Günaydınlar
Dün yine ankayla maraton yaptım çok iyi oldu
yemek annemden di
sonra günlük rutin işler yapıldı.

bugün yemek yapacağım
dağınıklık toplarım evde fazla işim kalmadı sayılır.
bugün yaparsam 1 tane çiçeğin saksısı değişecek
eylül yıkanacak.
süpersiniz.

bende öyle hissediyorum ya, çok alıcı olunca ucuz mu oldu acaba şüphesi düşüyo içime :)

bence de verme şimdilik, o odayı ferah hale getirsen belki daha çok kullanırsın. yeniymiş belli ki.
Odam ferah aslında Gümüşlük tarzı bişey yok aksesuar kullanmam çiçek ve tablo hariç evin hiç bir yerinde. Bugün bi arkadaşa satmaktan bahsettim bana sat dedi çok güzel dedi iyice vazgeçtim iyiki satmamışm dedim çünkü dün ciddi bi alıcı vardı hemen gelmek isteyen burda da sağolsun kızlar fikir verdi şimdilik dursun dün zaten ben de maraton yaptm tüm ev temizlendi böylece o odada son halini aldı 🤗

Çalışma alanı (dağınıklıkla baş etmek)

249-0-e8af0d397e72e4bbca56e63592841c90.webp

Kim dağınık ortamda kendini huzurlu hissedebilir ki yada odaklanabilir...
Önceden çok dağınık çalışan biriydim.
Şuan o kadar abartmıyorum :)
Bir işe başlamadan önce masamı topluyorum işleri sıraya diziyorum öyle başlıyorum.
hem çalışma hevesim geliyor.
bir görev bitmeden başka işe geçmiyorum
Bu konu da tek mottom kendine yakışır işler çıkar

Yemek yaparken de aynı sistemle gidiyorum.
mesela bugün menüde kuru fasulye et ve pilav var
kuru fasulye haşlanırken et pişireceğim fasulyemin son halini verince pilav yapmaya geçeceğim.
aralarda bulaşıkları ya mak atacağım yada elde yıkayıp kaldıracağım
son aşama sofraya kaşık çatal, yoğurt ve turşu koyduktan sonra işlemimiz bitmiş olacak.
yemek faslı bitince geriye sadece tabak ve kaşıkları mak atmak kalıyor
o sırada çay demleniyor diye gidiyor rutinler...

Ev toplarken de önce dağınıklığı topluyorum bütün odalarda ki
sonra temizlemem gerekiyorsa öyle başlıyorum işlere.

Dış etkenler bulunduğumuz konum ve bazı faktörler de güncel yaşamımızı etkiliyor.
Mesela şu aralar kızıma oyuncak toplama alışkanlığını kazandırmam gerekiyor.
Eşimle oturup bazı konular hakkında bilgilendirme yapmam gerekiyor
İş yerinde bazı iş yükünden kurtulmam gerekiyor.

Herkesin kendine has düzeni ve çalışma alışkanlığı vardır. Önemli olan sonuç :)

Zaten bu minimal yaşamın asıl amacı düzenli bir hayatımızın olmasını istemek değil mi :)
Düzenli-Bir-Çalışma-Masası-İçin-5-Öneri-2.webp

Görseller alıntıdır

Mia-

merhaba S Salty salon takımını letgoda satmaktan bahsetmişsin
öncelikle fiyatını ucuz yazmışsın Mia- Mia- nın da dediği gibi en az 10-12 bin yazmalıydın
daha 2 yıllık mobilya yepyeni az kullanılmış, şu an evin müsaitken kesinlikle durmalı
ilerde evin müsait olmaz ya da lindalinda lindalinda nın da dediği gibi kullanıp eskitirsin vs ancak o zaman satman çok daha mantıklı olur. şu durumda minimalistlikten ziyade israf gibi oluyor çünkü.
sanırım sen de satmaktan vazgeçtin bence en iyisini yaptın.

merhaba S Salty salon takımını letgoda satmaktan bahsetmişsin
öncelikle fiyatını ucuz yazmışsın Mia- Mia- nın da dediği gibi en az 10-12 bin yazmalıydın
daha 2 yıllık mobilya yepyeni az kullanılmış, şu an evin müsaitken kesinlikle durmalı
ilerde evin müsait olmaz ya da lindalinda lindalinda nın da dediği gibi kullanıp eskitirsin vs ancak o zaman satman çok daha mantıklı olur. şu durumda minimalistlikten ziyade israf gibi oluyor çünkü.
sanırım sen de satmaktan vazgeçtin bence en iyisini yaptın.
Teşekkür ederim yorumun için♥️her söylediğinde haklısın, ben de bu noktaları düşünüp vazgeçtim şuan vazgeçme fikriyle rahatladığımı düşünüyorum 🤗

Mia- Mia- kesinlikle dağınık alanda rahat hissedemem.
iş yerinde masam hep topludur. işi biten evrağı ilgili klasöre takıp hemen kaldırırım, gün sonunu dahi beklemem
evde de dediğin gibi temizlik öncesi her yeri toplarım sonra temizlemeye başlarım

Masamı tekrar gözden geçiriyorum daha sade nasıl yapabilirim gün sonu paylaşacağım :)

Sevgili elecda elecda nın konusunda paylaştığı bir sıralama ile ben de yaptıklarımı paylaşmak istiyorum.
1.Ayıklama(Seiri)
Minimal yaşam aslında farkında olmadan benimsemeye çalıştığım bir yaşam felsefesi. Sonra sonra okudukça bu akıma olan yakınlığımı ve daha fazla neler yapabileceğimi anlamaya çalıştım.
İlk etapta ayıklama yaptm, mutfak, vestiyer, yatak odası, salon ve oturma odası çocuk odası her çekmeceyi açtım. Eşyalara çeşitli sorular sorarak aradığım cevaplara ulaştım ve artık kullanmamaya karar verdiğim en az 150 parça şeyi evden yolladım. Bu inanılmaz bir rahatlama. Ama benimki ilk tur aynı işlemi üç ay aralarla 2 kere daha uygulayacağım yani toplam 3 aşamalı bir eleme yapmayı planlıyorum.
2-Düzenleme(Seiton)
İlk aşamadan sonra elimde kalanları daha kolay nasıl kullanır ve nasıl pratik olur diyerek yerleştirdim özellikle gardırop ve tüm mutfak dolapları tek tek elden geçti.
3-Temizleme ve parlatma (Seiso)
Bu aşamada tüm evi temizledim bu beni çok yordu bunun için bir yardımcı çağırabilirdim ama herşeye kendim bir düzen oluşturmak istediğim için kendim yaptım. ŞUAN her şey temiz düzenli ver yerli yerinde ♥️
4-Standartlaştır (Seiketsu)
İşte tam bu aşamadayım. @elecda nın dediklerini hatırlıyorum. Düzen ve temizliği korumak. Bir iş yaparken arada yapılacak ufak şeyleri halletmek. Yemek yaparken çıkan bulaşıkları hemen makineye koymak veya bir odadan diğerine giderken götürülecek olanı da götürmek. Bu aşama beni biraz zorlayacak ama elimden geleni yapmak istiyorum

IMG_20191211_125124.webp
IMG_20191211_150340.webp

Evet öncesi ve sonrası masam
panom bu kadar boş kalmayacak notlarımı asacağım yarın.
diğer şeyleri nadir kullanıyordum mesela su şişemi kullanmıyorum içindeki su soğuyor ve faranjit olduğumdan etkileniyorum o yüzden bardakla gidip almayı düşünüyorum bazı saatlerde
dosyalık bütün işleri tıktığım bir depo gibiydi onuda kaldırdım böylece işleri oraya istiflemeden yapar bitiririm.
ajandam hep elimin altında olması gerekenlerden
zaten çalışırken masam karışıyor. dosyalar evraklar derken birde diğer masa ürünleri işgal etmesin istedim.
üstdeki dosyaların çoğu günlük işlenen şeyler aylık olanları kaldıracağım.

yarın çekmecelerde sıra :dua:

Eki Görüntüle 2564123 Eki Görüntüle 2564124

Evet öncesi ve sonrası masam
panom bu kadar boş kalmayacak notlarımı asacağım yarın.
diğer şeyleri nadir kullanıyordum mesela su şişemi kullanmıyorum içindeki su soğuyor ve faranjit olduğumdan etkileniyorum o yüzden bardakla gidip almayı düşünüyorum bazı saatlerde
dosyalık bütün işleri tıktığım bir depo gibiydi onuda kaldırdım böylece işleri oraya istiflemeden yapar bitiririm.
ajandam hep elimin altında olması gerekenlerden
zaten çalışırken masam karışıyor. dosyalar evraklar derken birde diğer masa ürünleri işgal etmesin istedim.
üstdeki dosyaların çoğu günlük işlenen şeyler aylık olanları kaldıracağım.

yarın çekmecelerde sıra :dua:
Çok kullanışlı olmuş ikinci resme sadece bakarken bile rahatlayanlar burda mı✋😂

2019 son günlerinde yeni kararlar aldım,paylaşmak istiyorum 🤗
1-Arkadaş ve çevre konusunda da artık kimseyi kafama takmadan, çoğuna eşit mesafede yaklaşacağım bir anlayış benimseyeceğim. Bu konuda mottom "iyi olan kazanır sen iyi ol!"
Ben elimden geldigince iyi olmalıyım, kendimden ve ailemden taviz vermeden yapabileceğimi yapmalıyım.
2- 4 taksitten oluşan bi borcumuz var onu 2+2 iki taksitle ödeyip bitirmeyi planlıyorum çünkü bu borç benim zihnimi çok meşgul ediyor
3- 1aydır günlük haftalık ve aylık planlarımı yazıp uyguluyorm bir ajanda aldım ve bundan sonra bunu düzenli bi şekilde kullanmaya devam edeceğim. (Her sabah ilk iş onu dolduruyorum ve kendime söz vererek güne başlıyorum)
4-Kişisel bakımla ilgili kendime zaman ayırmalıyım lazer yaptm ve bu olaydan tamamen kurtuldum.cilt bakımım düzenli onda problem yok. 5 kilo vermek ve sıkılaşmak istiyorum. Pazartesi diyete başlayacağım (hayır hayır diyet günü olduğu için değil😂) bu hafta perşembe cuma cumartesi davetliyim bi yerlere, pazar misafirim var ve kesinlikle söz versem de bozarım sebep bu.
6-AlışverişSiz bir yıl beni bekliyor. Kendime ve evime hiç Birşey almamayı planlıyorum zira hiç bir eksik yok. Belki bir kaç pijama takımı olabilir çünkü ev giyimine önem veriyorum.
7-Haftada bir gün eşimle ve evladıma daha verimli zaman geçirmek için plan ve program seçmeliyim. Bunun da içini ilk fırsatta doldurmaya çalışacağım. Şuan için kafamda bu konu net değil.

Sizler de bu şekilde paylaşmak ister misiniz,
Birbirimize fikir vermiş oluruz belki😊

1-Arkadaş ve çevre konusunda da artık kimseyi kafama takmadan, çoğuna eşit mesafede yaklaşacağım bir anlayış benimseyeceğim. Bu konuda mottom "iyi olan kazanır sen iyi ol!"
Ben elimden geldigince iyi olmalıyım, kendimden ve ailemden taviz vermeden yapabileceğimi yapmalıyım.
2- 4 taksitten oluşan bi borcumuz var onu 2+2 iki taksitle ödeyip bitirmeyi planlıyorum çünkü bu borç benim zihnimi çok meşgul ediyor
3- 1aydır günlük haftalık ve aylık planlarımı yazıp uyguluyorm bir ajanda aldım ve bundan sonra bunu düzenli bi şekilde kullanmaya devam edeceğim. (Her sabah ilk iş onu dolduruyorum ve kendime söz vererek güne başlıyorum)
4-Kişisel bakımla ilgili kendime zaman ayırmalıyım lazer yaptm ve bu olaydan tamamen kurtuldum.cilt bakımım düzenli onda problem yok. 5 kilo vermek ve sıkılaşmak istiyorum. Pazartesi diyete başlayacağım (hayır hayır diyet günü olduğu için değil😂) bu hafta perşembe cuma cumartesi davetliyim bi yerlere, pazar misafirim var ve kesinlikle söz versem de bozarım sebep bu.
6-AlışverişSiz bir yıl beni bekliyor. Kendime ve evime hiç Birşey almamayı planlıyorum zira hiç bir eksik yok. Belki bir kaç pijama takımı olabilir çünkü ev giyimine önem veriyorum.
7-Haftada bir gün eşimle ve evladıma daha verimli zaman geçirmek için plan ve program seçmeliyim. Bunun da içini ilk fırsatta doldurmaya çalışacağım. Şuan için kafamda bu konu net değil.

Çok güzel kararlar verilmiş inş hedeflerine yeni yılda ulaşırsın :KK68:

Selam canım nick değiştirmişin sanırım kimsin deyiver hele 🤔😂

Back
X