• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Napcaz ki ya
Şuan Mutfakda bulaşıklar duruyor ama hic yapasım yok bisi.
Dursun diyorum.

bende dün yıkadım ama cay bardakları vs duruyor.
yıkanmışları kaldırmadım yerine
tuhaf bir hal oldu

eve gidince direk mutfaga giricem.
tamamen toparlarım çıkarım.
katlanması gereken çamaşırlar var.
sanki pasaklıymısım da kendimi zorla iş yapıyomusum gibi hissediyorum.
ama mutfagımı sevmiyorum
iş yapasımda gelmiyo açıkcası
şükür evim var ama eski herşey.

bende dün yıkadım ama cay bardakları vs duruyor.
yıkanmışları kaldırmadım yerine
tuhaf bir hal oldu

eve gidince direk mutfaga giricem.
tamamen toparlarım çıkarım.
katlanması gereken çamaşırlar var.
sanki pasaklıymısım da kendimi zorla iş yapıyomusum gibi hissediyorum.
ama mutfagımı sevmiyorum
iş yapasımda gelmiyo açıkcası
şükür evim var ama eski herşey.
Bende suan bahane ediyorum.
Yeniler yapılınca yerlestirirken ozaman silerim ozaman kaldırırım diye.
Bakalım ozamana usenecekmiyim.
Bazen çok güzel yapiyorum bazende boyle hic bisi yapasim gelmiyor.

Kanka sen iştesin bi de bana bazen yoldayım geliyorum diyenler oluyor.
Tirsiyorum

Bende suan bahane ediyorum.
Yeniler yapılınca yerlestirirken ozaman silerim ozaman kaldırırım diye.
Bakalım ozamana usenecekmiyim.
Bazen çok güzel yapiyorum bazende boyle hic bisi yapasim gelmiyor.

Kanka sen iştesin bi de bana bazen yoldayım geliyorum diyenler oluyor.
Tirsiyorum

kanki bence toplayalım evleri :)

Bulasiklari hallettim.
2mak çamaşır asildi.
Bulaşık mak. Calistirildi.
Evi supurdum.
Corba yaptim.
Nevresim ve yastik yüzleri degisti.

Ben nevresimlerin, katlı kiyafetlerin arasina dalin sabun koydum.
Daha oncede keselerse lavanta koymustum.
Ama dalin enfes koku vermis.
Lavanta boyle koku vermemisti.

Nevresimler dalin kokuyo suan eve yayıldı kokusu.
Ben dalin kokusunu cok seviyorum.
Dalin oda parfumu falan olsa kullanirim.
Banyoda bile dalin sabun, şampuan kullanirim.

3-5tane daha alim cikinca.

Montları kisliklari kaldirinca falanda arasına koyucam.

ig sayfasında takip ettiğim minimalistler bu ay 1. gün 1 eşya
2. gün 2 eşyaa
....
30. gün 30 parça eşya çıkarmak için challenge başlattılar.
bende onlara katıldım. daha önce 1 ocak yeni yıl yeni ay kararı olarak başlamıştım ama oğlumun ve benim sağlık sorunlarından devam edememiştim. şimdi onları gördükçe motive oluyorum. parça sayısı arttıkça evde daha çok alanı elden geçirmem gerekecek. bahar temizliği için iyi bahane oldu banada.

Ben 1 yıldan fazla süredir, her gün evden bir parça çıkarıyorum düzenli olarak. 6 yıldır da sadeleşme yolunda epey yol kat ettim. ancak çok fazla da ürün girdisi olunca, tam arınamıyorsun, benim dışımda alan çok oluyor

Ben her gün 1 parça atıyorum çünkü evi birden bire boşaltmak istemiyorum, olduğu gibi her şeyi atarsam yenilerini almak isterim diye korkuyorum. her gün bir parça atıp kendimi daha fazla tatmin ediyorum :) daha mutlu oluyorum. misal giysi dolabımda bir gömleği atacağım zaman, kafamda sırada atacaklarımı da belirliyorum. diyorum ki bu kazağı da atmadan son kez giyineyim, o kazağı giyiniyorum değişiklik oluyor, sonra yıkamaya atıp, verileceklere kaldırıyorum. kafamda atacaklar belirlenince vedalaşmak amacıyla giymiş oluyorum.
Kıyafetleri elemek için sezonun bitmesini beklemiyorum, misal kış biterken kışlıkları ayırsam ve kazakları yeni sahibine ilkbahar ve yaz ayında versem, o kişinin de işine yaramaz. çocukların dolabını açıp, çamaşırı asarken, evet bu küçülmüş, bunu vermeliyim diyorum, kışın bitmesini beklemiyorum, ara ara kıyafetleri hep boşaltıyorum

Bir de o hesaplarda sadeleşme için 25 parçayı tamamlamak için 20 kavanoz koymuş fotoya. ben kavanozları saymıyorum, çünkü ben evde kavanoz tutmam (kışlık hazırlamak için olan kavanozlarım ayrı, onun dışında zeytin- salça kavanozlarını misal) onlar bana doğal çöp gibi geliyor, nasıl ki süt kutusu, cola şişesi, yoğurt kabını atarken sadeleşme sayılmayacağı gibi

Kendimce her cuma günü buraya girip, haftalık 7 parça bildiriyorum. geçen cuma giremediğimden bu hafta 14 parça yazacağım
Aldığım parça sayısı kadar da bir şey evden çıkarmaya çalışıyorum (takıntı oluyor) misal bir elbise aldıysam, çocuk kıyafeti de atabilirim yerine. yeter ki evde parça sayısı artmasın

Ben 1 yıldan fazla süredir, her gün evden bir parça çıkarıyorum düzenli olarak. 6 yıldır da sadeleşme yolunda epey yol kat ettim. ancak çok fazla da ürün girdisi olunca, tam arınamıyorsun, benim dışımda alan çok oluyor

Ben her gün 1 parça atıyorum çünkü evi birden bire boşaltmak istemiyorum, olduğu gibi her şeyi atarsam yenilerini almak isterim diye korkuyorum. her gün bir parça atıp kendimi daha fazla tatmin ediyorum :) daha mutlu oluyorum. misal giysi dolabımda bir gömleği atacağım zaman, kafamda sırada atacaklarımı da belirliyorum. diyorum ki bu kazağı da atmadan son kez giyineyim, o kazağı giyiniyorum değişiklik oluyor, sonra yıkamaya atıp, verileceklere kaldırıyorum. kafamda atacaklar belirlenince vedalaşmak amacıyla giymiş oluyorum.
Kıyafetleri elemek için sezonun bitmesini beklemiyorum, misal kış biterken kışlıkları ayırsam ve kazakları yeni sahibine ilkbahar ve yaz ayında versem, o kişinin de işine yaramaz. çocukların dolabını açıp, çamaşırı asarken, evet bu küçülmüş, bunu vermeliyim diyorum, kışın bitmesini beklemiyorum, ara ara kıyafetleri hep boşaltıyorum

Bir de o hesaplarda sadeleşme için 25 parçayı tamamlamak için 20 kavanoz koymuş fotoya. ben kavanozları saymıyorum, çünkü ben evde kavanoz tutmam (kışlık hazırlamak için olan kavanozlarım ayrı, onun dışında zeytin- salça kavanozlarını misal) onlar bana doğal çöp gibi geliyor, nasıl ki süt kutusu, cola şişesi, yoğurt kabını atarken sadeleşme sayılmayacağı gibi

Kendimce her cuma günü buraya girip, haftalık 7 parça bildiriyorum. geçen cuma giremediğimden bu hafta 14 parça yazacağım
Aldığım parça sayısı kadar da bir şey evden çıkarmaya çalışıyorum (takıntı oluyor) misal bir elbise aldıysam, çocuk kıyafeti de atabilirim yerine. yeter ki evde parça sayısı artmasın

Mantıklı bencede.
Çok eksiğim var bu konuda onu farkettim. almak vermek konularında.
sistemli çalışamıyorum bu aralar...

Geçen cuma bildirim yapmadın evet yokluğunu hissettim :)

paylaşımlarınız dikkattimi çekiyordu. güzel uygulama.

ben 2. bebeği düşünüyorum onun için hamilelik kıyafetlerim ve çocuğun küçülenleri atamıyorum. dolap içlerini işgal ediyorlar:(
evlenirken maddi sebeplerden çoook çeyiz yapamamıştım şimdi iyi ki yapamamışım diyorum. 1 yemek takımım, 1 kahvaltı takımı, 2 tencere takımı (2. takımı yeni aldım çocuk için küçük tencere ihtiyacım oluştu) 1 çatal bıçak takımı vardı bulaşıklar makinedeyken misafir gelince temizler yetmemişti onun içi kayınvalide 12 çatal 12 yemek kaşığı almıştı ek olarak :) mutfakta sadeleşecek eşyam yok. hatta eksiklerim var beğendikçe alıyorum.
1 yorgan, 3 nevresim takımı, 1 pike takımı,1 battaniye kullandığım. birer de misafir için yedek yeter diye düşünüyorum. hiç kullanmadığım battaniye ve yorganları kayınvalideye iade etmeye çalışıyorum.

işim gereği şantiyedeyim kıyafetlerim ve ayakkabılarım tam anlamıyla paralanıyor sonra çöp. hamilelik sonrası eee yaşta 30 üstü olunca şantiyeye giyemediğim kıyafet elemesi yaptım. kardeşim ve eşimin kuzeni beğendiklerini seçtiler o konuda da içim rahat.

benim biraz düzene ihtiyacım var çoook dağınığım eşim çok titiz sürekli arkamı topluyor :) bu challange sayesinde evi elden geçirip düzenlemek istiyorum umarım başarılı olurum.

bugün 4 kazak çöp oldu çook eskimişlerdi.

paylaşımlarınız dikkattimi çekiyordu. güzel uygulama.

ben 2. bebeği düşünüyorum onun için hamilelik kıyafetlerim ve çocuğun küçülenleri atamıyorum. dolap içlerini işgal ediyorlar:KK43:
evlenirken maddi sebeplerden çoook çeyiz yapamamıştım şimdi iyi ki yapamamışım diyorum. 1 yemek takımım, 1 kahvaltı takımı, 2 tencere takımı (2. takımı yeni aldım çocuk için küçük tencere ihtiyacım oluştu) 1 çatal bıçak takımı vardı bulaşıklar makinedeyken misafir gelince temizler yetmemişti onun içi kayınvalide 12 çatal 12 yemek kaşığı almıştı ek olarak :) mutfakta sadeleşecek eşyam yok. hatta eksiklerim var beğendikçe alıyorum.
1 yorgan, 3 nevresim takımı, 1 pike takımı,1 battaniye kullandığım. birer de misafir için yedek yeter diye düşünüyorum. hiç kullanmadığım battaniye ve yorganları kayınvalideye iade etmeye çalışıyorum.

işim gereği şantiyedeyim kıyafetlerim ve ayakkabılarım tam anlamıyla paralanıyor sonra çöp. hamilelik sonrası eee yaşta 30 üstü olunca şantiyeye giyemediğim kıyafet elemesi yaptım. kardeşim ve eşimin kuzeni beğendiklerini seçtiler o konuda da içim rahat.

benim biraz düzene ihtiyacım var çoook dağınığım eşim çok titiz sürekli arkamı topluyor :) bu challange sayesinde evi elden geçirip düzenlemek istiyorum umarım başarılı olurum.

bugün 4 kazak çöp oldu çook eskimişlerdi.
Vakumlayip baza altina kaldırmak baya yer aciyor

kıyafet için güzel uygulama ama minik beşik, puset, dönence, çıngırak, diş kaşıma oyuncakları..... derken dolap içleri dolap üstleri doldu. 2. nasip olursa hemen istediğimiz için depoya kaldırmadık
Bende beşik yürüteç oyuncak anakucagi saklamıştım.
2.nasip olcak inşallah.
Sonra bende vericem.

Günaydın minimalist kızlar
Dün kendime 3 parça kiyafet aldim ve bu demek oluyor ki 3 parca giysiyi elden cikarmam lazim.

Sadece ilk mesajı ve son iki sayfa okudum. Konu minimal yasamla baslamis sonra bugun evde hangi isleri yaptına donmus. Herkes yaptigimize ev islerinden bahşediyor. Bunun minimallikle ne ilgili var?
merhaba,
aradaki sayfaları okumadığın için haberin yok tabii
biz epeyce ayıkladık özellikle kıyafet ve mutfak eşyalarından
şimdi biraz sohbet ortamı oluştu yaptığımız işleri de yazıyoruz ara sıra
sen de o sayfalara denk gelmişsin. ayrıca temizlik yaparken de sürekli bi yerlerden bir şeyler çıkıyor atılacak.

2 tişört, 1 etek, 1 hırka, 1 iç çamaşırı
5 parça elendi..

1 kotun paçaları kesilip modaya uyarlandı :)

Günaydınlar
dün evi topladım nihayet.
çamaşır bulaşık kalmadı.

silme süpürme işleri var

kolay yemek yapıcam bugün
sonra temizliğe düzene devam

bu ayın 15. de bahar temizliğine başlıyacağım inş
şu yorganların evden cıkmasını beklıyorum.

Selamm
Bende evi havalandırıp mutfağı toplayarak başladım gune.
Hava mis gibi.
Tam gel temizlik yap diyor.

Camları silmeden evi nekadar temizlesemde icime sinmez benim.
Camlardan başlamak lazim.
Nezaman başlarsam artik.

Bugün yemek yapip kapi ve dolap dislarini silicem.
Evi süpürürüm sonra.

Günaydın...
Bugün iş yerindeki akvaryumu başka birisine verdim.
hem alanım açıldı. Fazlada ilgilenemiyordum zaten.
şimdi odamı düzenleyip işlere başlıyayım.

IMG_20180405_203832.webp

Kullandığım makyaj ürünlerini paylaşıcam demiştim.
birkaç tane eleme yaptıktan sonra bunlar kaldı.
kullanmadıklarımda var deodorant ve koltuk altı stick
daha doğal ürün buldum onu alıcam.
ve güneş kremi alıcam.

merhaba kızlar
dün evdeki kablovari şeyleri elden geçirdim
1 usb kablosu ve 1 eski şarj aleti çöpe gitti..
1 makine çamaşır 1 makine bulaşık yıkandı
mutfak süpürüldü
lavabo-wc temizlendi

Back
X