merhaba Elf,
kesinlikle dogru bir karar vermissiniz canim, ben tecrubeli olarak soyluyorum, benim ilk deneme turkiye'de oldu ayni anda oldu iki islemde, tedavi ve TESE islemi... sperm bulundu ama bulunmassa hersey iptal verdin para, cektin eziyet, igneler... (ilk deneme nefgatif, ikinci deneme donmuslarla pozitif, ama kimyasal gebelikle sonuclandi)
Ucuncu deneme yurtdisinda yaptirdim, once dktor dedi burdaki, esin'e bakmam lazim dedi... bulalim, donduralim sonra senintedavine baslariz bosuna sanada eziyet etmeyiz, sanada stres olmaz buluncakmi, bulunmiycakmi diye...
Ve gecen yil Nisan ayinda esimden TESE yontemiyle iki tup sperm toplandi, haziran'da benim tedavi basladi, OHSS oldum ilac kullandimgecsin diye ama transfer oldu, negatif.... Simdi sakin morelsizligie dusma bu ne hep negativ , negativ diye... herkes bir degil, ve bend dorduncu denemede, donmus embriyolar ile suanda 18.haftalik ikizlerime hamileyim...
TESE yontemi ile kesinlikle cok kaiteli spermler bulunabiliyor, ve geneliklede bulunuyor hic kafaya takma, ben esime keci oynuzunu kaynatip, suyunu iciriyodum... 1 ay kadar yaptim, faydasi oldumu olmadimi bilmem ama denemekte fayda var... TESA sakin yaptirmayin, onda genelikle olu sperm ele geciyor, en basarili sonuc TESE ile oluyor, benim esim oldu, sonra araba ile eve donduk, tekrar disari ciktik, basit bir islem, uzmanin elindeysen.... Simdiden allah yardimciniz olsun