solda 2 tane...

canım bende 6 yumurta vardı son kontrollerimi yazayım
pazartesi (cumartesi de olabilir) 18-15,5-15-13,5-13-12,5
salı 19,5-17,5-16-15-14,5-14
çarşamba ki sabah son menagonu oldum akşam çatlatma iğnemi 20-18-17,5-17-16,6-16
ben son 6-7 gün (toplam tedavi 12 gün sürdü) erken çatlamaması için cetrotide oluyordum
senin 8 mm olan gerçektn kücük yetişmesi zor görünyor ama inşallah diğerleri yetişir. tek yumurta bile döllense inşş kalit olur ve tutunur. tek yumurta ile de hamile kalanlar var:Saruboceq:

canım bende 6 yumurta vardı son kontrollerimi yazayım
pazartesi (cumartesi de olabilir) 18-15,5-15-13,5-13-12,5
salı 19,5-17,5-16-15-14,5-14
çarşamba ki sabah son menagonu oldum akşam çatlatma iğnemi 20-18-17,5-17-16,6-16
ben son 6-7 gün (toplam tedavi 12 gün sürdü) erken çatlamaması için cetrotide oluyordum
senin 8 mm olan gerçektn kücük yetişmesi zor görünyor ama inşallah diğerleri yetişir. tek yumurta bile döllense inşş kalit olur ve tutunur. tek yumurta ile de hamile kalanlar var:Saruboceq:

Offf insanın içi sıkılıyor valla....:1no2:

Keşke dr yanlış ölçmüş olsa,ultrason yanlış gösteriyor olsa....:çok üzgünüm:

Son muayenenizde Lh kaçtı ?

Çatlatma iğnesi olduğunuz son gün yani ??

Son muayenenizde Lh kaçtı ?

Çatlatma iğnesi olduğunuz son gün yani ??

valla ben 2 kere üp bebek tedavisi oldum ama e2 değerlerii direkt doktorlara gönderdiler bir onlara bakmadım son gün de e2 ye bakıldı ama lh a bakmadılar hiç.

Tutmazsa eşim için çok üzülücem..geçenlerde buraya geldiğinde taksi dolmuşa bindik eşimle..ön tarafa annesi arka tarafa da teyzesi ve kucağında küçük bir kız çocuğu vardı..1 buçuk -2 yaşlarında..anne anne diyordu,sevimli bir kızdı..eşimin gözünden yaşlar akıyordu...iş yerinde bir adam sürekli telefonda kızı ile konuşuyormuş..eşim kendimi çok kötü hissediyorum,çok üzülüyorum diyor..o böyle dedikçe ,ağladıkça ben daha kötü oluyorum..mafoldumben
Eşim küçük bebeklere bakamıyor,hemen gözünden yaşlar dökülüyor..Onu teselli etmeye çalışıyorum..Çok zor ya..Onun göz yaşları beni çok üzüyor,yüreğim eziliyor........mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben

canim benim uzulme dur daha yolun basindasin eminim hersey guzel olcak.. moralini bozma canim insallah rabbim emeklerini bosa cikarmaz en kisa zamanda melegine kavuusursun insallah

Merhaba arkadaşlar,bu gün Mikroenjeksiyon tedavimin 10. günü.
Yumurtalıklarım ilaçlara yeterli cevap vermiyor...
Sağda 2 solda 2 folikülün geliştiğini söyledi dr..Foliküllerden biri 18 mm ,ama diğerleri 11 mm,8 mm, 11 mm sadece...:çok üzgünüm:
300 mg merional ve 300 mg fostimon bir su içinde tek seferde vuruluyorum..
Dr.LH ımın yükselmeye başladığını söyledi..
4 gündür de çatlamayı önlemek için cetrotal iğne oluyorum sabahları..
LH yükselmesi beyne folikülün çatlama isteğinin gitmeye başlaması demekmiş..
Dr bu günden itibaren günde 3 kez 2 şer kapsül endol almamı tavsiye etti..
Bu bir ağrı kesici olduğu halde foliküllerin çatlamasını önleme özelliğine de sahipmiş..
Yarın tekrar kontrolüm var..
Benim tedirginliğim 10. güne rağmen küçük ölçülen foliküllerim:gitme:

Eşim ultrasondaki ölçümleri birebir gerçeği ile aynı değildir,yanılma payı olabilir diyor ama tatmin olamadım bir türlü..

Dr,cumartesi toplama işlemi başlayabilir diyor ama 3 günde ne kadar gelişir ki folüküller?
Sonuçta 18 -20 mm olunca çatlıyormuş foliküller..Ama o güne dek yeterince büyümezse 4 folikülden sadece 1 i mi olgun çıkıp döllenicek? şansım azalıcak yani...

Offf ya ne stresli bunları düşünmek.........:çok üzgünüm:

Sizin folikül gelişimleriniz nasıldı gününe göre? Bana yardımcı olurmusunuz deneyimlerinizle ? benneyaptımki

arkadaşım yazdıklarını okuyunca ne kadar ortak yönümüz olduğunu gördüm.
ama sen inanki benden daha iyi durumda devam etmişsin.
bende tek folikül tespit edilmişti. ve ilk günden beri tek bir yumurta için mücadele verdim.
ona birsey olmasın istedim. sonunda 16 mm ye kadar büyüdü çok şükür, senin 18 mm olmuş ne güzel, üzülme arkadaşım. aynı durumu yaşadım yumurta 15 mm de çatlamaya kalktı peşpeşe iğneler kullandım, ilaçlar kullandım, ertesi gün çatlatma iğnesini olarak yumurta toplama işlemine geçtik, çok şükür tekti ama inatçıydı, sapasağlam aldılar yumurtamı, hep bir tane onu alırken bakalım sağlam alabileceklermi diye üzülüyordum. sonra döllenecekmi korkusu başladı. yumurtam alındığında 16 mm di. cumartesi sabah yumurtam alındı, pazar günü aramam gerektiği halde korkudan arayamadımm, onlar aradılar ve döllendiğini söylediler. nasıl sevindim. mikroenjeksiyon benimkide. çok şükür dün transferim yapıldı, inşallah baştan beri tek yumurtayla devam ettim , bebeğimizi kucağımıza alabilmek için bir yumurta yeter zaten, yeterki Allah bize o bebeği nasip etsin, o ruh dünyaya gelecekse, 10 yumurtada olsa yine aynı yumurta dünyaya merhaba diyecek. bebeğimizi kucağımıza alacağız inşallah. üzülme arkadaşım, inşallah güzel haberlerini alacağız :) Allaha emanet olun hem sen hem o altın yumurtan :)

arkadaşım yazdıklarını okuyunca ne kadar ortak yönümüz olduğunu gördüm.
ama sen inanki benden daha iyi durumda devam etmişsin.
bende tek folikül tespit edilmişti. ve ilk günden beri tek bir yumurta için mücadele verdim.
ona birsey olmasın istedim. sonunda 16 mm ye kadar büyüdü çok şükür, senin 18 mm olmuş ne güzel, üzülme arkadaşım. aynı durumu yaşadım yumurta 15 mm de çatlamaya kalktı peşpeşe iğneler kullandım, ilaçlar kullandım, ertesi gün çatlatma iğnesini olarak yumurta toplama işlemine geçtik, çok şükür tekti ama inatçıydı, sapasağlam aldılar yumurtamı, hep bir tane onu alırken bakalım sağlam alabileceklermi diye üzülüyordum. sonra döllenecekmi korkusu başladı. yumurtam alındığında 16 mm di. cumartesi sabah yumurtam alındı, pazar günü aramam gerektiği halde korkudan arayamadımm, onlar aradılar ve döllendiğini söylediler. nasıl sevindim. mikroenjeksiyon benimkide. çok şükür dün transferim yapıldı, inşallah baştan beri tek yumurtayla devam ettim , bebeğimizi kucağımıza alabilmek için bir yumurta yeter zaten, yeterki Allah bize o bebeği nasip etsin, o ruh dünyaya gelecekse, 10 yumurtada olsa yine aynı yumurta dünyaya merhaba diyecek. bebeğimizi kucağımıza alacağız inşallah. üzülme arkadaşım, inşallah güzel haberlerini alacağız :) Allaha emanet olun hem sen hem o altın yumurtan :)

Mesajını okurken gözyaşlarıma engel olamadım biliyormusun...

16 mm olan folikülün döllenmesine çok sevindim..

İnşallah incitanen anneciğine sımsıkı tutunur...

Bu aşamaların hepsi çok zor...Keseyi görmeyi beklemek,kalp atışlarını duymak,gelişimi vs..hepsi ayrı heyecan........

Benim hamileliğim var daha önceden....Ama kaybettim....

Allah yüzümüzü güldürür inşallah.........

Siz de Allaha emanet olun...

Sevgiler...

Bu aşamaların hepsi çok zor...Keseyi görmeyi beklemek,kalp atışlarını duymak,gelişimi vs..hepsi ayrı heyecan........

Canım sağol. Amin, inşallah.

Allah bu sefer kucağına almayı nasip edecek inşallah...
Güzel haberlerimizi birbirimize vermeyi ihmal etmeyelim :)

Canım sağol. Amin, inşallah.

Allah bu sefer kucağına almayı nasip edecek inşallah...
Güzel haberlerimizi birbirimize vermeyi ihmal etmeyelim :)

İnşallah bu günler geride kalır...........:Saruboceq:

Tutmazsa eşim için çok üzülücem..geçenlerde buraya geldiğinde taksi dolmuşa bindik eşimle..ön tarafa annesi arka tarafa da teyzesi ve kucağında küçük bir kız çocuğu vardı..1 buçuk -2 yaşlarında..anne anne diyordu,sevimli bir kızdı..eşimin gözünden yaşlar akıyordu...iş yerinde bir adam sürekli telefonda kızı ile konuşuyormuş..eşim kendimi çok kötü hissediyorum,çok üzülüyorum diyor..o böyle dedikçe ,ağladıkça ben daha kötü oluyorum..mafoldumben
Eşim küçük bebeklere bakamıyor,hemen gözünden yaşlar dökülüyor..Onu teselli etmeye çalışıyorum..Çok zor ya..Onun göz yaşları beni çok üzüyor,yüreğim eziliyor........mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben

yahu allah allah... bi dur bi sakin ol. benim 4 tane 18 cm var diğerleri 12 cm. 3 günde onlarda büyüsün diye menagon diğerleride çatlamasın diye citrotide oluyorum. ama sakin ol bi.benim normalde tek yumurtam oludu hep ve tahlillerim seni gibi çıkmıştı başlamadan. bende moralsizdim çok ama bak 1 hafta içinde 4 yumurtam var.sakin olucaz. yakında minik ağızlardan da hem sana hem eşine anne baba denecek. hepimize inş:) moral bozmak yok vereliniortak

arkadaşım inan senin yazını okurken çok kötü oldum çünkü bende kendimden çok eşime üzülüyorum bizimk erkek infertilitesi ona belli etmek istemiyorum ama ağladığımda oda benle ağlıyodu bebeğimin acısını unutuup onun için ağlıyodum ben kendini bazen suçlu görüyo biliyorum ama bişey yapamıyoruz her şey allahtan ve bazende neden ailemiz bu kadar doğurganken bizim bi tanecik bile olmuyo demekten kendimi alamıyorum allah yardımcınız olsun canım inşallah en kısa zamnda kavuşacaksınız bebeklerinize sadece sabırlı ol ve eşinin yanında sakın ağlama fazla takmıyormuş gibi görün olacak inşallahmafoldumbenmafoldumbenmafoldum

merhabalar...
evet haklısınız tedavi zaten başlı başına stresli bir süreç...kafamıza takılan bu tür sorunlar da üstüne gelince..durumunuzu anlayabiliyorum...ama durum karşısında elimizden birşey gelmiyor dua etmekten başka...benzer durumu yaşamış biri olarak bu şekilde paylaşımda bulunmak istedim...
bence de 11 mm olan yumurtalar yetişir...
benimde biri senin gibi 18 mm diğerlerini tam hatırlayamıyorum..moralim bozulduğu için not almayı bırakmıştım çünkü..ama küçüktü..cetrodite yi 2 ye çıkardık 18 mm olanı baskıladı diğerleri büyüdü tam yetişemesede yakınlaştı diye hatırlıyorum....ki daha 10. gündesiniz..zamanınız var yani..ayrıca usg de çok net olmuyor ölçümler..yaklaşık olarak görülüyor diye tahmin ediyorum..toplamada netleşir sizinde..bol şans....umarım kaliteli olurlar....moralinizi yüksek tutmaya çalışın...
şu an tayfun beyle mi devam ediyorsunuz tedaviye...??

Back
X