Bizim odada park yatak içinde yatıyor şimdilik bizim kız da. Bakalım biraz uzun bir çocuk oraya sığmamaya başlayınca ona oda ve mobilya almak gündeme gelecektir. Şu anda park yatağın içinden çıkması mümkün değil.Biz geçen Mayıs ayırmıştık odasını ama 11den önce uyumuyor gece uyanıp babasını ya da beni çağırıyordu.
Kasım’da hava soğuduğu için odaya geri aldık ama anlaşma yaptık yatağımıza gelmek yok diye. Şimdi 9 da uyuyor ve gece uyanmıyor çok şükür
açıkçası ilk olacak. biz daha çok bahar ve yaz kampçısıyız. Kışın pek tatil moduna giremiyoruz.
Aklıma gelenler şunlar;
Çocuk için:
-Kar kıyafeti (mutlaka almayı planlıyorum.)
-içlik - bir kaç takım. (çünkü bizimki çok üşür.)
-çorap - çokça
-şal-şapka-kar eldiveni-kar maskesi
Yetişkinler olarak kendimize:
-kar kıyafeti (uygun fiyatlı bizi 1-2 gün idare edecek bi şey olsa yeterli)
-içlik
-çorap
-şal-şapka-kar eldiveni
-kar maskesi tarzı bir şey istiyorum, kar yanığı olmamak için.
Yiyecek
-küçük tüpü biz de alırız. sucuk vb bir şey için, küçük tava alabiliriz. atacağım bir tava vardı. onu kullanıp atarım orada
-enerji verecek kuruyemiş kuru meyve vb şeyler.
aklıma geldikçe yazarım.
Benim oğlum 3 yaşı geçti, park beşikte kardeşi yatıyor, kendi yer yatağında yatıyor. Kardeşi olacak diye ayırmıştık hem zamanı da gelmişti. Gece kardeşi ağlarken uyanır diye ayırma işine hız vermiştim. Ama kendi odasında defalarca uyanan çocuk kardeşi ağlama krizleri yaşarken uyanmıyorBizim odada park yatak içinde yatıyor şimdilik bizim kız da. Bakalım biraz uzun bir çocuk oraya sığmamaya başlayınca ona oda ve mobilya almak gündeme gelecektir. Şu anda park yatağın içinden çıkması mümkün değil.
Kızımın problemi eşimle benim çok horlamamız ne yazık ki. Gerçi bu şekilde uyumaya alıştı. Gürültüden rahatsız olmuyor.
Yatak odasında bişey unuttuğumuzda sabah o uyurken kalkıp almak çok zor oluyor. Odası olsa mışıl mışıl uyur :)
haftasonu oturduğumuz odanın perdeleri yıkandı camı silindi.
balkon kapısını ve iç kapıyı sileceğim bugün.
bizim kız tam kampçı. tatile gidelim ama dışarda yatalım diye söylüyorYaz tatili gibi keyifli olmuyor tabi :) Bizde geçtiğimiz temmuzda ilk defa çadırda kalalım dedik. Göreme de aquaparklı bir kamp alanı bulduk. ödemeyi yapıp çadırı kurduk. oğlum havuzda biraz eğlendikten sonra, şişme yatakta hoplayıp zıplayıp, hava kararmadan çadırda yatmam gidelim diye tutturunca da, toplayıp pılıyı pırtıyı kendimizi kayseriye attık. kampçılığımız o kadarla kaldı :)
Kartepe de de biz günübirlik birkaç saat kalır döneriz diye düşünmüştük, ama o soğukta o kadarda duramadık. O yüzden herşeyi ikişer aldık. Hani kayar ıslanır sonra kuruları giyer döneriz diye düşündük. Siz kalmalı gidecekseniz dediğin gibi özel kar kıyafetleri şart. Bizde tava götürdük, küçük kavanoza biraz yağda aldık :) Çocuk olunca piknik sepetine meyvesi, kuruyemişi oyalayacak abur cuburu zaten koyuluyor. Siz zaten kampçıysanız tedarikli gidersiniz :)
Ben şu aralar günlük planlar yapıyorum
Gün akışı o kadar çabuk değişiyor ki evdeki karışıklık yüzünden
Ama mesela su içmek hedeftir.
saate bağlarsan zorlanırsın
hergün limit belirle 1 lt mesela
yanına şişeni al gördükçe susadıkça iç
hedefine ulaşmaya çalış.
Mutfak dağınıklığını önlemek için yemek yapılırken ve sofra toplanırken o an toplayıp temizlemek gerekiyor.
bekledikçe bir üşengeçlik durumu oluyor malesef
uyumadan öncede son kontrolü yaparsanız dağınıklığı önlemiş olursunuz :) Anlatması kolay uygulama zor zaman zaman bende dağınık bırakıyorum heheh :)
Yani günümüzün çoğu mutfakta geçiyor.
bende açık mutfak yaptırıyorum bu yüzden.
Ne kadar güzel. umarım bizde birgün gerçekleştiririz :)bizim kız tam kampçı. tatile gidelim ama dışarda yatalım diye söylüyor
bu yaz 7 gün bir yerde 1'er gece de 2 ayrı yerde konakladık. toplamda 9 gün kamp yapmış olduk. ama seviyoruz ailecek, sıkıntı yaşamıyoruz.
bu ilk olunca hazırlıksız yakalanmayalım istiyorum.
sağolasın miaKolay gelsin suhanım :)
Merhaba hanımlar,
Hamişlere hayırlı güzel doğumlar dilerim
Mia- kolaylıklar diliyorum sana da şuan çok zor olsa da tadilat süreci, sonuç çok güzel olacak inşallah az kaldı eminim
Yazamadım kaç gündür annem bende iş ev takılıyorum, anadolunun bağrından kopan annem eve gelir gelmez evin çok Ferahlamış gereksiz herşey gitmiş dedi ki ona sadeleşme sürecimden hiç bahsetmedim, dışardan belirgin değişim olması beni çok mutlu etti bu
Anneme eşyaları azalttım dedim Az çoktan fazladır dedi
Daha kıymetli daha lezzetlidir dedi.
Kiminle konuşuyorum ya hu dedim marie Kondo’nun bacısı Francine nın amca kızı gibi eşimle bakışıp bi gülüştük annemdeki "doğal- sade" esintilerden istiyorum
Çok teşekkür ederim mi_a. Önerilerini dikkate alacağım.
Ben haftasonu güzel havayı değerlendirmek adına evden çok çocuklara yoğunlaştım. (1 kız 2 erkek) Kahvaltı sonrası deniz kenarına gidelim diye düşündüm. Orada atıştırsınlar diye kurabiye yaptık hep beraber. Deniz kenarındaki park esintili olunca bizde manzara izleyeceğimiz tepeye çıktık. Denize taş attılar. Kova kapağı bulup frizby oynadılar. Taş boyamak için araştırma yaptık ama istediğimiz gibi taşları bulamadık. Çünkü biz taşların güzel olduğu denizi yazın keşfetmiştik. Oraya da sonra gideceğiz inşaallah. Aslında düşününce güzel imkanları olan bir yerdeyiz deniz doğa anlamında. Yeterince faydalanmak için ajandamı daha aktif kullanmalıyım.
...
Bugün tuvalet banyo temizliği yaptım. Kuruyan çamaşırları katladım. Oturma odası ve koridoru temizledim. Kırılan oyuncakları, kullanmadığım kozmetik ürünlerini, kağıtları attım. Mutfak hariç diğer kısımları da gözden geçirip sildim süpürdüm toz aldım.
Geriye kaldı mutfak. Dolap temizliğine başlamıştım. Yarın inşallah onu ve büyük balkonu temizleyip rahatlamak istiyorum artık.
Yağmur yağıyor. Ben de filmlerdeki gibi elimde çayım kahvem, kitap okumak istiyorum. Sizce çok şey mi istiyorum.
Güle güle kullan canım çok güzellerGünümü güzelleştiren hediyelerin için çok teşekkür ederimMia-
Yaşam felsefemizin ruhuna çok uygun bir hediye, çok beğendim ve çok mutlu oldum
Günümü güzelleştiren hediyelerin için çok teşekkür ederimMia-
Yaşam felsefemizin ruhuna çok uygun bir hediye, çok beğendim ve çok mutlu oldum
Ben de özledimÇarşıda işlerim vardı ptt şube gönderili kargom gelmişti onu aldım.
masamdaki işlerin yarısı bitti.
kalan işlere devam.
önce çay molası
Anka maratonları özledim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?