eşim vermeye bi razı olsa tamam kuzum aklımdasın o zaman. ama kıyamıyor adam okuduğumuz kitaplar çoğu zaten ama günceller. inşallah razı olur:)
Benim de evde kitaplığım var, her geçen gün artıyor. Eşine hak verdim, ben de hiç birine kıyamıyorum:) Tamam aklında olsun, kesin vereceğim dersen okumadıklarımı kargo ödemeli alırım sizden

Kızlar dün plates toplarımı 2 tane vardı, havasını indirdim, diğer spor malzemelerini de toparlayıp onlara yer yaptım, kaldırdım. Şu an tüp bebek yapıyoruz, spor yapamıyorum.Evi temizledim, kileri toparladım, kesin kullanmam dediğim bir çöp kovası, yer sofrası için kasnak vardı, onları depoya kaldırdım.

Selamlar,

Kızımın yenidoğan eşyalarını depodan getirmiştik. Onları yıkadım. Hastane çıkışlarını verdiğim için anneler gününde bir alana bir bedava kampanyasından yararlanarak 2 tane hastane çıkışı aldım.

Doğum çantam nereseyse hazır. Eski lohusa geceliğim ve pijamam ve hatta hastane için kapı süsüm duruyor:KK48:

E-bebek'ten toplu sipariş verdim. Islak mendil, emzik, yenidoğan bez, altını silmek için pamuk, alt değiştirme örtüsü aldım.

0-6 ay kıyafetleri ile işim bitince direkt elden çıkartacağım. Yeni hedefim adım adım depoyu boşaltmak. Doğumdan sonra karnım eski haline dönünce de hamilelik pantolonları, pijamaları, lohusa geceliği vs. aynen göndereceğim. Kıyafetleri Kızılay'ın kıyafet kumbarasına koyuyorum ancak diğer eşyaları nem cihazı, bebek telsizi, sterilizatör gibi, işim bitince satmak niyetindeyim. Daha önce hiç eşya satmadım. Bakalım nasıl olacak:)

Selamlar,

Kızımın yenidoğan eşyalarını depodan getirmiştik. Onları yıkadım. Hastane çıkışlarını verdiğim için anneler gününde bir alana bir bedava kampanyasından yararlanarak 2 tane hastane çıkışı aldım.

Doğum çantam nereseyse hazır. Eski lohusa geceliğim ve pijamam ve hatta hastane için kapı süsüm duruyor:KK48:

E-bebek'ten toplu sipariş verdim. Islak mendil, emzik, yenidoğan bez, altını silmek için pamuk, alt değiştirme örtüsü aldım.

0-6 ay kıyafetleri ile işim bitince direkt elden çıkartacağım. Yeni hedefim adım adım depoyu boşaltmak. Doğumdan sonra karnım eski haline dönünce de hamilelik pantolonları, pijamaları, lohusa geceliği vs. aynen göndereceğim. Kıyafetleri Kızılay'ın kıyafet kumbarasına koyuyorum ancak diğer eşyaları nem cihazı, bebek telsizi, sterilizatör gibi, işim bitince satmak niyetindeyim. Daha önce hiç eşya satmadım. Bakalım nasıl olacak:)[/QUOT

çift çizgiyi görünce bebek olacağına sevindiğimden çok beklettiğim bebek eşyalarını kullanıp elden çıkaracağıma sevindim :KK76: 2. bebeği planladığım her şeyi sakladım. oğlum var kızım olursa biraz eleme yaparım o kadar.

Selam herkese,

Evde ayıklama işinde son noktaya geliyorum şimdilik :)
Dekorasyon ve hobi malzemeleri ayıklanıcak.
Yazın bu kadar bakamam dolaplara iyi oldu ferahladı heryer.

Tadilat işlerim olcak.
Haziran gibi sipariş versek mutfak dolaplarını
Eylül,ekim gibi yapılır.
Listemi oluşturayım :)

Selamlar,

0-6 ay kıyafetleri ile işim bitince direkt elden çıkartacağım. Yeni hedefim adım adım depoyu boşaltmak. Doğumdan sonra karnım eski haline dönünce de hamilelik pantolonları, pijamaları, lohusa geceliği vs. aynen göndereceğim. Kıyafetleri Kızılay'ın kıyafet kumbarasına koyuyorum ancak diğer eşyaları nem cihazı, bebek telsizi, sterilizatör gibi, işim bitince satmak niyetindeyim. Daha önce hiç eşya satmadım. Bakalım nasıl olacak:)

Bende diyorum bazen 2. bebek olsa da şu eşyalarda evden gitse.
Baza altı ne kadar azalsa da her dönemde kızımın eşyalarıyla doluyor.
erkek bebek olursa %80 eleme yaparak başlarım tabi :)
sterilizatör ben satın alabilirim işin bittiğinde daha benim 2-3 yılım var :)

Bende diyorum bazen 2. bebek olsa da şu eşyalarda evden gitse.
Baza altı ne kadar azalsa da her dönemde kızımın eşyalarıyla doluyor.
erkek bebek olursa %80 eleme yaparak başlarım tabi :)
sterilizatör ben satın alabilirim işin bittiğinde daha benim 2-3 yılım var :)
Benim şu an ki evde depolama alanı ve yatakların altında baza olmadığı için kızın eşyalarını koymak üzere depo kiralamak zorunda kaldık. Aylık 60 lira ödüyoruz, çok birşey değil ama yine de ne gerek var:)

Benim evle ilgili işim bitti, sadece tekrar birikmesini önlemek üzere sürekli takipteyim. Yeni hedefim depoyu komple boşaltmak:) Benim de 2. erkek olsaydı, kıyafetlerin önemli kısmı gidecekti. Şimdi saklamaya devam:)

O zaman gelsin ben sana sterilizatörü hediye ederim inşallah:KK50:

selam kızlar.. aylar oldu ben evde eleme yapamıyorum.. taşınırken ciddi şekilde azaltmıştım mutfak eşyalarını ve zaten evim sade.. ama hala gözüme çarpan fazlalıklar var.. bakalım ne zaman el atabileceğim...

Benim şu an ki evde depolama alanı ve yatakların altında baza olmadığı için kızın eşyalarını koymak üzere depo kiralamak zorunda kaldık. Aylık 60 lira ödüyoruz, çok birşey değil ama yine de ne gerek var:)

Benim evle ilgili işim bitti, sadece tekrar birikmesini önlemek üzere sürekli takipteyim. Yeni hedefim depoyu komple boşaltmak:) Benim de 2. erkek olsaydı, kıyafetlerin önemli kısmı gidecekti. Şimdi saklamaya devam:)

O zaman gelsin ben sana sterilizatörü hediye ederim inşallah:KK50:

Çok sağol ama karşılıksız olmaz bu iş içim rahat etmez :) o zaman gelsin tekrar konuşuruz :)

Benim ev işi bitmiyecek sanırım. Artık almıyorum da. Bakalım.

selam kızlar.. aylar oldu ben evde eleme yapamıyorum.. taşınırken ciddi şekilde azaltmıştım mutfak eşyalarını ve zaten evim sade.. ama hala gözüme çarpan fazlalıklar var.. bakalım ne zaman el atabileceğim...

Ben de bütün fazlalıkları boş odama koydum.
ihtiyac duyduklarımı içinden alıyorum.
önümüzdeki hafta ayrışım yapıcam.

Hastane çantası
Ben ağustos da doğum yaptığım için kalın seylere ihtiyaç duymadım
Süs veya ikramlık hiç birşey götürmedim. eşim yakın bir pastaneden meyve suyu ve pasta almıştı + hediye gelenler oldu.

Anne
Gecelik
1 çıkış için spor kıyafet (sweatpant ,bol bir üst,çorap,spor ayakkabı)
emzirme südyeni
normal atlet giydim o ince askılı olanlar yeterince uzundu askısı
terlik (rahat değildi malesef)
bardak kaşık çatal
kremlerim
toka
şarz aleti
kişisel eşyalar
hasta bezi
kağıt havlu
ıslak mendil

Bebek.
2 hastane çıkışı
bez
çorap
battaniye
puset çıkış için
zıbın

Yaptığım hatalar
Pijama takımı ve bebek için fazladan kıyafet götürmeliydim.
hastane seçimimi güzel yapmalıydım ama şartlar mümkün olmadı.
süt sağma makinemi yanımda götürmeliydim hatta mama da almalıydım. Kızım belli bir süre hep uyudu. Şekeri düşmüş.

Kişisel
keşke hastane ziyaretine kimse gelmese.
Ayy çökmüşsün diyenimi ararsın.
Biraz dolaşıyım istedim antrede tansiyonum düştü eşime sarıldım. Ayy ben yanlış anladım diyenimi ararsın. :)

Ve doğum seçeneğim farklı olurdu :)

Hastane çantası
Ben ağustos da doğum yaptığım için kalın seylere ihtiyaç duymadım
Süs veya ikramlık hiç birşey götürmedim. eşim yakın bir pastaneden meyve suyu ve pasta almıştı + hediye gelenler oldu.

Anne
Gecelik
1 çıkış için spor kıyafet (sweatpant ,bol bir üst,çorap,spor ayakkabı)
emzirme südyeni
normal atlet giydim o ince askılı olanlar yeterince uzundu askısı
terlik (rahat değildi malesef)
bardak kaşık çatal
kremlerim
toka
şarz aleti
kişisel eşyalar
hasta bezi
kağıt havlu
ıslak mendil

Bebek.
2 hastane çıkışı
bez
çorap
battaniye
puset çıkış için
zıbın

Yaptığım hatalar
Pijama takımı ve bebek için fazladan kıyafet götürmeliydim.
hastane seçimimi güzel yapmalıydım ama şartlar mümkün olmadı.
süt sağma makinemi yanımda götürmeliydim hatta mama da almalıydım. Kızım belli bir süre hep uyudu. Şekeri düşmüş.

Kişisel
keşke hastane ziyaretine kimse gelmese.
Ayy çökmüşsün diyenimi ararsın.
Biraz dolaşıyım istedim antrede tansiyonum düştü eşime sarıldım. Ayy ben yanlış anladım diyenimi ararsın. :)

Ve doğum seçeneğim farklı olurdu :)
doğum seçeneğim farklı olurdu demişsin canım, ne olurdu ki ya da nasıl doğum oldu??

doğum seçeneğim farklı olurdu demişsin canım, ne olurdu ki ya da nasıl doğum oldu??

epidural yada sezeryan olurdu

Benim normal doğumdu bazı problemler yaşadım.
doğum esnasında panik atak geçirdim.
sonrasında kan durmadı serum taktılar.
dikiş yapıldı ama ödem meydana geldi ve başka başka seyler....

Doğum yapacak birine bunları anlatmak ne kadar doğru bilmiyorum ama :)

epidural yada sezeryan olurdu

Benim normal doğumdu bazı problemler yaşadım.
doğum esnasında panik atak geçirdim.
sonrasında kan durmadı serum taktılar.
dikiş yapıldı ama ödem meydana geldi ve başka başka seyler....

Doğum yapacak birine bunları anlatmak ne kadar doğru bilmiyorum ama :)
yok yok sıkıntı değil:) benim de zaten aklımda sezeryan var.. normal doğum muhakkak daha iyiidir ama ben kendimi biliyorum yapamam.. normal düşünmüyorum yani:)

yok yok sıkıntı değil:) benim de zaten aklımda sezeryan var.. normal doğum muhakkak daha iyiidir ama ben kendimi biliyorum yapamam.. normal düşünmüyorum yani:)

En sağlıklısı normal doğum olsada bünyeme fazla geldi benim.
yada çok iyi bir hastane de ağrısız doğum da olabilir.
neyse 2. benim çok :) 2-3 yıla kadar belki teknoloji ilerler :)

En sağlıklısı normal doğum olsada bünyeme fazla geldi benim.
yada çok iyi bir hastane de ağrısız doğum da olabilir.
neyse 2. benim çok :) 2-3 yıla kadar belki teknoloji ilerler :)
Ben de bir spinal sezeryan doğum hikayesine sahibim.
Özendirmek gibi olmasın ama çok çok memnun kaldım. Ertesi gün ayaktayım. Hiç yatmadım. Bebeğimin doğduğu ana tanıklık ettim. Vs. Ama ben güzel bir doğum hikayesinin annenin ne istediği ile orantılı olduğunu da düşünüyorum. Mecburi sezeryan olsam surecim böyle güzel geçmeyebilirdi. Kendi tercihimdi , doktoruma cok guveniyordum ve memnun kaldım. Bir arkadaşım da kısa süre önce epidural normal doğurdu o da çok memnun kaldı. Normal doğursam da epiduralsiz dogurmazdim ben...
Kolay ve sorunsuz bir doğum süreci dilerim sana da canım zelalke zelalke

Ben de bir spinal sezeryan doğum hikayesine sahibim.
Özendirmek gibi olmasın ama çok çok memnun kaldım. Ertesi gün ayaktayım. Hiç yatmadım. Bebeğimin doğduğu ana tanıklık ettim. Vs. Ama ben güzel bir doğum hikayesinin annenin ne istediği ile orantılı olduğunu da düşünüyorum. Mecburi sezeryan olsam surecim böyle güzel geçmeyebilirdi. Kendi tercihimdi , doktoruma cok guveniyordum ve memnun kaldım. Bir arkadaşım da kısa süre önce epidural normal doğurdu o da çok memnun kaldı. Normal doğursam da epiduralsiz dogurmazdim ben...
Kolay ve sorunsuz bir doğum süreci dilerim sana da canım zelalke zelalke
canım çok teşekkür ederim.. benim ailemde sağlıkçılar var.. abim uzman doktor ( dahiliyeci gerçi), kızkardeşim ebe hemşire.. abim bile eşine yengemin tercihi olan sezeryan olmasına saygı duyarak o şekilde karar verdiler.. kızkardeşim de bana sezeryan yapmama destek verdi.. yani çok uc bi fark olsaydı ilk onlar engel olurlardı.. illaki normal iyidir adı üstünde olması gereken.. ama benim bünyem de zayıf, iğneden bile korkan kötü olan biriyim.. belki de o sebeble diretmiyorlar.. Allah hayırlısını nasip etsin ...

Back
X