Minik depresif

Ben de 36 yaşındayım. Amh ve hormon testleri yaptırdım. Ben de 4 yıldır istemiyordum, şu an çok pişmanım. Başka sebepler de vardı. Siz bu testleri yaptırdınız mı? Bu testler normal aralıklarda mıydı? Testlerde her şey normal ama okuyunca ben de korktum. Yumurta kalitesi nasıl anlaşılıyor? İnşallah olacaktır çocuğunuz endişe etmeyin. İmkansız denen arkadaşım ikinciyi doğurdu geçen hafta.
Benim yumurtalığım tüpüm kızken alındı. Diğer yumurtalığım kalitesizdi çocuğun olmıcak dendi. Daha yaşım 20 ve kreşte çalışıyordum.eşimle o zamanlar görüşüyordum.herşeyi bilerek evlendik ama çok tedavi gördüm ilk çocuğuma 25 yaşında hamile kaldım çatlatma iğnesi yerleştirme tüp bebek çok uğratık çok şükür 26 yaşında anne oldum.hiç korunmadık tekrar anne olmak istiyordum ama eşim yanaşmıyor du çocuklu aile olmak ağır geldi.çalışmamı seviyordu.boşanmak istedi bende illa çocuk dedim başkasından istemiyorum dedim 33 yaşında çok şükür tekrar anne oldum ama adet olamadım sürekli iğneler yedim bir bacağım var hormonlarla dolu sürekli hormon iğneleri çatlatma iğneleri yerleştirme işlemleri şuan 80 kiloyum artık çocuk sahibi olamıcam yumurtalığım ölü adetimi bile zor oluyorum.

Ben de 36 yaşındayım. Amh ve hormon testleri yaptırdım. Ben de 4 yıldır istemiyordum, şu an çok pişmanım. Başka sebepler de vardı. Siz bu testleri yaptırdınız mı? Bu testler normal aralıklarda mıydı? Testlerde her şey normal ama okuyunca ben de korktum. Yumurta kalitesi nasıl anlaşılıyor? İnşallah olacaktır çocuğunuz endişe etmeyin. İmkansız denen arkadaşım ikinciyi doğurdu geçen hafta.
Tüm testleri yaptırdım doktorum pandemi öncesinde isterseniz deneyin sorun yok dedi . Ama sürem kısalıyor gibi hissettiğim bu sene tüp bebek merkezine gittim onlarda evet rezervler azalıyor ama çok ciddi bir sorun yok dedi bu da ilk transfer sürecim olmuş oldu. Yumurta kalitesini anlamıyorlar ama elde ettikleri embriyolar üzerinden konuşabiliyorlar anladığım kadarıyla ilk tüp bebek denemesinde standart ilaçlarla tepkiniz ölçülüyor sonuç başarısız olursa sonraki tedavide farklı yöntemler deneniyor. 28 yaşında evlendim şimdiki aklım olsa ertesi gün isterdim. Eğitimdi oydu buydu derken süre geçti gitti

Tüm testleri yaptırdım doktorum pandemi öncesinde isterseniz deneyin sorun yok dedi . Ama sürem kısalıyor gibi hissettiğim bu sene tüp bebek merkezine gittim onlarda evet rezervler azalıyor ama çok ciddi bir sorun yok dedi bu da ilk transfer sürecim olmuş oldu. Yumurta kalitesini anlamıyorlar ama elde ettikleri embriyolar üzerinden konuşabiliyorlar anladığım kadarıyla ilk tüp bebek denemesinde standart ilaçlarla tepkiniz ölçülüyor sonuç başarısız olursa sonraki tedavide farklı yöntemler deneniyor. 28 yaşında evlendim şimdiki aklım olsa ertesi gün isterdim. Eğitimdi oydu buydu derken süre geçti gitti
Her şey normalken neden olmuyor acaba, benim de daha vajinusmus sorunum var. Çok geç kaldım çok..:(

Yaştan herhalde bilmediğimiz faktörler hiç 20 başları gibi değil demek ki üreme sistemimim tabiki azalmıştır rezervlerim kalitesi

Üzülmeyin hanımlar menepoz evresi yumurtalıkların kalitesi 5 kat artıyor hemen hamile kalabiliyorsunuz geçende bir arkadaşımız yazdı buraya ben hamile kalamıyorum annem hamile psikolojim bozuldu diye yaşın artık önemi pek kalmadı doğum yaşı giderek artıyor zaten ülkemizde okul işti evlilik derken 35i geçiyor doktor tedavi derken 40 ı buluyor artık

15 yıl çocuk istemedim, tek bir defa korunmadan denedim hamile kaldım. Böyle bir şeye ihtimal vermediğim için adet günüm geçene kadar deli gibi alkol tükettim, idrar söktürücü ilaç kullandım. Hiç açılmamış duşa kabin kolisini eşimle 3 kat yukarı taşıdım.Adet olmayınca test yaptım pozitif. Kese ve kalp atışı için doktora gittim eşimin memleketinde devlet hastanesine kese düzgün değil, kalp atışı yok dedi. Büyük ihtimalle kendi düşükle sonlanır yada kürtaj gerekir dedi. 10 haftaya kadar eşimin memleketinde 2500 metre yükseklikte yayladaydım. Traktöre bindim, sürekli köstebek yuvası orman yolunda arabayla yolculuk yaptım, yüksek takımlarda yürüyüdüm. Devamlı akıntım vardı. Bir ara pembe bir ara kahverengi. Kendi yaşadığımız ile dönünce kendi doktoruma gidip aldırırım dedim. Büyük ihtimalle sağlıksız bir gebelikti ve kalp atışı olmayacaktı. 5000 km şehirlerarası gezdim. 10. Hafta yaşadığım yere dönüp Doktoruma gittim. Bir anda odaya kalp sesini verdi. Ben şok. Kese düzensiz, içinde karartı var demişti diğer doktor. Yaşıyormuş ya. O zaman panik oldum işte. Şimdi çok şükür 1 yaşında. Kesinlikle moralinizi bozmayın. Doktorlar en kötüsünü söylüyor. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. Bu arada ekleyeyim 38 yaşında hamile kaldım. Yani yaş hiç önemli değil

Çok haklısınız. Bayılıyorum bu hikayelere. Olacağı varsa oluyor zaten hiçbirşey engel olamıyor o bebeğe☺️Siz söyleyince farkettim evet ben de 8 senedir çok keyifli gezdim istediğim her aktiviteyi yaptım çok güzel vakit geçirdik, yaşanmışlıkların için pişman değilim. Belki olmasa da aynı şekilde bir ömür devam ederim. Ama bu keyfimize bir ortak olursa çok mutlu olucaz o da kesin ☺️☺️🙏🏻

Nasıl yani hep tam tersini okudum ben
Eskiden evet tam tersiydi ama son 5 senede herkes iş sahibi olmayı bekliyor evlenmenin yaşı yükseldi ortalama yaş 25 olmuş.artık çoğu kadınlarımız tedavi görmeden çocuk sahibi olamıyoruz.çok sitresliyiz geleceği çok düşünüyoruz hayat daha bi yıpratıcı psikolojik destek alanlar daha rahat hamile kalabiliyor doktorların tespiti.

Erken evlenseniz de yine gelecek kaygıları yetememe korkusu rahat vermiyor beynimizde bunlarla bu kadar stresli ortama bebek olsam ben de gelmem

Ben ilk bebeğime hemen istediğim ay hamile kaldım. O dönem kadınlar kulübünde birçok bayan kürlerle hamile kalmaya çalışıyordu. Benim de tuzum kuru ya aman ne boş işler soğanla sarımsakla hamile mi kalınır diyordum. Ama ikinci kez anne olmak istediğimde 2 yıl sonuç alamadım. Ben de bi problem yok eşim muayeneye ikna olmuyor falan derken başladım kür arayışına. Yine bu sitede keçi boynuzu kürünü duyup eşime 3 ay boyunca sabah akşam hazırladım. Bir yerde de okumuştum spermin olgunlaşması 2-3 ayı buluyormuş. 3 ay düzenli keçi boynuzundan sonra ben hamile kalıp ikinci bebeğimi de kucağıma aldım. O yüzden size de tavsiye ederim problem nereden kaynaklanıyorsa ona göre bir kür denemesi yapabilirsiniz.

Aileme anlatmama sebebim gereksiz onları üzecek olmaktan korkuyorum. Arkadaşlarım da mutlaka destek olurlar ama insanların bana acımasından korkuyorum. Güçlüyüm ya sözde. Ne dertleri var insanların belki benim ki dert bile değil kimilerine.
Çocuk sahibi olmamak veya olamamak acınacak birşey değil ki. Türkiyede bu olaya çok farklı yaklaşılıyo ama çocuk hayattaki unsurlardan sadece biri, getirisi de var götürüsü de var. Çocuk sahibi olmamayı tercih eden bir sürü insan var ve gayet de mutlular. Eğer olmazsa çocuğa harcayacağınız enerji ve parayı kendinize harcarsınız, belki daha mutlu bir yaşamınız olur öyle düşünün. Yani insanlar doğar büyür ölür. doğar büyür anne olur ve ölür şeklinde değil yaşam döngümüz.

Hatta bazı insanların faydalı olamayacaksa o çocuğu dünyaya getirip eziyet etmesinin de bir faydası yok. Ama çalıştığım ortamda kadınlardan iyi niyetli böyle bir baskı görüyorum. Hatta zamanında çok arkadaşıma hadi ama sen de anne ol demişliğim de çok. Biz kadınlar olarak kendimiz bu konuda tercih olabileceğini bile düşünmüyoruz başta. Ben başkasının böyle bir derdinde ne düşünürsem benim için de öyle düşünüleceğim zannediyorum. Öncelikli bu hastalıklı düşünceden kurtulmak(m) lazım.

Back
X