dün nihayet alışverişimi yaptım
2 tişört 1 bluz 2 kot pantolon aldım kendime
çünkü gerçekten giyecek bir şeyim kalmamıştı
kotlarım hep yırtıldı bu sene mecbur attım 1 tane kalmıştı
ihtiyaçtı yani artık :) alınca da mutlu oldum gereksiz harcama olduğunu düşünsem mutlu olmazdım.
Gule gule giy canim

ben de kızımın kangurusunu satacaktım
bir bayan istedi buluşma yeri belirledik ama kendisi gelmedi
o kadar yazdım merak ettim kesin kötü bir şey oldu dedim kendimce, okudu ve cevap vermedi
sonra iyi niyetli olmadığını farkedince "senin gibiler yüzünden insanların birbirine güveni kalmıyor" dedim ve beni engelledi şuursuz

En azından vazgeçtiğini gelemeyeceğini belirtebilirdi.
Ne düşüncesiz kişiler var

dün nihayet alışverişimi yaptım
2 tişört 1 bluz 2 kot pantolon aldım kendime
çünkü gerçekten giyecek bir şeyim kalmamıştı
kotlarım hep yırtıldı bu sene mecbur attım 1 tane kalmıştı
ihtiyaçtı yani artık :) alınca da mutlu oldum gereksiz harcama olduğunu düşünsem mutlu olmazdım.

Güle güle kullan canım
Ben bayram alışverişi yaparken pijama vs de aldım
baya masraf oldu ama içime sindi
dizi çıkmış 1 pijamamı atabilirim.

Dün ablamda muhabbet geçti
(Ablam eniştemin babannesine ve dedesine bakıyor. Aynı apartmandalar ve ücret ödemiyorlar baktıkları için)
Yaşlılara baktığı için şikayetçi
bunalıyormuş tabi hak veriyorum kolay değil ben olsam böyle bir sorumluluk kabul etmezdim.
Sonra birisi olsun seninde çocukların sana bakar dedi
Ablam ay inş dedi
Bende duramadım tabi :) Ben olsam çocuğuma baktırmam, elim ayağım tutuyorken tek kalırım
Sonra bakım evi veya yardımcı tutulur Allah tabi o duruma düşürmesin.
Hak verdiler sonradan.

Yani istemediğiniz bir şeyi başkasından talep etmek ne kadar doğru tartışılır.
Ben kızımı büyütürken zorlanıyorum bazen ama geleceğe yatırım olarak düşünmüyorum.
asıl benim kızıma gelecek sunmam gerekir.

Ben bu tarz konuları düşünürken kendimi başkalarının yerine koyuyorum .
ve nedense hep zıt düşüyorum.

Tabikide yaşlılara bakan sahip çıkan bunu severek yapanlara saygım sonsuz
Allah razı olsun hepsinden.

merabalr kızlar...
mayıs ayında kendime uzun zamandır aradığım çantayı buldum satın aldım :) 250 tl idi.
bir kaç tunik ve şal aldım 600 tl idi.. (kapalı giyim kıyafetleri pek pahalı malumunuz ayrıca bol uzun şeyler bulmak pek zor)
ihtiyacım olan bir terlik: bir babet ancak ayaklarım taraklı olduğu için ik yıldır ayakkabı arayıp bulamıyorum.. geniş tabanlı ayakkabı arıyorum...

haziran ayında hiç harcama yapmadım.. giyim vs..
sadece mutfak masraflarım oluyor .. idareli olmaya devam ediyorum..

para birktirmem gerek..malum evladımız var : zor günler için .. israf etmemek için..şükür etmek için..zekatımızı verebilmek için...

Kızlar çok alışveriş yapmışız
Sonraki süreçte alışveriş yapmasak mı
eğlenceli ama değişik yöntem mi bulsak.
hedef belirlesek.
aylık hedef yada haftalık gibi küçük başlangıçlar yapsak mı ?

hedef belirlesek.

yapalım kuzum vallahi ya ...
şimdi benim kenara ayırdığım 80 tl ve ayrı bi yerde 70 tl m var.. bir de 105 tl rapor parası aldım az önce...eşimin bilgisi yok henüz..
çarşamba tatile gideceğiz zaten yarın maaşı yatacak..
bu parayı ayırayım kenara toplamda 260 tl... bikaç gün sonra üzerine 50 tl ekleyip bi çeyrek mi alsam..
nakit olunca harcanıyor maalesef..

2,5 ay önce 2 çeyreği 550 tl ye almıştım : 1ini düğünümüzde çeyrek takan bi arkadaşa taktık diğeri duuryoe..kenarda nakit birikimimiz maalesef yok..
benim için en iyisi altın biriktimek sanırım..?

yorumlarınız nedir *

merabalr kızlar...
mayıs ayında kendime uzun zamandır aradığım çantayı buldum satın aldım :) 250 tl idi.
bir kaç tunik ve şal aldım 600 tl idi.. (kapalı giyim kıyafetleri pek pahalı malumunuz ayrıca bol uzun şeyler bulmak pek zor)
ihtiyacım olan bir terlik: bir babet ancak ayaklarım taraklı olduğu için ik yıldır ayakkabı arayıp bulamıyorum.. geniş tabanlı ayakkabı arıyorum...

haziran ayında hiç harcama yapmadım.. giyim vs..
sadece mutfak masraflarım oluyor .. idareli olmaya devam ediyorum..

para birktirmem gerek..malum evladımız var : zor günler için .. israf etmemek için..şükür etmek için..zekatımızı verebilmek için...
Merhaba, tesettür kıyafetleri hangi sitelerden alıyorsunuz? Kıyafetler hem çok pahalı hem de zevkime göre bulamıyorum. Belki tavsiyeniz olur

yapalım kuzum vallahi ya ...
şimdi benim kenara ayırdığım 80 tl ve ayrı bi yerde 70 tl m var.. bir de 105 tl rapor parası aldım az önce...eşimin bilgisi yok henüz..
çarşamba tatile gideceğiz zaten yarın maaşı yatacak..
bu parayı ayırayım kenara toplamda 260 tl... bikaç gün sonra üzerine 50 tl ekleyip bi çeyrek mi alsam..
nakit olunca harcanıyor maalesef..

2,5 ay önce 2 çeyreği 550 tl ye almıştım : 1ini düğünümüzde çeyrek takan bi arkadaşa taktık diğeri duuryoe..kenarda nakit birikimimiz maalesef yok..
benim için en iyisi altın biriktimek sanırım..?

yorumlarınız nedir *

Aynen altın en iyi yatırım bence
Bozdurup harcamak olmuyor
Nakit uçup gidiyor.
alışveriş yapmayalım birikenle altın alalım :)

Merhaba, tesettür kıyafetleri hangi sitelerden alıyorsunuz? Kıyafetler hem çok pahalı hem de zevkime göre bulamıyorum. Belki tavsiyeniz olur
Kardeşim ben internetten ziyade mağazadan alıyorum genelde ankaradan aalıyorum...
sevdiğim markalar allday var spor giyim: lcw de uzun salaş tunikler bulabiliyorum bazen : armine kayra oralarda da bol uzun geniş bulabilirsin nadiren de olsa.. mavilimon diye site var ..oradan da bakabilrsin ..
ben uzun geniş bol bulamadığımdan kendim diktim tuniğimi :) dikişe başladım :)

Ortanca ablam yurdışında ev aldılar kışın gelirlerse ev hediyesi altın vermeyi düşünüyorum.
ve kızıma kışlık alışverişi yapılır.
bunlar dışında elimden geldiği kadar almamaya dikkat edicem.

Aynen altın en iyi yatırım bence
Bozdurup harcamak olmuyor
Nakit uçup gidiyor.
alışveriş yapmayalım birikenle altın alalım :)
tamamdır o vakit ayırayım bu parayı : cilt bakımımı da erteledim : ordan 150tl lik bir harcamayı buraya ayırabilrim :
ayrıca biriktirip zor zamanda ortaya koyunca eşim çok mutlu oluyor :) ben de tabi... :)
önce paramı ayırayım sonra tatil dönüşü alayım :)

Hedefim parça borçlarımı kapatmak. taksit yapmadım bu ay aldıklarımı 3-4 ay içinde bitecek borçlarım var.
Birikim şuan için 2. planda yani yavaş ilerleyebilirim bu konuda.
Bayram sonrası kahvaltımı evden getiricem
İade edilecek ürünleri ihtiyacım olanıyla değiştiricem.

Toplam süre 1 yıl :)

Hedefim parça borçlarımı kapatmak. taksit yapmadım bu ay aldıklarımı 3-4 ay içinde bitecek borçlarım var.
Birikim şuan için 2. planda yani yavaş ilerleyebilirim bu konuda.
Bayram sonrası kahvaltımı evden getiricem
İade edilecek ürünleri ihtiyacım olanıyla değiştiricem.

Toplam süre 1 yıl :)
Ben de bu ay gün borcumu kapatacağım. Normalde Ağustos’ta bitiyor. Her ay 150 TL. Bu ay gittiğimde Temmuz ve Ağustos’u da ödeyeceğim ve bir daha katılmayacağım.
İnşallah 1 Ocak’ta da 2 adet ihtiyaç kredisini kapatıp sadece ev kredisi ile yola devam edeceğim.

Ben de bu ay gün borcumu kapatacağım. Normalde Ağustos’ta bitiyor. Her ay 150 TL. Bu ay gittiğimde Temmuz ve Ağustos’u da ödeyeceğim ve bir daha katılmayacağım.
İnşallah 1 Ocak’ta da 2 adet ihtiyaç kredisini kapatıp sadece ev kredisi ile yola devam edeceğim.

kredi kartı, gün ve ihtiyaç kredisi mevcut bende de ev kredisi hariç
toplam 3 bin tl civarı borç 2019 a sadece ev kredisi kalsın istiyorum bende

Bayram sonrası yoğun çalışma dönemine giricem 2 ay sürücek pazarlar dahil
o yüzden ev ve iş yerini son kez düzenleyip sonrası nasip kısmet artık.
psikolojik hazır değilim ama :)
buraya daha az uğrayabilirim özliyeceğim sizi :)
Ben hedef belirleyip bir tablo oluşturucam yoksa unutuyorum

hedef belirlesek.
Hiç kıyafet almıyorum kendime sadece bebeklerime alıyorum onlar da büyüdükçe. Dolabım bir ferah açtıkça şaşıyorum hala. Benim hedefim kışa kadar zayıflamak ve kışlık güzel bir kaç parça alıp geri kalan herşeyi (bana bol geleceklerini umuyorum) vermek.

Back
X