minik kızımızda reflü çıktı çok moralim bozuk yardım lütfen

lotus87

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2014
203
121
323
mrb kızlar arkadaşımın 2 buçuk yaşındaki kızında reflü çıktı. çocugunda bu rahatsızlık olan var mı ne yapması gerekiyo başına gelen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.doktora gittiler ama başına gelen insanlardan bu tedavi sürecini öğrenmek istiyo neler yedirip yedirilmediği nasıl uyutulduğu gibi...

benim kizimda da var. 4.5 yasinda. butun istahsizligi falan ondanmis kizimin. tedviye basladik cocuk kendine geldi biraz. doktorum inek sutunu yasaklamisti bizde mide rahatsizliklarini tetikler diye. mayali yogurt, peynir vs veriyorum ama sut vermiyorum kizima.

Moralini bozma hiç bir şey olmaz. Abimlerin daha yeni doğan bebeğinde reflü çıktı. O da sürekli kusuyordu. Öyle özel bir tedavisi falan yok. Yediklerine içtiklerine biraz dikkat edersiniz o kadar. Doktor zaten söyle ne yapmanız gerektiğini. Nette Falan reflü yastıkları satılıyor, bir bak onlara istersen. Geçmiş olsun.

doktorunuz nası bi tedavi uyguladı ve ne kadar sürede kızınız iyileşti acaba

çok teşekkürler bizde yastıklara baktık sipariş vermeyi düşünüyoruz

tedavisi nedir tam olarak benim kızda da var sanırım

Arkadaşımın oğlu 6-7 aylıkken çıktı devamlı kusuyordu yavrum
Arkadaşların dediği gibi yemeye içmeye dikkat edilecek, tabi ki ilaç takviyesi şart.
İyi bir hocayla atlatırsınız inşaallah

Benim kardesimin reflüsü vardi yeni dogdugunda ilk aylarda. bebek icin farkli sanirim ama daha koyu kivamda mama veriyordu annem. Anne sütünü kesmek zorundaydi. Ayriyeten uyuturken biraz basi yuksek olacak sekilde yatiriyordu. yani yatagin egimi vardi ayaklar daha asagida basi yukarda olacak sekilde. Mide kapagi tam görevini yapmiyormus yedigi geri geliyormus. Ama simdi 12 yasinda ve hic bi sorun kalmadi cok sükür, gayet bogazina düskün bir cocuk :)

ilac tedavisi uygun buldu doktorumuz. verdigi ilaclari duzenli kullandik. yatmadan 2 saat once en son yemegini yiyor. ve sut icmeyi birakti. cocuktan cocuga degisen bir sistemdir belki. 5.5-6 yaslarinda kendiliginden kaybolur dedi doktorumuz. umutla bekliyoruz.
bunlarin disinda ben aksamlari 1 bardak papatya veya rezene cayi veriyorum arada. rahatlatiyor uyumasini kolaylastiriyor

erken yedirmek, sindirmesini sağlamak ve çok sıvı yüklememek gerekiyor

2,5 yaşında imiş katı yer artık

benimki küçükken böyle kıvamlı çorba muhallebi vs olunca kolayca çıkarırdı

o öksürme aşamasına gelmiş ise asit demek ki geri deliyor

öksürüğünü rahatlatacak bir şey vermiştir doktor

ne aç kalacak ne tıka basa yiyecek

böyle bir süre rölantide gidecek

ama çaresiz dert değil, çok da üzülmesinler

Benim oğlum da vardı. Çok zordu şimdi oniki yaşında çok iyi çok şükür. Ne yedirise yedirsin anı kusmalar oluyo. Öldürüp öldürüp kusuyordu. Pes peşe yedirmesn . Yumurta yoğurt kötü yapıyordu oğlumu. Bide az az yedirsin. Beş altı yaşında geçiyor.

yemeklerden sonra hemen uyutmayın kızarmış urunlerı azaltın hatta vermeyın ... cips şeker yok... acılı baharatlı şeyler ve çiğ biber vermeyın... yatmadan once su ıçırmeyın yastıgını bıraz yukseltın...

ya şunları okuyunca cok üzülüyorum. sırf kustuğu içinmi anne sütünden kesti anneniz. doktorların yeni modası bebek reflüsü. öle bişey yok iki çocugumda 9 aya kadar kustu dediğiniz gibi kapakçıklar tam çalışmadığı için gayet normal bi durum

Hahayyyy siz doktordan daha iyi biliyosunuz demek :))))) pikiiiii o zamaan

Hahayyyy siz doktordan daha iyi biliyosunuz demek :))))) pikiiiii o zamaan
evet canım çok şükür öyle bi doktorla karşılaşytımki iki çocuğumda başka doktorların ne hatalar yaptığını gördük .evet kusura bakmada çocuk kusuyor diye bi dr anne sütünden kesiyorsa ne diyim bilemedim. yazık kusura bakmada cahillik .çocuk enmer emerr çok çektim bende kusmalarında gaz cıkarırken fazlasını kusar kapakçıkları açıktır çünkü

Asıl sizinki cahillik. Çocuklar anne sütü olmadan yaşayabiliyor merak etmeyin. Az daha süt alsın diye bebeciklerin yemek borusunu mahvetmeye, reflüsünü ilerletmeye gerek var mı?

İyi ne diyim kaç yıl okumuş doktordan daha iyi biliyomuşsunuz yaaaa haniii, devam edin. Umarım bebeğiniz az hasarla büyür yanınızda

geçmiş olsun kardeşiminde vardı günde 1 çay kaşığı zeytiyğı yesin iyi gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…