Bebek Beslenmesi Milupa Organik Kavanoz Serisi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Milupa Organik Kavanoz Serisinde sebze içerikli tercihim...

• Ankete Katılan
    4

Kazen

Ahtapotlara takılıp gidiyor aklım 🦀
Administrator
14 Kasım 2001
21.497
En iyi cevaplar
2
69.629
1.623
102
Organik Tavuklu Karışık Sebze, pirinç, bezelye, patates, havuç, elma, yeşil fasülye ve tavuk içerir.

6.aydan itibaren kullanılabilir.

Organik Tavuklu Karışık Sebze püresinin içerisine bir miktar anne sütü ya da devam sütü ekleyerek farklı lezzetler elde edebilirsiniz.

Organik Tavuklu Karışık Sebze'nin 125 gr'lık 1 ürün boyu bulunmaktadır.

Türk Gıda Kodeksi gereğince koruyucu madde ve renklendirici içermez.

organik-tavuklu-sebze.webp

Organik Yeşil Fasülye Domates, pirinç, yeşil fasülye, domates, elma suyu ve patates içerir.

Ek gıdaya geçiş dönemi ile birlikte kullanılabilir.

Organik Yeşil Fasülye Domates püresinin içerisine bir miktar anne sütü ya da devam sütü ekleyerek farklı lezzetler elde edebilirsiniz.

Organik Yeşil Fasulye Domates'in 125 gr'lık 1 ürün boyu bulunmaktadır.

organik-yesil-fasulye-domates.webp

Merhaba,
Organik Yeşil Fasulye Domates'in tadı nedense bebeklerin hoşuna gitmiyor gibi :) Buna değişik bir aroma katılsa nasıl olur ?

Çocuğunuzun aile sofrasına geçiş sürecini adım adım kolaylaştırma

Adım adım aile sofrasına geçiş

Çocuğunuz birinci yaşını doldururken onu artık aile sofrasına, sizin düzen ve saatlerinize alıştırmaya başlayabilirsiniz.

Aile sofrasında yemeğe başlamak, hem onun sosyal davranışlar ve beceriler kazanmasını sağlayacak, hem de ailenin diğer bireylerin de yemek yiyor olması, çocuğunuzun kendisine verilen besinleri reddetmemesi için özendirici bir faktör olacaktır.

Çocuğunuzun sizinle beraber sofraya oturması, siz yetişkinler için evde pişirdiğiniz yemeklerden yiyebileceği anlamına gelmez.

Çocuğunuzun yemekleri, az tuzlu ve az şekerli hazırlanmalıdır. 3 yaşını doldurana kadar çocuğunuzu ona uygun besinlerle beslemeli, ihtiyacı olan gıda miktarlarını günlük olarak alıp almadığını kontrol etmelisiniz.

Aile sofrasına oturan bebekleri beslerken en sık yapılan hatalardan biri, çocuğu yemek suyu ile beslemektir. Sizin için hazırlanan yemeklerin suyunun bebek için beslenme değeri çok düşüktür.

Bunun yanı sıra, çocuklara çay, kahve veya kola verilmesi, içerdikleri uyarıcı maddeler nedeni ile onları aşırı sinirli yapar. En doğrusu, bu içecekleri çocuğa hiç tattırmamaktır.

Çoğu bebek ilk yaşından itibaren genel alerjilere sahip olabilir. Eğer alerjiler konusunda endişeleniyorsanız, uzmanlar yumurta beyazının 2 yaşına kadar, kabuklu deniz ürünlerinin ise 3 yaşına kadar verilmemesini önermektedir.

Her çeşit şeker de, çocuklara sık verilmemesi gereken yiyeceklerdendir. Yemek aralarında çocuğa şeker vermek, iştahı kapatarak yetersiz beslenmesine yol açtığı gibi ilerde görülen diş çürüklerinin de önde gelen nedenidir.

Yemek sofrasında size katılacak olan çocuğunuz için öneriler

- Çocuğunuzu yemeye zorlamayın. Beslenmeye biraz ara verip, sonra tekrar yemek vererek tam doyması sağlayın.
- Besinleri çocuğa değişik tat, kıvam, renk ve çeşitlilikte sunmaya çalışın.
- Beslenmede ödül yöntemi uygulamayın, yemek yerken babasına veya büyük kardeşlerine özendirmeyi deneyin.
- Sofraya onun rahat kullanabileceği, uygun boyutta kaşık - çatal vb. gereçler sağlayın.
- Çocuğunuz seçici davranıyorsa, besinleri karıştırarak yedirmeyi deneyin. (sebzeleri, sevdiği çorbanın içine doğrayarak, karışık püreler halinde vb.)
- Çocuğunuzun aşırı acıkıp sinirlenmesine fırsat yaratmayın.
- Çocuğunuzu uykuluyken beslemeyin.
- Sizin için hazırlanmış yemeklerin suları, çocuğunuzun beslenme ihtiyaçlarını karşılamaz. Fazla yağlı ve tuzlu yiyecekleri çocuğunuza verilmemeye özen gösterin.

Organik Tavuklu Karışık Sebze, pirinç, bezelye, patates, havuç, elma, yeşil fasülye ve tavuk içerir.

6.aydan itibaren kullanılabilir.

Organik Tavuklu Karışık Sebze püresinin içerisine bir miktar anne sütü ya da devam sütü ekleyerek farklı lezzetler elde edebilirsiniz.

Organik Tavuklu Karışık Sebze'nin 125 gr'lık 1 ürün boyu bulunmaktadır.

Organik Yeşil Fasülye Domates, pirinç, yeşil fasülye, domates, elma suyu ve patates içerir.

Ek gıdaya geçiş dönemi ile birlikte kullanılabilir.

Organik Yeşil Fasülye Domates püresinin içerisine bir miktar anne sütü ya da devam sütü ekleyerek farklı lezzetler elde edebilirsiniz.

Organik Yeşil Fasulye Domates'in 125 gr'lık 1 ürün boyu bulunmaktadır.

Bu MARKAYI çok kullandım mink oğluma o zaman ki doktoru önermişti birde hippi diye bir marka tatları yavruların hoşuna gidecek kıvam da.

Merhaba,
Organik Yeşil Fasulye Domates'in tadı nedense bebeklerin hoşuna gitmiyor gibi :) Buna değişik bir aroma katılsa nasıl olur ?

Ben buna prinç haşlayıp ezip katmıştım o şekiilde yedi ama tavuklu olanı öldür sevdiremedim :))) neyse geçtik biz artık bu süreçleri şimdi herşeyi yiyor şükür.

Back
X