MikroTese'den önce kadın hazırlanmalı mı? yoksa sperm bulunursa mı hazırlanmalı?

elf80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2011
7
0
36
Ankara
Eşim azosperm ve Genart ta eylül ekim gibi mikro tese olmayı düşünüyor. Eğer sperm bulunursa dondurmayı ve daha sonra tüp bebek işlemlerine başlamayı düşünüyoruz.
Acaba yanlış mı yapıyoruz.Ben de onunla birlikte hazırlanmalı mıyım ? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Eşim azosperm ve Genart ta eylül ekim gibi mikro tese olmayı düşünüyor. Eğer sperm bulunursa dondurmayı ve daha sonra tüp bebek işlemlerine başlamayı düşünüyoruz.
Acaba yanlış mı yapıyoruz.Ben de onunla birlikte hazırlanmalı mıyım ? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

gecmis olsun insallah tez vakitte sende bebislerine kavusursun!
hangi sehirde tedavi olucaksiniz?
bizde suan tedavideyiz umut tüp bebek
De ve bede suan hazilanmadayim! yani benim esimde de micro tese yapilacak !
saten bulma sansimiz zor oldugu icin
vede eger bulunursa da olumlu olmasi icinde kendimizi hazirlamamiz daha iyi olur dediler doktorlar! Dondurulma yöntemi nekadar ilerlemis olsa bile tazelerle ayni kalitete olmuyormus!
eger sizdede zosperm varsa doktorlarinizi iyi secin ! her önüne gelen hastanelerde yapmayin! iyi arastirin ! Biz ilkimizde tese yaptirdik micro degil ve hic tecrübemiz yoktu ! yani micro teseden bile haberimiz yoktu! simdi allahin izniyle micro tese olucak esim insallah allah bize o günleri gösterirde en kisa zamanda bebislerimize kavusuruz!

gecmis olsun insallah tez vakitte sende bebislerine kavusursun!
hangi sehirde tedavi olucaksiniz?
bizde suan tedavideyiz umut tüp bebek
De ve bende suan hazilanmadayim! yani benim esimde de micro tese yapilacak !
saten bulma sansimiz zor oldugu icin
vede eger bulunursa da olumlu olmasi icinde kendimizi hazirlamamiz daha iyi olur dediler doktorlar! Dondurulma yöntemi nekadar ilerlemis olsa bile tazelerle ayni kalitete olmuyormus!
eger sizdede Azosperm varsa doktorlarinizi iyi secin ! her önüne gelen hastanelerde yapmayin! iyi arastirin ! Biz ilkimizde tese yaptirdik micro degil ve hic tecrübemiz yoktu ! yani micro teseden bile haberimiz yoktu! simdi allahin izniyle micro tese olucak esim insallah allah bize o günleri gösterirde en kisa zamanda bebislerimize kavusuruz!

cnm bizde öyel bir sorun olmamıştı ama transfer günümde birisinin yumurtaları toplanacaktı. ilk önce eşine tese yapıldı sperm bulundu diye yanıt gelince kadını hemen toplamaya almışlardı. dondurmak güvenli değilmiş pek cnm çözününce hareketli bulmakda zor oluyormuş. hatta embriyodada duydum bunu. siz en iyisi doktorunuza danışın en güvenilir sonucu söyleyecektir.

Bundan 4 ay önce bizde tüp bebek çalışması yaptık.Eşim M.tese oldu ve o sırada bende hazırlandım.Çünkü Azosperm olduğu için bulunan spermlerin Kalitesini bozmamak için dondurmanın zararlı olacağını söylediler ve bende hazırlandım.Ama malesef sperm bulunamadı.İşlemimiz yarım kaldı. Bende gelişen yumurtalarıda toplamadılar.Bir dahaki adetimde onları attım ama o aşama biraz zahmetli geçti. Yani eşin azosperm ise spermlerin kalitesi bozulmasın diye seni hazırlayabilirler. Doktorlar bişey demedimi bu konu hakkıında siz kendinizmi böyle düşünüyorsunuz?

Kusura bakmayın net e giremedim. biz Ankara da uygulama yapmayı düşünüyoruz. doktorlar hazırlanmamızı öneriyorlar fakat maddi ve psikolojik olarak doğru olan hangisi karar veremedik.
Bu süreci yaşamış arkadaşların tecrübeleri karar vermemize yardımcı olabilir .

Kusura bakmayın net e giremedim. biz Ankara da uygulama yapmayı düşünüyoruz. doktorlar hazırlanmamızı öneriyorlar fakat maddi ve psikolojik olarak doğru olan hangisi karar veremedik.
Bu süreci yaşamış arkadaşların tecrübeleri karar vermemize yardımcı olabilir .

Ankarada hangi hastanede yaptıracaksınız. Ben bu süreci yaşadım. bende ankarada yaptırdım. Biz paldır küldür girdik bu işleme düşünmedik bile kimseyede bişey soramadık kimse bilmiyordu. maddi yönünü düşünmedik açıkçası. Sadace hep sperm çıkacakmı çıkmayacakmı kısmını düşündük. Ben eşime teselli vermekten kendi psikolojimi düşünmedim. Sperm çıkarsa zaten sorun yok. Ama Allah korusun çıkmazsa etrkilenirsin tabiki yıkım oluyor resmen. Ama yılmadan bu işe devam edince o durumu atlatıyorsun. Çünkü çaba harcıyorsun unutuyorsun bi bakıma yaşadıklarını. Tabi unutulmuyor ama içine atıyorsun diyelim. Yüreğinin bi köşesinde kalıyor. Ama sonradan acaba dememek için dr ları dinle.Hakkında hayırlısı olsun canım. Allah yardımcın olsun.

merhaba Elf,

kesinlikle dogru bir karar vermissiniz canim, ben tecrubeli olarak soyluyorum, benim ilk deneme turkiye'de oldu ayni anda oldu iki islemde, tedavi ve TESE islemi... sperm bulundu ama bulunmassa hersey iptal verdin para, cektin eziyet, igneler... (ilk deneme nefgatif, ikinci deneme donmuslarla pozitif, ama kimyasal gebelikle sonuclandi)

Ucuncu deneme yurtdisinda yaptirdim, once dktor dedi burdaki, esin'e bakmam lazim dedi... bulalim, donduralim sonra senintedavine baslariz bosuna sanada eziyet etmeyiz, sanada stres olmaz buluncakmi, bulunmiycakmi diye...

Ve gecen yil Nisan ayinda esimden TESE yontemiyle iki tup sperm toplandi, haziran'da benim tedavi basladi, OHSS oldum ilac kullandimgecsin diye ama transfer oldu, negatif.... Simdi sakin morelsizligie dusma bu ne hep negativ , negativ diye... herkes bir degil, ve bend dorduncu denemede, donmus embriyolar ile suanda 18.haftalik ikizlerime hamileyim...

TESE yontemi ile kesinlikle cok kaiteli spermler bulunabiliyor, ve geneliklede bulunuyor hic kafaya takma, ben esime keci oynuzunu kaynatip, suyunu iciriyodum... 1 ay kadar yaptim, faydasi oldumu olmadimi bilmem ama denemekte fayda var... TESA sakin yaptirmayin, onda genelikle olu sperm ele geciyor, en basarili sonuc TESE ile oluyor, benim esim oldu, sonra araba ile eve donduk, tekrar disari ciktik, basit bir islem, uzmanin elindeysen.... Simdiden allah yardimciniz olsun

cnm bizde öyel bir sorun olmamıştı ama transfer günümde birisinin yumurtaları toplanacaktı. ilk önce eşine tese yapıldı sperm bulundu diye yanıt gelince kadını hemen toplamaya almışlardı. dondurmak güvenli değilmiş pek cnm çözününce hareketli bulmakda zor oluyormuş. hatta embriyodada duydum bunu. siz en iyisi doktorunuza danışın en güvenilir sonucu söyleyecektir.

Arkadaslar kesinlikle yanlis bir dusunce, cozununce hreketliligi filan azalmiyor, o dondurdunuz labaratorla alakalidir, taze sperm kadar etkli oluyor.... peki o arkadasin esinde sperm bulunmasaydi yumurta toplanma islemine kadar yasadiklarini az bucuk bizlerde biliyorz, KOLAYMI... Eger AZosperm problemi varsa, zaten para goz bir doktorun eline dusmezseniz mutlaka once dondurmayi tavsiye etcektik... dondurulan sperm, ayni embriyolar gibi laboratura ortaminda incelenip en kalitelisi secciiyor ama bu islem taze spermde bu kadar ayrintili yapilmiyor... Embryo'da ayni cnaim durdukca daha cok hucrelenen o akdar cok embriyo ile hamile kalan arkadas varki, sayisi belli degil... Bende onlardan biriyim donmus embriyo ile ikiz hamileyim... Bu isler nasip arkadaslar... DUA nin acamiyca kapi, yok sabredip bekleyin...

Bundan 4 ay önce bizde tüp bebek çalışması yaptık.Eşim M.tese oldu ve o sırada bende hazırlandım.Çünkü Azosperm olduğu için bulunan spermlerin Kalitesini bozmamak için dondurmanın zararlı olacağını söylediler ve bende hazırlandım.Ama malesef sperm bulunamadı.İşlemimiz yarım kaldı. Bende gelişen yumurtalarıda toplamadılar.Bir dahaki adetimde onları attım ama o aşama biraz zahmetli geçti. Yani eşin azosperm ise spermlerin kalitesi bozulmasın diye seni hazırlayabilirler. Doktorlar bişey demedimi bu konu hakkıında siz kendinizmi böyle düşünüyorsunuz?

Arkadaslar ben yazdiklarinizi okuyunca sasirdim, cunku yurtdisinda butun sperm problemi olan kislerin ilk once toplanip, donduruluyor, sonra tedavi basliyor.... bana dktorum soyledi illaki istiyorum dersen ayni anda yaarim ama kesinlikle o strese girme dedi....

Ins. bidahaki denemde bulnur cnaim, benim bir tupte donmus var, iki tupun biri 18 embriyo dollendirdi... iki tane trasnfer edildi, Negativ.. Sonra 12 adet donmustan 3 tane trasnfer ettiler.. su an gebeyim, ve bir tup donmus sperm ve 9 adet hazir embriyom var...

Keci boynuzu kurunu dene canim ins. yardimci olur, kalitesni, hareketliligini, artirdini ayziyolar ve bende esime 1 ay kadar uyguladim... ALLAh'tan umit kesilmez bir atne sperm'le bile nasipinde varsa canim ikize gebe kalabilirsin... BO BOL dua etin, ve hicbir zaman umidinizi kaybetmeyin...

Arkadaslar benim daha 24 yasindayim, bu kadr sey yasadim..... hicbir zmaan Esim'in problemi olarak bakmadim, cunku evlendimmi BIZ oluyorsunuz, sorun kimde olursa olsun ikinizin problemi oluyor... Benim esim seker hastasi bide, duzenli aldi INsulin ve ilaclar var , ben sadece size umut olsun diye yaziyorum... KAderde varsa arkadaslr, oluyor ama sakin yilmayin ve morelinizi hep yuksek tutun, bir gun olcana inanki olsun.... RABBIMIN mucizleri sonsuz... sen yeterki iste, o vakti zmanai geldimi veriyor...

Arkadaslar ben yazdiklarinizi okuyunca sasirdim, cunku yurtdisinda butun sperm problemi olan kislerin ilk once toplanip, donduruluyor, sonra tedavi basliyor.... bana dktorum soyledi illaki istiyorum dersen ayni anda yaarim ama kesinlikle o strese girme dedi....

Ins. bidahaki denemde bulnur cnaim, benim bir tupte donmus var, iki tupun biri 18 embriyo dollendirdi... iki tane trasnfer edildi, Negativ.. Sonra 12 adet donmustan 3 tane trasnfer ettiler.. su an gebeyim, ve bir tup donmus sperm ve 9 adet hazir embriyom var...

Keci boynuzu kurunu dene canim ins. yardimci olur, kalitesni, hareketliligini, artirdini ayziyolar ve bende esime 1 ay kadar uyguladim... ALLAh'tan umit kesilmez bir atne sperm'le bile nasipinde varsa canim ikize gebe kalabilirsin... BO BOL dua etin, ve hicbir zaman umidinizi kaybetmeyin...

Valla canım bize önermediler benimde hazırlanmamın daha iyi olacağını söyşediler. Bulma şansıyla alakalı belkide. Belkide dr lar biliyordu sperm çıkmayacağını çıkarsada riske atmamak için benide hazırladılar . Ama bizim işlemimiz iptal olunca paramızı iade ettiler. Keçiboynuzu kürünü 2 ay kullandık bizde ama etkisi olmadı bize. Allahtan ümit kesilmez kesinlikle ve tadavi,ye devam ediyoruz şuan.

merhaba Elf,

kesinlikle dogru bir karar vermissiniz canim, ben tecrubeli olarak soyluyorum, benim ilk deneme turkiye'de oldu ayni anda oldu iki islemde, tedavi ve TESE islemi... sperm bulundu ama bulunmassa hersey iptal verdin para, cektin eziyet, igneler... (ilk deneme nefgatif, ikinci deneme donmuslarla pozitif, ama kimyasal gebelikle sonuclandi)

Ucuncu deneme yurtdisinda yaptirdim, once dktor dedi burdaki, esin'e bakmam lazim dedi... bulalim, donduralim sonra senintedavine baslariz bosuna sanada eziyet etmeyiz, sanada stres olmaz buluncakmi, bulunmiycakmi diye...

Ve gecen yil Nisan ayinda esimden TESE yontemiyle iki tup sperm toplandi, haziran'da benim tedavi basladi, OHSS oldum ilac kullandimgecsin diye ama transfer oldu, negatif.... Simdi sakin morelsizligie dusma bu ne hep negativ , negativ diye... herkes bir degil, ve bend dorduncu denemede, donmus embriyolar ile suanda 18.haftalik ikizlerime hamileyim...

TESE yontemi ile kesinlikle cok kaiteli spermler bulunabiliyor, ve geneliklede bulunuyor hic kafaya takma, ben esime keci oynuzunu kaynatip, suyunu iciriyodum... 1 ay kadar yaptim, faydasi oldumu olmadimi bilmem ama denemekte fayda var... TESA sakin yaptirmayin, onda genelikle olu sperm ele geciyor, en basarili sonuc TESE ile oluyor, benim esim oldu, sonra araba ile eve donduk, tekrar disari ciktik, basit bir islem, uzmanin elindeysen.... Simdiden allah yardimciniz olsun

esinde de azo sperm di?
YURTDISINDA NERDE YAPTIRDINIZ!
patalogie ne yazmis size ? yani hücrele e doktorlar ne sonuc vermis hani bulunmadan öncesi!
birde siz micro tese olmadinizmi?

1-2 hafta eşim mikro tese ameliyatı olucak. benim sonuçlarımda hiç bir sorun gözükmüyor. adetimin 2. günü gidicem ve 7-8 günlük vurulacagım iğneler olucak. yumurtaların istenilen zamandan önce çatlamaması için. benim ilaçlarım bittikten hemen sonra eşim ameliyata giricek eger bulunursa diğer olması gerekenler uygulanıcak. canlı ve sağlıklı spermlerin dondurulmuşa göre şansı daha yüksekmiş. kötünün iyisi ihtimalde dondurulma işlemi tercih ediliyor. banada mantıklı geliyor.

benim sormak istediğim bir soru vardı. belki yanıtlayan olur. eger sperm bulunamazsa tüp bebek maliyet fiyatının tamamı yinede ödeniyormu?

1-2 hafta eşim mikro tese ameliyatı olucak. benim sonuçlarımda hiç bir sorun gözükmüyor. adetimin 2. günü gidicem ve 7-8 günlük vurulacagım iğneler olucak. yumurtaların istenilen zamandan önce çatlamaması için. benim ilaçlarım bittikten hemen sonra eşim ameliyata giricek eger bulunursa diğer olması gerekenler uygulanıcak. canlı ve sağlıklı spermlerin dondurulmuşa göre şansı daha yüksekmiş. kötünün iyisi ihtimalde dondurulma işlemi tercih ediliyor. banada mantıklı geliyor.

benim sormak istediğim bir soru vardı. belki yanıtlayan olur. eger sperm bulunamazsa tüp bebek maliyet fiyatının tamamı yinede ödeniyormu?

Evet biz ücretin tamamını ödemiştik işlem iptal olunca sadece tese amliyatının ücretini aldılar diğerini iade ettiler. sonuçta herhangi bir işlem olmadığı için iade ediyorlar.

esinde de azo sperm di?
YURTDISINDA NERDE YAPTIRDINIZ!
patalogie ne yazmis size ? yani hücrele e doktorlar ne sonuc vermis hani bulunmadan öncesi!
birde siz micro tese olmadinizmi?

Evet sperm azligi vardi ve benim esimin gecirdi ameliyattan dolayi disa gelmiyordu sperm, mecbur TESE ile alincakti... Ben Kuzey America'dayim. Ottawa Fertility'de. vallahi hic bakmadim....esim iki kez oldu, turkiye'dede donmus sperm var ama orda denemeyi bidaha tercih etmedimiz icin yurtdisinada getirme sansimiz olmadi icin, burda yeniden yaptirdik, arkadaslar bilmiyorum nasip, ben cok sukur memnun kaldim icin yazdim.... sonuclari hep attim ben resmen yok etttim, misafirim gelcekti turkiye'den tup bebek oldunu kimse bilmedi icin hepsini attim, istesemde bakip yazma sansim yok canimmm....

herkese teşekkürler. anladığım kadarı ile çıkma riski çok düşük olanlarda bi ihtimal çıkarda o firsatı da kaçırmayalın denilip kadın hazırlanmış . Çıkma ihtimali yüksek olanlarda daha sonraya ertelenebilir gibi ...

Back
X