Ben de bir spinal sezeryan doğum hikayesine sahibim.
Özendirmek gibi olmasın ama çok çok memnun kaldım. Ertesi gün ayaktayım. Hiç yatmadım. Bebeğimin doğduğu ana tanıklık ettim. Vs. Ama ben güzel bir doğum hikayesinin annenin ne istediği ile orantılı olduğunu da düşünüyorum. Mecburi sezeryan olsam surecim böyle güzel geçmeyebilirdi. Kendi tercihimdi , doktoruma cok guveniyordum ve memnun kaldım. Bir arkadaşım da kısa süre önce epidural normal doğurdu o da çok memnun kaldı. Normal doğursam da epiduralsiz dogurmazdim ben...
Kolay ve sorunsuz bir doğum süreci dilerim sana da canım @zelalke

Aynen katılıyorum :)
Çok yıpratıcı bir süreçti benim için.

1. hafta 1 tl
2. hafta 2 tl
.
.
.
52. hafta 52 tl

atarak kumbarada para biriktirme etkinliği vardı ya bende onu yeni durumuma göre uyarladım. bebek için kumbara yaptım her hafta için bebek o hafta kaçıncı haftadaysa o kadar tl kumbaraya atacağım. bakalım 40. haftayı görebilecek miyiz :)

1. hafta 1 tl
2. hafta 2 tl
.
.
.
52. hafta 52 tl

atarak kumbarada para biriktirme etkinliği vardı ya bende onu yeni durumuma göre uyarladım. bebek için kumbara yaptım her hafta için bebek o hafta kaçıncı haftadaysa o kadar tl kumbaraya atacağım. bakalım 40. haftayı görebilecek miyiz :)

Vayy benim de 73 tl olmus attığım para gore isaretliyorum bakalim kac ayda birikecek

Ben de bir spinal sezeryan doğum hikayesine sahibim.
Özendirmek gibi olmasın ama çok çok memnun kaldım. Ertesi gün ayaktayım. Hiç yatmadım. Bebeğimin doğduğu ana tanıklık ettim. Vs. Ama ben güzel bir doğum hikayesinin annenin ne istediği ile orantılı olduğunu da düşünüyorum. Mecburi sezeryan olsam surecim böyle güzel geçmeyebilirdi. Kendi tercihimdi , doktoruma cok guveniyordum ve memnun kaldım. Bir arkadaşım da kısa süre önce epidural normal doğurdu o da çok memnun kaldı. Normal doğursam da epiduralsiz dogurmazdim ben...
Kolay ve sorunsuz bir doğum süreci dilerim sana da canım @zelalke
Çok doğru söylemişsin. Annenin tercihi, doğum şekline hazırlığı çok önemli. Ben de normal doğuma takmıştım kafayı:) ikisi de normal oldu çok şükür. Suni sancıyla doğum yapmama rağmen çok güzel hatırlarım doğumlarımı. Epidural de değildi. O sancıyı yaşamayı istemiştim ben. Hatta Kendimi Çok hazırladığım için iş kolaylaştı diye düşünüyorum. İlk doğumum 8,5 saat ikincisi 4,5 saat sürdü. Velhasıl Annenin psikolojisi çok önemli. O yüzden kim nasıl istiyorsa öyle doğum yapar inşallah. Biraz da çevreye kulakları tıkamak lazım, herkesi memnun etmek mümkün değil:)

Çok doğru söylemişsin. Annenin tercihi, doğum şekline hazırlığı çok önemli. Ben de normal doğuma takmıştım kafayı:) ikisi de normal oldu çok şükür. Suni sancıyla doğum yapmama rağmen çok güzel hatırlarım doğumlarımı. Epidural de değildi. O sancıyı yaşamayı istemiştim ben. Hatta Kendimi Çok hazırladığım için iş kolaylaştı diye düşünüyorum. İlk doğumum 8,5 saat ikincisi 4,5 saat sürdü. Velhasıl Annenin psikolojisi çok önemli. O yüzden kim nasıl istiyorsa öyle doğum yapar inşallah. Biraz da çevreye kulakları tıkamak lazım, herkesi memnun etmek mümkün değil:)
Hatta şimdi hatırladım da.. ilk gebelikte 40 hafta dolunca doktorum öyle dedi böyle dedi sezaryen kağıdını imzalattı bana. Ama ben bir sorun olduğunu hiç düşünmüyordum, doktor acele ediyor diyordum. Kağıdı imzaladım öğleden sonra sezaryene alacaktı ve ben öğle tatilinde kaçtım resmen:)) başka bir doktora gittim üç gün daha bekledik sancı gelmeyince suni sancı verdi ve sorunsuz bir şekilde doğum yaptım. Şimdi düşününce çılgınlık yapmışım diyorum ama tabii o arada doktor arkadaşlara testlerimi filan gönderiyorduk sorun görünmüyor diyorlardı yoksa kafama göre takılmak değil:)

dün evden bayağı bir şey çıkardım. eski bir printer (yazıcı ve fotokopi özellikleri olanlardan) kartuşu kolay bulunmuyordu, evde öylece duruyordu, yol verdim. kablosuz klavye, elektik süpürgesinin kullanmadığım parçaları, bir kaç kırtasiye malzemesi, bilumum kablolar, telefon kutuları, eski bir receiver.

bugün evi bir toplayıp süpüreyim, sonra gönderme işlemlerine devam.

dün evden bayağı bir şey çıkardım. eski bir printer (yazıcı ve fotokopi özellikleri olanlardan) kartuşu kolay bulunmuyordu, evde öylece duruyordu, yol verdim. kablosuz klavye, elektik süpürgesinin kullanmadığım parçaları, bir kaç kırtasiye malzemesi, bilumum kablolar, telefon kutuları, eski bir receiver.

bugün evi bir toplayıp süpüreyim, sonra gönderme işlemlerine devam.

Baya ferahlamıştır ev.
benimde bakmam gereken 2-3 dolap var ama ara verdim.
bugün işlerim az sürerse vakit geçirmek için bakabilirim.
evde zaman geçmiyor :)

Hastane çantası
Ben ağustos da doğum yaptığım için kalın seylere ihtiyaç duymadım
Süs veya ikramlık hiç birşey götürmedim. eşim yakın bir pastaneden meyve suyu ve pasta almıştı + hediye gelenler oldu.

Anne
Gecelik
1 çıkış için spor kıyafet (sweatpant ,bol bir üst,çorap,spor ayakkabı)
emzirme südyeni
normal atlet giydim o ince askılı olanlar yeterince uzundu askısı
terlik (rahat değildi malesef)
bardak kaşık çatal
kremlerim
toka
şarz aleti
kişisel eşyalar
hasta bezi
kağıt havlu
ıslak mendil

Bebek.
2 hastane çıkışı
bez
çorap
battaniye
puset çıkış için
zıbın

Yaptığım hatalar
Pijama takımı ve bebek için fazladan kıyafet götürmeliydim.
hastane seçimimi güzel yapmalıydım ama şartlar mümkün olmadı.
süt sağma makinemi yanımda götürmeliydim hatta mama da almalıydım. Kızım belli bir süre hep uyudu. Şekeri düşmüş.

Kişisel
keşke hastane ziyaretine kimse gelmese.
Ayy çökmüşsün diyenimi ararsın.
Biraz dolaşıyım istedim antrede tansiyonum düştü eşime sarıldım. Ayy ben yanlış anladım diyenimi ararsın. :)

Ve doğum seçeneğim farklı olurdu :)

güzel bi liste olmuş
hastane ziyaretime kimse gelmesin diye beklenen doğum tarihinden 2 hafta sonrasını söylüyorum soranlara :D
bilmiyorum doğru mu yapıyorum ama ailelerden ayrı şehirde oturduğumuz için yatılı gelmeye kalkacaklar diye ödüm kopuyor.
kayınvalidem zaten şimdiden kendini davet etti.
eşim de ben de kimse gelsin istemiyoruz.
umarım tek başına bebeğe bakabiliriz.
kucağıma çocuk almışlığım bile yok :D

Hatta şimdi hatırladım da.. ilk gebelikte 40 hafta dolunca doktorum öyle dedi böyle dedi sezaryen kağıdını imzalattı bana. Ama ben bir sorun olduğunu hiç düşünmüyordum, doktor acele ediyor diyordum. Kağıdı imzaladım öğleden sonra sezaryene alacaktı ve ben öğle tatilinde kaçtım resmen:)) başka bir doktora gittim üç gün daha bekledik sancı gelmeyince suni sancı verdi ve sorunsuz bir şekilde doğum yaptım. Şimdi düşününce çılgınlık yapmışım diyorum ama tabii o arada doktor arkadaşlara testlerimi filan gönderiyorduk sorun görünmüyor diyorlardı yoksa kafama göre takılmak değil:)

ah çılgınlık değil cesaret :)
ben böyle yapmadım doktor ne dediyse onu yaptım..
çünkü çok korkuyordum bu konulardan..
evlilikten bile..
şehir efsaneleri çocukluğumdan beri çok etkilemiş..
sezeryan olacağımı çok üzüldüm ağladım ama sonrasında dr'a bile muayene olamıyordum...nasibim öyleymiş...
:) bugüne şükür...

güzel bi liste olmuş
hastane ziyaretime kimse gelmesin diye beklenen doğum tarihinden 2 hafta sonrasını söylüyorum soranlara :KK70:
bilmiyorum doğru mu yapıyorum ama ailelerden ayrı şehirde oturduğumuz için yatılı gelmeye kalkacaklar diye ödüm kopuyor.
kayınvalidem zaten şimdiden kendini davet etti.
eşim de ben de kimse gelsin istemiyoruz.
umarım tek başına bebeğe bakabiliriz.
kucağıma çocuk almışlığım bile yok :KK70:
Yanlış tarih söyleme fikrine bayıldım :)

doğurunca erken doğdu 15 gün falan derim artık :p
birden oldu sizi telaşlandırmak istemedik, zaten 8 saat uzaktasınız vs.
at yalanı gitsin ne bilcekler :KK70:
aynı yalanı vakti gelince heyecanla beklediğiniz bebeğiniz de size atacak buna hazır mısınız :KK62:

bebeğim olunca annemi ve kayınvalidemi daha iyi anlıyorum empati yapıyorum. aranızda kötü şeyler yoksa bırakın onlarda torunlarının tadını çıkarsın. siz de hamileliğinizin son günlerini onlara nazlanarak geçirin çünkü bebek olunca sizi gözleri görmeyecek varsa yoksa torunları olacak :KK48:

aynı yalanı vakti gelince heyecanla beklediğiniz bebeğiniz de size atacak buna hazır mısınız :KK62:

bebeğim olunca annemi ve kayınvalidemi daha iyi anlıyorum empati yapıyorum. aranızda kötü şeyler yoksa bırakın onlarda torunlarının tadını çıkarsın. siz de hamileliğinizin son günlerini onlara nazlanarak geçirin çünkü bebek olunca sizi gözleri görmeyecek varsa yoksa torunları olacak :KK48:

annem yok zaten, vefat etti.
evim 1+1
kayınvalidemle senede 2 bayramda birer gün görüşüyoruz. iletişimimiz yok gibi bişey.
evlenirken de yoktu, eşimi askere gönderirken de yoktu. şimdi kendi kendini davet etmesi bana garip geliyor.
gelip işime karışmasını istemiyorum açıkçası.
strese girmek istemem. :KK17:
babam da 76 yaşında ve eşimin tarafla görüşmüyor.
bence ben doğurup şöyle bi bebeğe alışana kadar yalnız kalmalıyım. o_O

annem yok zaten, vefat etti.
evim 1+1
kayınvalidemle senede 2 bayramda birer gün görüşüyoruz. iletişimimiz yok gibi bişey.
evlenirken de yoktu, eşimi askere gönderirken de yoktu. şimdi kendi kendini davet etmesi bana garip geliyor.
gelip işime karışmasını istemiyorum açıkçası.
strese girmek istemem. :KK17:
babam da 76 yaşında ve eşimin tarafla görüşmüyor.
bence ben doğurup şöyle bi bebeğe alışana kadar yalnız kalmalıyım. o_O

o zaman haklısın.
özel günleri güzel hatırlamak isterim hep.
keşkesiz çoook güzel anılarla dolu bir doğum diliyorum:KK36:

Kızlar merhaba ;
Sizlere sormak istediğim birkaç şey var.
Balkona el attım hafta sonu köşedeki yığıntıdan çıkanlar ;
Bütün zerzevatlarıyla eski bir çanak anten(5 yıldır kullanmıyoruz)
Eski park yatak(balkonda kaldığından çok kirlenmiş ve ihtiyacı olan kimsede yok.)
Büyük bir tüp (evimiz 4 yıldır doğalgazlı)
Büyüklü küçüklü bir kaç tane saksı

Şimdi ben bunların hepsini atmak istiyorum ama eşim şiddetle karşı.
Tüp atmak suçmuş.
Yazık günahmış yatak atılmazmış.
Çanak anten birgün lazım olabilirmiş.

Balkona inanlmaz yığıntı yapıyor ve yağmurda çamurda leş gibi oluyor hepside.
Ben balkonu boş ve tertemiz istiyorum.
Sizce habersiz atsam gerçekten lazım falan olmaz dimi?
Desteğe ihtiyacım var.

o zaman haklısın.
özel günleri güzel hatırlamak isterim hep.
keşkesiz çoook güzel anılarla dolu bir doğum diliyorum:KK36:

kesinlikle
zaten hepi topu 1 tane çocuk doğurmak niyetindeyim
onu da sakin sessiz huzurlu bir ortamda yapmak isterim
inşallah hepimiz için çok rahat bir süreç ve doğum olur :KK37:

Kızlar merhaba ;
Sizlere sormak istediğim birkaç şey var.
Balkona el attım hafta sonu köşedeki yığıntıdan çıkanlar ;
Bütün zerzevatlarıyla eski bir çanak anten(5 yıldır kullanmıyoruz)
Eski park yatak(balkonda kaldığından çok kirlenmiş ve ihtiyacı olan kimsede yok.)
Büyük bir tüp (evimiz 4 yıldır doğalgazlı)
Büyüklü küçüklü bir kaç tane saksı

Şimdi ben bunların hepsini atmak istiyorum ama eşim şiddetle karşı.
Tüp atmak suçmuş.
Yazık günahmış yatak atılmazmış.
Çanak anten birgün lazım olabilirmiş.

Balkona inanlmaz yığıntı yapıyor ve yağmurda çamurda leş gibi oluyor hepside.
Ben balkonu boş ve tertemiz istiyorum.
Sizce habersiz atsam gerçekten lazım falan olmaz dimi?
Desteğe ihtiyacım var.

eşiniz de dursun lazım olurcu sanırım
tüpü tüpçüye verip parasını alabilirsiniz.
yatak kullanmaya kalksanız pis diye tercih etmeyeceğiniz bir şeyse onu zaten elden çıkarın
çanak anten bunlarn içinde en kullanılabilecek durumda olan bence
eşinizin hatrına o kalsın
onu da sonra bi ara hurdacıya verirsiniz

Back
X