Günaydınlar
Bizde dün hastaneye gitti dematolog uzmanına
atopik egzema olmuş kızım
cildi yağ üretmiyormuş nemlenmiyor yani
haftaya kontrole gidicez
ev tozuna ve nemli olmasına dikkat edicez
çamaşırları sabun tozuyla yıkanıcak
ve haftada 1 kez yıkamak gerekiyormuş biz gün aşırı yıkıyorduk
özel losyon ve sampuan tavsiye etti aldık.
Dr. sonra yemek yedik çarşıyı gezdik annemle
çok güzelmiş özgür olmak
ama evde yapmam gereken işler kaldı.
ancak çamaşır yıkayıp astım.
sağol canım kaç ay dr gezdik.
umarım etkili olur bu kez tedavi.
Günaydınlar
Bizde dün hastaneye gitti dematolog uzmanına
atopik egzema olmuş kızım
cildi yağ üretmiyormuş nemlenmiyor yani
haftaya kontrole gidicez
ev tozuna ve nemli olmasına dikkat edicez
çamaşırları sabun tozuyla yıkanıcak
ve haftada 1 kez yıkamak gerekiyormuş biz gün aşırı yıkıyorduk
özel losyon ve sampuan tavsiye etti aldık.
Dr. sonra yemek yedik çarşıyı gezdik annemle
çok güzelmiş özgür olmak
ama evde yapmam gereken işler kaldı.
ancak çamaşır yıkayıp astım.
geçmiş olsun küçük hanıma.
dönemsel mi yoksa sürekli bir cilt sorunu mu umarım en kısa sürede iyileşir.
bende 2016 ocak ayından beri ilk defa evimde temizlik yaptım. temizlik yapmayı özleyeceğimi hiç düşünmezdim :) kendi temizlediğim ev sanki daha iyi oldu resmen parlıyor
Bahar temizliği bahanesiyle heryeri elden geçireceğim. Azaltıp sadeleşmeye devaaaamm
Çocuklar bizim çocukluğumuzdaki gibi sokakta büyümedikleri için doğal mikroplara maruz kalmıyorlar. Dolayısıyla bağışıklık sistemi de bu mikroplarla mücadele edemediği için saçma sapn şeylerle uğraşmaya başlıyor. Toza, sabuna, gün içerisinde okulda ya da evde maruz kaldığı maddelere tepki geliştiriyor. Köy çocuklarının hiç birinde toz alerjisi göremezsin.Amin inşallah
Son zamanlarda çocuklarda çok duyuyorum
Egzama, alerji vs tarzda hastalıklar
Evin işini planlamadan olmuyor yahu. Ben akşamları yatmadan kızıma döküntülerini toplatmaya başladım. Epey faydası oldu. Kızına da geçmiş olsun canım. Benim cildim de atopik ve alerjik. Dönem dönem ataklar olabiliyor.bizim evde çok dağınık bir sürü iş var.
Evin işini planlamadan olmuyor yahu. Ben akşamları yatmadan kızıma döküntülerini toplatmaya başladım. Epey faydası oldu. Kızına da geçmiş olsun canım. Benim cildim de atopik ve alerjik. Dönem dönem ataklar olabiliyor.
Sizin daha yolunuz var. Benimki 4,5 yaşına geldi. Daha yeni eşyalarını topluyor o da söylene söyleneKızım canı isterse topluyor.
onuda oyun olarak görüyor 19 aylık daha.
kağıt parçalamayı çok seviyor peçete türü seyler.
diğer işlerde sadece bana kaldığından enerjim varsa yapıyorum.
sağol inş bu kez geçer kaşıntısı çok fazla oluyor. biz önceden topraktan çıkmazdık.
neler neler oynardık birşey olmazdı.
dediğin gibi bağışıklık kazanılmayınca böyle oluyor.
Çocuklar bizim çocukluğumuzdaki gibi sokakta büyümedikleri için doğal mikroplara maruz kalmıyorlar. Dolayısıyla bağışıklık sistemi de bu mikroplarla mücadele edemediği için saçma sapn şeylerle uğraşmaya başlıyor. Toza, sabuna, gün içerisinde okulda ya da evde maruz kaldığı maddelere tepki geliştiriyor. Köy çocuklarının hiç birinde toz alerjisi göremezsin.
Cozulmesini beklemene gerek yok. Soganini kavurduktan sonra ekle tencereye. Zaten sicagin etkisiyle hemen cozunuyor. Sicak su eklersen ustune hemen cozundugunu gorceksin.Kızlar slmlar ben dün gece kuru fasulye ıslattim ama yapmaktan vazgeçtim şimdi buzdolabı poşetine koyup dolaba aticam... ama pisirdigimde çözülmesini beklemelimiyim yoksa buzlumu pişirmem gerekir daha önce hiç haşlayıp dolaba atmadim
Sizin daha yolunuz var. Benimki 4,5 yaşına geldi. Daha yeni eşyalarını topluyor o da söylene söylene
Akşam yatmadan evi ve mutfağı toplu bırakmak bana iyi geldi. Ama ben evdeki herkesi bu süreçte çalıştırıyorum
Kızımın yatma saati tam da kurutma makinesinin bitme saatine denk geliyor. Kızım kim yatırsın derse öbür talihli çamaşır katlamakla görevli şu an.
Uyku işi bizim kreşten sonra 3 yaşında düzene girdi. İnşallah bir süre sonra senin kızın da erken uyumaya başlar da rahat edersin.Malesef bu sorumlulukları tek başıma yapıyorum.
eşimin çalışma saatleri uzun
ben eve 17:00 de gidiyorum (yemek,çamaşır katlama,süpürme vs işleri yapıyorum)
1-2 saat sonra eşim kızımı alıp geliyor.
yemek-oyun faslı derken
sofrayı toplayıp biraz dinleniyorum.
kızımı uyutma işi sırayla yapıyoruz
tabi eşimin sevdiği diziler varsa bazen bana devredebiliyor
5 dk uyuyacak zaten diyip 1 saatte zor uyuttuğum oluyor.
çamaşır serme işi de sabah yada aksam uyumadan önceye kalıyor.
rutin genelde böyle oluyor.
bazen dinlenmek yerine eksik işleri yapıyorum. Buzdolabı temizlemek gibi
tabi aralarda kızımın bezini,mamasını,üstünü değiştirdiğim oluyor. bazen kucağına al diyor.
eşim uzaktan gel kızım diyor. İlgileniyormuş sözde... :)
benim oğlum kreşe başladı öğle uykusu fazla geliyor bu yüzden gece geç uyuyor gelecek yıl uyku olmayacak ıns rahat ederizUyku işi bizim kreşten sonra 3 yaşında düzene girdi. İnşallah bir süre sonra senin kızın da erken uyumaya başlar da rahat edersin.
Tamam saol cnm tadı değişmiyorsa böyle bazen haşlayıp atayim dolaba pratik olur hemCozulmesini beklemene gerek yok. Soganini kavurduktan sonra ekle tencereye. Zaten sicagin etkisiyle hemen cozunuyor. Sicak su eklersen ustune hemen cozundugunu gorceksin.
mpeki sen nerden giyiniyorsun?
mersin de yaşıyorum ve tesettürlü mağazalar butik şekklinde ve hep taşlı boncuk inci süslü ben de pek sevmiyorum..
moodbasic diye bi mağaza açıldı cidden güzel modelleri var..dizlatı uzun spor ve kumaşlar pamuklu..
polyester mart itibariyle koku yapıyor burada..
bir lcw tuniğim var aşık olduğum aynısını dikmeyi hayal ediyorum, çalışıyorum üzerine..kumaş alacağım penye ince...
Oğlusun uyuttum işlere devam ediyorum...Küçük odayı komple temizledim koltukları çekip süpürüp sildim toz aldım...beyazlar yıkandı asıldı...yatak odası temizlendi beşiği falan çekip arkalarını temizledim ama şu baza itip altını temizlemek ölüm resmen be elbise dolabı arkası nasıl temizlenecek kara kara dusunuyorum...keşke zamanında ayakları yüksek alsaymışım kirli kirli duruyor orası...salonuda komple temizledim toz alınacak ...yemek yedik onlar makinaya girecek birde wc temizlersem süper olacak...Allahimmmm daha balkon varrr bitmiyorduuu bitmiyorduuu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?