• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızıma yeni kıyafetler aldım geçen gün
kapıda ödemeli
eskileri ayırdım.
artık 12-18 e zor sığmaya başladı.

dün bahçede oynadık
misafirliğe gittik.
ev işlerini salladım.

iş ve evle ilgili haftalık planımı oluşturayım :)
maaş hesabımı yapıyım ay başı mağlum :)

ben de kızıma internetten birşeyler aldım. aldığım pantolonların biri güzel olmadı, biri de dar geldi. mağazasından gittim değiştirdim 24-36 aldım ama onlar da dar. yine değiştireceğim. bildiğin skinny pantolon yapmışlar. şöyle rahat, beli lastikli bir şeyler bulamıyorum.

ben de kızıma internetten birşeyler aldım. aldığım pantolonların biri güzel olmadı, biri de dar geldi. mağazasından gittim değiştirdim 24-36 aldım ama onlar da dar. yine değiştireceğim. bildiğin skinny pantolon yapmışlar. şöyle rahat, beli lastikli bir şeyler bulamıyorum.

Bende aldım ilk defa jean
rahat kesim yazıyor ama olmazsa yerine başka pamuklu rahat bir pant alırım.

Nisan ayı gelir gider planı kontrol edildi
eşimin doğum günü hediye alıcam.
nostaljik tatları seven eşime böyle 1 kutu hediye göndericem. Değişik bir hediye olucak.
1 gr altın alıcam banka hesabımdan kendime

annemi aradım yorganları alması için.
artık evde son birkaç parça eşya kaldı çıkartmak istediğim.
sonra yoğun çalışma dönemine giricem bakmaya fırsat bulamam.

ve sabah iş yerindeki çekmecelerimi temizledim.
masam toplu ve ferah...

market listemi hazırladım.

haftalık planlarım hazır.

Bildirimlerimi yaptım ve gidiyorum :)

işleri azaltınca gelirim...

Slmlar ben dün akşam baza altına nihayet giriştim.. yazlık kıyafetlerden giymediklerimizi ayırdim ve 1 hurç dolu kışlık kıyafet varmış unutmusum onları orada ordanda giyilmeyenleri ayırdim toplamda 1 büyük çöp poşeti ayikladim eşim sabah evden çıkardı...hisar tencerede güzel kampanya varmış sanırım ins 1 2 ay daha kampanyada kalır şuan almayı düşünmüyorum taşınınca alicam çünkü önceki taşınmasa güzelim tencerem daha birkaç defa kullanmıştım yamulmuş taşınma esnasında çok enteresan..bu arada 3 tane çantam kaldı ama büyükler günlük küçük birşey istiyorum dışarı çıkmaya zaman bulamıyorum oglustan...birikim işleride artık olmuyor nedense ay sonu anca geliyor herşey çokmu pahalı oldu önceden artardı paramız

Pekala, açıklama için teşekkürler. Her ne kadar her kısmına katılmasam da ben de şunları ekleyeyim.

Okuduğum kitapları tekrar rafa kaldırmak yerine poşetlere doldurup charity shop ( yardım kuruluşu için ikinci el eşya satılan dükkan) a götürüp bıraktım.
Ayrıca zihin temizliği için meditasyona başladım.

:)

Pekala, açıklama için teşekkürler. Her ne kadar her kısmına katılmasam da ben de şunları ekleyeyim.

Okuduğum kitapları tekrar rafa kaldırmak yerine poşetlere doldurup charity shop ( yardım kuruluşu için ikinci el eşya satılan dükkan) a götürüp bıraktım.
Ayrıca zihin temizliği için meditasyona başladım.

bende kitapları ayırmak istiyorum. daha sıra gelmedi o kısıma...
kitaplığı taşıdım başka odaya kutularda hersey.

Kitaplardan sadece benim icin özel ve anlamlı olanları, bana her baktigimda mutluluk veren kitapları bıraktım evde. Boylece her rafa baktigimda mutlu oluyorum

Slmlar ben dün akşam baza altına nihayet giriştim.. yazlık kıyafetlerden giymediklerimizi ayırdim ve 1 hurç dolu kışlık kıyafet varmış unutmusum onları orada ordanda giyilmeyenleri ayırdim toplamda 1 büyük çöp poşeti ayikladim eşim sabah evden çıkardı...hisar tencerede güzel kampanya varmış sanırım ins 1 2 ay daha kampanyada kalır şuan almayı düşünmüyorum taşınınca alicam çünkü önceki taşınmasa güzelim tencerem daha birkaç defa kullanmıştım yamulmuş taşınma esnasında çok enteresan..bu arada 3 tane çantam kaldı ama büyükler günlük küçük birşey istiyorum dışarı çıkmaya zaman bulamıyorum oglustan...birikim işleride artık olmuyor nedense ay sonu anca geliyor herşey çokmu pahalı oldu önceden artardı paramız

ben birikime yeni yeni basladım
ama aylık belirli bütce kendime ayırmayı düşünüyorum.
ihtiyacları almadıkça hem liste uzuyor hemde canım sıkılıyor.
dengeyi kurmak lazım.

Kitaplardan sadece benim icin özel ve anlamlı olanları, bana her baktigimda mutluluk veren kitapları bıraktım evde. Boylece her rafa baktigimda mutlu oluyorum

Ben okuduğum kitapları tekrar okumadım hiç.
görmek benide mutlu ediyor ama okumuyorum.
birazını verip en sevdiklerimi bırakmalıyım sanırım.

Ben okuduğum kitapları tekrar okumadım hiç.
görmek benide mutlu ediyor ama okumuyorum.
birazını verip en sevdiklerimi bırakmalıyım sanırım.

Kon Mari tekniğini google dan arastirmani tavsiye ederim. Derleyip toplama ve minimalist yaklaşımla ilgili ilginç ve basarili bir teknik. Kendisi Japon.

bay- bayan ayakkabı kutuları aldım, dün geldi, vestiyerime yerleştirdim
açıp açıp bakıyorum, pek sevdim. çok güzel oldular
böylece içlerinde ne var görebiliyorum.
çizme ve bot içinde almam lazım, 2-3 ay sonra da onların siparişini veririm. onlar daha pahalı tutacak

ig sayfasında takip ettiğim minimalistler bu ay 1. gün 1 eşya
2. gün 2 eşyaa
....
30. gün 30 parça eşya çıkarmak için challenge başlattılar.
bende onlara katıldım. daha önce 1 ocak yeni yıl yeni ay kararı olarak başlamıştım ama oğlumun ve benim sağlık sorunlarından devam edememiştim. şimdi onları gördükçe motive oluyorum. parça sayısı arttıkça evde daha çok alanı elden geçirmem gerekecek. bahar temizliği için iyi bahane oldu banada.

2. gün 2 eşyaa
....
bende onlara katıldım. daha önce 1 ocak yeni yıl yeni ay kararı olarak başlamıştım ama oğlumun ve benim sağlık sorunlarından devam edememiştim. şimdi onları gördükçe motive oluyorum. parça sayısı arttıkça evde daha çok alanı elden geçirmem gerekecek. bahar temizliği için iyi bahane oldu banada.
biz de yapsak ya :)

katılın katılın çoook eğlenceli
1. gün mutfak leğeni oğlum ucunu kırdı hemen çöp oldu
2. gün 1 çift çorap
3. gün 2 tshirt 1 pijama altı

işlerim çok yoğun evle ilgilenecek enerjim kalmıyor ama bu durum beni motive ediyor. o çorapları her giydiğimde atmak içimden geçiyordu ama uygulayamıyordum baktım 2. gün çıkarıp attım vee 2 parça olarak saydım :))

birbirimizi de motive edelim evlerimizi elden geçirip fazlalıklardan kurtulalım:KK71:

2. gün 1 çift çorap

işlerim çok yoğun evle ilgilenecek enerjim kalmıyor ama bu durum beni motive ediyor. o çorapları her giydiğimde atmak içimden geçiyordu ama uygulayamıyordum baktım 2. gün çıkarıp attım vee 2 parça olarak saydım :))

birbirimizi de motive edelim evlerimizi elden geçirip fazlalıklardan kurtulalım:KK71:
Bende bugun 3 parcadan basliyim :)

Günaydin.
Bende eleye eleye bisi kalmadı diyorum ama cikiyor.
Dün 2 çift corap ve bir camasir attim yine.

Mutfağımda hala sayili esyalari kullaniyorum ama 2 gun toparlamayamadim onlarda dagildi gozume cok gorundu.

Şu 1 tava 3 tencere 2 kapla minimal yaşayanları cok fena kiskaniyorum.
Mutfagin dağılması en sınır olduğum şeydir

Mutfağa girmek dahi istemiyorum oyle olunca.

Odalarım cabuk toparlanıyor cunku dolap icleri ferahları, kullanılan yorgan, battaniye vs. Azaldi.
Hemen pıt pıt dolaplara cekmecelere yerlestiriyorum ortalikda bisi kalmiyor.

Mutfak içinde umudum dolaplar yapılıncaya insallah toparlancak.

Günaydin.
Bende eleye eleye bisi kalmadı diyorum ama cikiyor.
Dün 2 çift corap ve bir camasir attim yine.

Mutfağımda hala sayili esyalari kullaniyorum ama 2 gun toparlamayamadim onlarda dagildi gozume cok gorundu.

Şu 1 tava 3 tencere 2 kapla minimal yaşayanları cok fena kiskaniyorum.
Mutfagin dağılması en sınır olduğum şeydir

Mutfağa girmek dahi istemiyorum oyle olunca.

Odalarım cabuk toparlanıyor cunku dolap icleri ferahları, kullanılan yorgan, battaniye vs. Azaldi.
Hemen pıt pıt dolaplara cekmecelere yerlestiriyorum ortalikda bisi kalmiyor.

Mutfak içinde umudum dolaplar yapılıncaya insallah toparlancak.

Benimde psikolojik olarak iş yapasım gelmiyor.
bilmiyorum belki bunaldım.

2. gün 2 eşyaa
....

ben de yapmak istiyorum ama atacak bişey kalmadı yaa
ama hala eşyalardan fenalık da geliyor
ne yapsam bilemedim

2. gün 1 çift çorap

ben kızımın küçülen kıyafetlerini ayırdım en az 15 parça vardır çoraplar vs.

Back
X