- 12 Temmuz 2011
- 15.521
- 4.011
- 223
- Konu Sahibi esra_atature
İlişkilerde önemli olan karşılıklı fedakarlık.
Tarafların onaylamadığı bazı durumlar elbette oluyor farklı iki insan ilişkisinden bahsediyoruz ama burada sorun erkeğin kadına istediği gibi karışma hakkını kendinde bulurken aynı hakkı kadına tanımaması.
Ve kadının da bunu "doğal" karşılaması,karakterini,kişiliğini,giyim tarzını vs erkeğe göre değiştirmenin olması gereken bir şey olduğunu düşünmesi.
Kimse kimse için kişiliğinden vazgeçmemeli,sadece ikili ilişkilerin getirdiği şekilde yerine zamanına göre esnetmeli kanımca.
Erkeğin egemenliği altına girip kendi isteklerinden kişiliğinden vazgeçmekten övünç duymak bir kadın olarak üzücü geliyor bana.
Pantolon neredeyse hiç giymem ben de,genel tercihim şorttur,onun dışında ya mini ya da bileğe kadar etekler giyerim.
Ama gideceğim yere göre şortu-eteği siyah çorapla giyerim mesela.
Esnetmekten kastım bu benim de.
Ve muhtemelen de giyim tarzıma şiddetle karışacak bir insanla hayatımı devam ettirmem,sağlıklı bir ilişki olmaz zira.
Giyim tarzına göre de kimsenin kimseye basit,ucuz demesini anlayamam açıkçası.
Kendimce ne güzeldir ki benden beklentileri ricaları varsa erkeğimin aynı şekilde yerine göre benimde ondan olabilir ve hoşgörüyle karşılayabilir ..
Böyle karşılıklı anlayış olduğu sürece zaten sorun olacağını sanmıyorum ...
Kim neyle nasıl giyinmekle mutlu olabiliyorsa giyinsin umrumda bile değil... En başında da demiştim konu sahine ben bunu ..
Karışıyor kıskanıyor mini etek ya da şort giydirmiyor diye tutturmuş bi medeniyetsiz erkek kalıbı..
Ya da erkeklerin egemen oldugu topluluk .. Genelleme yaparak konusması çok çirkin ..
İnsanlara kendilerini güveni olmadıgını söylemesi, ya da dar kafalı olduklarını söylemesi bunun gibi daha bir sürü örnek diğer sayfalarda mevcut böyle bir insan benim gözümde basittir ...
Kendi kafası doğrultusunda gidip erkekleri ya da kadınlar tek bir kalıba sokarak konuşması ki hepimizin erkeği var anası kadını var .. Böyle yorumlarda bulunup yersiz paylaşımlar yaptıgı sürece benim için ucuzdan da ötedir ..