Eşim azosperm ve Genart ta eylül ekim gibi mikro tese olmayı düşünüyor. Eğer sperm bulunursa dondurmayı ve daha sonra tüp bebek işlemlerine başlamayı düşünüyoruz.
Acaba yanlış mı yapıyoruz.Ben de onunla birlikte hazırlanmalı mıyım ? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Eşim azosperm ve Genart ta eylül ekim gibi mikro tese olmayı düşünüyor. Eğer sperm bulunursa dondurmayı ve daha sonra tüp bebek işlemlerine başlamayı düşünüyoruz.
Acaba yanlış mı yapıyoruz.Ben de onunla birlikte hazırlanmalı mıyım ? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Kusura bakmayın net e giremedim. biz Ankara da uygulama yapmayı düşünüyoruz. doktorlar hazırlanmamızı öneriyorlar fakat maddi ve psikolojik olarak doğru olan hangisi karar veremedik.
Bu süreci yaşamış arkadaşların tecrübeleri karar vermemize yardımcı olabilir .
cnm bizde öyel bir sorun olmamıştı ama transfer günümde birisinin yumurtaları toplanacaktı. ilk önce eşine tese yapıldı sperm bulundu diye yanıt gelince kadını hemen toplamaya almışlardı. dondurmak güvenli değilmiş pek cnm çözününce hareketli bulmakda zor oluyormuş. hatta embriyodada duydum bunu. siz en iyisi doktorunuza danışın en güvenilir sonucu söyleyecektir.
Bundan 4 ay önce bizde tüp bebek çalışması yaptık.Eşim M.tese oldu ve o sırada bende hazırlandım.Çünkü Azosperm olduğu için bulunan spermlerin Kalitesini bozmamak için dondurmanın zararlı olacağını söylediler ve bende hazırlandım.Ama malesef sperm bulunamadı.İşlemimiz yarım kaldı. Bende gelişen yumurtalarıda toplamadılar.Bir dahaki adetimde onları attım ama o aşama biraz zahmetli geçti. Yani eşin azosperm ise spermlerin kalitesi bozulmasın diye seni hazırlayabilirler. Doktorlar bişey demedimi bu konu hakkıında siz kendinizmi böyle düşünüyorsunuz?
Arkadaslar ben yazdiklarinizi okuyunca sasirdim, cunku yurtdisinda butun sperm problemi olan kislerin ilk once toplanip, donduruluyor, sonra tedavi basliyor.... bana dktorum soyledi illaki istiyorum dersen ayni anda yaarim ama kesinlikle o strese girme dedi....
Ins. bidahaki denemde bulnur cnaim, benim bir tupte donmus var, iki tupun biri 18 embriyo dollendirdi... iki tane trasnfer edildi, Negativ.. Sonra 12 adet donmustan 3 tane trasnfer ettiler.. su an gebeyim, ve bir tup donmus sperm ve 9 adet hazir embriyom var...
Keci boynuzu kurunu dene canim ins. yardimci olur, kalitesni, hareketliligini, artirdini ayziyolar ve bende esime 1 ay kadar uyguladim... ALLAh'tan umit kesilmez bir atne sperm'le bile nasipinde varsa canim ikize gebe kalabilirsin... BO BOL dua etin, ve hicbir zaman umidinizi kaybetmeyin...
merhaba Elf,
kesinlikle dogru bir karar vermissiniz canim, ben tecrubeli olarak soyluyorum, benim ilk deneme turkiye'de oldu ayni anda oldu iki islemde, tedavi ve TESE islemi... sperm bulundu ama bulunmassa hersey iptal verdin para, cektin eziyet, igneler... (ilk deneme nefgatif, ikinci deneme donmuslarla pozitif, ama kimyasal gebelikle sonuclandi)
Ucuncu deneme yurtdisinda yaptirdim, once dktor dedi burdaki, esin'e bakmam lazim dedi... bulalim, donduralim sonra senintedavine baslariz bosuna sanada eziyet etmeyiz, sanada stres olmaz buluncakmi, bulunmiycakmi diye...
Ve gecen yil Nisan ayinda esimden TESE yontemiyle iki tup sperm toplandi, haziran'da benim tedavi basladi, OHSS oldum ilac kullandimgecsin diye ama transfer oldu, negatif.... Simdi sakin morelsizligie dusma bu ne hep negativ , negativ diye... herkes bir degil, ve bend dorduncu denemede, donmus embriyolar ile suanda 18.haftalik ikizlerime hamileyim...
TESE yontemi ile kesinlikle cok kaiteli spermler bulunabiliyor, ve geneliklede bulunuyor hic kafaya takma, ben esime keci oynuzunu kaynatip, suyunu iciriyodum... 1 ay kadar yaptim, faydasi oldumu olmadimi bilmem ama denemekte fayda var... TESA sakin yaptirmayin, onda genelikle olu sperm ele geciyor, en basarili sonuc TESE ile oluyor, benim esim oldu, sonra araba ile eve donduk, tekrar disari ciktik, basit bir islem, uzmanin elindeysen.... Simdiden allah yardimciniz olsun
1-2 hafta eşim mikro tese ameliyatı olucak. benim sonuçlarımda hiç bir sorun gözükmüyor. adetimin 2. günü gidicem ve 7-8 günlük vurulacagım iğneler olucak. yumurtaların istenilen zamandan önce çatlamaması için. benim ilaçlarım bittikten hemen sonra eşim ameliyata giricek eger bulunursa diğer olması gerekenler uygulanıcak. canlı ve sağlıklı spermlerin dondurulmuşa göre şansı daha yüksekmiş. kötünün iyisi ihtimalde dondurulma işlemi tercih ediliyor. banada mantıklı geliyor.
benim sormak istediğim bir soru vardı. belki yanıtlayan olur. eger sperm bulunamazsa tüp bebek maliyet fiyatının tamamı yinede ödeniyormu?
esinde de azo sperm di?
YURTDISINDA NERDE YAPTIRDINIZ!
patalogie ne yazmis size ? yani hücrele e doktorlar ne sonuc vermis hani bulunmadan öncesi!
birde siz micro tese olmadinizmi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?