Çocuklarla iş büyük başarı bende. Çiş, yemek, oyun, aralarını bulma maceraları...

O yüzden senin "odak nokta"sına göre gitmek uyuyor bana
Mia-

Bugün hiiiççç aklımda yokken baharatlar, plastik saklama kapları, onların bulunduğu dolaplara el attım. Ben baharatları çooookkk severim. Bazen yemek yaparken kokusundan, "Bu yemek bu baharatı istiyor" derim. Değişik tatlar denerim. Mesela geçen gün komşum haşlanmış lahana verdi. Araştırdım ne yapılır diye. Turşu aklıma yattı. Klasik su,sirke, kaya tuzundan başka, sarımsak,tane karabiber, kimyon tohumu ve defne attım. ( Bir yemek kitabında Almanların yaptığı turşuya konulan baharatları ben kendimce uyarladım.) Komşuma da yapmıştım 1 kavanoz. İkimizde sevdik.
Toros dağında babamın yaylasından, 2000 m.den kekik toplamıştık. Kurutmuştum.Onları saplarından ayırdık kızımla. Bez torbaya koydum. Pratikleşti kullanımı. Sabahları da çocuklara dağdan topladığımız çaylardan veriyorum ara ara. Ilıklaştırıp bal limon koyup "limonata" diye içiriyorum. Seviyorlar maşaallah.
Kekikten yağ yapmak istiyorum. Gittiğim restoranda bayan marul yaprağının üzerine domates doğrayıp kekikli yağ gezdirmişti. Çok hoşuma gitti tadı. Denemek istiyorum. Kendi zeyrinyağımızı üretiyoruz zaten. Yağın yağımını bilen varsa benimle paylaşabilir mi?
Kendi topladığım kantarondan yağ yapmıştım geçen yıl. Gayet güzel oldu bence. Satın almaktansa elimden geleni yapmak güzel.
Sirke yapımına başladım 3 yıldır. Önceleri hiç beceremesem de, bu yıl elma, nar ve üzüm yaptım. Buna devam etmek istiyorum ama doğal elma bulmam gerek. Fotoğraf eklemeye çalışacağım. Sizlerle paylaşmayı seviyorum. Sevgiler hepinize.