Millet ne der???

atanamayanogretmen

Körler sağırlar birbirini ağırlar 💯
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2014
4.536
9.919
358
merhaba hanimlar
benim derdim, annemin sürekli "millet ne der" diye düşünmesi
Bazen gerçekten çok bunaliyorum ve dayanamayıp kavga ediyorum annemle.
Simdi de benim evlenme olayimi takmis kafaya.

Eğitim fakültesi mezunuyum, atanamadim ve 25 yasindayim.
Bu yaşta ve konumda kendi arkadaş cevremden biriyle konuşup anlasip evlenmemden daha doğal ne olabilir?

Geçen yıl kpss kursu için başka bir sehire gitmiştim ve kursta görüştüğümüz arkadaş cevremden biriyle daha sonra aramizda bir yakinlasma oldu, yani hoslandik birbirimizden ve daha ciddi şekilde görüşmeye basladik

Tabi bunlar haziranin sonunda oldu, yani sinava az kalmisti ve biz sinavi atlatana kadar disarda hic bulusmadik
Hatta ikimizde eve kapandik son zamanlari daha verimli calismak için.

Sinav sonucu, ben atanamadim, erkek arkadasim atandi
Bu kez annem benim bu çocuga kafayi taktigimi ve bu yüzden atanamadigimi söylemeye başladı ama öyle bir şey yok
çünkü biz zaten haziran ayinin sonunda duygusal görüşmeye baslamistik, öncesi kesinlikle yok

Söylediğim gibi, sinav bitene kadar da disarda buluşup gezme olayi hic olmadi

Simdi düğün plani yapiyoruz, her şey yolunda fakat annem soranlara kendince bir aciklama yapıyor.
"Bir arkadaşı tavsiye etti, konustular, kafasina yatti evlenmeye karar verdi"

Ama ben sinir oluyorum, neden yalan soyluyorsun diyorum
Sen atanamadin, millet diyecek bu kiz oraya kursa gitti ama bunu buldu kafaya takti atanamadi, niye insanları hakli cikaracaksin, ben bildim dedirteceksin diyor

Çok uzun oldu, olayin özeti bu iste
ben atanamadigim için, kendim tanisip konuştuğumu söylemem olmazmis, millet hep konuşurmuş...

millet kendi kızına oğluna baksın dicen.
valla ben anneme hep şunu derdım: '' elalem ne der diye bana gelme, milleti sen daha ıyı tanıdıgına göre benımle ılgılı kılıfları kendın uydur..nasıl olsa mılletın dedıgını takan sensın, bişi diyecegın zaman ona göre düşün, millet benım degıl senın sorunun''
neymiş bu millet arkadaş...o meşhur millet kendi kızına oğluna baksın

Öff annemim herkes ne der dediği herşeyi o "herkes" in çoluk çocuğu bir güzel yaptı.
Bazen çok kızıyorum,hep bu insanlardan sakındın ama bak onlar hepsini yaşadılar demek istiyorum.

Aynisini ben soyluyorum
Herkesin kizi konuşup evlendi, bunu sen de biliyorsun diyorum
Kazan dibim kara demez, baskasina laf eder diyor

Kim derse desin ben yanlis bir sey yaptigimi düşünmüyorum ve durum neyse olduğu gibi söylerim, kim yalanci olur orasini sen düşün dedim

millet kendi kızına oğluna baksın dicen.
valla ben anneme hep şunu derdım: '' elalem ne der diye bana gelme, milleti sen daha ıyı tanıdıgına göre benımle ılgılı kılıfları kendın uydur..nasıl olsa mılletın dedıgını takan sensın, bişi diyecegın zaman ona göre düşün, millet benım degıl senın sorunun''
neymiş bu millet arkadaş...o meşhur millet kendi kızına oğluna baksın

Ben de ayni şeyi söyledim
Herkes nasil çocuğunun arkasında duruyorsa sen de öyle yapacaksin
Sen sürekli bir aciklama yapma derdine dusersen bu kizin bir hatasi var ki annesi toparlamaya calisiyor der bu kez o MİLLET

25 yasindayim ve konuşup evlenmem gayet normal

Millet mükemmel olsan da diyecek bir şey mutlaka bulur o yüzden hayatın tadını çıkarmaya bakmak gerek, kimseyi takmadan, ama klasik kafa yapısında olan kişilere bu durumu kabul ettirmek biraz zor olabilir. O yüzden bence annenizi bu şekilde kabul etmeye çalışın ama mutlu olmak için yapmak istediklerinizden de geri kalmayın.

Ben de ayni şeyi söyledim
Herkes nasil çocuğunun arkasında duruyorsa sen de öyle yapacaksin
Sen sürekli bir aciklama yapma derdine dusersen bu kizin bir hatasi var ki annesi toparlamaya calisiyor der bu kez o MİLLET

25 yasindayim ve konuşup evlenmem gayet normal
her şeye açıklama yapan insanı sevmıyorum. herkes her şeyı bilmek zorunda degıl. şu elalem varya elalem... neyse..

Millet mükemmel olsan da diyecek bir şey mutlaka bulur o yüzden hayatın tadını çıkarmaya bakmak gerek, kimseyi takmadan, ama klasik kafa yapısında olan kişilere bu durumu kabul ettirmek biraz zor olabilir. O yüzden bence annenizi bu şekilde kabul etmeye çalışın ama mutlu olmak için yapmak istediklerinizden de geri kalmayın.

Zaten su an erkek arkadasimla farklı sehirledeyiz ve nişan düğün gibi durumlar dişinda buluşup gezme gibi bir durumuzmuz da yok
Yani o MİLLETin laf edecegi bir durum yok ortada

Ama bu şekilde aciklama yapma cabasina sinir olmaya basladim artik
Sanki ayip bir şey yapiyorum

Zaten su an erkek arkadasimla farklı sehirledeyiz ve nişan düğün gibi durumlar dişinda buluşup gezme gibi bir durumuzmuz da yok

madem anneni ikna edemiyorsun birak nasil istiyorsa oyle desin o milletcigine
annenizi uzmeyin

Klasik Turk annesi.

Kendisi baskalarinin kizlari icin o yonde yorum yaptigindan...

Kendi kizina da ayni seyler soylenecek diye endiseleniyor.

Neyse ki bu zihniyet azalarak bitiyor, herkes kendi hayatina bakiyor artik.

Keske anneniz milletin kendisi gibi falancanin kizini eskisi kadar takmadigini idrak etse de...

İkinizin de ici rahat etse. :KK14:

Sinir olmanız bir şeyi değiştirmez ki, sadece canınızı sıktığınızla ve annenizle tartıştığınızla kalırsınız. Belli ki anneniz bu yaşına kadar bu mantıkla yaşamış. Şu saatten sonra onun düşünce yapısını değiştiremezsiniz. O yüzden onu da öyle kabul edin işte, rahat olun. Bırakın tanıdığı insanlara ne şekilde söylerse söylesin, herkese gerçeği söylemek zorunda değilsiniz zaten o da nasıl istiyorsa öyle yapsın.

Sinir olmanız bir şeyi değiştirmez ki, sadece canınızı sıktığınızla ve annenizle tartıştığınızla kalırsınız. Belli ki anneniz bu yaşına kadar bu mantıkla yaşamış. Şu saatten sonra onun düşünce yapısını değiştiremezsiniz. O yüzden onu da öyle kabul edin işte, rahat olun. Bırakın tanıdığı insanlara ne şekilde söylerse söylesin, herkese gerçeği söylemek zorunda değilsiniz zaten o da nasıl istiyorsa öyle yapsın.

Evet herkese gerçeği söylemek zorunda değiliz ama bu kez de ben yanlis bir şey yapiyormusum da annem toparlamaya calisiyormus gibi hissediyorum

haklisiniz, bu değişmez ve birbirimizi kirdigimizla kaliriz

Ama arkadaş ortamında tanistik, konuştuk demenin nesi yanlis?

Kizini kursa gonderdi, koca buldu geldi derlermiş..
Aslında bu söylediği içten içe kendi düşünceleri, bunun da farkindayim

Klasik Turk annesi.

Kendisi baskalarinin kizlari icin o yonde yorum yaptigindan...

Kendi kizina da ayni seyler soylenecek diye endiseleniyor.

Neyse ki bu zihniyet azalarak bitiyor, herkes kendi hayatina bakiyor artik.

Keske anneniz milletin kendisi gibi falancanin kizini eskisi kadar takmadigini idrak etse de...

İkinizin de ici rahat etse. :KK14:

Anneme her zaman söylerim, anne kimseyi konuşmak bize düşmez, herkesin kendi hayati, bosver kimse hakkında konuşma derim
Kendisi de boyle tanisip evlenme konuları acildiginda hep der,
Simdi gencler kendisi buluyor evleniyor, en güzeli der ama olay kendine dönünce
Kendince mantiga yatacak aciklamalar yapiyor
Ah anne ahh

Evet herkese gerçeği söylemek zorunda değiliz ama bu kez de ben yanlis bir şey yapiyormusum da annem toparlamaya calisiyormus gibi hissediyorum

haklisiniz, bu değişmez ve birbirimizi kirdigimizla kaliriz

Ama arkadaş ortamında tanistik, konuştuk demenin nesi yanlis?

Kizini kursa gonderdi, koca buldu geldi derlermiş..
Aslında bu söylediği içten içe kendi düşünceleri, bunun da farkindayim

Ortada zaten sizin yaptığınız bir yanlış yok bana göre ama belli ki ne kadar söylerseniz söyleyin nasıl ki onun düşüncesi size uymuyor anneniz de sizin düşüncenizi benimseyemeyecek. O yüzden sıkmayın tatlı canlarınızı.

Ortada zaten sizin yaptığınız bir yanlış yok bana göre ama belli ki ne kadar söylerseniz söyleyin nasıl ki onun düşüncesi size uymuyor anneniz de sizin düşüncenizi benimseyemeyecek. O yüzden sıkmayın tatlı canlarınızı.

Beni asil üzen şey annemin düşünceleri
Atanamamis olmami biriyle tanismama bagliyor
Hatta bir tartismamizda ben seni kursa gönderdim sen koca buldun geldin dedi çok üzüldüm

Sinava iki hafta kalmisti biz görüşmeye basladigimizda ve disarda hic bulusmadik
Bunu kendi de biliyor, yanimdaydi, ben her gün evdeydim
Ama yine de boyle düşünüyor iste..

En deli olduğum şey "elalem ne der" halbuki bu "elalem" değil mi her haltı yapan. Amaan değişecek birsey yok canım boşver nasıl istiyorsa öyle desin. Bu yaştan sonra değişmez nasılsa annen. Boşuna tartışıp birbirinizi yıpratmayın derim ben.

Back
X